![]() |
ציטוט:
|
ציטוט:
והנושא של הדיון הוא לא מה הוא עבר בחיים שגרמו לו להתנהג כמו אפס אלה אם הוא אשם או ההורים שלו... איתי (זה איתי נכון??:emb1: ) שהילד אשם כי ההיגיון שלו פגום ולכן זאת אשמתו אני טוען שההורים שלו אשמים שלא הכנו לו ערכים נכונים של טוב ורע ולכן ההיגיון שלו פגום.. הוא לא נולד עם היגיון פגום ההיגיון שלו כמו שכבר ציינתי מבוסס על ערכים שהקנו לו ההורים שלו.. |
ציטוט:
|
ציטוט:
|
ציטוט:
זאת אשמתו כי גם אם הוא לא קיבל חינוך בבית, זה לא ברור לך שאסור לקחת דברים שלא שלך? זה לא משהו שאתה מבין מיד? כילד אתה העזת לקחת משהו שלא שלך ולא ידעת שזה לא בסדר? אני לא חושב, אני חושב שגם אם העזת לגנוב משהו, ידעת שזה לא בסדר ישר. יודע מה יציאת אתיופיה טוענת "שהם אנשי דת" אז זה לא ברור לילד שלא גונבים? הדיבר ה7 בעשרת הדיברות הרי. ורן אל תשחק אותה גדל בשכונות מצוקה טוב? |
ציטוט:
לא ישתנה, אני יגיד לך את זה עוד 100 פעם הוא לא נולד הפה עם כפית זהב כמוך אז אל תשפוט אותו סתם! |
ציטוט:
ציטוט:
עוד דוגמא: ילד קטן לוקח משו מהחבר שלו וחושב שזה שלו, אין לו שמץ של מושג מה הוא לא עשה בסדר עד שההורים שלו או הסבביבה לא מסבירה לו שזה לא נכון. מבחינתו זה שלו. קשה לך להבין את זה כי מגיל קטן אתה מפנים את הערכים האלה ולא נראה לך הגיוני שבנאדם גודל עם ערכים פגומים ולכן נראה לך שההיגיון שלו מילידה הוא פגום כמו שאצלך כביכול מלידה הוא טוב אבל בעצם זה משו שנוצר עם הזמן ולא נולדת עם זה.. ואמר יפה רן אם כל האנשים היו נולדים עם אותו היגין אנושי אז לכולם היו אותן דעות... ד"א אם בשמות עסקינן אני ארז nice to meet.. =) |
ציטוט:
אני בן אדם מתורבת, מה לעשות, יש אנשים כאלה בעולם שמבינים שהם לא צריכים לגנוב דברים כדי להיות בסדר. יודע מה, אז לא היה לו טלוויזיה מחשב, פלייסטשיין בובת מין מתנפחת מזה משנה? עובדה שהוא בחר ללכת ולגנוב וללכת מכות במקום ללכת ולקרוא ספר או ללכת ולשחק כדורגל או כדורסל או ווטאבר, בקיצור היו לו בחירות והוא בחר ללכת בדרך של פושע, אז זה אומר שהוא בחר כל דבר שהוא עשה. |
זה עוד כלום המקרה של הילד הזה יש עוד מלא ילדים שמסובכים יותר ממנו בהרבה והכל בשביל הפוזה שלהם שיתפסו מהם בשכונה גם אני הייתי ככה פעם עד שלמדתי לקח והאתיופי הזה עוד כלום לכו תראו מה הולך בקריית גת עם האתיופים זה לא בגלל ההורים שלהם זה הם חושבים הם גנסטרים מחפשים סתם מכות בשביל לצאת גברים.
הנה יש לי אחד חבר בשכונה עשה שטויות עד שנתנו לו לשבת קצת איך שהוא יצא הבנאדם אחר לגמרי לא עושה שטויותלא כלום לכו תדעו מה עשו לו שמה. |
גיימר צודק.
אני לא מבין איך אפשר לקבל את זה שהוא גונב ופושע רק בגלל שהוא לא מחונך? אז מה? זאת לא הבעיה שלנו, זאת הבעיה שלו. אז כן הייתה לו ילדות קשה ובלה בלה בלה, אבל למה שהמדינה תתחשב בזה? הוא עשה מה שעשה וזהו. |
ציטוט:
זה פשוט לא רק הוא יש עוד 100 דברים מסביב שגרמו לו להיות ככה... |
ציטוט:
|
בואו ננסח את זה ככה, גם הילד אשם, וגם החברה אשמה.
בגיל צעיר, לילד אין תובנה בין טוב לרע, הוא עושה מה שהוא רוצה, ואם אין מישהו שיעמיד אותו על מקומו - הדברים האלה עלולים להשתרש אצלו. כשהוא גדל- הוא מבין כבר בעצמו איפה נחצים הגבולות - מה מותר, ומה אסור. וסלחו לי, לדקור מישהו בגלל שקיבלת חינוך לא טוב בבית זה ממש לא תירוץ, זה פשוט לא תופס.. על אותו עיקרון - אומרים שהיטלר אכל הרבה מכות כשהוא היה צעיר, וואלק, הנה יש לכם תירוץ ללמה השואה התרחשה. לכל אלה שאומרים שאלו שמקבלים חינוך טוב בבית לא גודלים להיות כאלה.. סלחו לי, יצא לכם לשמוע במקרה על המקרה של דרק רוט??? חלק מהרוצחים הסדרתיים הגדולים והמפורסמים ביותר באמריקה, היו כאלה שקיבלו חינוך מושלם, גדלו בבית מעולה ובאו ממשפחה טובה. אם אתם יכולים להסביר את זה - Enlighten me. |
כל הזמנים הם GMT +3. השעה כרגע היא 18:31. |
מופעל על: vBulletin Version 3.7.2
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
כל הזכויות שמורות לישראלבודי בע"מ