ישראלבודי

ישראלבודי (https://israelbody.com/index.php)
-   תזונה ותוספים (https://israelbody.com/forumdisplay.php?f=5)
-   -   רוצה לפנק אותי בתוסף תזונה לשנה הבאה (https://israelbody.com/showthread.php?t=26469)

SiX PACK 01-01-08 17:36

ציטוט:

פורסם במקור על ידי Danzig
אם אני לא טועה, בימים של גל.t היה איזה מאמר שהראה דווקא סימנים להתאוששות בעזרת הקריאטין, לא ברמה מטורפת אבל היה איזה משהו (צריך לעשות חיפוש ואין לי מושג בשיט מה לחפש), אולי אני גם טועה.

חייב להיות איזה מאמר או דיון מקיף על קראטין בפורום שגל השתתף בו, אבל אין לי זמן עכשיו לחפש אותו, אני מתכון אבל להכנס לנושא לעומק בימים הקרובים ולקרוא הרבה על הנושא כי אני בעצמי מתחיל סייקל של קראטין לקראת אמצע השבוע.

Bullet 01-01-08 17:37

ציטוט:

פורסם במקור על ידי SiX PACK
חייב להיות איזה מאמר או דיון מקיף על קראטין בפורום שגל השתתף בו, אבל אין לי זמן עכשיו לחפש אותו, אני מתכון אבל להכנס לנושא לעומק בימים הקרובים ולקרוא הרבה על הנושא כי אני בעצמי מתחיל סייקל של קראטין לקראת אמצע השבוע.

מה אתה מתרגש מקצת קריאטין :jockey:
כפית ביום וגמרנו, לא צריך לחשוב על זה יותר מדי

Arsan 01-01-08 17:41

ציטוט:

תגיד משה, מה אומרים על הנאנו ואפור בפורום של לייל..?

אם תפתח על זה איי פעם דיון אתה לא תרצה לחזור לשם יותר , לא מדברים שם כמעט על דברים חוקיים

SiX PACK 01-01-08 17:44

ציטוט:

פורסם במקור על ידי Arsan
אם תפתח על זה איי פעם דיון אתה לא תרצה לחזור לשם יותר , לא מדברים שם כמעט על דברים חוקיים

אה אוקיי... חח כבדים אה....

m0she 01-01-08 17:47

ציטוט:

פורסם במקור על ידי Danzig
הבנתי את זה, אני רוצה הסבר למה ה5 גרם הנותרים (כביכול עד עכשיו צרכתי 10 ביום אימון, לפני אחרי) לא מועילים.

לא הבנתי את השאלה. אם זה לא תורם לעליה נוספת ברמות הקריאטין בשריר, זה לא עוזר - מסתבר ש5 גרם מספיק לחלוטין בשביל להגיע לרמות מקסימליות של קריאטין, אז אין צורך ב10 - עם אימון או בלעדיו.

Arsan 01-01-08 18:05

משה אתה יכול לשים בבקשה רפרנסים למחקרים שמראים שפחמימה בעלת Gi גבוה חיונית לאחר אימון משקולות?
לפי מה שאני הבנתי זה משפיע רק כאשר יש 2 אימונים ביום...

ציטוט:

There are 2 ways to favor glucose uptake by the cells : 1) insulin dependent 2) exercise-dependent
Exercise elicits a better glucose tolerance because muscle contraction translocates the glucose transporters but there's a short window where insulin and thus GI doesn't matter much.

GI matters mainly as far as speed of replenishment goes and if you have 2+ training sessions in a day.

Bullet 01-01-08 18:14

ציטוט:

פורסם במקור על ידי Arsan
משה אתה יכול לשים בבקשה רפרנסים למחקרים שמראים שפחמימה בעלת Gi גבוה חיונית לאחר אימון משקולות?
לפי מה שאני הבנתי זה משפיע רק כאשר יש 2 אימונים ביום...

הציטוט ששמת מדבר על רגישות לאינסולין.
הפחממות חשובות לאחר אימון כדי לסתור את הקורטיזול ולעשות את הגוף אנאבולי במקום קטבולי.

m0she 01-01-08 18:37

ובשביל קצב אחסון גליקוגן גבוה. מתוך (1):

The increase in muscle glycogen content after 24 h of recovery was greater (P = 0.02) with the HI GI diet (106 +/- 11.7 mmol/kg wet wt) than with the LO GI diet (71.5 +/- 6.5 mmol/kg). The results suggest that the most rapid increase in muscle glycogen content during the first 24 h of recovery is achieved by consuming foods with a high GI.

1. J Appl Physiol 75: 1019-1023, 1993
Muscle glycogen storage after prolonged exercise: effect of the glycemic index of carbohydrate feedings

Danzig 01-01-08 19:11

ציטוט:

פורסם במקור על ידי m0she
לא הבנתי את השאלה. אם זה לא תורם לעליה נוספת ברמות הקריאטין בשריר, זה לא עוזר - מסתבר ש5 גרם מספיק לחלוטין בשביל להגיע לרמות מקסימליות של קריאטין, אז אין צורך ב10 - עם אימון או בלעדיו.

אז זהו, הייתי בטוח דווקא להפך ש10 גרם יתרמו לעליה ברמות הקריאטין, לכן שאלתי, אבל זה מוזר, מדוע ה-5 גרם הנוספים האלה לא עוזרים לעליה ברמות הקריאטין? זה מה שלא הבנתי.

m0she 01-01-08 19:53

כי יש כמות מקסימלית שאליה ניתן להגיע, אי אפשר להמשיך ולהעלות את רמות הקריאטין עד אין סוף - אם זה היה המצב, היינו לוקחים כל יום 20 גרם [או יותר] כל הזמן.

Blabla144 01-01-08 20:28

ציטוט:

פורסם במקור על ידי m0she

מחקר שמחזק את דברייך ?

Arsan 01-01-08 21:00

ציטוט:

פורסם במקור על ידי m0she
ובשביל קצב אחסון גליקוגן גבוה. מתוך (1):

The increase in muscle glycogen content after 24 h of recovery was greater (P = 0.02) with the HI GI diet (106 +/- 11.7 mmol/kg wet wt) than with the LO GI diet (71.5 +/- 6.5 mmol/kg). The results suggest that the most rapid increase in muscle glycogen content during the first 24 h of recovery is achieved by consuming foods with a high GI.

1. J Appl Physiol 75: 1019-1023, 1993
Muscle glycogen storage after prolonged exercise: effect of the glycemic index of carbohydrate feedings

לא מדובר פה על ישר לאחר אימון (אלא במשך היום), תקן אותי אם אני טועה?

Nicolas 01-01-08 21:41

ציטוט:

פורסם במקור על ידי m0she

מתוך נסיון אישי ה-10 גרם קריטין לפני האימון מפוצצים אותי בכוח
ה-5 גרם לפני אימון פשוט לא מתקרב ל10

אבל שמה יש מצב שאצל כול בן אדם הרמות המקסימליות שונות לאחד מספיק 5 ולשני 10 כדי להגיעה למקסימום

m0she 01-01-08 22:22

ציטוט:

פורסם במקור על ידי Arsan
לא מדובר פה על ישר לאחר אימון (אלא במשך היום), תקן אותי אם אני טועה?

מדובר על הארוחות שאחרי האימון.

blabla, המחקר הזה נמצא פה בפוסט.. תסתכל קצת אחורה.

SiX PACK 02-01-08 00:51

ציטוט:

פורסם במקור על ידי Blabla144
מחקר שמחזק את דברייך ?

אם משה אומר אז אתה לא צריך מחקר כדי לאמת את דבריו, אלא אם כן אתה רוצה להעמיק את הידע שלך.

הוא אחד מהיחידים פה שאתה יכול לסמוך על המילה שלו בעיניים עצומות בכל מה שקשור לתזונה.

Blabla144 02-01-08 00:59

ציטוט:

אם משה אומר אז אתה לא צריך מחקר כדי לאמת את דבריו, אלא אם כן אתה רוצה להעמיק את הידע שלך.

הוא אחד מהיחידים פה שאתה יכול לסמוך על המילה שלו בעיניים עצומות בכל מה שקשור לתזונה.

כן את זה כבר הבנתי לפי התגובות שלו אבל בכל זאת מעניין ליראות מחקר בנושא בישביל הידע הכללי.
ועוד שאלה למשה הקריאטין קיים אצל כולם בגוף אז מה הסיבה שהקריאטין לא משפיע כל כולם ויש אחוז מסוים של אנשים שזה לא משפיע עליהם?

m0she 02-01-08 01:09

הגורם העיקרי שמשפיע על ספיגת הקריאטין הוא ככל הנראה הריכוז שלו מלכתחילה (1). משמע, אצל אנשים עם ריכוזי קריאטין גבוהים מלכתחילה ההשפעה הרבה פחות משמעותית מאשר אצל אנשים עם ריכוזי קריאטין נמוכים יחסית.

1. Nutrition, Volume 20, Issue 7-8, Pages 609-614
Scientific basis and practical aspects of creatine supplementation for athletes.

Arsan 02-01-08 07:19

ציטוט:

פורסם במקור על ידי m0she
מדובר על הארוחות שאחרי האימון.

blabla, המחקר הזה נמצא פה בפוסט.. תסתכל קצת אחורה.

אז הארוחות שלאחר האימון , אין חלבון הזדמנויות ואין חובה לצרוך ישר אחרי האימון פחמימה עם GI גבוה כגון מה שהרוב פה עושים עם תמרים והשייק חלבון או הסוכר ענבים.
ארוחה שלאחר האימון עם נגיד תפוחי אדמה וחזה עוף יספקו את העניין...

Blabla144 02-01-08 07:58

ציטוט:

פורסם במקור על ידי m0she
הגורם העיקרי שמשפיע על ספיגת הקריאטין הוא ככל הנראה הריכוז שלו מלכתחילה (1). משמע, אצל אנשים עם ריכוזי קריאטין גבוהים מלכתחילה ההשפעה הרבה פחות משמעותית מאשר אצל אנשים עם ריכוזי קריאטין נמוכים יחסית.

1. Nutrition, Volume 20, Issue 7-8, Pages 609-614
Scientific basis and practical aspects of creatine supplementation for athletes.

זאת אומרת שיש אנשים שהשפעת הקריאטין תיהיה עליהם בצורה תמידית גם בלי האבקה?
אני מדבר על עליה מהירה יותר במשקלים התאושושות בטיפה יותר טובה?

m0she 02-01-08 11:01

blabla - האבקה לא גורמת למשהו שלא קיים בגוף, היא פשוט גורמת לאפקט מוגבר - בגלל זה אתה שם לב לשינוי. בגלל זה הרבה אנשים חושבים שאחרי חודש הקריאטין "לא יעיל" - אבל זה לא שהוא לא יעיל, פשוט זה האפקט המקסימלי שלו כי הוא הגיע לריכוז מקסימלי בשרירים. אותו דבר אצל אנשים שיש להם רמות גבוהות - מכיוון שזו הרמה אצלם ממילא, הם לא מרגישים במשהו מיוחד, כמו שאתה לא מרגיש משהו מיוחד בלי תוסף, אז אין סיבה שתהיה אצלם עליה מהירה במיוחד במשקלים [העליה במשקלים מתרחשת במקביל לשינויים ברמות הקריאטין].

Arsan - יש חלון הזדמנויות וזה קריטי לאכול בסמוך לאימון. יחד עם זאת, ממש לא חובה לשתות שייק חלבון עם סוכר ענבים - חזה עוף ותפוח אדמה זה בסדר גמור.

כל הזמנים הם GMT +3. השעה כרגע היא 01:20.

מופעל על: vBulletin Version 3.7.2
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
כל הזכויות שמורות לישראלבודי בע"מ