ישראלבודי

ישראלבודי (https://israelbody.com/index.php)
-   אימונים (https://israelbody.com/forumdisplay.php?f=4)
-   -   צריך דעות של החבר'ה פה (https://israelbody.com/showthread.php?t=60779)

Scylla 01-11-09 20:09

חחח צריך לפצל את פורום אימונים לss+5x5 וכל השאר, ולאסור בגידות בין כל אחת מהתת פורומים... נהיה מגוחך.

moo 01-11-09 20:12

ציטוט:

פורסם במקור על ידי scylla (הודעה 939207)
איך אתה בפסקה אחת כותב "ליצן השנה" ובלי לריב. הרי ההודעה שלי לא הייתה מיועדת לך וזה לא חדש הדעה שלך על התוכניות האלה.

1. זה מקדם אותי משמעותית יותר טוב משאר התוכניות שעשיתי (בעיקר ab/abc שנתקעתי איתם בשלב מסויים גם בגלל שהן לא היו אופטימליות*)
2. מהנסיון שלי וההכרות שלי עם הגוף אני יודע איפה אני נוטה להתקע ומה הפתרונות שעובדים עלי.
3. כי אני עדיין עולה במשקל גוף וקרה לי פעם אחת במהלך המסה הזאת שנשארתי על אותו משקל גוף לאחר יומיים שלושה, כל שקילה אחרת עליתי במשקל מהפעם הקודמת.
4. שאני אומר כבד זה ביחס לטווח הנתון.
5. תתפלא איזה צרחות אפשר להוציא בחזרה ה11...
6. אני הראשון שיגיד שסקוואט בסמית' הוא תחליף מזעזע. אבל בוא נסכים שהוא עדיף על לג פרס, ולדעתי יש לו את היתרונות שלו במידה זו או אחרת. במיוחד שאני נותן לו פעם ב3 שבועות.
7. אני עדיין לא מבין למה אתם ממשיכים להגיב ולנסות לשנות דעות של אנשים... אם מישהו יתקדם בabcd אתם תגידו שהוא היה יכול יותר, אם מישהו לא יתקדם טוב ב5x5 אתם תגידו שהוא לא עשה אותה טוב או לא אכל טוב... די בחיאת אתה במיוחד לא איזה טרול בן 14, תהיה בוגר בעניין הזה ותן לדיון להתנהל בין יאיר (הפעם) לבין מי שרוצה לענות לו על השאלות שהוא שאל לא בין יאיר לבין מי שרוצה לשנות לו את התוכנית אימונים שהוא אמר מראש שהוא לא ישנה.
8. ותאמין או לא עם הסקוואט ה"ליצני" ל12 חזרות, עם הסקוואט בסמית' שלא קיים, הוספתי ב3 שבועות 9 קילו למוט והצלחתי חזרה אחת יותר. לטעמי זאת התקדמות טובה בהחלט ביחס למשקל על המוט.
(אני נמנע בכוונה מלהזכיר משקל כדי למנוע ויכוחים מיותרים, ושאני אומר הוספתי 9 קילו הכוונה לסקוואט הרגיל, ל6 חזרות שהצלחתי לעומת ה5 בפעם הקודמת)

הכי חשוב - אני לא חושב שזה יקדם אותי. זה קידם אותי בלשון עבר. מקדם אותי בלשון הווה ויקדם אותי בלשון עתיד. במאסה הנוכחית הוספתי 11 ק"ג בנתיים ולא התחלתי אותה מ58 נגיד ככה. והשיא מאסה שלי רחוק ב6 קילו מהמצב כרגע שיש לי עוד להשמין עד החיטוב. (ואני מחטב מוקדם יחסית מבחינת א.ש)

כל זה נחמד
אבל הנסיון של ביל סטאר בתור מאמן, הוא יודע מה עובד על כל אחד
גם חייזרים הוא יכול לאמן

Sugarzaza 01-11-09 20:13

ציטוט:

פורסם במקור על ידי Sugarzaza (הודעה 939223)

תקראו תקראו

toxicity 01-11-09 20:31

ציטוט:

פורסם במקור על ידי galSH (הודעה 939039)
זה כנראה בגלל שאתה מתחיל. מתאמן מתקדם יותר לא יהיה מסוגל להוסיף משקל למוט בצורה כזאת.

וסתם כי אני מתעניין - hypertrophy, איפה אתה מכניס פאוורקלין?

לא מתחיל
זה היה אחרי תקופה לא קצרה של אימונים לא רציפים וללא הקפדה על תזונה
זה לא משנה את העבודה שההתקדמות הייתה טובה מאוד
והיא ממש לא הפסיקה גם אחרי שעברתי ל ab

hypertrophy 01-11-09 20:48

אה ואני לא ממש מכניס אותו באימון....סתם לפעמים[בעיקר באימון כתפיים אחיזה] אני משתעשע איתו אני כבר עושה 70 קילו עם טכניקה סבבה![אני מניח]

eden.B. 01-11-09 20:50

אחי כאחד שמתאמן גם בנפח גדול ובעצימות גדולה אני מציע לך ללכת על שיטת "האולד סקול" תבצע את התרגילים שאתה מאוד רוצה להתמקד בהם (סקוואט, בנצ, דדליפט וכו') תקבע לך מס חזרות שאתה רוצה לבצע אותם (כנראה שזה יהיה 6-5) שים את המשקל המירבי שאתה יכול ותבצע את התרגיל בטכניקה מושלמת.
ככה לאט לאט אתה תעלה במשקל אחי, אם אתה נתקע הרבה זמן תעשה ריסט ותחזור למשקל בהדרגה כשאתה מוסיף מאימון לאימון 2.5 קילו בריסט.
או...
שפשוט תעשה לך דבר כזה שבוע בעצימות חזקה מהרגיל בתרגילים הנ"ל ושבוע עצימות חלשה יותר (80% ממה שהיית מרים).
ככה אתה יכול לשחק עם זה, כי כמו שאתה יודע קשה מאוד מאוד לשמור על שיאים לאורך זמן ואף לשבור אותם. כמו כן תעשה אחת לכמה זמן תכנית "כח" שכוללת מס חזרות נמוך מהרגיל (גם ss מתאימה לפה).

כל אלה אחי יעזרו לך לשפר מסה ביעילות (וזו המטרה) ולשפר בנוסף כח למרות הנפח הגבוה.

galSH 01-11-09 20:53

ציטוט:

פורסם במקור על ידי eden.b. (הודעה 939252)
אחי כאחד שמתאמן גם בנפח גדול ובעצימות גדולה

אתה יודע מה זאת עצימות בכלל?

hypertrophy 01-11-09 20:55

ציטוט:

פורסם במקור על ידי eden.b. (הודעה 939252)
אחי כאחד שמתאמן גם בנפח גדול ובעצימות גדולה אני מציע לך ללכת על שיטת "האולד סקול" תבצע את התרגילים שאתה מאוד רוצה להתמקד בהם (סקוואט, בנצ, דדליפט וכו') תקבע לך מס חזרות שאתה רוצה לבצע אותם (כנראה שזה יהיה 6-5) שים את המשקל המירבי שאתה יכול ותבצע את התרגיל בטכניקה מושלמת.
ככה לאט לאט אתה תעלה במשקל אחי, אם אתה נתקע הרבה זמן תעשה ריסט ותחזור למשקל בהדרגה כשאתה מוסיף מאימון לאימון 2.5 קילו בריסט.
או...
שפשוט תעשה לך דבר כזה שבוע בעצימות חזקה מהרגיל בתרגילים הנ"ל ושבוע עצימות חלשה יותר (80% ממה שהיית מרים).
ככה אתה יכול לשחק עם זה, כי כמו שאתה יודע קשה מאוד מאוד לשמור על שיאים לאורך זמן ואף לשבור אותם. כמו כן תעשה אחת לכמה זמן תכנית "כח" שכוללת מס חזרות נמוך מהרגיל (גם ss מתאימה לפה).

כל אלה אחי יעזרו לך לשפר מסה ביעילות (וזו המטרה) ולשפר בנוסף כח למרות הנפח הגבוה.

תסלח לי אבל.....מה לעזאזל?!?

Locke 01-11-09 21:04

ציטוט:

פורסם במקור על ידי lironsD (הודעה 939158)
עדיין לא הבנתי באמת מה העניין של ה15 חזרות?לא עדיף פשוט לעשות 3-5-10?

תשמע זה תלויי.
מהשם HST אתה יכול להבין שהמשמעות של זה, זה hypertrophy specific training(בטח איפשהוא טעיתי בכתיבה אבל לא משנה).
בקיצור אם תעשה 3 ו5 חזרות ו10 חזרות אני חושב(שוב דגש על חושב), שלא תגיע לאותה רמה של היפרטרופיה, או לפחות ניצול התוכנית למטרה הזאת מאשר 15, 10, 5.
3 זה נראה לי משהו שהוא נטו כל כח, 5 עוד גבולי, אבל גם כן על כח, 10 זה כבר היפרטרופיה ו15 זה גם היפרטרופיה אבל גם סיבולת.
אני חושב(שוב גם דגש על חושב), שהמטרה של ה15, 10, 5 זה לגרות את השריר בטווח חזרות שונה, 3 ו5 זה טווח חזרות קצר, בניגוד ל15, שפה יש לך הבדל גדול יותר, אתה בסכ"ה מגרה את השריר בצורה שונה.

עם הניסיון האישי שיש לי בתוכנית אני גדל איתה יפה, וגם מתחזק, ביינתים זאת התוכנית הכי אהובה עליי או כמעט הכי אהובה שאי פעם עשיתי, אני ממש מבסוט ממנה.

eden.B. 01-11-09 21:14

ציטוט:

פורסם במקור על ידי hypertrophy (הודעה 939259)
תסלח לי אבל.....מה לעזאזל?!?

אני לא יודע בדיוק איך להסביר את זה...תשחק עם העצימות (את הנפח תשאיר) ואם אתה נתקע עם משקלי שיא תעשה ריסט או דילוא או איך שקוראים לזה לעזאזל...

terminater135 01-11-09 21:15

ציטוט:

פורסם במקור על ידי Sugarzaza (הודעה 939231)
תקראו תקראו

מה הקשר? :confused:

lironsD 01-11-09 21:18

ציטוט:

פורסם במקור על ידי locke (הודעה 939263)
תשמע זה תלויי.
מהשם hst אתה יכול להבין שהמשמעות של זה, זה hypertrophy specific training(בטח איפשהוא טעיתי בכתיבה אבל לא משנה).
בקיצור אם תעשה 3 ו5 חזרות ו10 חזרות אני חושב(שוב דגש על חושב), שלא תגיע לאותה רמה של היפרטרופיה, או לפחות ניצול התוכנית למטרה הזאת מאשר 15, 10, 5.
3 זה נראה לי משהו שהוא נטו כל כח, 5 עוד גבולי, אבל גם כן על כח, 10 זה כבר היפרטרופיה ו15 זה גם היפרטרופיה אבל גם סיבולת.
אני חושב(שוב גם דגש על חושב), שהמטרה של ה15, 10, 5 זה לגרות את השריר בטווח חזרות שונה, 3 ו5 זה טווח חזרות קצר, בניגוד ל15, שפה יש לך הבדל גדול יותר, אתה בסכ"ה מגרה את השריר בצורה שונה.

עם הניסיון האישי שיש לי בתוכנית אני גדל איתה יפה, וגם מתחזק, ביינתים זאת התוכנית הכי אהובה עליי או כמעט הכי אהובה שאי פעם עשיתי, אני ממש מבסוט ממנה.

:):):):) אני המלצתי לך עליה ^^

Dark_Muse 01-11-09 21:39

ציטוט:

פורסם במקור על ידי Sugarzaza (הודעה 939044)
לא הבנתי את ההבדל בין prrs לhst, בhst הבלוק מחולק ל3 שבועות גם כן, כל שבוע טווח אחר. מה ההבדלים?

HST מחולק לארבעה מקבצים של שבועיים. 15-10-5 והאחרון שליליות, בד"כ הרוב ימשיכו עם החמש חזרות וינסו לשבור עוד PR.

למי ששאל למה 15 - זאת תוכנית שבדקו מחקרית ומצאו שהיא מטיבה עם היפרטרופיה. 15 חזרות זה נחמד כדי "לרפא ולהחיות" את הרקמות הרכות. מעבר לכך, היפרטרופיה מתרחשת גם בטווח הזה במידה מסויימת, וזה באופן כללי התוכנית הכתובה.
15 חזרות זה לא כזה נורא. רק הסקוואטים יהיו קשים בשבוע השני של זה בגלל החומצות חלב, ובאופן כללי אולי גם תרגישו מותשים אחרי הסקוואט ועוד תרגיל לרגליים שתבחרו. אבל אם קצת קשה אז מוותרים? :cool:

Locke 01-11-09 21:59

ציטוט:

פורסם במקור על ידי lironsD (הודעה 939272)
:):):):) אני המלצתי לך עליה ^^

מה שנכון נכון
props to you:)

אנדרוליזם 01-11-09 22:09

רק צחוקים

Sugarzaza 02-11-09 00:22

ציטוט:

פורסם במקור על ידי terminater135 (הודעה 939271)
מה הקשר? :confused:

זה בדיוק אותו דיון, תראה את התגובות של שיקו

Scylla 02-11-09 00:25

ציטוט:

פורסם במקור על ידי moo (הודעה 939229)
כל זה נחמד
אבל הנסיון של ביל סטאר בתור מאמן, הוא יודע מה עובד על כל אחד
גם חייזרים הוא יכול לאמן

חסרים מאמנים שדוגלים בשיטות הפוכות עם נסיון קבלות ותוצאות בפועל?
אל תהיה כזה, יש תמיד תוצאות לכאן ולכאן. רק לפני כמה ימים מדריך אצלינו שהיה מר ישראל למשקל קל ונראה מעולה אמר לי בדדליפט לא להניח את המוט, ככה ששום דבר הוא לא אבסולוטי.

Sugarzaza 02-11-09 00:27

אין מאמן טוב שימליץ על תדירות אימון נמוכה, זה גם הגיונית לא מסתדר שתנועות שאתה רוצה לשפר אתה בכוונה תעשה מעט פעמים במקום הרבה.

moo 02-11-09 00:54

ציטוט:

פורסם במקור על ידי scylla (הודעה 939382)
חסרים מאמנים שדוגלים בשיטות הפוכות עם נסיון קבלות ותוצאות בפועל?
אל תהיה כזה, יש תמיד תוצאות לכאן ולכאן. רק לפני כמה ימים מדריך אצלינו שהיה מר ישראל למשקל קל ונראה מעולה אמר לי בדדליפט לא להניח את המוט, ככה ששום דבר הוא לא אבסולוטי.

כמה הדדליפט שלו ?
וbb בד"כ לא יודעים להתאמן, חוץ מבודדים
ומתאמן מן השורה לא צריך לקחת מהם דוגמא

אם הוא היה מבין למה מורידים עד למטה הוא לא היה אומר דבר כזה

טווח תנועה הוא דבר מוגדר, אחרת למה להוריד רק עד 10 ס"מ מהרצפה ? אם אפשר רק 20 ס"מ...
בנוסף אי אפשר לעשות סט אפ ולשמור גב עם משקל כבד בלי לעבוד עד הרצפה

הוא גם אמר לך לעבוד עם רצועות ?

אז רק מהדדליפט אפשר להבין שאותו אחד לא מבין כלום...
ואני לא אמשיך, כבר ברור מה ההמשך

moo 02-11-09 00:55

ציטוט:

פורסם במקור על ידי eden.b. (הודעה 939270)
אני לא יודע בדיוק איך להסביר את זה...תשחק עם העצימות (את הנפח תשאיר) ואם אתה נתקע עם משקלי שיא תעשה ריסט או דילוא או איך שקוראים לזה לעזאזל...

איך אפשר לשחק עם העצימות ולהשאיר את הנפח ?
זה אחד תלוי בשני ביחס הפוך !!!!!

כל הזמנים הם GMT +3. השעה כרגע היא 09:26.

מופעל על: vBulletin Version 3.7.2
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
כל הזכויות שמורות לישראלבודי בע"מ