ישראלבודי

ישראלבודי (https://israelbody.com/index.php)
-   אימונים (https://israelbody.com/forumdisplay.php?f=4)
-   -   סקוואט בסמיט vs לג פרס (https://israelbody.com/showthread.php?t=56450)

hypertrophy 09-07-09 21:16

ציטוט:

פורסם במקור על ידי sugarzaza (הודעה 872022)
אוקיי, כמה אפשרויות.. או שלא קראת מספיק ומה שאתה אומר נעשה מחוסר ידע תמים, או שאתה פשוט נמנע מתרגיל קשה שאתה או לא אוהב לעשות או לא יודע איך בדיוק לעשות ומנסה לגרום לעצמך להרגיש יותר טוב עם זה. או שניהם. בכל מקרה חייבים לעשות סקוואט לא משנה לאיזו מטרה במידה ואתה מסוגל פיזית בגלל שהיתרונות שלו כל כך גדולים ביחס לכל תרגיל אחר.

לא זה ולא זה....
אם אתה לא מסוגל לעשות סקוואט בזמן חיטוב ושהגורם המגביל יהיו הרגליים אז העדיפות היא לעשות לחיצת רגליים כדי לתת להם מספיק גירוי....חלאס להכניס סקוואט לכל דבר....אתה לא תאבד מאסת שריר בגלל שלא עשית סקוואט!!
אני עושה סקוואט בתור חלק בלתי נפרד מתכנית המאסה שלי אבל בחיטוב אני לא רואה סיבה להכניס את עצמי למצב הזה כשאני מרגיש שהלחיצת רגליים נותנת לי הרבה יותר מבחינת עומס על הרגליים

Sugarzaza 10-07-09 00:15

מה אתה לא מבין? בסקוואט העומס על הרגליים בפרט וכל שרירי הגוף בכלל הרבה יותר גדול מאשר בלג פרס!

ronaldo 10-07-09 00:18

ציטוט:

פורסם במקור על ידי Sugarzaza (הודעה 872269)
מה אתה לא מבין? בסקוואט העומס על הרגליים בפרט וכל שרירי הגוף בכלל הרבה יותר גדול מאשר בלג פרס!

נראה לי הוא מנסה לעצבן אותך בכוונה:bye1:

lironsD 10-07-09 00:47

ציטוט:

פורסם במקור על ידי sugarzaza (הודעה 872269)

הוא התכוון שלחיצת רגליים מבודדת,וזה אינדיודיאולי..

קיצור עדיף לי לעשות לג פרס עם אני לא יכול לעשות סקוואט חופשי?ופליז אל תגידו לי תעשה סקוואט חופשי וכאלה כי אני מתתתתתתתתתת לעשות סקוואט חופשי אבל המדריכים הבני זונות לוחקים לי תמוט באמצע..

Sugarzaza 10-07-09 02:03

ציטוט:

פורסם במקור על ידי lironsd (הודעה 872300)
הוא התכוון שלחיצת רגליים מבודדת,וזה אינדיודיאולי..

מאוד מרשימה הטענה שלך, למה להכנס לעיסוק החסר טעם הזה בעובדות וטיעונים מנומקים כשאפשר לשלב לתוך המשפט מושגי וינגייט טיפוסיים כמו "בידוד" ו"אינדיוידואליות". שני המושגים הם כמובן מילים ריקות מתוכן במקרה הטוב, שמעידות על חוסר התמצאות בכל מה שנוגע לקיניזיולוגיה ופיזיולוגיה בהקשר של תכנון אימונים ובחירת תרגילים.

נעל 10-07-09 02:09

ציטוט:

פורסם במקור על ידי hypertrophy (הודעה 871300)
למה שאתן גירוי נמוך יותר כשהגורם המגביל הוא לאו דווקא הרגליים...למה לא לתת גירוי כמו שצריך לרגליים ?
היתרונות של הסקוואט לא באות לידי ביטוי בצורה כל כך משמעותית בזמן חיטוב....בזמן חיטוב המטרה של אימוני הכוח היא לתת לגוף עומס כבד מספיק כדי שתהיה לו סיבה להשאיר את מאסת השריר אז פתאום נוריד מהרגליים עומס כזה? מיותר...אתה לא חושב כך?

אני לא אומר אל תתן גירוי כמו שצריך לרגליים.
אמרתי שתעשה את הסקוואט טיפה קל יותר בעצימות נמוכה יותר ותשקיע בתרגילים האחרים שאתה לא גוסס בהם.
ואם תעשה את זה נכון את לא תצליח ללכת ברגל הביתה גם כן.
לדוגמא סקוואט ואח"כ לג פרס חזק ופשיטה. וכו.
פשוט תסקוואט לעשות ב 80% נגיד מהיכולת שלך ל rm 8 נגיד.. שתרגיש אותו אבל לא תמות לנו.

Dark_Muse 10-07-09 10:07

ציטוט:

פורסם במקור על ידי sugarzaza (הודעה 872351)
מאוד מרשימה הטענה שלך, למה להכנס לעיסוק החסר טעם הזה בעובדות וטיעונים מנומקים כשאפשר לשלב לתוך המשפט מושגי וינגייט טיפוסיים כמו "בידוד" ו"אינדיוידואליות". שני המושגים הם כמובן מילים ריקות מתוכן במקרה הטוב, שמעידות על חוסר התמצאות בכל מה שנוגע לקיניזיולוגיה ופיזיולוגיה בהקשר של תכנון אימונים ובחירת תרגילים.

אתה מוכן להביא את הטיעונים הפיזיולוגים והקינזיולוגים (מה הקשר? עבודת מייצבים? :)) לכך שסקוואט מאמץ יותר את הרגליים?
לייל כתב על זה מאמר שסתר את כל מה שאתה מאמין בו. גם ההשפעות של הורמון הגדילה כביכול שסקוואט משחרר יותר מלג-פרס הן מינוריות.

לא שאני לא מסכים איתך שסקוואט מאמץ יותר מלג-פרס, אבל סתם מעניין אותי אם אתה מבסס את זה על משהו מחקרי אמיתי או שאתה פשוט מביע את הדעות המוקדמות שלך לדיון.

מה שהיפרטרופיה טוען זה שבלחיצת רגליים אתה מאמץ את הרגליים יותר בגלל היכולת לשם יותר משקל (מה שבסקוואט אתה לא יכול בגלל גורמים מגבילים אחרים).
אני מסכים איתך שלסקוואט אין תחליף, אבל סתם מעניין אותי לראות איפה ההוכחות הפיזיולוגיות שסקוואט מקסימלי יותר מעמיס על שרירי הרגליים מלג-פרס מקסימלי (שאצל אנשים שמאומנים בו הוא כפול+ במשקל מהסקוואט שלהם).

Sugarzaza 10-07-09 11:18

ציטוט:

פורסם במקור על ידי dark_muse (הודעה 872424)
אתה מוכן להביא את הטיעונים הפיזיולוגים והקינזיולוגים (מה הקשר? עבודת מייצבים? :)) לכך שסקוואט מאמץ יותר את הרגליים?
לייל כתב על זה מאמר שסתר את כל מה שאתה מאמין בו. גם ההשפעות של הורמון הגדילה כביכול שסקוואט משחרר יותר מלג-פרס הן מינוריות.

לא שאני לא מסכים איתך שסקוואט מאמץ יותר מלג-פרס, אבל סתם מעניין אותי אם אתה מבסס את זה על משהו מחקרי אמיתי או שאתה פשוט מביע את הדעות המוקדמות שלך לדיון.

מה שהיפרטרופיה טוען זה שבלחיצת רגליים אתה מאמץ את הרגליים יותר בגלל היכולת לשם יותר משקל (מה שבסקוואט אתה לא יכול בגלל גורמים מגבילים אחרים).
אני מסכים איתך שלסקוואט אין תחליף, אבל סתם מעניין אותי לראות איפה ההוכחות הפיזיולוגיות שסקוואט מקסימלי יותר מעמיס על שרירי הרגליים מלג-פרס מקסימלי (שאצל אנשים שמאומנים בו הוא כפול+ במשקל מהסקוואט שלהם).

אם מישהו מכם היה טורח להעביר פה (ובפורום השני לצורך העניין) הייתם נתקלים בערימות של חומר שעלה כבר הרבה פעמים, חפשו פוסטים של שיקו.
בקשר לסקוואט, לייל צריך להשאר בתחום שהוא מבין בו - תזונה, באימונים כל טענה שלו עושה לו עוול יותר מהקודמת.
ובקשר ל"משקלים", העובדה שאתה יכול להעמיס יותר פלטות במכונה מאשר על המוט נובעת מהעובדה שבמוט ההתנגדות שווה בצורה ישירה למשקל שהגוף מתנגד לו, ובמכונה לא. המשקל לא שווה להתנגדות האמיתית שהגוף פועל נגדה.
כך או כך, אני לא הולך לבזבז יותר אנרגיה בלהסביר למה סקוואט עדיף על לג פרס לאנשים שמפחדים לעשות/ללמוד לעשות סקוואט מלא ומעדיפים את האלטרנטיבה הקלה. זה מאוד אלמנטרי ומבוסס היטב, צריך רק להכנס ולקרוא במקום לשלוח הודעות ריקות פה בפורום.

Sugarzaza 10-07-09 11:34

כמה ציטוטי שיקו מנושא דומה
ציטוט:

פורסם במקור על ידי shikolm (הודעה 872457)

[פיתוח כוח בסקוואט יותר קשה] בהשוואה אולי למתאמן עם אנתרופומטריה עדיפה לסקוואט אבל לא בהשוואה לביצוע לג פרס, שלא נותן וגם לא יכול לתת מענה לכמה אספקטים מאוד חשובים בפיתוח כוח.

זה מאוד נחמד לגלות שביצוע של סקוואט וביצוע של לג פרס הראו שיפור כמעט זהה בכוח, רק שאת השיפור בכוח מדדו בעזרת פשיטת ברכיים במכונות איזוקנטיות וזאת הגדרה מאוד מצומצמת ומאוד מוגבלת לכוח (אלה פחות או יותר סוג המחקרים שלייל מסתמך עליהם כשהוא כתוב שטות כמו "לג פרס מוביל לאותו שיפור בכוח כמו בסקוואט").

ציטוט:

פורסם במקור על ידי shikolm (הודעה 872457)
אתה רוצה מחקרים שמראים פעילות גדולה יותר של האמסטרינגס והזוקפי גו (post` chain)? שהם השרירים שאחראיים לחלק הארי ביכולת של הפלג גוף תחתון (כן, אותם רגליים) לפתח כוח.
אתה טועה לחשוב שכוח ברגליים מוגבל משום מה לשריר/קבוצת שרירים ספציפית (במקרה הזה הקוואדס), בלי post` chain בשילוב עם שרירי ליבה חזקים וכן גם קוואדס אין כוח ברגליים.
לג פרס פשוט לא נותן מענה ל 2 האספקטים הראשונים, כשהראשון הוא החשוב מבינהם, לא למישהו עם פמור ולא עם קצר. וכן בכל מה שקשור לכוח לייל דיבר הפעם שטויות, אם תעבור על הרקע שלו תגלה שהניסיון הפרקטי שלו באימון הוא די מצומצם בטח בהשוואה לאין ספור המאמנים שהצליחו משום מה ללמד מתאמנים עם "מכניקת סקוואט גרועה" לבצע סקוואט שהוא לא רק תקין אלא גם מספק התקדמות פרוגרסיבית.

Dark_Muse 10-07-09 12:24

לא ידעתי ששיקו הוא מחקר מבוסס...

בכל מקרה זה ויכוח עקר כי אני מסכים איתך, אז נרד מזה.

Sugarzaza 10-07-09 12:47

ציטוט:

פורסם במקור על ידי dark_muse (הודעה 872494)
לא ידעתי ששיקו הוא מחקר מבוסס...

בכל מקרה זה ויכוח עקר כי אני מסכים איתך, אז נרד מזה.

שיקו הוא סימוכין לכל דבר, זה ידוע.

lironsD 10-07-09 14:21

קיצור עדיף לי לעשות לג פרס או סקוואט בסמיט עם אני לא יכול לעשות סקוואט חופשי?ופליז אל תגידו לי תעשה סקוואט חופשי וכאלה כי אני מתתתתתתתתתת לעשות סקוואט חופשי אבל המדריכים הבני זונות לוחקים לי תמוט באמצע..

Dark_Muse 10-07-09 14:52

תעשה לג פרס, זה עדיף על סקוואט בסמית'.

lironsD 10-07-09 14:55

כן אה ראיתי רק כוסיות אצלנו עושות סקוואט בסמיט...

Dark_Muse 10-07-09 14:56

מה הקשר כוסיות... זה פשוט לא תרגיל טוב.

lironsD 10-07-09 15:00

מסכים איתך לגמרי גבר,רק רציתי להיות בטוח.

hypertrophy 10-07-09 17:02

עדיף לקפוץ על גזר מאשר סקוואט בסמית' :)

ronaldo 10-07-09 20:00

ציטוט:

פורסם במקור על ידי hypertrophy (הודעה 872706)
עדיף לקפוץ על גזר מאשר סקוואט בסמית' :)

אז אתה חוזר לעשות סקוואטים לפחות?

hypertrophy 10-07-09 20:01

ציטוט:

פורסם במקור על ידי ronaldo (הודעה 872970)
אז אתה חוזר לעשות סקוואטים לפחות?

כשאני מסיים את החיטוב אני חוזר לסקוואט זה ברור[בנוסף גם לחיצת רגליים ודדליפט ]

lironsD 10-07-09 21:11

ציטוט:

פורסם במקור על ידי hypertrophy (הודעה 872971)
כשאני מסיים את החיטוב אני חוזר לסקוואט זה ברור[בנוסף גם לחיצת רגליים ודדליפט ]

אבל יאיר לדעתי זה טעות,עדדדיף לך לעשות סקוואט שהוא לא כמו שאתה עושה במאסה מאשר לא לעשות בכלל,זו דעתי.

כל הזמנים הם GMT +3. השעה כרגע היא 01:44.

מופעל על: vBulletin Version 3.7.2
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
כל הזכויות שמורות לישראלבודי בע"מ