ישראלבודי

ישראלבודי (https://israelbody.com/index.php)
-   אימונים (https://israelbody.com/forumdisplay.php?f=4)
-   -   [שאלה] בנוגע לטכניקה בסקוואט (https://israelbody.com/showthread.php?t=39786)

coldfire 01-09-08 10:44

ציטוט:

פורסם במקור על ידי The Sun (הודעה 631591)
מצטער על הבורות, אבל אני מפספס את אחת הנקודות המרכזיות בדיון וזה בגלל שאני לא מכיר את המונח posterior chain, מישהו מוכן לתת לי הסבר קליל על החלק הזה, איך הוא קשור לסקוואט מבחינת מכניקה ואיך הוא מתחזק?

posterior chain זאת קבוצה של שרירים: האמסטרינגס, גלוטס, מקרבי ירך וזוקפי הגב. אלה השרירים שסקוואט מחזק.

The Sun 01-09-08 10:48

תודה, דיון מעניין מאוד התפתח כאן.
אז הטענה הרווחת היא שבעצם high bar ו low bar יעבדו שניהם על הפוסטריור באותו האופן, רק שבlow bar יהיה אפשר להעמיס יותר משקל ולהגדיל את טווח התנועה ואילו high bar יחקה יותר את התנועה שמתבצעת אצל משקולנים?

shikoLM 01-09-08 10:52

ציטוט:

פורסם במקור על ידי coldfire (הודעה 631581)
התרגיל עזר הכי טוב לפרונט סקוואט זה פרונט סקוואט. בכל מקרה, הפרונט סקוואט תמיד יותר גבוה מהקלין. אז איזו תנועה לדעתך צריכה תרגילי עזר יותר?

אני הייתי מהמר על התנועה היותר חלשה = הקלין.

כל מה שאתה כותב טוב ויפה בעיקר כאשר מדובר במתאמן מתחיל.
הפרונט סקוואט יהיה חזק מהקלין רק אצל מתאמן מתחיל בגלל רמה טכנית ירודה בקלין. מתאמן עם טכניקה טובה בקלין יכול תיאורטיתלהיכנס לקלין עם משקלים גדולים יותר ממה שהוא מסוגל לקום איתם בפרונט סקוואט (בסה"כ לא דרושה "הקפצה" גבוהה בכלל של המוט בשביל להיכנס לפרונט סקוואט מלא).
אני גם מסכים איתך שהדרך הכי טובה לשפר פרונט סקוואט היא פשוט לבצע פרונט סקוואט וזה נכון כמעט בכל רמה של מתאמן (מה גם שהדיון בכלל לא נסוב סביב זה) אבל אצל מתאמן ברמה בינונית ומעלה יש בהחלט מקום לתרגילי עזר ואם לבצע עוד סוג של סקוואט אז ל high bar סקוואט, מהסיבות שציינתי בהודעות הקודמות, יש עדיפות.

ציטוט:

מצטער על הבורות, אבל אני מפספס את אחת הנקודות המרכזיות בדיון וזה בגלל שאני לא מכיר את המונח posterior chain, מישהו מוכן לתת לי הסבר קליל על החלק הזה, איך הוא קשור לסקוואט מבחינת מכניקה ואיך הוא מתחזק?
בסה"כ שם כולל לזוקפי גו לומבריים ופשוטי ירך.

The Sun 01-09-08 11:02

בתור מתאמן ברמת מתחיל, אני לא מבצע פרונט סקוואט מהסיבה הפשוטה שכרגע זה מיותר עבורי.
השאלה שלי היא האם יהיה הבדל בין זה שאני אבצע low bar או high bar מלבד טווח התנועה(הבנתי שבlow טווח התנועה גדול יותר, או שטעיתי?)

Deus ex machina 01-09-08 11:07

ציטוט:

פורסם במקור על ידי the sun (הודעה 631605)
בתור מתאמן ברמת מתחיל, אני לא מבצע פרונט סקוואט מהסיבה הפשוטה שכרגע זה מיותר עבורי.
השאלה שלי היא האם יהיה הבדל בין זה שאני אבצע low bar או high bar מלבד טווח התנועה(הבנתי שבlow טווח התנועה גדול יותר, או שטעיתי?)

אתה אמור להיות מסוגל להעמיס יותר משקל כשהמוט יותר נמוך .

The Sun 01-09-08 11:09

סבבה.
אגב, אם המוט ממוקם אצלי בערך בין הכתף האחורית לטרפז אז אני עושה low bar?
מתי כדאי להתחיל לעבוד HIGH BAR? אם בכלל?

Deus ex machina 01-09-08 11:22

ציטוט:

פורסם במקור על ידי the sun (הודעה 631608)
סבבה.
אגב, אם המוט ממוקם אצלי בערך בין הכתף האחורית לטרפז אז אני עושה low bar?
מתי כדאי להתחיל לעבוד high bar? אם בכלל?

אני לא יכול להגיד לך בדיוק איך אתה עושה , עם המוט מונח על הכתפיים זה נמוך עם על הטרפזים זה גבוה וכל השאר זה בין לבין .
היות שאתה לא מתחרה אני מציע לך לעשות איך שנוח לך והמוט יציב ( לא מטייל כלפיי הצוואר שלך ) .
אני מעדיף את המצב שהמוט יותר גבוה בגלל שהלחץ על הכתפיים יותר קטן .

The Sun 01-09-08 11:25

אחלה.
שאלה אחרונה: בתור אחד שמבצע את הסקוואט שלו לקופסא נמוכה יחסית, יש טעם להוריד מעט משקל ולהוציא את הקופסא מהתמונה אחרי שהתרגלתי לרדת נמוך? או שזאת שאלה של נוחות?

Deus ex machina 01-09-08 11:29

ציטוט:

פורסם במקור על ידי the sun (הודעה 631615)
אחלה.
שאלה אחרונה: בתור אחד שמבצע את הסקוואט שלו לקופסא נמוכה יחסית, יש טעם להוריד מעט משקל ולהוציא את הקופסא מהתמונה אחרי שהתרגלתי לרדת נמוך? או שזאת שאלה של נוחות?

כל אנשי הווסט סייד ברבל עושים סקוואט חופשי רק בתחרויות .
תעשה מה שנוח לך , תנסה ותראה מה מתאים לך .

Sugarzaza 01-09-08 12:04

דווקא ממה שמשתמע מהדיון בhigh bar תוכל להעמיס יותר משקל

Deus ex machina 01-09-08 12:08

ציטוט:

פורסם במקור על ידי sugarzaza (הודעה 631633)
דווקא ממה שמשתמע מהדיון בhigh bar תוכל להעמיס יותר משקל

לדעתי אתה מתבלבל הם התכוונו שאתה יכול להרים יותר משקל מבפרונט סקוואט .

Sugarzaza 01-09-08 12:12

ציטוט:

פורסם במקור על ידי deus ex machina (הודעה 631638)
לדעתי אתה מתבלבל הם התכוונו שאתה יכול להרים יותר משקל מבפרונט סקוואט .

לא לא, שיקו אמר בבירור שתוכל להרים יותר משקל בhigh bar ביחס לlow bar

Sugarzaza 01-09-08 12:13

אה, צודק בעצם

כל הזמנים הם GMT +3. השעה כרגע היא 05:19.

מופעל על: vBulletin Version 3.7.2
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
כל הזכויות שמורות לישראלבודי בע"מ