ישראלבודי

ישראלבודי (https://israelbody.com/index.php)
-   פיתוח גוף-כללי (https://israelbody.com/forumdisplay.php?f=8)
-   -   לימודים באוניברסיטה הפתוחה, איך זה הולך? (https://israelbody.com/showthread.php?t=24209)

Jones 24-04-08 13:51

ציטוט:

פורסם במקור על ידי P-a-n-1-c
תודה על התשובות!
קודם כל וטרינריה לומדים אך ורק במוסד אחד בארץ - בפקולטה לחקלאות ברחובות [שלוחה של האונב' העברית].
וטרינריה בארץ נחשבת לתואר שני ובאה אחרי לימודי מדעי החיים\מדעי בע"ח\ביולוגיה ועוד. אני מתכוון לקחת כמה קורסים במדעי החיים ואח"כ אחרי הצבא כשאני אלמד מדעי בע"ח יהיה לי יותר קל [פטורים בשנה א' או לחלופין אני אכנס ישר לשנה ב' - תלוי בכמה קורסים אני אקח]. יש דבר כזה שנקרא "אפיק מעבר", מאפשר מעבר מהאו"פ לפקולטה ברחובות.

בכל אופן אני בהחלט מתכוון להתייעץ טרם לקיחת הקורסים, אני לא אלך "על עיוור".

איך הולכים הלימודים שם בכלל? אני נרשם לקורס, שניים, מקבל ספרים ותאריך למבחן ומה הלאה? יש לימודים באו"פ? אם כן איפה הם נערכים? ברעננה? כמה פעמים בשבוע יש מפגשים ואיך זה הולך בכלל?

וג'ונס - למה לי לבזבז זמן אם אני יכול להתחיל כבר עכשיו? זה לא פוגע בי וזה לא מפריע לי.

תבין כי אתה סתם תבזבז כסף וכל האפיק מעבר הזה זה חתיכת מתיש ואתה תלוי במספר המקומות שנשארו(אני לא בטוח בזה אבל ככה באוניברסיטאות כמו העברית ותלאביב).
העצה שלי היא תסיים צבא..תעשה פסיכומטרי שוב(כמדומני יש לך ציון גבוהה)אולי אפילו תכנס לתואר בהצטיינות ולא תשלם שקל אחד לשנה הראשונה או מקסימום תוכל לקבל מלגה ותשלם 4+- לשנה.

P-a-n-1-c 24-04-08 13:54

ציטוט:

פורסם במקור על ידי Jones
תבין כי אתה סתם תבזבז כסף וכל האפיק מעבר הזה זה חתיכת מתיש ואתה תלוי במספר המקומות שנשארו(אני לא בטוח בזה אבל ככה באוניברסיטאות כמו העברית ותלאביב).
העצה שלי היא תסיים צבא..תעשה פסיכומטרי שוב(כמדומני יש לך ציון גבוהה)אולי אפילו תכנס לתואר בהצטיינות ולא תשלם שקל אחד לשנה הראשונה או מקסימום תוכל לקבל מלגה ותשלם 4+- לשנה.

קודם כל מלגה זה לא בעיה להשיג בימינו. כל מיליונר אמריקקי חושב שהוא מציא את הגלגל ופותח קרן מלגות "מלגות ע"ש XXX לבעלי ציפורן חודרנית" - קיצר אתה מבין? בימינו להשיג מלגה זה לא בעיה.
ומה הקשר בכלל מלגה ופסיכומטרי לא הבנתי? אני עושה קורסים לאו"פ אך ורק בשביל שיהיה לי יותר קל מבחינת עומס חומר בלימודים אחרי צבא. תחשוב שאם אני עושה 2-3-5 קורסים, אני מקבל פטורים באונב' ואז בשנה הראשונה יש לי פטורםי מקורסים וקל לי בהרבה.

oz64 24-04-08 14:17

הרשמה לאו"פ

ציטוט:

קודם כל מלגה זה לא בעיה להשיג בימינו. כל מיליונר אמריקקי חושב שהוא מציא את הגלגל ופותח קרן מלגות "מלגות ע"ש XXX לבעלי ציפורן חודרנית" - קיצר אתה מבין? בימינו להשיג מלגה זה לא בעיה.
ומה הקשר בכלל מלגה ופסיכומטרי לא הבנתי? אני עושה קורסים לאו"פ אך ורק בשביל שיהיה לי יותר קל מבחינת עומס חומר בלימודים אחרי צבא. תחשוב שאם אני עושה 2-3-5 קורסים, אני מקבל פטורים באונב' ואז בשנה הראשונה יש לי פטורםי מקורסים וקל לי בהרבה.

אז ככה אחי,
אתה מגיע למכללה, ברעענה יש דמי מכללה יקרים מאוד!
כסף שאתה משלם למכללת רעננה - וחבל על הכסף, אני תושב פ"ת ולא משלם שקל למכללה!
והמרצים הם אותם מרצים באותה רמה בדיוק בכל המכללות!

אחרי שאתה נרשם, יש דמי הרשמה משהו כמו 300 ש"ח
הקורסים הראשונים עולים לך משהו כמו 2000 ש"ח - ונראה לי שיש לך הנחה כי אתה חייל
בכל מקרה, בכל שנה, יש החזר כספי של ועדת וינוגרד, אל תדאג לכסף :)

אתה נרשם, שולחים לך את הספרים הבייתה - אתה אוסף אותם מהדואר וצתחיל לעיין בהם,
מגיע לשיעור הראשון, אין שם הקראת שמות וכו'...להזכירך אוניברסיטה - תגיע תשכיל - לא תגיע בעיה שלך!
יש לך ממ"נים - מטלות מנחה - יש לך משהו כמו 5-8 שמונה מטלות כאלו -שאתה אמור להגיש 4-5 מתוכן - שהן חובה והן אמורות לתת לך כניסה למבחן! ללא מטלות אלו לא תוכל לגשת למבחן!

יש לך שני מועדים - מועד א' ומועד ב' - כמובן בתאריכים שונים ואם אתה נכשל חס וחלילה..אז יש לך אופציה להיבחן שוב.

ישנם גם ממ"חים - מטלות ממוחשבות שאתה עושה במחשב שלך בביתך ומגיש דרך האתר !

מה עוד? זהו אחי...זה בגדול, אתה מגיע לשיעורים חלקם מאתגרים וחלקם משעממים טילים :)
לך תכיר סטודניטות צפונבוניות חמודות חחחחח

יש הטוענים כי התואר באו"פ - נחשב ברמה אחת מעל כולם משום שאתה לומד עצמאית....

אבל שכח מזה...תתרכז בהצלחה שלך לעצמך!!!
כמו שאמרת, קח קורס אחד, תקבל תעודת סטודנט :) - תתחיל ללמוד תראה את הרמה אם קשה לך או סביר...אם הולך טוב, קח עוד קורס .... ועם טוב יותר, גש ליועצת המכללה, היא תעזור לך לבנות את תכנית הלימודים שלך (כמו תכנית האימונים במכון כושר :) ואתה תעשה את זה צעד צעד...!!!

אחי, רק תזכור, המבחנים לא פשוטים כלל וכלל!!! יש מבחנים שהם עם ספרים פתוחים! יש מבחנים שתצטרך לחרוש ימים ולילות! ובלי שום קשר בכל מכללה, אונ' או לימודים יש מבחנים חלקם קלים ופשוטים וחלקם לא קלים בכלל...האוניברסיטה הפתוחה.... חלק מזה... אל תיבהל.... פשוט מי שלומד מצליח!!! כמו מי שמתאמן מצליח להשיג מטרותיו...

בהצלחה :)

P-a-n-1-c 24-04-08 14:20

ציטוט:

פורסם במקור על ידי oz64
אז ככה אחי,
אתה מגיע למכללה, ברעענה יש דמי מכללה יקרים מאוד!
כסף שאתה משלם למכללת רעננה - וחבל על הכסף, אני תושב פ"ת ולא משלם שקל למכללה!
והמרצים הם אותם מרצים באותה רמה בדיוק בכל המכללות!

אחרי שאתה נרשם, יש דמי הרשמה משהו כמו 300 ש"ח
הקורסים הראשונים עולים לך משהו כמו 2000 ש"ח - ונראה לי שיש לך הנחה כי אתה חייל
בכל מקרה, בכל שנה, יש החזר כספי של ועדת וינוגרד, אל תדאג לכסף :)

אתה נרשם, שולחים לך את הספרים הבייתה - אתה אוסף אותם מהדואר וצתחיל לעיין בהם,
מגיע לשיעור הראשון, אין שם הקראת שמות וכו'...להזכירך אוניברסיטה - תגיע תשכיל - לא תגיע בעיה שלך!
יש לך ממ"נים - מטלות מנחה - יש לך משהו כמו 5-8 שמונה מטלות כאלו -שאתה אמור להגיש 4-5 מתוכן - שהן חובה והן אמורות לתת לך כניסה למבחן! ללא מטלות אלו לא תוכל לגשת למבחן!

יש לך שני מועדים - מועד א' ומועד ב' - כמובן בתאריכים שונים ואם אתה נכשל חס וחלילה..אז יש לך אופציה להיבחן שוב.

ישנם גם ממ"חים - מטלות ממוחשבות שאתה עושה במחשב שלך בביתך ומגיש דרך האתר !

מה עוד? זהו אחי...זה בגדול, אתה מגיע לשיעורים חלקם מאתגרים וחלקם משעממים טילים :)
לך תכיר סטודניטות צפונבוניות חמודות חחחחח

יש הטוענים כי התואר באו"פ - נחשב ברמה אחת מעל כולם משום שאתה לומד עצמאית....

אבל שכח מזה...תתרכז בהצלחה שלך לעצמך!!!
כמו שאמרת, קח קורס אחד, תקבל תעודת סטודנט :) - תתחיל ללמוד תראה את הרמה אם קשה לך או סביר...אם הולך טוב, קח עוד קורס .... ועם טוב יותר, גש ליועצת המכללה, היא תעזור לך לבנות את תכנית הלימודים שלך (כמו תכנית האימונים במכון כושר :) ואתה תעשה את זה צעד צעד...!!!

אחי, רק תזכור, המבחנים לא פשוטים כלל וכלל!!! יש מבחנים שהם עם ספרים פתוחים! יש מבחנים שתצטרך לחרוש ימים ולילות! ובלי שום קשר בכל מכללה, אונ' או לימודים יש מבחנים חלקם קלים ופשוטים וחלקם לא קלים בכלל...האוניברסיטה הפתוחה.... חלק מזה... אל תיבהל.... פשוט מי שלומד מצליח!!! כמו מי שמתאמן מצליח להשיג מטרותיו...

בהצלחה :)

אני גר בראשל"צ, אתה יודע במקרה לכוון אותי לאן לפנות?
נראה לי שאני פשוט אתקשר לשם אחרי פסח ואברר הכל. מתי יש ימים פתוחים או ימי יעוץ משהו?
ואתה מבסוט מהאו"פ? יעני מבחינת הלימודים, הקושי, היחס... הוצאת ציונים טובים? :)

oz64 24-04-08 14:26

כן אחי ציונים טובים :)

ציטוט:

נראה לי שאני פשוט אתקשר לשם אחרי פסח ואברר הכל. מתי יש ימים פתוחים או ימי יעוץ משהו?

יש בבת ים, יש בחולון, נס ציונה, ראשון לציון

כנס ללינק הזה וראה :)
http://www3.openu.ac.il/ouweb/owa/ez...rkaz?v_ezor=05

http://www.openu.ac.il/degrees/11.html
כנס ללניק זה - יש שם בדיוק מה שאתה צריך

oz64 24-04-08 14:30

תשמע אחי, לגבי הקשוי, יחס...

ציטוט:

יש הכל, יש קושי, יש יחס טוב, יש צחוקים, יש לך מנחים סבבה, יש להם שעות שאתה יכול להתקשר אליהם, הם נוחים מאוד!!!

הספרים של האוניברסיטה הפתוחה מאוד מאוד מושקעים!!!
מפורשים היטב! אתה מקבל חוברת ממ"נים וחוברת הסברים!
הציונים שלי אחלה :) ממוצע של 85 וזה מספיק לי אחי אם אני רוצה תואר שני,,,דרך אגב אני בתואר של מנהל עסקים ותקשורת לאחר ששיניתי כבר המון (למדתי פסיכולוגיה, כלכלה, סוציולוגיה...) חחח
ואז הבנתי שתקשרות זה בשבילי...

זהו אחי...מה עוד? אתה יכול להתקשר אליהם ולבקש פגישת ייעוץ, פשוט תגיד, " סטודנט חדש..." ייתנו לך ערכה של הכל - ויכול להיות שיש להם ימי עיון משלהם...

מקווה שעזרתי :)

P-a-n-1-c 24-04-08 14:34

ציטוט:

פורסם במקור על ידי oz64
יש הכל, יש קושי, יש יחס טוב, יש צחוקים, יש לך מנחים סבבה, יש להם שעות שאתה יכול להתקשר אליהם, הם נוחים מאוד!!!

הספרים של האוניברסיטה הפתוחה מאוד מאוד מושקעים!!!
מפורשים היטב! אתה מקבל חוברת ממ"נים וחוברת הסברים!
הציונים שלי אחלה :) ממוצע של 85 וזה מספיק לי אחי אם אני רוצה תואר שני,,,דרך אגב אני בתואר של מנהל עסקים ותקשורת לאחר ששיניתי כבר המון (למדתי פסיכולוגיה, כלכלה, סוציולוגיה...) חחח
ואז הבנתי שתקשרות זה בשבילי...

זהו אחי...מה עוד? אתה יכול להתקשר אליהם ולבקש פגישת ייעוץ, פשוט תגיד, " סטודנט חדש..." ייתנו לך ערכה של הכל - ויכול להיות שיש להם ימי עיון משלהם...

מקווה שעזרתי :)

תודה אחי, באמת עזרת.
לא הבנתי את העיניין של הדו"ח וינוגרד - אמרת שמחזירים כסף? איך זה הולך?

ואם אני נרשם לאו"פ אני יכול לבחור באיזה מוסד שלהם ללמוד אח"כ? בכל מקום לומדים הכל?

Jones 24-04-08 14:39

פאק זה כל כך מסובך האוניברסיטה הפתוחההמון כסף על הקורס אבל בכל מקרה בהצלחה אם יש לך זמן פנוי,אה ובקשר לפסיכומטרי ולמלגה זאת לא בדיוק מלגה אבל אם יש לך ציון סכם שהוא גבוהה מאוד מגיע לך צ'ופר לתואר ראשון(לפעמים זה תשלום שנה על חשבונם)

P-a-n-1-c 24-04-08 14:40

ציטוט:

פורסם במקור על ידי Jones
פאק זה כל כך מסובך האוניברסיטה הפתוחההמון כסף על הקורס אבל בכל מקרה בהצלחה אם יש לך זמן פנוי,אה ובקשר לפסיכומטרי ולמלגה זאת לא בדיוק מלגה אבל אם יש לך ציון סכם שהוא גבוהה מאוד מגיע לך צ'ופר לתואר ראשון(לפעמים זה תשלום שנה על חשבונם)

כן אבל מה הקשר בין מלגה ללימודים??
מלגה עוזרת לי בפן הכספי לא בפן הלימודי
אני הולך לאו"פ כדי שיהיה לי קל יותר בפן הלימודי...

oz64 24-04-08 16:44

אז ככה אחי,

ציטוט:

כן אבל מה הקשר בין מלגה ללימודים??
מלגה עוזרת לי בפן הכספי לא בפן הלימודי
אני הולך לאו"פ כדי שיהיה לי קל יותר בפן הלימודי...

אתה יכול להירשם ברעננה, בראשון, בפ"ת, באילת... לא משנה...
ברגע שנשרשמת לקורס אחד, אתה סטודנט של האו"פ ומרגע זה ואילך אתה רשאי להירשם לכל מכללה...
שים לב! יש מכללות שיש בה וגם כאלו שאין בהן דמי מכללה - כדאי לברר היכן אין/ יש, כי ברגע שתשלם דמי מכללה לשנה שלמה, יהיה לך חבל ללכת ללמוד במכללה אחרת...

ועדת וינוגרד - לאחר שנה במכללה של לימודים - יש החזר כספי
כמובן שעליך לצבור מהו כמו 18-24 נקודות זכות - ואז תקבל רטרואקטיבית הכל - אני קיבלתי משהו כמו 2500 ש"ח בשנה הראשונה...
פשוט מכיוון שאנו סטודנטים יש כאילו השתתפות מסויימת מצד המדינה ככה הבנתי - אל תתפוס אותי במילה כי לעולם לא נכנסתי לזה..העיקר שמחזירים כסף :)

P-a-n-1-c 24-04-08 17:11

ציטוט:

פורסם במקור על ידי oz64
אתה יכול להירשם ברעננה, בראשון, בפ"ת, באילת... לא משנה...
ברגע שנשרשמת לקורס אחד, אתה סטודנט של האו"פ ומרגע זה ואילך אתה רשאי להירשם לכל מכללה...
שים לב! יש מכללות שיש בה וגם כאלו שאין בהן דמי מכללה - כדאי לברר היכן אין/ יש, כי ברגע שתשלם דמי מכללה לשנה שלמה, יהיה לך חבל ללכת ללמוד במכללה אחרת...

ועדת וינוגרד - לאחר שנה במכללה של לימודים - יש החזר כספי
כמובן שעליך לצבור מהו כמו 18-24 נקודות זכות - ואז תקבל רטרואקטיבית הכל - אני קיבלתי משהו כמו 2500 ש"ח בשנה הראשונה...
פשוט מכיוון שאנו סטודנטים יש כאילו השתתפות מסויימת מצד המדינה ככה הבנתי - אל תתפוס אותי במילה כי לעולם לא נכנסתי לזה..העיקר שמחזירים כסף :)

אהה אני יודע למה אתה מתכוון. יש לימודים עצמאיים באו"פ ויש לימודים שהם בשיתוף של מכללה עם האו"פ שהם יותר יקרים - לא ככה?

Coleman 24-04-08 17:30

ציטוט:

coleman
אתה לומד באו"פ?

220077857 -תוסיף :)

oz64 24-04-08 17:35

מכללה

ציטוט:

אהה אני יודע למה אתה מתכוון. יש לימודים עצמאיים באו"פ ויש לימודים שהם בשיתוף של מכללה עם האו"פ שהם יותר יקרים - לא ככה?

הכוונה שהמכללה "מארחת" את הסטודנטים של האו"פ ולכן גובים דמי מכללה
לך זה לא אמור להפריע....העיקר שתלמד :)

P-a-n-1-c 24-04-08 17:37

ציטוט:

פורסם במקור על ידי oz64
הכוונה שהמכללה "מארחת" את הסטודנטים של האו"פ ולכן גובים דמי מכללה
לך זה לא אמור להפריע....העיקר שתלמד :)

זה עוד 500 שקל.. לא?

oz64 24-04-08 17:42

יש מצב...

ציטוט:

זה עוד 500 שקל.. לא?

נראה לי...
אני למדתי רק בפ"ת שם ראש העיר לקח על עצמו את דמי המכללה ועודד סטודנטים רבים להגיע לפ"ת...
בזמנו שלמדתי, היו סטודנטים שהגעיו מהדרום פעם בשבוע ללמוד...דרום אחי הכוונה באר שבע...א\ואפילו אילת נבשביל לחסוך כל שקל...

P-a-n-1-c 24-04-08 17:50

ציטוט:

פורסם במקור על ידי oz64
נראה לי...
אני למדתי רק בפ"ת שם ראש העיר לקח על עצמו את דמי המכללה ועודד סטודנטים רבים להגיע לפ"ת...
בזמנו שלמדתי, היו סטודנטים שהגעיו מהדרום פעם בשבוע ללמוד...דרום אחי הכוונה באר שבע...א\ואפילו אילת נבשביל לחסוך כל שקל...

וואלה אחי מעניין.. פ"ת אתה אומר זה בחינם?
איך זה הולך מבחינת השיעורים? כל כמה זמן יש שיעור\הרצאה? כמה זמן כל פעם? כמובן תלוי בקורס, אבל בערך ככה...
וכמה זמן יש לי לקורס? ז"א כמה זמן זה סמסטר? 4 חודש?

oz64 24-04-08 17:53

סמסטר

ציטוט:

וואלה אחי מעניין.. פ"ת אתה אומר זה בחינם?
איך זה הולך מבחינת השיעורים? כל כמה זמן יש שיעור\הרצאה? כמה זמן כל פעם? כמובן תלוי בקורס, אבל בערך ככה...
וכמה זמן יש לי לקורס? ז"א כמה זמן זה סמסטר? 4 חודש?

אכן, סמסטר זה משהו כמו חודשיים - ארבע חודש....
יש שלושה סה"כ הכל, קיץ , סתיו ואביב

קיץ הכי קצר משהו כמו חודשיים

כל שיעור זה בין שעתיים ל-שלוש
פ"ת אתה משלם רק על הקורסים אחי....

P-a-n-1-c 24-04-08 17:54

ציטוט:

פורסם במקור על ידי oz64
אכן, סמסטר זה משהו כמו חודשיים - ארבע חודש....
יש שלושה סה"כ הכל, קיץ , סתיו ואביב

קיץ הכי קצר משהו כמו חודשיים

כל שיעור זה בין שעתיים ל-שלוש
פ"ת אתה משלם רק על הקורסים אחי....

באיזה שעות השיעורים מתקיימים?
ומתי הסמסטר סתיו? באיזה תאריך?

tima999 24-04-08 17:55

אני לומד במכללת ר"ג, 2 קורסים כי רק התחלתי ... לכל קורס יש מפגש פעם בשבוע. כל מפגש שעתיים וחצי -שלוש.

לחלק מהקורסים יש גם מה שנקרא מפגשי "אופק", זה מתקיים פעם בשבוע גם ואפשר לראות את זה בשידור חי או בהקלטה אח"כ אם לא הספקת לראות בחי. במפגשים האלה בד"כ רכזי הקורס עצמו מרצים על הנושא לאותו השבוע, כך שאם לא הבנת משהו אתה יכול לראות כה פעמים שבא לך עד שתבין את הנושא, משהו ממש טוב.

יש שלושה סמסטרים: סתיו, אביב וקיץ
סתיו מתקייים 5 חודשים, אביב מתקיים 4 וקיץ אם אני לא טועה 2-3 חודשים..

P-a-n-1-c 24-04-08 17:57

ציטוט:

פורסם במקור על ידי tima999
אני לומד במכללת ר"ג, 2 קורסים כי רק התחלתי ... לכל קורס יש מפגש פעם בשבוע. כל מפגש שעתיים וחצי -שלוש.

לחלק מהקורסים יש גם מה שנקרא מפגשי "אופק", זה מתקיים פעם בשבוע גם ואפשר לראות את זה בשידור חי או בהקלטה אח"כ אם לא הספקת לראות בחי. במפגשים האלה בד"כ רכזי הקורס עצמו מרצים על הנושא לאותו השבוע, כך שאם לא הבנת משהו אתה יכול לראות כה פעמים שבא לך עד שתבין את הנושא, משהו ממש טוב.

יש שלושה סמסטרים: סתיו, אביב וקיץ
סתיו מתקייים 5 חודשים, אביב מתקיים 4 וקיץ אם אני לא טועה 2-3 חודשים..

כמה עולה? מה אתה לומד? אתה בצבא או שאתה אחרי?

כל הזמנים הם GMT +3. השעה כרגע היא 15:47.

מופעל על: vBulletin Version 3.7.2
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
כל הזכויות שמורות לישראלבודי בע"מ