slim shady |
05-06-07 17:42 |
ציטוט:
פורסם במקור על ידי F][_aMe
א' כל, "אל תדון את חברך עד שתגיע למקומו". אתה לא יכול לגמרי להבין באיזה מצב נמצאים ההורים.
ב' כל, לא אמרתי שאני לא מסכים איתך שלהורים יש חלק בהתנהגות ילדיהם, אבל זה לא הגורם העיקרי. כמובן שגם לילדים עצמם יש אחריות על מעשיהם, במיוחד כשמדברים על נוער. :bot:
חידוד הטענה שלי. מה לא היה ברור?
כמו שהזכרתי מקודם, אני מסכים שלהורים יש חלק בעניין. אבל, גם מצבם של ההורים הוא לא טוב.
וכמו ששמת לב, המצב של ההורים משפיע על ההתנהגות שלהם ולכן זו לא אשמתם הישירה.
לסיכום, המצב של האיתיופים בארץ לא קל (וזה בלשון המעטה), צריך להתחשב בקשיים שיש להם
לפני שנכנסים באמ-אמם של ההורים או של הילדים. :sleep:
|
כשאני רואה ילד דפוק ותסלח לי אבל ילד עם תיקים במשטרה בגיל כזה הוא דפוק... (ולא במובן הפשוט של המילה) אני מאשים ישר את ההורים שלו כי ילד הוא פלסטלינה הוא לא יהיה מה שלא עיצבת אותו שיהיה כמו שכבר ציינתי הוא כמו שתיל איך שתנטע אותו ככה הוא יצמח תנטע עקום יגדל עקום.. אז יבואו אנשים ויגידו גם החברים משפיעים .. לא אמרתי שלא אבל עדייין עם חינוך נכון של ההורים הילד לא יסחף בזרם מה שנקרא...
בגלל מצבם הממש לא פשוט של האתיופים אפשר להגיד שלהורים לא קל בגלל זה אני מאשים הורים אתיופי (אתיופים כאנשים בעלי מצב כלכלי קשה) פחות מאשר הורים עמידים שהילד שלהם מתנהג ככה .. אבל ילד שצנהג כמו אפס זה אשמת ההורים שלא חינכון אותו כמו שצריך ואין פה מקום לתמרון..(אני כמובן לא מייחס לילדים עם פגם מולד כזה או אחר)...
בגלל מצבם הלא פשוט של האיופים גם לא אמרתי למה הם לא דואגי שהילד שלהם יהיה דוקטור כי אני יודע שזה כמעט בילתי אפשרי אבל את המינימום לדאוג שהילד שלך לא יסתובב בחוץ ויעשה דברים שמתאימים לחיכת חרא לעשות זה כן.. לפי דעתי זה המינימום ואת המינימום הזה ההורים צריכים לתת גם אם זה קשה והם משלמים על מחיר לא קל..
אני לא שופט אנשים אני רחוק מלהיות שופט אני אומר את דעתי לפי תפיסת העולם שלי...
ציטוט:
הילד בחר ללכת ולגנוב הילד בחר ללכת ולהתחיל אם ההוא מכות הילד בחר ללכת ולדקור אנשים לא ההורים שלו.
|
אתה טועה.. (אני יצא רגע מהדוגמא של האתיופים כי זה דיי קיצוני)..
הוא בחר ללכת לגנוב כי כבר כשהוא היה קטן והחביא חטיף מההורים שלו (מקביל לגנבה בגיל 5 ) הוא לא קיבל הערה/ עונש/ "פצצה" בהתאם.. הוא למד שאין בזה משו רע וכשהוא גדל הוא לא ראה סיבה מיוחדת למה לא ליגנוב.. אם ההורה היה מביא לו את אותה הפצצה כשהוא היה צעיר הוא היה מבין כבר כשהוא קטן שזה לא בסדר.. הוא בחר ללכת מקום כי כבר כשהוא היה קטן ההורים שלו לא הביאו לא עונש על זה שהוא הרביץ לאחותו בלי סיבה אז הוא למד שזה לגיטימי להביא מכות סתם ככה מה רע בזה??
אני חושב שמיציתי את העיניין ...לא?
עריכה: סעעמק המדינה הזאת.. אני רושם תגובה אחת ובנתיים נוספים 10..
:(
|