![]() |
מה לא מובן כאן? יהודי מפולין,יהודי מרוסיה,יהודי מעיראק,יהודי ממרוקו וכו' הם עדיין יהודים. כולם מוצאם מאותם שבטים,זה שחלק הגיעו לרוסיה וחלק הגיעו לעיראק זה ממש לא משנה. אגב היהודים המזרחיים בכלל לא התערבבו עם ערבים בגולה, הם אפילו התחתנו בתוך המשפחה(הרחוקה) הרבה מהפעמים.
לכן יהודי עיראקי לדוגמא,ויהודי פולני לדוגמא, הם עדיין יהודים, מה זה משנה מאיזה ארץ הם באו? אם כושי נולד בשוודיה זה הופך אותו לנורדי פתאום? וערבי הוא ערבי לא משנה אם הוא נולד בישראל או בכל ארץ ערב אחרת. ערבי לא חייב להיות מוסלמי, הוא יכול להיות נוצרי, אבל הדת לא משנה את זה שהוא עדיין ערבי, פשוט הדת שלו אחרת, דת זה דבר שיכול להשתנות, אבל זה שהוא ערבי לא יכול להשתנות. |
ציטוט:
|
ציטוט:
ציטוט:
כבר אמרתי, אין לי שום דבר נגד דרוזים, להיפך. בקיצור, בואו נשים את זה כבר בצד כי אנחנו מורחים את הויכוח הזה. |
עומרי יש לו נקודה. כלומר קח יהודי שהוא דור 15 במרוקו וקח יהודי שהוא דור 15 ברוסיה, שתי המשפחות לא התבוללו. הם יראו אבל שונים זה מזה אבל דומים זה לזה, יהיו להם מאפיינים זהים ללא ספק אבל צבע העור ומבנה הגוף ישתנה אבל מדברים על דורות רבים בארץ המוצא. זה תת-גזע
|
ציטוט:
|
ציטוט:
מצד שני מה שמשותף להם זה דברים הרבה יותר גדולים, כמו שורשים,קשר דם, לאום ודת. |
שחףלול לא הבנתה את סוליקו אני דיברתי איתו באי סי ודיברנו על זה לא הבנתה אותו אבל עזוב לא נורא בקטנה ניסגור תעניין הזה
תודה עומרי שהבארתה לו תעניין לגבי היהודים שבאו מעירק ומי מרוקו וגימר אני בא ממשפחה מרוקאית אפשר להגיד אני דור ראשון בארץ ובאמת היתחתנו בתוך המשפחה הרחוקה אתה לא יודע עד כמה הקפידו שלא להיטמע בקרב הערבים .... ולשמר את כל המנהיגים וכו חבל שיש סטיגמות כאלה מכוערות על מרוקאים בארץ שלצערי לא ידעתי שקימות עד שהתחלתי להיסתובב בארץ ... אבל לא נורא על כולנו יש סטיגמות כאלה ואחרות אני רק מקווה ששומרים הכל בפרופורציות אחרי הכל כולנו יהודים ואחים :) ואיך אומרים במרוקאית להיתראות bashlma |
כל הזמנים הם GMT +3. השעה כרגע היא 02:16. |
מופעל על: vBulletin Version 3.7.2
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
כל הזכויות שמורות לישראלבודי בע"מ