ישראלבודי

ישראלבודי (https://israelbody.com/index.php)
-   אימונים (https://israelbody.com/forumdisplay.php?f=4)
-   -   Ss כוח וגם עלייה במסה .. (https://israelbody.com/showthread.php?t=60956)

Dark_Muse 07-11-09 18:46

ציטוט:

פורסם במקור על ידי hypertrophy (הודעה 941914)
אז למה לא לעשות את זה עם טווח חזרות שיתאים להם?<
או נאמר את זה אחרת-עומס מכני שיתאים להם גם לעבוד בתפוקה מלאה וגם יגרום להם לעלות בכוח ובמאסת שריר

אבל קודם כל תן להם עומס מכני שהמערכת העיצבית יכולה לו
הרי בנאדם כזה שניתן לו לעבוד על טווח חזרות של 5 לא יוכל לסיים סט כמו שצריך בגלל שמערכת העצבים לא מסוגלת לגייס יחידות מוטוריות בצורה מספקת
כשאתה מוריד לאנשים את המשקל ונותן להם לעבוד על טווח חזרות גבוה יותר לפתע הטכניקה משתפרת והבנאדם מרגיש שהוא עבד
על טווח החזרות הנמוך הם לא מסתדרים עם להזיז את המשקל אבל גם לא מרגישים שהשריר בכלל התעייף

נו מה אתה לא יודע יאיר? אם אתה עושה 8 חזרות אתה לא יכול להוסיף משקל על המוט כל אימון אם אתה מתחיל מ 70% יכולת. אתה חייב לעשות 5, אחרת המשקל עולה רק פעם בשבוע. משהו מוזר, קסום כזה.

אה ואם הם נתקעים אחרי חודשיים בתוכנית עם 8 חזרות, אסור להוריד אותם ל 6 חזרות שיעלו במשקלים עוד. זה אסון! לשנות מספר חזרות וסטים, אסור אסור! לא יצא מהם כלום, הם ישארו שחיפים לנצח כמו שהם באו למכון.

Ben321 07-11-09 18:48

מה זה קשור? פשוט עם 5 יהיה יותר משקל על המוט מאשר עם 8, בין היתר

Sugarzaza 07-11-09 18:49

ציטוט:

פורסם במקור על ידי hypertrophy (הודעה 941914)
אז למה לא לעשות את זה עם טווח חזרות שיתאים להם?<
או נאמר את זה אחרת-עומס מכני שיתאים להם גם לעבוד בתפוקה מלאה וגם יגרום להם לעלות בכוח ובמאסת שריר

אבל קודם כל תן להם עומס מכני שהמערכת העיצבית יכולה לו
הרי בנאדם כזה שניתן לו לעבוד על טווח חזרות של 5 לא יוכל לסיים סט כמו שצריך בגלל שמערכת העצבים לא מסוגלת לגייס יחידות מוטוריות בצורה מספקת
כשאתה מוריד לאנשים את המשקל ונותן להם לעבוד על טווח חזרות גבוה יותר לפתע הטכניקה משתפרת והבנאדם מרגיש שהוא עבד
על טווח החזרות הנמוך הם לא מסתדרים עם להזיז את המשקל אבל גם לא מרגישים שהשריר בכלל התעייף

מה הקשר למערכת העצבית? אתה אומר פה הרבה הנחות שאני לא מבין על מה הן מבוססות, בטח שלא על ניסיון עם התכנית.

בקשר לטכניקה, טווח חזרות גבוה למתחיל זו דרך רעה ללמד אותה. אתה רוצה לנחש למה?

hypertrophy 07-11-09 18:50

ציטוט:

פורסם במקור על ידי ben321 (הודעה 941916)
אפשר לחשוב שצריך להיות ספורטאי בשביל לעשות ss
מה זה בכלל קשור? הוא אמר שעם מה שהם יקחו מהתוכנית הם יוכלו לבחור איזה כיוון ספורטיב שהם ירצו, לא ראיתי שכתוב שהם שצריך להיות ספורטאי בשביל לעשות ss

איך נכנסת לשיחה בלי קשר?
תקרא מההתחלה ואז אולי תבין על מה אנחנו דנים פה

Dark_Muse 07-11-09 18:56

ציטוט:

פורסם במקור על ידי sugarzaza (הודעה 941928)
מה הקשר למערכת העצבית? אתה אומר פה הרבה הנחות שאני לא מבין על מה הן מבוססות, בטח שלא על ניסיון עם התכנית.

דיברנו על זה, זה בולשיט.

בכל מקרה היה נחמד לקשקש על זה שוב. דיון הבא בדצמבר.

Ben321 07-11-09 18:57

קראתי, מה הקשר?

hypertrophy 07-11-09 18:58

ציטוט:

פורסם במקור על ידי sugarzaza (הודעה 941928)

אני יודע מה הטענה שלך והיא לא מתאימה לנושא
אני מסכים איתך שטכניקה עדיף ללמוד עם עומס נמוך
לא מסכים שהעומס הזה אמור לבוא בצורת משקל גבוה יחסית וטווח חזרות נמוך
אני חושב ההפך משקל בינוני-טווח חזרות ממוצע

מה הקשר למערכת עיצבית?מי אחראי על גיוס יחידות מוטוריות?
Cns
אם אין לך יכולת לגייס יחידות מוטוריות באופן מספק כי רק נכנסת לחדר כושר מה תעשה?
תתעלל בה ב5 חזרות עד שאולי היא תסתדר? זה אולי יעזור
אבל אז תפסיד המון זמן על לתת לה "להכנס לעיניינים" וכך תפסיד זמן שיכולת לגדול בו ולעלות במשקלי עבודה
בגלל זה אני אומר תן למתאמן מתחיל לעבוד עם משקל נמוך שמערכת העצבים יכולה להתמודד איתו כך מערכת העצבים תתאושש ותלמד לגייס יחידות מוטוריות
תוך כדי סיבי השריר יגדלו כי אין מה שיגביל אותם[מערכת העצבים] מלעבוד בתפוקה מתאימה
והמתאמן יוכל גם לשפר טכניקה גם להעלות בטונוס השריר ובמאסה וגם להתחזק ולעלות משקלי עבודה מאימון לאימון

hypertrophy 07-11-09 18:59

ציטוט:

פורסם במקור על ידי ben321 (הודעה 941935)
קראתי, מה הקשר?

לא הבנת?
לא נורא חכה עוד כמה שעות יפתח על הנושא הזה עוד דיון :)

hypertrophy 07-11-09 19:08

ציטוט:

פורסם במקור על ידי hypertrophy (הודעה 941937)

Cns
אבל אז תפסיד המון זמן על לתת לה "להכנס לעיניינים" וכך תפסיד זמן שיכולת לגדול בו ולעלות במשקלי עבודה
בגלל זה אני אומר תן למתאמן מתחיל לעבוד עם משקל נמוך שמערכת העצבים יכולה להתמודד איתו כך מערכת העצבים תתאושש ותלמד לגייס יחידות מוטוריות
תוך כדי סיבי השריר יגדלו כי אין מה שיגביל אותם[מערכת העצבים] מלעבוד בתפוקה מתאימה
והמתאמן יוכל גם לשפר טכניקה גם להעלות בטונוס השריר ובמאסה וגם להתחזק ולעלות משקלי עבודה מאימון לאימון

no comment?

Sugarzaza 07-11-09 19:39

ציטוט:

פורסם במקור על ידי hypertrophy (הודעה 941937)

Cns

התכנית בנוייה בצורה כזו שיש שלוש שבועות של מאמץ סאב-מקסימלי בכל מקרה, מה שנותן למערכת העצבים ללמוד את התנועות ולהתכונן לעומסים הכבדים. החמישיות עושות עבודה טובות בזה שא. בשבועות הראשונים זה הטווח הכי טוב לבנות בו את הטכניקה, לא יותר מדי חזרות בשביל שהעייפות תדפוק את הטכניקה ומספיק חזרות בשביל תרגול התנועה. וב. כשהעבודה נהיית כבדה זה הטווח הכי טוב למתחיל בשביל ליצור התקדמות לאורך זמן

Sugarzaza 07-11-09 19:41

ציטוט:

פורסם במקור על ידי dark_muse (הודעה 941934)
דיברנו על זה, זה בולשיט..

רק בנאדם עם אפס נסיון באימון אנשים יגיד דבר כזה

hypertrophy 07-11-09 20:03

ציטוט:

פורסם במקור על ידי sugarzaza (הודעה 941972)
התכנית בנוייה בצורה כזו שיש שלוש שבועות של מאמץ סאב-מקסימלי בכל מקרה, מה שנותן למערכת העצבים ללמוד את התנועות ולהתכונן לעומסים הכבדים. החמישיות עושות עבודה טובות בזה שא. בשבועות הראשונים זה הטווח הכי טוב לבנות בו את הטכניקה, לא יותר מדי חזרות בשביל שהעייפות תדפוק את הטכניקה ומספיק חזרות בשביל תרגול התנועה. וב. כשהעבודה נהיית כבדה זה הטווח הכי טוב למתחיל בשביל ליצור התקדמות לאורך זמן

אז איבדנו שלושה שבועות שיכולנו להתפתח בהם ולהתחזק
איזו עייפות כבר תהיה לך מ10 חזרות?
כאילו דיברנו על 35 חזרות סקוואט

ובטווח הזה אתה תתקע אחרי חודש חודשיים?
לא עדיף שיהיה לך טווח יותר גדול שבו עדיין תשיג את מטרתך? 8-12 לצורך העיניין?

גד"שניק 07-11-09 20:22

שאלה לחבר'ה שתומכים בss
אפשרי לשים מתח במקום הפאוור קלין?
תודה...

ao-ao 07-11-09 20:26

ציטוט:

פורסם במקור על ידי גד"שניק (הודעה 942002)
שאלה לחבר'ה שתומכים בss
תודה...

כן1234

terminater135 07-11-09 20:52

ציטוט:

פורסם במקור על ידי גד"שניק (הודעה 942002)
שאלה לחבר'ה שתומכים בss
תודה...

אפשר וגם עדיף.

galSH 07-11-09 20:56

ציטוט:

פורסם במקור על ידי terminater135 (הודעה 942032)
אפשר וגם עדיף.

פרט. ובבקשה אל תתחיל עם השטות הזאת על הרחב גבי.

shikoLM 07-11-09 20:57

ציטוט:

פורסם במקור על ידי dark_muse (הודעה 941934)
דיברנו על זה, זה בולשיט.

בכל מקרה היה נחמד לקשקש על זה שוב. דיון הבא בדצמבר.

במיוחד אצל מתחיל זה לא בולשיט.

Sugarzaza 07-11-09 21:03

ציטוט:

פורסם במקור על ידי hypertrophy (הודעה 941990)
אז איבדנו שלושה שבועות שיכולנו להתפתח בהם ולהתחזק
איזו עייפות כבר תהיה לך מ10 חזרות?
כאילו דיברנו על 35 חזרות סקוואט

ובטווח הזה אתה תתקע אחרי חודש חודשיים?
לא עדיף שיהיה לך טווח יותר גדול שבו עדיין תשיג את מטרתך? 8-12 לצורך העיניין?

מצד אחד אתה אומר שאין זמן למערכת להתרגל כי ישר מעמיסים עלייה, מצד שני אתה אומר ש3 שבועות של לימוד ותרגול תנועות בסיס זה בזבוז זמן. אני אגיד לך מה בזבוז זמן. להעלות משקל פעם בשבועיים במקום כל יומיים. ו8-12 לא ישיגו את מטרתך בתור מתחיל אם היא לגדול ולהתחזק כמו 3-5 לצורך העניין, וזה לא משנה אם המטרה הסופית שלך היא לפתח גוף או לרקוד בלט

Pro_XXL_Universe 07-11-09 21:07

חחחחחחחחחח כל החנונים במקום אחד חחחחחחחחחחחח על מה הויכוח הפעם?לא קראתי את הפוסט כי אין לי זין לקרוא..ריפטו שמיפטו הומו ומוצץ וניראה כמו הזין שלי אחרי שהוא גומר (מקומט,שעיר ועייף) אבל התוכנית ss טובה בעיקר לילדודס מתחילים ואין שום סיבה בעולם ששחיפי במכון יפמפם את הבייספס שלו לפני שהוא לומד תרגילי בסיס.או יחפש לעבוד על שרירים שגם ככה מקבלים דגש יפה מאוד מהתרגילים המורכבים.
סתם הגבתי בלי הקשר לפוסט כי הוא מענין לי את האשך השמאלי.
זאת דעתי ומי שחושב שריפטו מלך ושbb הומואים על הזין שלי ושיבוא למר ישראל לומר לי את זה בפנים או שיתן לי להגיע אליו וניראה אם הדדליפט שלו יעזור לו שהוא יגיד לי הומו בפנים.
עודד אתה חושב שbb הומואים?מה דעתך שאני יבוא השבוע אם לום ברזל לספייס בהרצליה או איפה שאתה לא מתאמן שם וניראה אותך אומר לי את זה בפרצוף הולך?

Dark_Muse 07-11-09 21:20

ציטוט:

פורסם במקור על ידי sugarzaza (הודעה 941973)
רק בנאדם עם אפס נסיון באימון אנשים יגיד דבר כזה

מה הנסיון שלך בלאמן, ילד שחצן?
אני הבאתי נערים ומבוגרים לעשות סקוואט מלא בביצוע שאני חותם עליו שהוא יותר טוב משלך, במינימום תנאים ובמקסימום ביצוע לפי הספר - הם עשו 8 חזרות ולא איבדו שום טכניקה גם כשזה נהיה להם קצת כבד כמו שאתה מפחיד פה אנשים, אז ראיתי בעיניים שלי שמה שאתה אומר זה בגדול בולשיט.

שיקו גם אם כתוב לך בספר קנזיולוגיה שזה קורה, מ 10 חזרות לא מאבדים טכניקה בצורה משמעותית, גם אם המתאמן הוא מתחיל. אתה מאמן לא? תעשה ניסוי על המתאמנים שלך ותראה.
מצחיק איך עושים פה בני אדם נכים גמורים, שלא יכולים לעשות 10 שפיפות פשוטות.

כל הזמנים הם GMT +3. השעה כרגע היא 07:40.

מופעל על: vBulletin Version 3.7.2
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
כל הזכויות שמורות לישראלבודי בע"מ