ישראלבודי

ישראלבודי (https://israelbody.com/index.php)
-   אימונים (https://israelbody.com/forumdisplay.php?f=4)
-   -   צריך דעות של החבר'ה פה (https://israelbody.com/showthread.php?t=60779)

Sugarzaza 01-11-09 15:20

לא הבנתי את ההבדל בין prrs לhst, בhst הבלוק מחולק ל3 שבועות גם כן, כל שבוע טווח אחר. מה ההבדלים?

galSH 01-11-09 15:25

ציטוט:

פורסם במקור על ידי sugarzaza (הודעה 939044)
לא הבנתי את ההבדל בין prrs לhst, בhst הבלוק מחולק ל3 שבועות גם כן, כל שבוע טווח אחר. מה ההבדלים?

שבhst אין את כל הסופר סטים והדרופ סטים שיש בשבוע ה"שוק" בprrs.

arbel2 01-11-09 16:22

ציטוט:

פורסם במקור על ידי hypertrophy (הודעה 939012)
לא פסלתי אותה לגמרי....אני כנראה אנסה אותה בהמשך...כרגע לא....

שקלתי dc אבל כמו שאמרת אין לי הרבה אופציות מיכשור וגם הקטע של להשתפר בתרגיל פעם בחודש לא נראה לי...

איך פעם בחודש ?אומנם יש רוטציה של תרגילים אבל כל אימון אתה מוסיף משקל על המוט ואתה עושה 4 אימונים בשבוע כלומר אתה עובד על שריר 3 פעמים ב9 ימים.

moo 01-11-09 16:24

ציטוט:

פורסם במקור על ידי scylla (הודעה 939040)
אם השיפור ב3 שבועות כביכול זה מה שמטריד אותך בprrs, שזה כביכול "חסרון" של התוכנית, אז זה לא בדיוק ככה כי אתה משתפר בכל שבוע נתון (מצב אופטימלי כמובן) ולא רק בשבוע מסויים, האינדיקציה היא ל3 שבועות אבל השיפור הוא לאורך כל הזמן. אצלי לדוגמא שאני מבצע סקוואט כבד פעם ב3 שבועות (תחסכו את התגובות), בשבוע השני סקוואט ל12 חזרות, ובשבוע השלישי סקוואט בסמית' רחמנא ליצלן (סופר סט + סקוואט כבר = חוסר בטיחות שאני מעדיף לא לקחת) ואחרי שהתייצבתי על משקל בסקוואט (אחרי העליה הראשונית הרצופה שמתחילים לעבוד על תרגיל חזק) העליתי השבוע עוד 9 ק"ג על המוט, לאחר שפעם קודמת הצלחתי 5 חזרות (השאיפה היא 3-4) והצלחתי 6 חזרות הפעם. אני בכלל ציפיתי לעשות 3-4 גג. לא רק שהעליתי משקל ולא מעט, גם עליתי בחזרות. עד עכשיו אני בהלם. (עוד ביום שהייתי עייף וקמתי רגע לפני ולא אכלתי כמו שצריך וכבר הכנתי את התירוצים למה זה לא ילך טוב) אני אמנע מלזרוק משקל מאחר והבנתי שזה טעות כאן, בוא נגיד שהוא היה טוב+, לא מטורף, תלת ספרתי כמובן. Prrs גם תוכנית מאוד ורסטילית אתה יכול להגמיש אותה לצרכים שלך...

ואללה על ההודעה הזו הרווחת ביושר את התואר "ליצן השנה"

כמה שטויות בתוכנית אחת

אני אומר את זה בלי לריב, פשוט תסביר לי למה אתה עושה את זה ?
ולמה אתה חושב שזה מה שיקדם אותך ?

אין דבר כזה סקווט כבד ל12 חזרות
אין דבר כזה סקווט בסמית
איך אפשר לעבוד חזק בטווחים כאלה ?
ולמה כל התרגילים/דרופסטים ?

Sugarzaza 01-11-09 16:27

ציטוט:

פורסם במקור על ידי galSH (הודעה 939051)
שבhst אין את כל הסופר סטים והדרופ סטים שיש בשבוע ה"שוק" בprrs.

טוב (...)

בכל מקרה, HST נשמע לי יותר רציני כי יש עבודה של כל הגוף בכל אימון והנפח מתאים לעבודה עצימה (2-3 סטים Across אם אני לא טועה). כך או כך עוד לא שמעתי מישהו שעשה מדקאו ורצה לעבור לתכנית אחרת לאורך כל השלב שהוא עוד יכול להתקדם ליניארית. בדרך כלל זה הפוך, כשאתה כבר Advanced אתה מת לחזור לתכניות הליניאריות השבועיות הפשוטות יותר.

moo 01-11-09 16:32

יש כאלה שלא נהנים להוסיף פלטות למוט
לא יודע אולי בחדר כושר שלהם יש כוסיות שאפשר לדבר איתם
או תוכניות טלויזיה מעניינות

אח הפאמפ
שוורצנגר צדק
הפאמפ

Locke 01-11-09 16:38

ציטוט:

פורסם במקור על ידי Sugarzaza (הודעה 939044)

ההבדלים הוא שבHST יש מה שנקרא progressive loading זה שאתה עושה כל בלוק שבועיים, ובשבועיים האלה 6 אימונים, כאשר כל פעם אתה מעלה משקלים, אתה מתחיל עם 70% בערך מהיכולת שלך באימון החמישי אתה מגיע ל100% ובאימון השישי אתה שובר תשיא.

מה שאני אוהב בתוכנית הזאת היא לפחות ביינתים כמעט בכל תרגיל ותרגיל שברתי שיאים, ובימים של ה70% ואפילו 80-85%, אני ממש שם לב שטכניקה והתונעה שלי משתפרות כי אני נותן על זה דגש...

Sugarzaza 01-11-09 16:42

שבועיים עם חמישיות, שבועיים עם עשיריות ושבועיים עם 15?

arbel2 01-11-09 16:42

ציטוט:

פורסם במקור על ידי moo (הודעה 939099)

כמה שטויות בתוכנית אחת

אין דבר כזה סקווט בסמית

התוכנית הזאת מקדמת עשרות מתאמנים אישיים של אריק ברוזר ולא מעט מתאמנים שלי בצורה טבעית
להגיד שהיא שטויות כשהיא מספקת תוצאות מאוד טובות בשטח זה קפיצה מעל הפופיק

מעבר לכך שאני מתאמן בשיטה הזאת עוד מאז שאני מתאמן טבעי ועשיתי איתה עליות מאוד גדולות בכוח ובמשקל גוף.

אומנם זה לא מה שאתה מסכים איתו וקראת,אבל זה עובד ועם זה אין ויכוח.

Locke 01-11-09 16:45

ציטוט:

פורסם במקור על ידי Sugarzaza (הודעה 939123)
שבועיים עם חמישיות, שבועיים עם עשיריות ושבועיים עם 15?

לא אחי, זה הולך ככה
קודם כל אתה בודק את הmax rm שלך לפני תחילת התוכנית, אתה עושה 3 אימונים בשבוע, אחד של 15 בודק max אחד של 10 בודק max ואחד של 5 בודק max

עכשיו אחרי זה אתה מתחיל תתוכנית, אתה עושה שבועיים עם 15, כל שבוע 3 אימונים ועלייה פרוגרסיבית, אימון אחרון אתה שובר שיא בהכל.
כנ"ל לגבי ה10.
כשאתה מגיע ל5 אתה עושה אותו דבר וכשאתה מסיים אותו אתה עושה עוד אחד של 5.

זאת אומרת זה הולך ככה

שבעויים 15
שבועיים 10
שבועיים 5
שבועיים 5

בשבועיים האחרונים של ה5(האחרון), אתה אמור לעשות אותו עם חזרות שליליות, אבל אפשרי גם לעשות אותו רגיל(כי חזרות שליליות אתה צריך ספוטר צמוד, אבל זה ממש לא שרירותי).

Sugarzaza 01-11-09 16:46

נשמע נחמד, אני אישית הייתי הולך על חלוקה של 3 חזרות, 5 חזרות ו10 חזרות, אני פשוט לא רואה טעם בעשיריות כשיש לך 15יות ולהפך, מעבר לזה שזה כך או כך טווח בעייתי להתקדם בו

Locke 01-11-09 16:51

תשמע מניסיון אישי.
הטווח של ה15 חזרות פשוט מטיש אותך לגמרי, יענו hands down האימון השישי של ה15, זה פשוט גהנום אחי, תבוא למכון עם שקית הקאה או משו...

moo 01-11-09 16:59

Hst בנויה בבלוקים בצורה הגיונית
בהתחלה נפח גבוה ועצימות בינונית
לאחר מכן הנפח יורד והעצימות עולה

דומה בעיקרון הבלוקים לגלן פנדלי

למשל בסמולוב השינויי נפח/עצימות הם לאורך השבוע,
מתחילים בנפח גבוה ויורדים לאורך השבוע בנפח ומעלים עצימות

בקיצור יש ההגיון בבלוקים

moo 01-11-09 17:00

ציטוט:

פורסם במקור על ידי arbel2 (הודעה 939124)
התוכנית הזאת מקדמת עשרות מתאמנים אישיים של אריק ברוזר ולא מעט מתאמנים שלי בצורה טבעית
להגיד שהיא שטויות כשהיא מספקת תוצאות מאוד טובות בשטח זה קפיצה מעל הפופיק

מעבר לכך שאני מתאמן בשיטה הזאת עוד מאז שאני מתאמן טבעי ועשיתי איתה עליות מאוד גדולות בכוח ובמשקל גוף.

אומנם זה לא מה שאתה מסכים איתו וקראת,אבל זה עובד ועם זה אין ויכוח.

ברור שזה עובד, אני לא אומר שלו
אני אומר שבשלב כזה אין צורך בתוכנית כזו
כי היא מורכבת מדי, וההתקדמות איטית יחסית

Sugarzaza 01-11-09 17:19

ציטוט:

פורסם במקור על ידי moo (הודעה 939140)
hst בנויה בבלוקים בצורה הגיונית
בהתחלה נפח גבוה ועצימות בינונית
לאחר מכן הנפח יורד והעצימות עולה

דומה בעיקרון הבלוקים לגלן פנדלי

למשל בסמולוב השינויי נפח/עצימות הם לאורך השבוע,
מתחילים בנפח גבוה ויורדים לאורך השבוע בנפח ומעלים עצימות

בקיצור יש ההגיון בבלוקים

גם בתכניות האלה התדירות גבוהה, נראה לי שתדירות נמוכה זו אינדיקציה מספר 1 לזיהוי ליצנות

lironsD 01-11-09 17:39

עדיין לא הבנתי באמת מה העניין של ה15 חזרות?לא עדיף פשוט לעשות 3-5-10?

Sugarzaza 01-11-09 17:41

לדעתי זו שיטת עבודה יותר טובה לאורך זמן. אבל בסדר מה זה משנה

Scylla 01-11-09 19:14

ציטוט:

פורסם במקור על ידי moo (הודעה 939099)

כמה שטויות בתוכנית אחת

אין דבר כזה סקווט בסמית

איך אתה בפסקה אחת כותב "ליצן השנה" ובלי לריב. הרי ההודעה שלי לא הייתה מיועדת לך וזה לא חדש הדעה שלך על התוכניות האלה.

1. זה מקדם אותי משמעותית יותר טוב משאר התוכניות שעשיתי (בעיקר ab/abc שנתקעתי איתם בשלב מסויים גם בגלל שהן לא היו אופטימליות*)
2. מהנסיון שלי וההכרות שלי עם הגוף אני יודע איפה אני נוטה להתקע ומה הפתרונות שעובדים עלי.
3. כי אני עדיין עולה במשקל גוף וקרה לי פעם אחת במהלך המסה הזאת שנשארתי על אותו משקל גוף לאחר יומיים שלושה, כל שקילה אחרת עליתי במשקל מהפעם הקודמת.
4. שאני אומר כבד זה ביחס לטווח הנתון.
5. תתפלא איזה צרחות אפשר להוציא בחזרה ה11...
6. אני הראשון שיגיד שסקוואט בסמית' הוא תחליף מזעזע. אבל בוא נסכים שהוא עדיף על לג פרס, ולדעתי יש לו את היתרונות שלו במידה זו או אחרת. במיוחד שאני נותן לו פעם ב3 שבועות.
7. אני עדיין לא מבין למה אתם ממשיכים להגיב ולנסות לשנות דעות של אנשים... אם מישהו יתקדם בABCD אתם תגידו שהוא היה יכול יותר, אם מישהו לא יתקדם טוב ב5X5 אתם תגידו שהוא לא עשה אותה טוב או לא אכל טוב... די בחיאת אתה במיוחד לא איזה טרול בן 14, תהיה בוגר בעניין הזה ותן לדיון להתנהל בין יאיר (הפעם) לבין מי שרוצה לענות לו על השאלות שהוא שאל לא בין יאיר לבין מי שרוצה לשנות לו את התוכנית אימונים שהוא אמר מראש שהוא לא ישנה.
8. ותאמין או לא עם הסקוואט ה"ליצני" ל12 חזרות, עם הסקוואט בסמית' שלא קיים, הוספתי ב3 שבועות 9 קילו למוט והצלחתי חזרה אחת יותר. לטעמי זאת התקדמות טובה בהחלט ביחס למשקל על המוט.
(אני נמנע בכוונה מלהזכיר משקל כדי למנוע ויכוחים מיותרים, ושאני אומר הוספתי 9 קילו הכוונה לסקוואט הרגיל, ל6 חזרות שהצלחתי לעומת ה5 בפעם הקודמת)

הכי חשוב - אני לא חושב שזה יקדם אותי. זה קידם אותי בלשון עבר. מקדם אותי בלשון הווה ויקדם אותי בלשון עתיד. במאסה הנוכחית הוספתי 11 ק"ג בנתיים ולא התחלתי אותה מ58 נגיד ככה. והשיא מאסה שלי רחוק ב6 קילו מהמצב כרגע שיש לי עוד להשמין עד החיטוב. (ואני מחטב מוקדם יחסית מבחינת א.ש)

hypertrophy 01-11-09 19:55

:(
נהרס לי הפוסט

Sugarzaza 01-11-09 20:08

http://www.israelbody.com/showthread...E4%EB%E1%E5%E3

כל הזמנים הם GMT +3. השעה כרגע היא 09:35.

מופעל על: vBulletin Version 3.7.2
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
כל הזכויות שמורות לישראלבודי בע"מ