ישראלבודי

ישראלבודי (https://israelbody.com/index.php)
-   אימונים (https://israelbody.com/forumdisplay.php?f=4)
-   -   מה הבעיה בסמית משין? (https://israelbody.com/showthread.php?t=59847)

Max90kg 04-10-09 18:01

ציטוט:

פורסם במקור על ידי arbel2 (הודעה 925144)
בשביל מה אתה חושב מכשירים כמו סמית' מיועדים ?לאנשים שלא יכולים לעשות תרגילים חופשיים מסויימים מסיבות שונות,זה שהרבה מתאמנים מודרנים הם קוקסינלים ולא רוצים לעבוד קשה זאת אופרה אחרת ,אבל בגלל זה אני אומר תרדו מעץ,רוב המתאמנים בחדר הכושר מגיעים למאמן עם פציעות קודמות או בעיות קודמות,בגלל זה לרוב בונים תוכניות שנראות מטופשות או חלשות מדי,אבל בסופו של יום הכל תלוי במגבלות של המתאמן.

מוסכם לגמרי :)

arbel2 04-10-09 19:07

ציטוט:

פורסם במקור על ידי max90kg (הודעה 925228)
מוסכם לגמרי :)

יפה שאנחנו מסכימים
אז אל תצאו בהכרזות גורפות "סמית' מאשין זה חרא" סמית' זה לא חרא,יש לו את השימושים שלו ,אפילו אני משתמש בסמית' כשאני רוצה לעשות תרגילים מסויימים בrp ולהגיע הרבה מעבר לכשל,לעשות דבר כזה עם מוט חופשי זה פשוט מסוכן מדי.

danidinking 07-10-09 20:17

smith לחיצת כתפיים יש בעייה לעומת חופשי?

Sugarzaza 07-10-09 21:11

זה די חרא, עדיף לג פרס

terminater135 07-10-09 21:23

ציטוט:

פורסם במקור על ידי danidinking (הודעה 926827)
smith לחיצת כתפיים יש בעייה לעומת חופשי?

עדיף חופשי,
יש יותר עבודה של מייצבים.

R&R 07-10-09 21:29

ציטוט:

פורסם במקור על ידי ג'קי בן סימון (הודעה 925155)
סקווט בסמית לא עובד כמו בסקווט רגיל
בסקווט בסמית הרגליים הולכות יותר קדימה מה שלא נותן כימעט עבודה על הארבע ראשי ויותר על התחת וההאמס וטווח תנועה קצר ביותר מה שמאפשר לשים יותר מישקל בסמית.

דווקא בסמית יש יותר דגש על הארבע ראשי

Sugarzaza 07-10-09 22:34

ציטוט:

פורסם במקור על ידי R&R (הודעה 926862)
דווקא בסמית יש יותר דגש על הארבע ראשי

ממש לא

Tapit 08-10-09 04:30

ציטוט:

פורסם במקור על ידי arbel2 (הודעה 925144)
בשביל מה אתה חושב מכשירים כמו סמית' מיועדים ?לאנשים שלא יכולים לעשות תרגילים חופשיים מסויימים מסיבות שונות,זה שהרבה מתאמנים מודרנים הם קוקסינלים ולא רוצים לעבוד קשה זאת אופרה אחרת ,אבל בגלל זה אני אומר תרדו מעץ,רוב המתאמנים בחדר הכושר מגיעים למאמן עם פציעות קודמות או בעיות קודמות,בגלל זה לרוב בונים תוכניות שנראות מטופשות או חלשות מדי,אבל בסופו של יום הכל תלוי במגבלות של המתאמן.

אבל אתה סתם מתחכם.
אין ספק שלבן אדם פצוע/עם בעיות כאלה ואחרות יהיו בעיות בסקוואט, לא דיברנו על אנשים כאלה.
עד כמה שאני יודע פותח הפוסט הוא ילד ולא מגיע עם פציעות, אחרת הוא היה מציין את זה.
מכיוון שהוא בריא, אין סיבה שלא יעשה סקוואט, וכך גם הרבה מתאמנים אחרים, שחושבים שזה שנשברה להם הציפורן מכניס אותם לקטגוריית הפצועים.
בנוסף, אני לא מסכים שרוב מי שבא לחדר כושר מגיע עם פציעות קודמות, רוב האנשים באים כדי לעבור על כל מכשיר וללכת.
שמח שכולנו מסכימים.

Scylla 08-10-09 07:56

ציטוט:

פורסם במקור על ידי Tapit (הודעה 926983)
בנוסף, אני לא מסכים שרוב מי שבא לחדר כושר מגיע עם פציעות קודמות, רוב האנשים באים כדי לעבור על כל מכשיר וללכת.
שמח שכולנו מסכימים.

אני לא יודע מה איתך, אבל אני מחשיב את עצמי יחסית פנאט לכל התחום (הכל יחסי) ולא התחלתי עם סקוואט חופשי, וגם אני התפשרתי על סמית' כי אין כלוב במכון שלי, דדליפט התחלתי בכלל מאוחר... אהבה והשקעה ורבאק יכולים לבוא עם הזמן. לפעמים התרגילים האלה הם פשוט too much בשביל מתאמן מתחיל. לא פיזיולוגית... מנטלית.

*לא מכליל ואומר שכולם בצד זה או אחר.

Dark_Muse 08-10-09 08:30

דווקא ss זאת תוכנית קלה ביחס לתוכניות נפח. הקושי בליצור כוח עם עומס כבד לחזרות נמוכות הוא שונה מאשר ליצור כוח בנפח גבוה. החומצות חלב בתוכניות נפח עושות הרגשה הרבה יותר רעה מאשר בנפח נמוך עם עצימות גבוהה יותר.
מה שפסיכולוגית מייאש ב ss זאת העובדה שצריך המון זמן לטפל בטכניקה לעומת תוכניות מתחילים נפוצות בחדר כושר, שבה המתאמן בעצם נעזר במכשירים ותרגילים קלים ובעצם "נכנס לעניין". לדעתי אבל זאת שטות. לדעת לעשות סקוואט ופרס ובנץ' כמו שצריך זה חשוב מאוד, גם אם זה לוקח זמן. למתאמן מהשורה אפשר לשלב אותם לאט לאט עם תוכנית בסיסית יותר במידה ויש צורך וזה לא מפריע למטרות.

עוד מה שקשה ב ss בשלבים יותר מתקדמים זה ההתקדמות. בעוד שבתוכנית נפח מתעסקים יותר בחזרות ויכולת הגיוון גדולה יותר, ב ss אפשר להתקע אחרי כמה חודשים וזה יכול להוריד מהמוטיבציה אצל חלק מהמתאמנים.

Sugarzaza 08-10-09 10:48

Ss תכנית הרבה הרבה יותר קשה מ"נפח גבוה" עם מטרות לא מוגדרות

Dark_Muse 08-10-09 12:46

נכון אתה צודק, אנשים שעושים ab עושים את זה סתם, אין להם מטרה מוגדרת.

ולא זה לא יותר קשה בהרגשה. אתה בטח תתחיל לדבר על התאוששות אבל זה גם בולשיט בלתי מוגדר ובכל מקרה אני צודק פה לגבי מה שכתבתי על חומצות החלב, אז רד מזה.

Scylla 08-10-09 15:54

אצלי כל תוכנית שעובדת בטווח חזרות נמוך תהיה יחסית קלה. בשבוע כוח אני יכול לדלג אחרי אימונים לעומת שבוע חזרות ושבוע הלם בכלל שאני זוחל הביתה.

אני אתקן לפני שזה יבוא ממישהו - אני עובד מספיק חזק. תאמינו לי.

arbel2 08-10-09 17:12

ציטוט:

פורסם במקור על ידי dark_muse (הודעה 926999)
דווקא ss זאת תוכנית קלה ביחס לתוכניות נפח. הקושי בליצור כוח עם עומס כבד לחזרות נמוכות הוא שונה מאשר ליצור כוח בנפח גבוה. החומצות חלב בתוכניות נפח עושות הרגשה הרבה יותר רעה מאשר בנפח נמוך עם עצימות גבוהה יותר.
מה שפסיכולוגית מייאש ב ss זאת העובדה שצריך המון זמן לטפל בטכניקה לעומת תוכניות מתחילים נפוצות בחדר כושר, שבה המתאמן בעצם נעזר במכשירים ותרגילים קלים ובעצם "נכנס לעניין". לדעתי אבל זאת שטות. לדעת לעשות סקוואט ופרס ובנץ' כמו שצריך זה חשוב מאוד, גם אם זה לוקח זמן. למתאמן מהשורה אפשר לשלב אותם לאט לאט עם תוכנית בסיסית יותר במידה ויש צורך וזה לא מפריע למטרות.

עוד מה שקשה ב ss בשלבים יותר מתקדמים זה ההתקדמות. בעוד שבתוכנית נפח מתעסקים יותר בחזרות ויכולת הגיוון גדולה יותר, ב ss אפשר להתקע אחרי כמה חודשים וזה יכול להוריד מהמוטיבציה אצל חלק מהמתאמנים.

אלוהים ישמור ,אנחנו מסכימים על משהו :)

arbel2 08-10-09 17:13

ציטוט:

פורסם במקור על ידי scylla (הודעה 927116)
אצלי כל תוכנית שעובדת בטווח חזרות נמוך תהיה יחסית קלה. בשבוע כוח אני יכול לדלג אחרי אימונים לעומת שבוע חזרות ושבוע הלם בכלל שאני זוחל הביתה.

כמה קיללת אותי אחרי אימון הלם האחרון לרגליים ?
דרך אגב יש לי כניסות חופשי לגרייט שייפים בכל הארץ עכשיו שאני מדריך ברשת.צריך לקבוע אימון גב משותף מתישהו,ההאמרים בגרייט כפר סבא קוראים לי בזמן שאני ישן...

moo 08-10-09 19:04

ציטוט:

פורסם במקור על ידי scylla (הודעה 927116)

כי אתה לא מרים מספיק כבד
רק הסקווטים יכולים לקחת לי שעה (עם החימום שלהם)
ותאמין לי אתה מת בשני סטים האחרונים

תלוי בעצימות

Sugarzaza 08-10-09 20:50

בטח, מאוד קשה להעלות 2.5 קילו למוט פעם בשלוש שבועות למתחיל

Sugarzaza 08-10-09 20:52

ציטוט:

פורסם במקור על ידי dark_muse (הודעה 927040)
נכון אתה צודק, אנשים שעושים ab עושים את זה סתם, אין להם מטרה מוגדרת.

ולא זה לא יותר קשה בהרגשה. אתה בטח תתחיל לדבר על התאוששות אבל זה גם בולשיט בלתי מוגדר ובכל מקרה אני צודק פה לגבי מה שכתבתי על חומצות החלב, אז רד מזה.

זה יותר קשה במה שבא לך. הרגשה, התאוששות

Scylla 08-10-09 21:27

ציטוט:

פורסם במקור על ידי moo (הודעה 927189)
כי אתה לא מרים מספיק כבד
רק הסקווטים יכולים לקחת לי שעה (עם החימום שלהם)
ותאמין לי אתה מת בשני סטים האחרונים

תלוי בעצימות

רן בוא לא נגרר שוב לויכוחים ילדותיים, אני עכשיו אענה לך, אני לא צריך שתאמין למשקלים אבל זו התשובה שלי-
דדליפט ספציפית אני עושה כל שבוע באותה מתכונת שהיא חימומים עד rm2-3 היום הרמתי 152 ל2 חזרות (מלאות). אני יודע שהתרגילים האלה מאוד מאוד מתישים ומעייפים. ואחרי זה גם עשיתי מיליטרי ושם ספציפית גם שברתי שיא (60.8 ל4 חזרות, ופרס, לא פוש פרס) עבדתי בעצימות גבוהה על סף הצרחות... אחרי זה לא הפריע לי להמשיך באימון כתפיים וללכת הביתה די בכיף ולא גמור.
בעוד באימון הלם רגליים לדוגמא אני באמת על סף בקושי ללכת ואחרי פשיטות רגליית בסופר או דרופ סט אני חייב אשכרה להרביץ להם (לתת כאפות / אגרופים לקוואדס) מרוב שזה שורף... עד כמה שזה מושפע זה להרביץ לעצמך אבל זה עינוי אמיתי. בשבוע כוח אני אף פעם לא יוצא גמור, (הכל יחסי)

ואני מדגיש לפני שתגיד "עד שאין סרטונים..." אני לא צריך שתאמין. מצידי תחשוב שאני מרים חצי מזה בטכניקה מחורבנת. שים לב שאני לא עם הראש בקיר והיו לי טעויות ואפילו ראיתי את הדיוידי של SS (כן כן ) ולמדתי. אני לא אחת שפוחד להודות בטעויות אבל שאני מצהיר שאני עושה משהו אני עומד מאחוריו אם זה ירצה אותך ואם לא.

ולגבי משקלים כבדים - הכל יחסי, אם לך 200 יכול להיות לא מי יודע מה קשה בדדליפט, זה לא אומר שאני לא אהיה קרוב לנפוח את נשמתי ב150, ומתאמן אחר יכול להגיע לאותה רמת מאמץ ב100. כמו שלירון אמר שאחרי סט של פחות מ60 קילו בסקוואט הוא היה חייב לנוח 20 דקות. המשקל לא אינדיקציה למאמץ.

ציטוט:

פורסם במקור על ידי arbel2 (הודעה 927142)
כמה קיללת אותי אחרי אימון הלם האחרון לרגליים ?
דרך אגב יש לי כניסות חופשי לגרייט שייפים בכל הארץ עכשיו שאני מדריך ברשת.צריך לקבוע אימון גב משותף מתישהו,ההאמרים בגרייט כפר סבא קוראים לי בזמן שאני ישן...

הרבה. תראה למעלה בהודעה. אימון האחרון מפאת חוסר זמן עשיתי את הסופר סטים כל אחד שני סופר סטים במקום 3, וזה נראה לי יותר שפוי... האימון במלואו זה עינוי שאין כדוגמתו, במיוחד האינספור פשיטות רגליים שאני מוצא את עצמי נאנק משריפה בשריר ומרביץ לעצמי אחרי כל סט כמו איזה חולה נפש.

לגבי אימון ביחד - בכיף, למרות שספציפית בהאמרים לגב אני בעייתי הפרק כף יד לא מסכים להפסיק להציק לי... נראה לי שזה בגלל המחשב, שמתי כרית לעכבר זה קצת עוזר אבל עדיין לא מסוגל לבצע שום תרגיל בסופינציה.

ציטוט:

פורסם במקור על ידי sugarzaza (הודעה 927233)
בטח, מאוד קשה להעלות 2.5 קילו למוט פעם בשלוש שבועות למתחיל

תקשיב טוב,
יש לי כמה דברים להגיד לך-
1. אני לא מתאמן מתחיל, כן גם באמות מידה של המשקלי עבודה לפי התוכניות ss ו5x5.
2. אתה מוזמן לבוא להתאמן איתי לראות את העצימות שאני עובד בה, אני יכול להשיג לך כרטיס אורח ותתרשם בעצמך.
3. באמת שלא אכפת לי מה אתה חושב על התוכנית שלי, אני מתקדם וטוב לי. אני רוצה לראות אותך מתקדם 2.5 כל אימון או אפילו כל שבוע לאורך תקופה ארוכה שהמשקלי עבודה שלך בסקוואט מעל 1.5, ודדליפט קרוב לכפול 2.
4. הזלזול המתמיד שלך בכל מה שהוא לא ss / 5x5 מחליא אותי. אתה מזלזל גם באנשים מעבר לזלזול בתוכניות שלהם וזה ילדותי ומטופש.

DanielML 08-10-09 21:30

עד שאתה לא מעלה סרטונים אתה מזיין את השכל.
תצלם,תעלה סרטונים ותשתיק את כולם,עד אז לא מדברים על משקלים בהתרברבות

כל הזמנים הם GMT +3. השעה כרגע היא 00:32.

מופעל על: vBulletin Version 3.7.2
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
כל הזכויות שמורות לישראלבודי בע"מ