ישראלבודי

ישראלבודי (https://israelbody.com/index.php)
-   אימונים (https://israelbody.com/forumdisplay.php?f=4)
-   -   [שאלה] בנוגע לטכניקה בסקוואט (https://israelbody.com/showthread.php?t=39786)

Deus ex machina 31-08-08 21:57

ציטוט:

פורסם במקור על ידי powerlifter (הודעה 631178)
אוקיי אני אנסה, תודה, ד"א יש לך אולי אתר שמסביר איך לבצע את התרגיל הזה?

האמת אני אוהב לחפש סרטוני הסבר ביוטיוב , אני בטוח שיש משהוא שם .

coldfire 31-08-08 22:02

ציטוט:

פורסם במקור על ידי shikoLM (הודעה 631149)
אני אישית מבצע high bar סקוואט מתוך ספציפיות למרות שתקופה ארוכה ביצעתי גם את הגרסאה של ריפטו.

ממה שאני זוכר הטיעונים של ריפטו בעד low bar סקוואט בהקשר של מרימי משקולות הם די תמוהים. הטענה העיקרית שלו היא שהמכניקה הדומה של ה low bar תעזור לשפר את המשיכות בקלין ובסנאטצ' תוך התעלמות מוחלטת מהסיבה המרכזית שמרימי משקולות מבצעים high bar שהיא המכניקה הדומה לפרונט סקוואט עם האפשרות להשתמש במשקלים גבוהים יותר.
מה גם שבכדי לשפר את המשיכות בקלין ובנסאטצ' יש תרגילי עזר טובים בהרבה מ low bar סקוואט.

הטענה שלו ש low bar סקוואט מחזק את ה posterior chain בצורה יותר טובה מ high bar squat, ושזה חשוב למרימי משקולות לא פחות מפרונט סקוואט. כמו כן, רוב מרימי המשקולות לא עושים דדליפט ובעיקר high bar סקוואט, וזה משאיר את ה posterior chain (לא יודע איך אומרים את זה בעברית) שלהם חלש יחסית.

דרך אגב, הוא לא מתעלם מזה שהם עושים high bar סקוואט בשביל לחכות את המכניקה של פרונט סקוואט. הוא רק לא מסכים שיש בזה צורך.

tomerA 31-08-08 22:11

ציטוט:

פורסם במקור על ידי coldfire (הודעה 631192)
הטענה שלו ש low bar סקוואט מחזק את ה posterior chain בצורה יותר טובה מ high bar squat, ושזה חשוב למרימי משקולות לא פחות מפרונט סקוואט. כמו כן, רוב מרימי המשקולות לא עושים דדליפט ובעיקר high bar סקוואט, וזה משאיר את ה posterior chain (לא יודע איך אומרים את זה בעברית) שלהם חלש יחסית.

דרך אגב, הוא לא מתעלם מזה שהם עושים high bar סקוואט בשביל לחכות את המכניקה של פרונט סקוואט. הוא רק לא מסכים שיש בזה צורך.

איך אתה בדיוק חושב שקמים מהרצפה בהתחלה? זה דדליפט לכל דבר.

דרך אגב הסקוואט של ריפטו שונה במכניקה מהסקואוט של המשקלונים, צורת העלייה והזוויות בין המפרקים שונה וזה לא סתם שונה יש לזה חשיבות מכרעת.
אתה לא יכול לקום מקלין נמוך קודם כול עם התחת אתה תאבד שיווי משקל ותעוף קדימה, אתה חייב לעלות עם מפרקים למעלה כמו בפרונט סקוואט. לכן אין טעם בכלל לתרגל את הסקואוט של ריפטו.
אז אם כבר מתרגלים סקוואט כלשהוא עדיף high bar שיהיה דומה ליציאה מהקלין.

Powerlifter 31-08-08 22:13

ציטוט:

פורסם במקור על ידי Deus ex machina (הודעה 631180)
האמת אני אוהב לחפש סרטוני הסבר ביוטיוב , אני בטוח שיש משהוא שם .

אוקיי תודה :)

coldfire 31-08-08 22:16

ציטוט:

פורסם במקור על ידי tomera (הודעה 631222)
איך אתה בדיוק חושב שקמים מהרצפה בהתחלה? זה דדליפט לכל דבר.

איך אתה חושב שיותר קל למשוך מהרצפה 180 קילו? כשיש לך דדליפט של 180 קילו או כשיש לך דדליפט של 220 קילו?

ציטוט:

פורסם במקור על ידי tomera (הודעה 631222)
דרך אגב הסקוואט של ריפטו שונה במכניקה מהסקואוט של המשקלונים, צורת העלייה והזוויות בין המפרקים שונה וזה לא סתם שונה יש לזה חשיבות מכרעת.
אתה לא יכול לקום מקלין נמוך קודם כול עם התחת אתה תאבד שיווי משקל ותעוף קדימה, אתה חייב לעלות עם מפרקים למעלה כמו בפרונט סקוואט. לכן אין טעם בכלל לתרגל את הסקואוט של ריפטו.
אז אם כבר מתרגלים סקוואט כלשהוא עדיף high bar שיהיה דומה ליציאה מהקלין.

אתה מפספס את הנקודה. אין לי כוח לחזור על עצמי...

tomerA 31-08-08 22:19

ציטוט:

פורסם במקור על ידי coldfire (הודעה 631234)
איך אתה חושב שיותר קל למשוך מהרצפה 180 קילו? כשיש לך דדליפט של 180 קילו או כשיש לך דדליפט של 220 קילו?

אתה מפספס את הנקודה. אין לי כוח לחזור על עצמי...

של 220, וד"א למה אתה יוצא מתוך נקודת הנחה שמשקולנים לא עושים דדליפט?
הם כן עושים דדליפטים כבדים אבל קוראים לזה אחרת, קוראים לזה משיכות.
במקום לנעול בסוף התנועה אתה מושך כמו בקלין אבל לא הופך את עצמך, בדרך כלל בתרגיל כזה אתה יכול להוסיף 20 קילו בשקט מעל הקלין.

shikoLM 31-08-08 22:19

ושוב אני לא יודע מאיפה אתה שואב את הידע שלך בנוגע למרימי משקולות אבל בכל מה שקשור ב posterior chain יש למרימי משקולות תרגילים לא פחות טובים מ low bar סקוואט שגם קרובים יותר במכניקה שלהם למשיכות בקלין ובסנאטצ' (ע"ע clean/snatch pulls).
ל high bar סקוואט כמו שכתבתי בהודעה הקודמת יש התפקיד שלו.

coldfire 31-08-08 22:23

ציטוט:

פורסם במקור על ידי tomera (הודעה 631242)
של 220, וד"א למה אתה יוצא מתוך נקודת הנחה שמשקולנים לא עושים דדליפט?
הם כן עושים דדליפטים כבדים אבל קוראים לזה אחרת, קוראים לזה משיכות.
במקום לנעול בסוף התנועה אתה מושך כמו בקלין אבל לא הופך את עצמך, בדרך כלל בתרגיל כזה אתה יכול להוסיף 20 קילו בשקט מעל הקלין.

זה נכון, אבל זה עדיין לא מחזק אותך כמו דדליפט.

coldfire 31-08-08 22:26

ציטוט:

פורסם במקור על ידי shikoLM (הודעה 631244)
ושוב אני לא יודע מאיפה אתה שואב את הידע שלך בנוגע למרימי משקולות אבל בכל מה שקשור ב posterior chain יש למרימי משקולות תרגילים לא פחות טובים מ low bar סקוואט שגם קרובים יותר במכניקה שלהם למשיכות בקלין ובסנאטצ' (ע"ע clean/snatch pulls).
ל high bar סקוואט כמו שכתבתי בהודעה הקודמת יש התפקיד שלו.

למה אתה חושב ש clean/snatch pulls הם דרך יותר טובה להתחזק מסקוואטים? לא כל התרגילים צריכים להיות דומים במכניקה...

אבל אנחנו נכנסים כאן לתחום של איך לאמן מרימי משקולות. לא יודע אם זה התחום שלך, אבל בטח לא שלי ולכן אני לא אתווכח על זה יותר.

shikoLM 31-08-08 22:34

ציטוט:

פורסם במקור על ידי coldfire (הודעה 631264)
למה אתה חושב ש clean/snatch pulls הם דרך יותר טובה להתחזק מסקוואטים? לא כל התרגילים צריכים להיות דומים במכניקה...

אבל אנחנו נכנסים כאן לתחום של איך לאמן מרימי משקולות. לא יודע אם זה התחום שלך, אבל בטח לא שלי ולכן אני לא אתווכח על זה יותר.

אם ההשוואה היא בין low bar סקוואט לבין clean/snatch pulls אז לאחרונים יש עליונות כאשר מדובר ב posterior chain (גם בהקשר של זרוע המומנט של ההתנגדות וגם בהקשר של גודל ההתנגדות).
בהקשר לטענה עד כמה צריכים להיות דומים במכניקה זאת בכלל הטענה התמוהה שריפטו מעלה בנוגע לעדיפות של low bar, אם כבר מבצעים תרגיל שהמכניקה שלו דומה ובנוסף מפעיל יותר את ה posterior chain למרימי משקולות יש אלטנרטיבות עדיפות על ה low bar.

coldfire 31-08-08 22:37

ציטוט:

פורסם במקור על ידי shikoLM (הודעה 631283)
אם ההשוואה היא בין low bar סקוואט לבין clean/snatch pulls אז לאחרונים יש עליונות כאשר מדובר ב posterior chain (גם בהקשר של זרוע המומנט של ההתנגדות וגם בהקשר של גודל ההתנגדות).
בהקשר לטענה עד כמה צריכים להיות דומים במכניקה זאת בכלל הטענה התמוהה שריפטו מעלה בנוגע לעדיפות של low bar, אם כבר מבצעים תרגיל שהמכניקה שלו דומה ובנוסף מפעיל יותר את ה posterior chain למרימי משקולות יש אלטנרטיבות עדיפות על ה low bar.

לא הבנתי למה יש להם עליונות בהקשר של גודל ההתנגדות...

הטענה של ריפטו היא לא ש low bar עדיף בגלל מכניקה דומה. הטענה זה שאין טעם שהמכניקה תהיה דומה, כי הסקוואט בא לחזק את ה posterior chain. אחרי זה הוא אומר שאם כבר מדברים על ספציפיות, אז low bar squat יותר דומה למשיכה מאשר high bar squat.

shikoLM 31-08-08 22:51

טעות שלי בקשר לגדול ההתנגדות אבל זה בכל מקרה פחות רלוונטי כשההבדלים בין שתי התנועות בגודל ההתנגדות לא משמעותיים אבל ההבדלים בזרוע המומנט דווקא כן משמעותיים.

בסיכום קצר, מבחינת ספציפיות יש תרגילים דומים הרבה יותר למכניקת משיכה מה low bar סקוואט והן מבחינת עבודה של ה posterior chain יש תרגילים טובים יותר.
כמו שכבר כתבתי לביצוע של high bar סקוואט יש סיבה טובה מאוד מכניקה וטווחי תנועה שדומים לפרונט סקוואט עם האפשרות להשתמש במשקלים גבוהים יותר.

coldfire 31-08-08 23:08

ציטוט:

פורסם במקור על ידי shikoLM (הודעה 631311)
טעות שלי בקשר לגדול ההתנגדות אבל זה בכל מקרה פחות רלוונטי כשההבדלים בין שתי התנועות בגודל ההתנגדות לא משמעותיים אבל ההבדלים בזרוע המומנט דווקא כן משמעותיים.

בסיכום קצר, מבחינת ספציפיות יש תרגילים דומים הרבה יותר למכניקת משיכה מה low bar סקוואט והן מבחינת עבודה של ה posterior chain יש תרגילים טובים יותר.
כמו שכבר כתבתי לביצוע של high bar סקוואט יש סיבה טובה מאוד מכניקה וטווחי תנועה שדומים לפרונט סקוואט עם האפשרות להשתמש במשקלים גבוהים יותר.

גם ההבדלים בזרוע המומנט לא בהכרח משמעותיים. תלוי במבנה הגוף.

שוב, העניין עם ה high bar סקוואט, וחיכוי המכניקה של פרונט סקוואט זאת רק דעה... מה שמאפשר לך להשתמש במשקלים יותר גבוהים ב high bar סקווט לעומת פרונט סקוואט, זה בדיוק מה שמאפשר לך להשתמש במשקלים יותר גבוהים ב low bar סקווט לעומת ה high bar סקווט: ה posterior chain עובד יותר. מי מהם תורם יותר לשיפור הפרונט סקוואט? לא יודע...

לא חושב שיש לזה תשובה חד משמעית.

tomerA 31-08-08 23:30

ציטוט:

פורסם במקור על ידי coldfire (הודעה 631292)
לא הבנתי למה יש להם עליונות בהקשר של גודל ההתנגדות...

הטענה של ריפטו היא לא ש low bar עדיף בגלל מכניקה דומה. הטענה זה שאין טעם שהמכניקה תהיה דומה, כי הסקוואט בא לחזק את ה posterior chain. אחרי זה הוא אומר שאם כבר מדברים על ספציפיות, אז low bar squat יותר דומה למשיכה מאשר high bar squat.

הhgih bar סקוואט בא לעזור לך לחזק את הרגליים ביציאה מהקלינים לא ממשיכות.
בשביל משיכות יש תרגילים אחרים.
וכמו שאמרתי מעבר לחוזק עצמו של השריר יש את העניין של תירגול חוזר של אותה תנועה שנצברת לך במוח מה שמאפשר לך לעשות אותה מאוחר יותר בצורה מהירה יותר ומדויקת יותר.

shikoLM 31-08-08 23:39

ציטוט:

פורסם במקור על ידי coldfire (הודעה 631338)
גם ההבדלים בזרוע המומנט לא בהכרח משמעותיים. תלוי במבנה הגוף.

שוב, העניין עם ה high bar סקוואט, וחיכוי המכניקה של פרונט סקוואט זאת רק דעה... מה שמאפשר לך להשתמש במשקלים יותר גבוהים ב high bar סקווט לעומת פרונט סקוואט, זה בדיוק מה שמאפשר לך להשתמש במשקלים יותר גבוהים ב low bar סקווט לעומת ה high bar סקווט: ה posterior chain עובד יותר. מי מהם תורם יותר לשיפור הפרונט סקוואט? לא יודע...

לא חושב שיש לזה תשובה חד משמעית.

ההבדלים בין משקלי העבודה ב low bar סקווט ל high bar סקוואט ובין high bar סקוואט לפרונט סקוואט ממש לא נובעים רק מהפעילות של ה posterior chain אלא בראש ובראשונה מההבדלים בין טווחי התנועה והמומנט שפועל על זוקפי הגו הטרוקליים (בהתאמה בין ההשוואות).

בנוסף בפרונט סקוואט ה posterior chain כמעט וחסרי משמעות שכן התנגדות כמעט ויושבת מעל מפרק הירך (מה שמלכתחילה מקטין מאוד את הפעילות של זוקפי הגו הלומבריים ופושטי הירך) ולכן ביצוע של פרונט סקוואט כבד לעולם לא נופל בגלל חולשה של ה posterior chain. ככה שכן high bar סקוואט יתרום יותר לביצוע פרונט סקוואט בהשוואה ל low bar סקוואט (אם קטנוניים אפשר לקחת גם בחשבון את ההבדלים בטווחי התנועה בין שתי הגירסאות).

coldfire 01-09-08 07:34

ציטוט:

פורסם במקור על ידי shikoLM (הודעה 631373)
ההבדלים בין משקלי העבודה ב low bar סקווט ל high bar סקוואט ובין high bar סקוואט לפרונט סקוואט ממש לא נובעים רק מהפעילות של ה posterior chain אלא בראש ובראשונה מההבדלים בין טווחי התנועה והמומנט שפועל על זוקפי הגו הטרוקליים (בהתאמה בין ההשוואות).

בנוסף בפרונט סקוואט ה posterior chain כמעט וחסרי משמעות שכן התנגדות כמעט ויושבת מעל מפרק הירך (מה שמלכתחילה מקטין מאוד את הפעילות של זוקפי הגו הלומבריים ופושטי הירך) ולכן ביצוע של פרונט סקוואט כבד לעולם לא נופל בגלל חולשה של ה posterior chain. ככה שכן high bar סקוואט יתרום יותר לביצוע פרונט סקוואט בהשוואה ל low bar סקוואט (אם קטנוניים אפשר לקחת גם בחשבון את ההבדלים בטווחי התנועה בין שתי הגירסאות).

מסכים. אבל לפי ההיגיון הזה, למה צריך סקוואט רגיל כדי לתרום לפרונט סקוואט שלעולם לא נופל בגלל חולשה של posterior chain? לא מספיק לאמן את הפרונט סקוואט בלבד למטרה הזאת?

joker1 01-09-08 08:21

ציטוט:

פורסם במקור על ידי coldfire (הודעה 631535)
מסכים. אבל לפי ההיגיון הזה, למה צריך סקוואט רגיל כדי לתרום לפרונט סקוואט שלעולם לא נופל בגלל חולשה של posterior chain? לא מספיק לאמן את הפרונט סקוואט בלבד למטרה הזאת?

אני חושב שברמה שלהם הם חייבים תרגילי עזר, הם כבר לא מתחילים.

Holy_Templar 01-09-08 08:52

ציטוט:

פורסם במקור על ידי dark_muse (הודעה 626449)
אני חושב שאנחנו מדברים על סקוואט שונה, בגלל זה.

ציטוט:

פורסם במקור על ידי reshos123 (הודעה 626821)
נכון
אתה מדבר על סקוואט בטכניקה גרועה

חחחחחחחחחחחחחחח!

+1

coldfire 01-09-08 09:37

ציטוט:

פורסם במקור על ידי joker1 (הודעה 631551)
אני חושב שברמה שלהם הם חייבים תרגילי עזר, הם כבר לא מתחילים.

התרגיל עזר הכי טוב לפרונט סקוואט זה פרונט סקוואט. בכל מקרה, הפרונט סקוואט תמיד יותר גבוה מהקלין. אז איזו תנועה לדעתך צריכה תרגילי עזר יותר?

אני הייתי מהמר על התנועה היותר חלשה = הקלין.

The Sun 01-09-08 10:00

מצטער על הבורות, אבל אני מפספס את אחת הנקודות המרכזיות בדיון וזה בגלל שאני לא מכיר את המונח posterior chain, מישהו מוכן לתת לי הסבר קליל על החלק הזה, איך הוא קשור לסקוואט מבחינת מכניקה ואיך הוא מתחזק?

כל הזמנים הם GMT +3. השעה כרגע היא 17:47.

מופעל על: vBulletin Version 3.7.2
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
כל הזכויות שמורות לישראלבודי בע"מ