![]() |
ציטוט:
תודה על התשובה זה מאוד עזר לי אני מעריך את זה מאוד. |
ציטוט:
אתה ביב? קיבלת כבר אישור מהצבא על עתודה? מה עם פסיכומטרי וחשוב לא פחות זה להוציא כמה שיותר בבגרויות |
ציטוט:
קיבלתי אישור אבל בקשתי דחיה לשנה הבאה כי אני צריך לעשות כמה דברים לפני שאני מקריב את חיי ל9 שנים:D בגרויות בינתים הכל בסדר ממוצע בסביבות ה-90 לפסיכמוטרי עוד לא התחלתי ללמוד רציני קניתי כמה ספרים לפעמים יושב ,וקורא. בפסיכמוטרי אני חושב שאני אסדתר חוץ מבעיה אחד הקטע של הלשון, והעברית אני לא יודע שום מילה משם זה יהיה בשבילי כמו ללמוד שפה חדשה לגמרי. אבל חודש לפני המועד אני ישב ויחרוש כמו שצריך. |
ציטוט:
אני לא מתכוון לפרט למה זה חרא [יותר מידי לכתוב], אבל עשה טובה לעצמך אל תעשה את זה! במיוחד לא במעשייה וטיול [שאפשר להצליח בתואר הזה הרבה אבל הרבה יותר באזרחי]. קיצר, אל תעשה עתודה - כבר אמרתי את זה? |
תפרט בקצרה לפחות.
אבל תחשוב שניה על הניסיון שאתה רוכש במהלך השנים בצבא. |
ציטוט:
בואנה להיות בצבא 9 שנים אתה יודע מה זה??? אתה אפילו לא מתאר לעצמך איזה טעות אתה הולך לעשות. ד"א אני מדבר בתור אחד שהתקבל לעתודה לוטרינריה ולמעשייה וטיול, אז אני לא זורק דברים באוויר. התקבלתי וויתרתי. |
ציטוט:
יש כאלה שמסוגלים ללמוד לבד אבל הרוב הולכים לקורסים נכון שהיה עדיף שלא יהיו קורסים וכולם ילמדו לבד אבל ברגע שהמציאות היא לא כזו תחשוב אם אתה לא מפספס הרי קבלה או אי קבלה זה עניין של היצע וביקוש וחבל שמשהו שהוא ברמה שלך עם ממוצע בגרות כמו שלך אבל עשה קורס וקיבל ב20 נקודות יותר יתקבל ואתה לא אבל עדיין יש כאלה שמסוגלים להוציא ציונים מעולים בלי קורס ואני מקווה שאתה אחד מהם |
ציטוט:
על הקורסים ביררתי והשארתי אותם כאופציה. שוב תודה אני מאוד מעריך את הנכונות לעזור. |
ציטוט:
כי בתור עתודאי אתה צריך להיבחן במבחן פסיכומטרי עד תאריך מסויים הרי אתה רוצה להתחיל ללמוד בשנה הבאה וזו לא עזרה. אני רק נותן לך כמה נתונים אני לא יכל להכין אותך לפסיכומטרי |
coleman
אתה לומד באו"פ? |
אחי אני פליט של האו"פ - אחלה דבר!
אז ככה גבר..
כל מה שכתבו אכן נכון .... אני התחלתי בגיל 20 שכבר הייתי חייל.... במקום להתבזבז על שטויות לקחתי את עצמי בידיים, למדתי 3 קורסים בסמסטר... בשנה הראשונה כבר עשיתי 8 קורסים! קצת מעמסה אבל היה שווה.... תבקש מהם שישלחו לך ידיעון עם כל מכלול המסלולים והקורסים... אומנם תואר ראשון לא מקנה הרבה ... אבל מסתכלים עליך אחרת... אני בין היתר, צברתי המון מידע ואני משתמש בו כיום! אני אומנם לא סיימתי.... נשארו לי רק המתקדמים וסמינריוניות... אבל אני בהפסקה ... לא לחוץ :) לפני שאתה ממהר להירשם! לך...תשמע..תקבל פגישת ייעוץ... תתרשם ... ותחליט! בהצלחה גבר! |
ציטוט:
|
מצטער אחי...אין לי לא זה ולא זה....
ציטוט:
מצטער אחי לא מקושר לא לאיי סי קיו ולא למסנג'ר.... |
אוניברסיטה פתוחה
ציטוט:
תעשה טובה אחי, אל תמהר להירשם!!! לך תתרשם ותתקשר אליהם שישלחו לך ידיעון עם כל האינפורמציה יש להם עוד שלוחות של בית ספר מקצועיים שבהם אתה מקבל תעודה, יכול להיות שזה ידבר אליך יותר מתואר ראשון... אם אתה שואל אותי...במבט לאחור... הייתי משקיע יותר בלימודי תעודה.. מקצוע... ככה זה משהו שניתן לגוון..אני אוהב שינויים לא יודע מה איתך... יש את דיפלומה, תפנית, מדיטק..... כולם קשורים לאוניברסיטה הפתוחה, במה אתה מתעניין? ללמוד? |
ציטוט:
איך הסתדרת מבחינת הצבא עם הלימודים? מה היו התנאי שירות שלך? 3 קורסים בסמסטר זה עמוס או שזה סבבה? אני דווקא חשבתי בהתחלה לקחת רק קורס אחד לראות מה זה וכו'. איך מבחינת הצבא והאו"פ? לא אכפת להם? עד כמה היה לך קשה לעמוד בלימודים? |
קח קורס אחד תתרשם...
ציטוט:
א. באם אתה שואף ללמוד ויטרנריה - באוניברסיטה הפתוחה אין לימודים כאלו - על כל פנים, באם אתה מתכוון ללמוד את המקצוע הנ"ל תבדוק היכן ניתן ללמוד בארץ, והיחד תבדוק האם לימודי האו"פ נתפסים שם - על מנת שלא תעשה סתם קורסים והנקודות האלו לא יחשבו לך... ב. לך לייעוץ, באזור מיגוריך, איני יודע היכן אתה גר, אבל באינטרנט באתה של הפתוחה יש לך את כל מרכזי הלימוד, ויש כמעט בכל עיר! תתקשר ותקבע פגישה. ג. תשאל לגבי לימודים בנושא ויטרנריה - האם ידוע להם על המשך, האם הנקודות של הפתוחה תופסות ד. אל תתחיל טרם תעשה בירורים! ה. גם בימי שישי יש לימודים בפתוחה! יותר מזה, אתה אינך חייב להגיע למפגשים יש אתר מכוון שיש שם פורום פעיל ומעולה כל הזמן! גם המרצים מגיבים לשאלות שם, ואתה יכול להיעזר בהם, יש המון חומר לימוד באתרי האינטרנט של האו"פ, מה שכן אם אתה מפספס שיעור, יש לך הכל באינטרנט באתרים שלהם (תל"ם)... ו. שיהיה בהצלחה! ואל תוותר על פגישת ייעוץ, יכול להיות שזה אולי לא בשבילך... :whistle: אם יש שאלות, זרום אחי :) |
דימה אני ממליץ לסייים ת'צבא ,תעבוד לבינתיים..ואחר ככ תלמד כמו בן אדם.
|
בגדול אחי אתה צודק
ציטוט:
אני במסגרת התואר החלפתי כמה וכמה תחומי עניין.... והיום אני בכלל לומד משהו אחר ולא בפתוחה :) לכן אחי...אל תמהר...קח ת'זמן..... תעבוד, תקרע את התחת, תחסוך כסף, תשב שנה בבית ותעשה חצי תואר!!! תראה מסביב סטודנטים...יש כאלו שעבדו בעבר והיום חיים כמו מלכים כי חכו והמטרה שלהם להתפנן בזמן הלימודים! חבר, אל תמהר! אבל לך רק עם עצמך, עם החלטת ללמוד עכשיו...אל תמהר לאף מקום...ואם אח"כ ...תהנה כמה שאתה יכול :) |
ציטוט:
קודם כל וטרינריה לומדים אך ורק במוסד אחד בארץ - בפקולטה לחקלאות ברחובות [שלוחה של האונב' העברית]. וטרינריה בארץ נחשבת לתואר שני ובאה אחרי לימודי מדעי החיים\מדעי בע"ח\ביולוגיה ועוד. אני מתכוון לקחת כמה קורסים במדעי החיים ואח"כ אחרי הצבא כשאני אלמד מדעי בע"ח יהיה לי יותר קל [פטורים בשנה א' או לחלופין אני אכנס ישר לשנה ב' - תלוי בכמה קורסים אני אקח]. יש דבר כזה שנקרא "אפיק מעבר", מאפשר מעבר מהאו"פ לפקולטה ברחובות. בכל אופן אני בהחלט מתכוון להתייעץ טרם לקיחת הקורסים, אני לא אלך "על עיוור". איך הולכים הלימודים שם בכלל? אני נרשם לקורס, שניים, מקבל ספרים ותאריך למבחן ומה הלאה? יש לימודים באו"פ? אם כן איפה הם נערכים? ברעננה? כמה פעמים בשבוע יש מפגשים ואיך זה הולך בכלל? וג'ונס - למה לי לבזבז זמן אם אני יכול להתחיל כבר עכשיו? זה לא פוגע בי וזה לא מפריע לי. |
כל הזמנים הם GMT +3. השעה כרגע היא 15:56. |
מופעל על: vBulletin Version 3.7.2
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
כל הזכויות שמורות לישראלבודי בע"מ