ישראלבודי

ישראלבודי (https://israelbody.com/index.php)
-   אימונים (https://israelbody.com/forumdisplay.php?f=4)
-   -   הq&a הרישמי של ארבל (https://israelbody.com/showthread.php?t=36528)

Scylla 03-09-09 05:04

ארבל אשמח לשבוע המלצה שלך לאימון רגליים בabcd (prrs( מבחינת סטים וחזרות, ואם אפשר הסבר להאק סקוואט, מעולם לא הבנתי מה זה.

arbel2 03-09-09 11:15

ציטוט:

פורסם במקור על ידי Sugarzaza (הודעה 909861)
אני מבין מה ארבל אומר, זו באמת לא תכנית לפיתוח גוף, בגלל שזו תכנית למתחילים ולמתחיל עוד אין ולא יכולה להיות שום התמחות. כל המתחילים כמעט זהים לחלוטין בגישת העבודה שלהם, רק בשלב מאוחר יותר הגישות מתחילות להתרחק. זו תכנית להביא מתאמן שבהגדרתו מתחיל למצב יותר מתקדם הכי מהר שאפשר, כלומר פיתוח כוח ובסיס עבודה טכני כמה שיותר רחב (סקוואט של 140 קילו לחמישיות לא נדיר למצוא אצל מי שהולך לפי הספר אחרי כמה חודשים בלבד). וזו הדרך הכי מהירה להביא מתחיל (Novice) לשלב הבא (Intermediate) שבו המטרה שלו נהיית רלוונטית - מפתחי גוף ישלבו יותר טווחים גבוהים, מרימי משקולות אולימפיים ישלבו יותר הנפות וRM 1 וכו'.

זו לא תכנית לפיתוח גוף, זו פשוט הדרך הכי מהירה בשביל מתחיל לקרב את עצמו למטרות שלו, ואם פיתוח גוף היא אחת מהן אז זו הדרך הכי טובה לעשות את זה בחצי שנה הראשונה. גם מבחינת עלייה במאסה, אין תכנית שמשתווה לתוצאות של SS

אה ואגב, תפסיקו לקרוא לתכנית "נפח נמוך", זה סתם טיפשי ולא משקף את הרעיון שלה. אני לא קורא לABCDE עצימות נמוכה ותדירות נמוכה.

אתה כבר יותר בכיוון.:ok:

arbel2 03-09-09 11:20

ציטוט:

פורסם במקור על ידי moo (הודעה 909848)
ארבל אני מקווה שעד מחר בבוקר תסיים לקרוא את
starting strength 2nd edition
practical programming for strength training

יהיה לך קשה לעמוד מול ספרי הקודש הללו

יש לי תחושה שלא יזוזו לי יותר מדי שערות ערווה מלקרוא את זה.

moo 03-09-09 15:01

:bow:אני לא חנפן כמו שוגרזאזא

אבל מSS יש מצב, אתה קורא אותו במחשב ומתחיל להשתעמם
גולש באתרים, ופתאום השערות כן זזות...

arbel2 03-09-09 15:45

ציטוט:

פורסם במקור על ידי moo (הודעה 909947)
:bow:אני לא חנפן כמו שוגרזאזא

אבל מss יש מצב, אתה קורא אותו במחשב ומתחיל להשתעמם
גולש באתרים, ופתאום השערות כן זזות...

תשמע,אני לא שולל או אפילו מתווכח עם מה שרשום בספרים אלו,ריפרפתי קצת בss וריפטו בהחלט הגיוני וצודק בהמון דברים ממה שהוא אומר (בעיקר לגביי סקוואט והעומק שלו) אבל למתאמן ברמתי (למרות שאני רחוק שנות אור מרמות אולימפיה או משהו כזה) שיש וותק של קרוב ל6 שנים של אימונים ויושב בשיא מסה על משקלי גוף שהם מעל ל110 קילו ומשתמש ב"תוספים" אין לי מה לחפש בתוכניות כמו ss

כמאמן לעומת זאת אני בהחלט אמליץ למתאמנים מתחילים שמחפשים להתחזק ולגדול תוכנית עם עקרונות בסיס דומים לss או 5x5 ,אתה לא יכול לטעות כשאתה משתמש בתרגילים מורכבים ומחפש להתחזק כל הזמן,אפילו בתוכניות פיתוח גוף כמו dc או p/rr/s המטרה היא להתחזק באופן פרוגרסיבי ותמיד לעבוד הכי כבד שאפשר בטווח החזרות הנתון.להתחזק זה עיקרון בסיסי בהשגת היפרטרופיה (כמובן שזה רחוק מלהיות הפקטור היחיד)

moo 03-09-09 15:59

ציטוט:

פורסם במקור על ידי arbel2 (הודעה 909972)
תשמע,אני לא שולל או אפילו מתווכח עם מה שרשום בספרים אלו,ריפרפתי קצת בss וריפטו בהחלט הגיוני וצודק בהמון דברים ממה שהוא אומר (בעיקר לגביי סקוואט והעומק שלו) אבל למתאמן ברמתי (למרות שאני רחוק שנות אור מרמות אולימפיה או משהו כזה) שיש וותק של קרוב ל6 שנים של אימונים ויושב בשיא מסה על משקלי גוף שהם מעל ל110 קילו ומשתמש ב"תוספים" אין לי מה לחפש בתוכניות כמו ss

כמאמן לעומת זאת אני בהחלט אמליץ למתאמנים מתחילים שמחפשים להתחזק ולגדול תוכנית עם עקרונות בסיס דומים לss או 5x5 ,אתה לא יכול לטעות כשאתה משתמש בתרגילים מורכבים ומחפש להתחזק כל הזמן,אפילו בתוכניות פיתוח גוף כמו dc או p/rr/s המטרה היא להתחזק באופן פרוגרסיבי ותמיד לעבוד הכי כבד שאפשר בטווח החזרות הנתון.להתחזק זה עיקרון בסיסי בהשגת היפרטרופיה (כמובן שזה רחוק מלהיות הפקטור היחיד)

נכון ש ss לא מתאים לך
אבל 5x5 או התכוכנית של ווסט סייד בארבל כן מתאימות לך

arbel2 03-09-09 16:11

ציטוט:

פורסם במקור על ידי moo (הודעה 909983)
נכון ש ss לא מתאים לך
אבל 5x5 או התכוכנית של ווסט סייד בארבל כן מתאימות לך

אני לא מסכים איתך
הבעיה בתוכניות האלו הן שהן מסתכלות על הגוף כיחידה פעילה אחת (או upper and lower),מפתח גוף נמדד פר חלק גוף והסימטריה שלו,בתוכניות הנ"ל יותר קשה למקד עבודה פר חלק גוף בכדי למצות את הפוטנציאל שלו

אבל בוא נמנע מהויכוח המתבקש כי אתה לא תשכנע אותי ואני לא ישכנע אותך.

Sugarzaza 03-09-09 20:17

ציטוט:

פורסם במקור על ידי arbel2 (הודעה 909994)
אני לא מסכים איתך
הבעיה בתוכניות האלו הן שהן מסתכלות על הגוף כיחידה פעילה אחת (או upper and lower),מפתח גוף נמדד פר חלק גוף והסימטריה שלו,בתוכניות הנ"ל יותר קשה למקד עבודה פר חלק גוף בכדי למצות את הפוטנציאל שלו

טוב אז מסתבר שאני לא מבין מה אתה אומר, זה כבר סתם שטויות. מאסת שריר, אחוז שומן, גנטיקה (ואולי חומרים) קובעים איך אתה תראה. קירוב ירכיים לא יתקן לך חוסר פרופורציה..

אנדרוליזם 03-09-09 22:46

ציטוט:

פורסם במקור על ידי sugarzaza (הודעה 909861)
אני מבין מה ארבל אומר, זו באמת לא תכנית לפיתוח גוף, בגלל שזו תכנית למתחילים ולמתחיל עוד אין ולא יכולה להיות שום התמחות. כל המתחילים כמעט זהים לחלוטין בגישת העבודה שלהם, רק בשלב מאוחר יותר הגישות מתחילות להתרחק. זו תכנית להביא מתאמן שבהגדרתו מתחיל למצב יותר מתקדם הכי מהר שאפשר, כלומר פיתוח כוח ובסיס עבודה טכני כמה שיותר רחב (סקוואט של 140 קילו לחמישיות לא נדיר למצוא אצל מי שהולך לפי הספר אחרי כמה חודשים בלבד). וזו הדרך הכי מהירה להביא מתחיל (novice) לשלב הבא (intermediate) שבו המטרה שלו נהיית רלוונטית - מפתחי גוף ישלבו יותר טווחים גבוהים, מרימי משקולות אולימפיים ישלבו יותר הנפות וrm 1 וכו'.

זו לא תכנית לפיתוח גוף, זו פשוט הדרך הכי מהירה בשביל מתחיל לקרב את עצמו למטרות שלו, ואם פיתוח גוף היא אחת מהן אז זו הדרך הכי טובה לעשות את זה בחצי שנה הראשונה. גם מבחינת עלייה במאסה, אין תכנית שמשתווה לתוצאות של ss

אה ואגב, תפסיקו לקרוא לתכנית "נפח נמוך", זה סתם טיפשי ולא משקף את הרעיון שלה. אני לא קורא לabcde עצימות נמוכה ותדירות נמוכה.

אפשר לדעת איזו תוכנית אתה עובד?.

Sugarzaza 03-09-09 23:51

ציטוט:

פורסם במקור על ידי אנדרוליזם (הודעה 910286)
אפשר לדעת איזו תוכנית אתה עובד?.

Madcow הליניארית

Max90kg 03-09-09 23:55

ציטוט:

פורסם במקור על ידי Sugarzaza (הודעה 910328)
Madcow הליניארית

אפשר לינק לתוכנית?

moo 04-09-09 00:24

ציטוט:

פורסם במקור על ידי max75kg (הודעה 910330)
אפשר לינק לתוכנית?

מקס גם ככה אתה לוקח תוכניות טובות ומשנה ..

כל ה5x5 הם אותו הדבר מבחינת התרגילים
ההבדלים הם איזה סטים אתה עושה (פרמידה או אקרוס) ומתי אתה מעלה את המשקלי עבודה ובכמה אחוזים. והאם אתה מתקדם ליניארית או בבלוקים של נפח ועצימות.

http://www.geocities.com/elitemadcow...Linear_5x5.htm הליניארית (מקדאו)
http://www.geocities.com/elitemadcow...odized_5x5.htm גלן פנדלי

lironsD 04-09-09 00:24

http://dailyburn.com/workout_program...ar-Progression

Max90kg 04-09-09 07:01

ציטוט:

פורסם במקור על ידי moo (הודעה 910332)
מקס גם ככה אתה לוקח תוכניות טובות ומשנה ..

כל ה5x5 הם אותו הדבר מבחינת התרגילים
ההבדלים הם איזה סטים אתה עושה (פרמידה או אקרוס) ומתי אתה מעלה את המשקלי עבודה ובכמה אחוזים. והאם אתה מתקדם ליניארית או בבלוקים של נפח ועצימות.

http://www.geocities.com/elitemadcow...linear_5x5.htm הליניארית (מקדאו)
http://www.geocities.com/elitemadcow...odized_5x5.htm גלן פנדלי

אל תדאג אני לא אשחיט אותה חח. וגם ככה יש לי עוד חצי שנה של ss לדעתי אז יש זמן חח.

arbel2 05-09-09 18:28

ציטוט:

פורסם במקור על ידי sugarzaza (הודעה 910145)
טוב אז מסתבר שאני לא מבין מה אתה אומר, זה כבר סתם שטויות. מאסת שריר, אחוז שומן, גנטיקה (ואולי חומרים) קובעים איך אתה תראה. קירוב ירכיים לא יתקן לך חוסר פרופורציה..

הלכת לקיצוניות פה
אבל יש אפשרות לתקן יחסי בייספס טרייספס למשל באופן יחסי,מן הסתם הגנטיקה היא פקטור אבל אני מסרב לקבל את הגישה הזאת של "טוב כוסעומו זאת הגנטיקה שלי ואין כלום שאני יכול לעשות בנידון"
כי יש מה לעשות בנידון,זה איטי ולוקח זמן אבל זה טיב הספורט הזה (וכן אני מסתכל על פיתוח גוף כספורט),לעלות מסה זה החלק הקל בתחום הזה ,זה השגת הפרופורציות הנכונות שלוקחות שנים.

Sugarzaza 05-09-09 19:04

לא יודע אם יש דרך לגרום לחלק גוף לגדול יותר מהר מהאחר בהנחה ואתה שולט בכל התרגילים המורכבים ברמה גבוהה. מישהו בדק את זה פעם בכלל סובייקטיבית בכלל? העבודה שלך זה להיות כמה שיותר גדול וחטוב ולקוות שזה ייראה מספיק טוב. כמו שאתה לא יכול לשנות את צורת האף שלך (בלי התערבות כירורגית) אתה גם לא יכול לשנות את צורת השריר שלך חוץ מפרמטר של גודל ואחוז שומן שיגרום לו להראות בצורה כזו או אחרת.

arbel2 05-09-09 19:18

ציטוט:

פורסם במקור על ידי sugarzaza (הודעה 911127)
לא יודע אם יש דרך לגרום לחלק גוף לגדול יותר מהר מהאחר בהנחה ואתה שולט בכל התרגילים המורכבים ברמה גבוהה. מישהו בדק את זה פעם בכלל סובייקטיבית בכלל? העבודה שלך זה להיות כמה שיותר גדול וחטוב ולקוות שזה ייראה מספיק טוב. כמו שאתה לא יכול לשנות את צורת האף שלך (בלי התערבות כירורגית) אתה גם לא יכול לשנות את צורת השריר שלך חוץ מפרמטר של גודל ואחוז שומן שיגרום לו להראות בצורה כזו או אחרת.

אתה יכול למקד עבודה בשריר ספציפי בעזרת תכנון חכם של התוכנית אימונים שלך ,זה שהרבה חבר'ה לא יודעים לעשות את זה ויוצא להם סלט מדלל גליקוגן של נפח גבוה ומיותר אני מסכים איתך

בנוסף אתה שוכח שלכל אחד יש חלקי גוף בעלי נטיות גנטיות שונות לדומיננטיות וחלקים שמתפתחים יותר בקלות ,לדוגמא:אני לא עבדתי טרפזים או תאומים בצורה ממוקדת לא למטרות שעשוע בשנתיים האחרונות והם עדיין גדלים,אבל למישהו אחר זה לא יתאים להתעלם מהם ככה.

עמרי מרג 05-09-09 19:30

ציטוט:

פורסם במקור על ידי sugarzaza (הודעה 911127)

בוודאי "שיש דרך"..
אם מפתח גוף מסוים הנו בעל חלק גוף עליון מאוד מפותח, ורגליים קטנות (מענין אם ניתן למצוא כאלו בישראל...) וכעת הוא יעבוד חזק (ככל שניתן) על רגליו 'תמורת' הקלה מסוימת באימוני חלק עליון (בכדי שסה"כ העומס/התאוששות איכשהו יתאזנו טוב יותר) אין כמעט ספק שהפרופורציות שלו ישתפרו.
לא נשמע לי כל כך מוזר

arbel2 05-09-09 19:34

ציטוט:

פורסם במקור על ידי עמרי מרג (הודעה 911135)
בוודאי "שיש דרך"..
אם מפתח גוף מסוים הנו בעל חלק גוף עליון מאוד מפותח, ורגליים קטנות (מענין אם ניתן למצוא כאלו בישראל...) וכעת הוא יעבוד חזק (ככל שניתן) על רגליו 'תמורת' הקלה מסוימת באימוני חלק עליון (בכדי שסה"כ העומס/התאוששות איכשהו יתאזנו טוב יותר) אין כמעט ספק שהפרופורציות שלו ישתפרו.
לא נשמע לי כל כך מוזר

זה הולך אפילו מעבר לפלג גוף עליון תחתון ,יש חלקים שאצל 90% אחוז מהאוכלוסיה יצטרכו עבודה מבודדת בכדי להגיע לרמת ההתפתחות שנדרשת בפיתוח גוף לדוגמא כתף אחורית או תאומים,לא לכולם מספיק הגירוי שהכתף האחורית מקבל בזמן אימוני גב (שכן כמות הגירוי גב תלוי במנח של המרפק)

Sugarzaza 05-09-09 19:42

ציטוט:

פורסם במקור על ידי עמרי מרג (הודעה 911135)
בוודאי "שיש דרך"..
לא נשמע לי כל כך מוזר

אמרתי אצל בנאדם מאומן ששולט בתרגילים המורכבים. אנשים שלא עושים סקוואט לא רלוונטיים הנה

כל הזמנים הם GMT +3. השעה כרגע היא 19:04.

מופעל על: vBulletin Version 3.7.2
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
כל הזכויות שמורות לישראלבודי בע"מ