![]() |
ציטוט:
|
אם הסיבה שהם לא עושים צבא היא רפואית אמיתית אז אין לי שום בעיה שילכו להתנדב בבתי חולים/יד שרה/בתי אבות וכו' .... ואם גם את זה הם לא יכולים אז כנראה מצבם גרוע והם צריכים מי שיבוא ויתנדב בשבילם .
אבל כל המשתמטים/מזייפים/קב"ניסטים שיוצאים מהצבא בטענה של "מה הצבא נותן לי?" ודברים כמו "זה בזבוז של שלוש שנים" לפי דעתי אין להם שום זכות מוסרית לחיות פה ולהנות מההגנה שמספקים להם אותם חיילים ששוכבים במארבים ועושים מסעות ונלחמו במלחמה האחרונה וגם אותם חיילים שהם טבחים/נהגים/טכנאים/עובדי רס"ר שגם הם תורמים את חלקם לצבא שמגן על המדינה שלנו . למה אני טחנתי שירות צבאי הייתי צריך לשמור על אחד שבגיל 18 החליט שאין לו זין לצבא והלך לאוניברסיטה הוציא תואר ואז כשאני אחרי שחרור ואני מתחרה איתו על משרה הוא יקבל עדיפות וכל זה בגלל שאני שמרתי עליו והייתה לו האפשרות ללכת ללמוד כי הוא פשוט שם על המדינה זין . |
השירות לא מכשיר אותך לעבודה,תואר אקדמי לעומת זאת,כן
|
הנקודה היא וזה מצב היפוטתי עבורי אבל אני בטוח שאמיתי בשביל אחרים
הוא שלאותו משתמט הייתה האפשרות ללמוד בשקט בלי שייפלו עליו טילים, לנסוע לאוניברסיטה באוטובוס בלי שיתפוצץ עליו מחבל מתאבד או ללכת ברגל ברחוב בלי שיבוא מפגע וידקור אותו היא בגלל אנשים כמוני וכמו כל אותם אחרים שכן משרתים בצבא . אבל הוא יקבל עדיפות על פנינו , לא אבסורד ? |
ציטוט:
|
זה אבסורד אבל זה קורה במדינה שלנו. אני מסכים איתך, אבל אין שום דבר שאפשר לעשות
|
חוצפה
ציטוט:
מה עשית בחיים שלך שאתה מדבר בכלל ? אתה בטח חושב שאתה חיי בשוויץ או נורווגיה שיש לך את הפריבילגיה להגיד שיותר חכם להשתמט מהצבא . מבחינתי את כל המשתמטים למיניהם הייתי זורק מהמדינה הם לא עשו כלום בשביל להרוויח את כל היתרונות והזכויות שהמדינה נותנת להם . חוץ מזה בתור הערה שירות צבאי בתור לוחם הופך אותך לאדם הרבה יותר טוב אתה לומד מה זו חברות אמיתית , מה זה מאמץ משותף , אתה מגיע לחיים הרבה יותר חזק משברים קטנים לא שוברים אותך ועוד המון דברים כאלה |
ציטוט:
וכן פה יותר חכם להשתמט מהצבא אלא אם כן אתה מתכנן קריירה צבאית יותר חכם אבל פחות נכון |
ציטוט:
כל בנאדם שהשתחרר מהצבא מסיבה שהיא לא בריאותית, צריך לסבול, ואנשים ששירתו בצבא, במיוחד הקרביים, יקבלו העדפות והטבות. |
ציטוט:
|
נכון הוא לא מקבל הטבות מיוחדות ואני מדבר מתוך נסיון
אני שירתתי שלוש שנים ביחידה מובחרת , נפצעתי מרסיס בפעילות וחזרתי לשרת למרות שיכולתי בקלות ל"שחק" על זה ולהתחפף מהמערכת והיום אני משוחרר טרי שמחפש עבודה ועושה פסיכומטרי . לפי דעתי המצב צריך להשתנות קרביים צריכים להיות מתוגמלים יותר מג'ובניקים וחיילים בכלל (קרביים + ג'ובניקים) צריכים להיות מתוגמלים הרבה יותר מאוכלוסיות שלא תורמות למדינה , חרדים שלא מתגייסים , ערבים שלא עושים שירות לאומי או מתנדבים (ויש הרבה שכן עושים את זה ) ומשתמטים שהם התחתית של התחתיות עבורי . |
עכשיו יש חוק חדש אין יותר קב"נים וחרטות בן אדם שלא רוצה להיות בצבא יוצא על סעיף שניקרא "סעיף משמעת" משהו כזה וזה באמת דופק את החיים מסתכלים על זה כמו תיק..אבל אם הוא יפגש בצו הראשון שלו בלשכת הגיוס אם קב"ן והוא ישתחרר משם זה אחרת
בכל אופן שכל אחד יבחר תבחירות שלו בחיים |
מה זה לא רוצה להיות בצבא , גם אני לא רוצה לעשות הרבה דברים אבל אני עושה כי אני חייב וצריך
ולפי דעתי אותו מצב צריך להיות גם במדינה שלנו . הקלות שבה אנשים יוצאים מהצבא היא בלתי נסבלת ק"בנים נהיו סוחרי פטורים כל אהבל שבא לקב"ן עם סכין ומאיים להתאבד מקבל פטור ומתחיל את החיים בזמן שחיילים אחרים טוחנים בשביל המדינה . צריך לעשות שינוי מערכתי שבו לא יהיה כל כך קל לצאת מהצבא ובו תהיה אפשרות חלופית לאוכלוסיות בעיתיות (כאלה שלא מתאימים למסגרות, חבר'ה בעייתים , כאלו שסובלים בצבא וכו') לעשות שירות לאומי בבתי חולים/בתי אבות/מד"א / יד שרה וכו' .... ומי שלא עושה לא את זה ולא את זה שישלם על זה בדרך אחרת שיהיה חייב למדינה סכום מסויים וישלם אותו מהמשכורת שלו כל חודש עד שהוא יחזיר את הערך הכספי שעולה למדינה להגן עליו בלי שהוא תורם את חלקו . |
ציטוט:
וזה המצב היום ואין הרבה מה לעשות גם ככה המצב במדינה מחורבן בלי שום קשר אתה יכול להיות בטוח שהצבא של ישראל מספיק חזק ומספיק מאורגן וכל מי שישתמט משם לא באמת יתגעגעו אליו |
תאמין לי, עם כל מה שהולך במדינה המעאפנה הזאתי לפי דעתי מי שהולך לקרבי הוא סנילי ותמים ולא מבין כמה שהוא יידפק...\=
אתה חושב שאני אהיה קרבי בשביל לשמור על המיליונים של החברי כנסת? מי שלא קלט עדיין את המצב של המדינה ושהצבא של היום זה לא מה שהיה פעם, חבל לו על הזמן והוא יידפק ביחידה קרבית ובאזרחי הוא גם יקבל מענק נמוך יותר וגם יצטרך לעבוד חצי שנה במקום לעשות מה שבא לו... מה כבר ייצא מהקרבי? חברים? ראיתי מספיק אנשים שאין להם זמן לחברים כי הם צריכים לשלם שכר דירה ומיסים...\= אם המצב ישתפר אז מילא, אבל במצב של היום? \= |
ציטוט:
|
ציטוט:
כל זה תקף רק לאלה שבעיה שלהם נובעת ממוטיבציה, כל שאר הסעיפים הנפשיים ישארו על כנם, ולהתאים לעצמך סעיף נפשי פוסל שירות זה ממש לא בעיה וזה מה שעושים רוב האנשים שקיבלו פטור משירות עד עכשיו. |
דעתי בעניין
כל מי שמנסה להשתחררבלי סיבות מוצדקות מהשירות הצבאי מגיע לו למות! בקצב הזה כל החראות שמתחמקים מהצבא יהרסו תמדינה והצבא שלנו ידרדר ואז היתרון היחידי שיש לנו על מדינות ערב יעלם. מה שעוד יותר מעצבן זה שצריך וחייב לעשות שבכל משרה יעדיפו מישהו שעשה צבא ולא מישהו שעשה תואר ראשון, זה פשוט לא צודק שאחד פטריוטי נלחם בשביל המדינה לא יקבל עבודה על פני מתלבט מסריח שלא שם על המדינה והצליח להתחמק מהשירות. לעניין שירות צבאי זה בגדר חובה זה פשוט כבוד ומי שלא חושב ככה שיעזוב תמדינה. |
ציטוט:
ושוב,שירות צבאי,אלא אם כן זה היה שירות במקצוע כלשהו,לא מכשיר אותך לעבודה כלשהי יותר מתואר אקדמי מסויים |
ציטוט:
|
כל הזמנים הם GMT +3. השעה כרגע היא 16:31. |
מופעל על: vBulletin Version 3.7.2
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
כל הזכויות שמורות לישראלבודי בע"מ