ישראלבודי

ישראלבודי (https://israelbody.com/index.php)
-   אימונים (https://israelbody.com/forumdisplay.php?f=4)
-   -   Acbd, חוות דעת קצרה על חלוקה :):):):):) (https://israelbody.com/showthread.php?t=6918)

Psychopath 14-03-07 12:49

בתוכנית כמו Hst, אומרים לך יש לך 3 סטים סה"כ לחזה, ואתה לא יכול להגיע לכשל כי אז האימון שעוד יומיים ייפגע.
אפשר מאמרון קטן על הHFT ?

אולי זה באמת בזבוז לאמן שריר אחת לשבוע, אבל אתה קורע אותו מספיק בשביל שבועיים באותו אימון!

כי תכלס, הרעיון הוא לאלץ את השריר לגדול כדי לעמוד בעומס. הגיוני שיותר עבודה בעצימות יותר גבוהה תעשה זאת, לא?
בקיצור לא רציתי לעורר כאלה תגובות למרות שזה נושא שאני אוהב לקרוא עליו, בקיצור, אני מנסה לראשונה לאמן שריר אחת לשבוע. זה הכל. עד עכשיו אימנתי רוב הזמן פעמיים בשבוע ולפעמים גם 3 פעמים בשבוע (כן, עשיתי HST ולא גדלתי).

לפי דעתי הדרך של קריעת השריר ועבודה בהרבה סטים לכשל עובדת עליי.. אולי זה בגלל שזה מה שהגוף שלי לא קיבל הרבה זמן, אולי זה בגלל הגיוון, אולי זה אפילו פסיכולוגי אבל זה מה שאני מרגיש שעובד עליי - בגלל זה, אני מנסה ABCD

gman 14-03-07 17:15

ציטוט:

פורסם במקור על ידי Psychopath
בתוכנית כמו Hst, אומרים לך יש לך 3 סטים סה"כ לחזה, ואתה לא יכול להגיע לכשל כי אז האימון שעוד יומיים ייפגע.
אפשר מאמרון קטן על הHFT ?

אולי זה באמת בזבוז לאמן שריר אחת לשבוע, אבל אתה קורע אותו מספיק בשביל שבועיים באותו אימון!

כי תכלס, הרעיון הוא לאלץ את השריר לגדול כדי לעמוד בעומס. הגיוני שיותר עבודה בעצימות יותר גבוהה תעשה זאת, לא?
בקיצור לא רציתי לעורר כאלה תגובות למרות שזה נושא שאני אוהב לקרוא עליו, בקיצור, אני מנסה לראשונה לאמן שריר אחת לשבוע. זה הכל. עד עכשיו אימנתי רוב הזמן פעמיים בשבוע ולפעמים גם 3 פעמים בשבוע (כן, עשיתי HST ולא גדלתי).

לפי דעתי הדרך של קריעת השריר ועבודה בהרבה סטים לכשל עובדת עליי.. אולי זה בגלל שזה מה שהגוף שלי לא קיבל הרבה זמן, אולי זה בגלל הגיוון, אולי זה אפילו פסיכולוגי אבל זה מה שאני מרגיש שעובד עליי - בגלל זה, אני מנסה ABCD

כן, השריר אולי יכאב בשבועיים הבאים...אבל הוא יגדל רק ב48 השעות הבאות!
אם תאמן אותו כל 48 שעות במשך שבועיים הוא גם יגדל שבועיים ולא רק יכאב שבועיים.

Psychopath 14-03-07 19:02

ציטוט:

פורסם במקור על ידי gman
כן, השריר אולי יכאב בשבועיים הבאים...אבל הוא יגדל רק ב48 השעות הבאות!
אם תאמן אותו כל 48 שעות במשך שבועיים הוא גם יגדל שבועיים ולא רק יכאב שבועיים.

אבל אולי ב48 שעות האלה שהוא יגדל, הוא יגדל ויתחזק הרבה יותר מאשר בFBW ?

zidan 14-03-07 19:12

ציטוט:

אבל אולי ב48 שעות האלה שהוא יגדל, הוא יגדל ויתחזק הרבה יותר מאשר בFBW ?

ציטוט ממה שגולן כתב בפוסט של ABCD" לעומת אימון בתדירות גבוה"
במידה וחקרת את הנושא בוודאי נתקלת בדעה שהיפרטרופיה מושלמת תתקים כאשר שריר מאומן כל 48 שעות, הוכח שסינטזת החלבון עולה לרמות גבוהות לאחר 36 שעות ולאחר 48 שעות מתחילה לצנוח ובעצם אתה מבלה יומיים בגדילה ועוד חצי שבוע במצב אנטיקטבולי, לכן, כאשר מאמנים שריר כל 48 שעות נהנים מאווירה אנאבולית והיפרטרופית מושלמת!
ופה הגדולה של HST כאשר מאמנים כל שריר כל 48 שעות, זה רק אחד מהעקרונות של HST!
כמובן שפעמיים בשבוע לאמן כל שריר זה גם עדיף על פעם אחת אבל במקרה הזה כמות הסטים תגדל במעט.

בנוגע לכשל, תראה, אתה יודע מה המשמעות של כשל?
לאוו דווקא למצות את כל סיבי השריר לצמיתות אלא יותר עומס על מערכת העצבים, כאשר אתה מגיע לכשל אתה בעצם מעמיס על מערכת העצבים ומאריך את זמן ההתאוששות שלה וכך בעצם אתה סוגר את האפשרות לאמן שוב את אותו השריר בזמן הקרוב ( 48-72 שעות).
העניין הוא, כאשר אתה מאמן שריר וגורם להיפרטרופיה ללא העמסה מיותר על מערכת העצבים אתה בעצם מתאושש יותר מהר וכך יכול לאמן אותו שוב בתדירות יותר גבוהה, משמע אנאבוליזם גדול יותר והיפרטרופיה מתמשכת!
כאשר אתה מאמן שריר ומגיע לכשל מספר פעמים אתה בעצם מעמיס כל כך על מערכת העצבים כך שאתה בעצם מבלה זמן בלחכות שמערכת העצבים תתאושש עד שתוכל להתאמן שוב כאשר השריר עצמו החלים לגמרי והוא מוכן לאימון נוסף אך אתה מוגבל כי מערכת העצבים לא התאוששה!
כאשר מאמנים שריר לכשל בתדירות גבוהה, הסכנה לאימון יתר גבוהה מאוד ( מניסיון )!!

זה לא עונה בדיוק על השאלה שלך,אבל אתה יכול להבין מפה כמה דברים בנושא.

Psychopath 14-03-07 19:20

אני יכול להבין שהמאמר הזה לקח כמה נתונים ומשתמש בו לטובתו.
אם לא מגיעים לכשל, או לא עובדים ברמה כזאת שהשריר יצטרך יותר מ48 שעות עד לאימון הבא, זה לא שווה.
אתה רואה פאוורליפטרים שרוצים להתחזק, עובדים חזרה אחת לפני כשל?
יודע מה, סבבה, אני מאמן שריר אחת לשבוע, ובאמת 70 אחוז מהזמן רק מערכת העצבים נחה, אבל ב48 השעות שלאחר האימון, בזמן ההיפרטרופיה, הוא יגדל בצורה כל כך מטורפת ככה שזה יכסה על כל השבוע.

תמצא לי מאמר שסותר את האפשרות הזאת

zidan 14-03-07 19:46

ציטוט:

אני יכול להבין שהמאמר הזה לקח כמה נתונים ומשתמש בו לטובתו.
אם לא מגיעים לכשל, או לא עובדים ברמה כזאת שהשריר יצטרך יותר מ48 שעות עד לאימון הבא, זה לא שווה.
אתה רואה פאוורליפטרים שרוצים להתחזק, עובדים חזרה אחת לפני כשל?
יודע מה, סבבה, אני מאמן שריר אחת לשבוע, ובאמת 70 אחוז מהזמן רק מערכת העצבים נחה, אבל ב48 השעות שלאחר האימון, בזמן ההיפרטרופיה, הוא יגדל בצורה כל כך מטורפת ככה שזה יכסה על כל השבוע.

תמצא לי מאמר שסותר את האפשרות הזאת

יכול להיות שאתה צודק,לא אמרתי שלא,וגם לא אמרתי שהמחקרים שהבאתי זה דברים שקורים ב100% אבל זה המצב +- .
עם עבודה נכונה אתה יכול לקרוע תשריר גם בלי כשל ובלי יותר מדי סטים,לא יודע תוכנית שמאמנים שריר אחד בשבוע לא ניראת לי הכי אפקטיבית.
תתחיל תABCD תעשה איזה לוג ותיראה תהתקדמות,אחר כך תעשה תוכנית HFT ותיראה תהתקדמות ככה לאט לאט תבין מה עובד עלייך הכי טוב..תעדכן אותנו.
(ובקשר לזה שנתקעת בזמן האחרון אז יכול להיות גם קשר לתזונה)

Psychopath 14-03-07 19:50

ציטוט:

פורסם במקור על ידי zidan
יכול להיות שאתה צודק,לא אמרתי שלא,וגם לא אמרתי שהמחקרים שהבאתי זה דברים שקורים ב100% אבל זה המצב +- .
עם עבודה נכונה אתה יכול לקרוע תשריר גם בלי כשל ובלי יותר מדי סטים,לא יודע תוכנית שמאמנים שריר אחד בשבוע לא ניראת לי הכי אפקטיבית.
תתחיל תABCD תעשה איזה לוג ותיראה תהתקדמות,אחר כך תעשה תוכנית HFT ותיראה תהתקדמות ככה לאט לאט תבין מה עובד עלייך הכי טוב..תעדכן אותנו.
(ובקשר לזה שנתקעת בזמן האחרון אז יכול להיות גם קשר לתזונה)

חשבתי שזה בגלל התזונה, קניתי גם אבקת חלבון שהוסיפה לי 32 גרם חלבון לתפריט, לא עזר הרבה.
לפי דעתי לאימון יש קצת יותר משקל וזה לא רק 30 אחוז מהגדילה הכללית.
כל עוד אתה אוכל מספיק חלבונים, כל השאר תלוי באימון.

zidan 14-03-07 19:55

ציטוט:

חשבתי שזה בגלל התזונה, קניתי גם אבקת חלבון שהוסיפה לי 32 גרם חלבון לתפריט, לא עזר הרבה.
לפי דעתי לאימון יש קצת יותר משקל וזה לא רק 30 אחוז מהגדילה הכללית.
כל עוד אתה אוכל מספיק חלבונים, כל השאר תלוי באימון.

אולי אתה לא אוכל מספיק פחממות? הם משחקות תפקיד חשוב
וכמה זמן אתה מרגיש תקוע?

Psychopath 14-03-07 20:06

ציטוט:

פורסם במקור על ידי zidan
אולי אתה לא אוכל מספיק פחממות? הם משחקות תפקיד חשוב
וכמה זמן אתה מרגיש תקוע?

דווקא פחמימות אני אוכל הרבה.. אני לא מגדיר את עצמי כאחד שאוכל הרבה.. אולי זאת הבעיה אבל לא במלואה. אני אוכל נכון בבוקר, לפני השינה ואחרי האימון ארוחות מושלמות מבחינת גודל ותזונה. כל יום שתי ביצים, קופסת טונה וסקופ אבקת חלבון לפעמים סקופ וחצי.. ואני שוקל 72.
וזה + בשר שאני בדרך כלל אוכל בצהריים ועוד חלבון ממקורות אחרים כמו גבינה ונקניקים.

אני מרגיש תקוע כבר חודשיים..לא יודע למה אני בטוח שהABCD תעזור לי!

zidan 14-03-07 20:10

ציטוט:

דווקא פחמימות אני אוכל הרבה.. אני לא מגדיר את עצמי כאחד שאוכל הרבה.. אולי זאת הבעיה אבל לא במלואה. אני אוכל נכון בבוקר, לפני השינה ואחרי האימון ארוחות מושלמות מבחינת גודל ותזונה. כל יום שתי ביצים, קופסת טונה וסקופ אבקת חלבון לפעמים סקופ וחצי.. ואני שוקל 72.
וזה + בשר שאני בדרך כלל אוכל בצהריים ועוד חלבון ממקורות אחרים כמו גבינה ונקניקים.

אני מרגיש תקוע כבר חודשיים..לא יודע למה אני בטוח שהABCD תעזור לי!

אני חושב שזה יותר קשור לתזונה,אתה לא אוכל מספיק,אני שוקל 67+(ירדתי איזה שבע קילו בחצי שנה שלא התאמנתי),ואני אוכל ממש הרבה +גיינר שמוסיף לי איזה 800 קלוריות ואני עדיין לא עולה בקצב טוב,אז אני אוכל יותר זה יוצא ממש הרבה אבל אין ברירה..אז תתחיל להרביץ אוכל,יחד עם זאת תשחק עם התוכניות אימון כי זה גם חלק מאוד חשוב.

חח גם לי היה תקטע שנתקעתי,ואמרתי נמאס לי מכל המאמרים האלה אני הולך להפציץ כמו כל החמורים במכון,זה לא ממש עזר,חוץ מההרגשה הכיפית של לקרוע תגוף ולהרגיש מנופח אחרי האימון זה לא טרם לי הרבה,אז אמרתי אני יבדוק HST ..בקיצור תן לזה ניסיון חודש/חודשיים ותעדכן,מעניין לדעת איך זה ישפיע עלייך,לך תדע אולי בסוף גם אני יעבור לזה :blush:

Psychopath 14-03-07 20:39

בכיף אחי.. אני אוסיף עוד פחמימות משייקים של שיבולת שועל!

Amit 14-03-07 22:16

ציטוט:

פורסם במקור על ידי הזברה
אני זוכר שכשפתחתי כאן פוסט על איזה תוכנית אנשים עושים ואיך הם מתקדמים, היחידים שכתבו על שיפורים רציניים בכוח ובמסה היו מחמולת הhft ,בכלל 2 החברה היחידים שכתבו על שיפור רציני העידו שהם נתקעו בתוכניות abc ולפי מה שכתבו שברו את הקיר בab . למה אף אחד מabc לא קפץ?

אמית שיטות hft עובדות נהדר על הרבה מאוד אנשים ,אולי לא עליך או שלא ניסית ,אבל הן עובדות ואתה שומע את זה מאדם שניסה את כל סוגי התוכניות ושיש לו גם הכשרה וינגייטית.

ואני יכול להגיד לך שנתקעתי בתוכנית HFT גם בכאלה שכתובות כמו שצריך בסך הכל מה שאני מנסה להגיד זה שזה אנידבדואלי ואין תוכנית מושלמת מנסים להציג פה את התדירות הגבוהה בתור הדרך המושלמת להתאמן אולי על רוב האנשים זה עובד יותר טוב אבל לא על כולם

Psychopath 14-03-07 22:30

לסיכום:
אני מאמין בהתחזקות בשביל גדילה.
אני מאמין שאני אתחזק מהרבה סטים ובעבודה לכשל עם דרופ סטים.
ניסיתי למצוא את האמצע בין HST לבין AB ככה שעשיתי תוכנית AB מבוססת periodization
וזה לא היה מציאה.
עכשיו אני מנסה ABCD, לראות אולי הכיוון הזה יתאים לי.. ואם כן, אני אשתדרג לABCDE יותר מאוחר אולי.

הזברה 15-03-07 01:05

ציטוט:

פורסם במקור על ידי Amit
ואני יכול להגיד לך שנתקעתי בתוכנית HFT גם בכאלה שכתובות כמו שצריך בסך הכל מה שאני מנסה להגיד זה שזה אנידבדואלי ואין תוכנית מושלמת מנסים להציג פה את התדירות הגבוהה בתור הדרך המושלמת להתאמן אולי על רוב האנשים זה עובד יותר טוב אבל לא על כולם

בבקשה, אין לי שום ויכוח עם הטענה הזאת, רק עם מה שכתבת על זה שתוכניות hft עובדות רק בתאוריה. ברור שזה אינדיבידואלי ואני לא פוסל אף שיטה ,אבל השיטות שאני תומך בהן נמצאות בדרך כלל בצד הפחות פופולארי של המתרס ,ללא שום סיבה.
שוב ,ראית בת'רד שפתחתי שיש אנשים שהן עובדות עליהן ומעולה ,לליל מקדונלד יש תואר בפיזיולוגיה מucla ויותר ידע מלך או לי ,העובדה שליגלגת על בולט כי הוא מתייחס ברצינות למה שליל כותב די משעשעת אותי.
אני מעולם לא ניסיתי לטעון שהשיטות שאני תומך בהן יהיו אידאליות לכל אדם ,אבל להרבה אנשים הן כן ומה לעשות שבערך כמו שאתה מפרסם את הabcd שלך כתוכניות האידאליות שעובדות שנים אני בוחר לפרסם את הfbw וab שלי כתוכניות החדשות המדעיות ששווה לנסות .

שוב, אם אתה רוצה לשכנע אנשים, אני רוצה לקרוא על אדם שעלה ב20 קילו בחצי שנה בabc ושהיה תקוע בab כמו האחד שכתב בדיוק על המקרה ההפוך בת'רד שכתבתי עליו .
אני ידידי שמתאמן למטרות כוח מסה ועברתי לfbw לפני חצי שנה,שיפרתי בזמן הזה את הבנץ שלי בRM5 בכמעט 40 קילו ,את הtbar שלי בכמעט 40 את הצרפתית ביותר מ10 קילו כל צד(RM5 של כמעט שלושים קילו בכל צד בW) ואת הכפיפת מרפקים שלי ב7.5 קילו כל צד(25 קילו כל צד בW). עליות מטורפות לטעמי ותוסיף לזה עשר קילו במשקל גוף, כשהרגליים שלי נושאות פציעה כרונית בברך ולא מאפשרות לי להתקדם מכיוונן וכשחצי מהזמן אני במצב של חוסר שינה בגלל לימודים. הכל בגלל שהסכמתי לנסות את התיאוריה של הליל מקדונלד הזה והתוכנית המוזרה של הבריאן היקוק הזה .

פסיקופאט ,תגיד דאגת לעשות deload לפני hst ?
איך התקדמת בכוח?

Psychopath 15-03-07 07:12

ציטוט:

פורסם במקור על ידי הזברה
איך התקדמת בכוח?

ההתקדמות לא הייתה גדולה, האמת שאל תיקח אותי בתור המתנסה המושלם בHST, בסה"כ הכנתי תוכנית לפי עקרונות הHST, והתאמנתי.. לא דאגתי לכשל/לא כשל וכאלה...
אני לא חושב שהיה התקדמות משמעותית, אבל אי אפשר לקבוע כי הכנתי את התוכנית בעצמי ולא בנאדם מקצועי.

Psychopath 16-03-07 18:00

אימון ראשון****
עשיתי בערך 14 סטים בעצימות של חזרה לפני כשל ומתוכם 4 בערך היום לכשל מוחלט וזה פשוט קורע! אני לא רגיל לעצימות כזאת.... בסטים האחרונים החוזק שלי ירד בחצי!
וואה וואה מה הולך להיות לי מחר.. וואחד דומז

Amit 16-03-07 18:17

ציטוט:

פורסם במקור על ידי הזברה
בבקשה, אין לי שום ויכוח עם הטענה הזאת, רק עם מה שכתבת על זה שתוכניות hft עובדות רק בתאוריה. ברור שזה אינדיבידואלי ואני לא פוסל אף שיטה ,אבל השיטות שאני תומך בהן נמצאות בדרך כלל בצד הפחות פופולארי של המתרס ,ללא שום סיבה.
שוב ,ראית בת'רד שפתחתי שיש אנשים שהן עובדות עליהן ומעולה ,לליל מקדונלד יש תואר בפיזיולוגיה מucla ויותר ידע מלך או לי ,העובדה שליגלגת על בולט כי הוא מתייחס ברצינות למה שליל כותב די משעשעת אותי.
אני מעולם לא ניסיתי לטעון שהשיטות שאני תומך בהן יהיו אידאליות לכל אדם ,אבל להרבה אנשים הן כן ומה לעשות שבערך כמו שאתה מפרסם את הabcd שלך כתוכניות האידאליות שעובדות שנים אני בוחר לפרסם את הfbw וab שלי כתוכניות החדשות המדעיות ששווה לנסות .

שוב, אם אתה רוצה לשכנע אנשים, אני רוצה לקרוא על אדם שעלה ב20 קילו בחצי שנה בabc ושהיה תקוע בab כמו האחד שכתב בדיוק על המקרה ההפוך בת'רד שכתבתי עליו .
אני ידידי שמתאמן למטרות כוח מסה ועברתי לfbw לפני חצי שנה,שיפרתי בזמן הזה את הבנץ שלי בRM5 בכמעט 40 קילו ,את הtbar שלי בכמעט 40 את הצרפתית ביותר מ10 קילו כל צד(RM5 של כמעט שלושים קילו בכל צד בW) ואת הכפיפת מרפקים שלי ב7.5 קילו כל צד(25 קילו כל צד בW). עליות מטורפות לטעמי ותוסיף לזה עשר קילו במשקל גוף, כשהרגליים שלי נושאות פציעה כרונית בברך ולא מאפשרות לי להתקדם מכיוונן וכשחצי מהזמן אני במצב של חוסר שינה בגלל לימודים. הכל בגלל שהסכמתי לנסות את התיאוריה של הליל מקדונלד הזה והתוכנית המוזרה של הבריאן היקוק הזה .

איך התקדמת בכוח?

ממש ממש לא באתי להגיד שFBW לא עובד ואני לא מלגלג על BULLET בגלל שהוא מקשיב לליל מקדונלד הדבר היחיד שאני בא להגיד זה שהדרך שמציגים פה את ה FBW כדרך היחידה לגדול היא לא נכונה
אני בטוח שאפשר לגדול הרבה ולהתחזק הרבה בFBW פשוט יש עוד דרכים לעשות את זה כל פעם שאומרים ABCD עם 16 סטים לשריר לכשל אנשים מתחילים לצחוק אני פשוט בא להגיד שיש פעמים שבהם זה לא פחות טוב מFBW ואולי עדיף גם אני מדי פעם מתאמן בתדירות גבוהה וזאת שיטה נחמדה אבל עדיין גם בABCD אפשר לגדול לא פחות
בשורה תחתונה אני בא להגיד שמה שמרגיז אותי באיך שמדברים על FBW היא כאילו שזו התוכנית היחידה שעוזרת לך לגדול

Bullet 16-03-07 19:33

ציטוט:

פורסם במקור על ידי Amit
ממש ממש לא באתי להגיד שFBW לא עובד ואני לא מלגלג על BULLET בגלל שהוא מקשיב לליל מקדונלד הדבר היחיד שאני בא להגיד זה שהדרך שמציגים פה את ה FBW כדרך היחידה לגדול היא לא נכונה
אני בטוח שאפשר לגדול הרבה ולהתחזק הרבה בFBW פשוט יש עוד דרכים לעשות את זה כל פעם שאומרים ABCD עם 16 סטים לשריר לכשל אנשים מתחילים לצחוק אני פשוט בא להגיד שיש פעמים שבהם זה לא פחות טוב מFBW ואולי עדיף גם אני מדי פעם מתאמן בתדירות גבוהה וזאת שיטה נחמדה אבל עדיין גם בABCD אפשר לגדול לא פחות
בשורה תחתונה אני בא להגיד שמה שמרגיז אותי באיך שמדברים על FBW היא כאילו שזו התוכנית היחידה שעוזרת לך לגדול

כל תוכנית עובדת

Amit 16-03-07 19:37

ציטוט:

פורסם במקור על ידי Bullet
כל תוכנית עובדת

השאלה כמה.. בזה אתה צודק 99 אחוז מהתוכניות יקדמו אותך אבל הקטע הוא למצוא את זאת שתעבוד הכי טוב
למרות שלדעתי לתזונה יש תפקיד הרבה יותר חשוב

הזברה 17-03-07 12:00

ציטוט:

ההתקדמות לא הייתה גדולה, האמת שאל תיקח אותי בתור המתנסה המושלם בHST, בסה"כ הכנתי תוכנית לפי עקרונות הHST, והתאמנתי.. לא דאגתי לכשל/לא כשל וכאלה...
אני לא חושב שהיה התקדמות משמעותית, אבל אי אפשר לקבוע כי הכנתי את התוכנית בעצמי ולא בנאדם מקצועי.

במילים אחרות יש סיכוי טוב שעשית פחות או יותר אימוני HIT עם הרבה ווליום וכנראה בלי SD או deload. כמה מפתיע שלא ראית תוצאות.

אמית, אני אישית לא צוחק על אף אחד, צריך לדעתי להתנסות ולראות תוצאות בשביל לדעת מה טוב בשבילך ,אבל להתנסות זה אומר קודם כל לקרוא ולהפנים את העקרונות וההגיון מאחורי תוכנית, לא כמו שהבחור שפה עשה.
אני ואתה נמצאים בשני צדדים של המתרס מבחינת העדפה לתוכנית ואני מכבד את זה.

כל הזמנים הם GMT +3. השעה כרגע היא 23:04.

מופעל על: vBulletin Version 3.7.2
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
כל הזכויות שמורות לישראלבודי בע"מ