ישראלבודי

ישראלבודי (https://israelbody.com/index.php)
-   פיתוח גוף תחרותי (https://israelbody.com/forumdisplay.php?f=12)
-   -   מאמר חדש שלי באתר ,והפעם אימוני חזה (https://israelbody.com/showthread.php?t=52243)

arbel2 14-04-09 14:15

ציטוט:

פורסם במקור על ידי coldfire (הודעה 807444)
זה שזה קשה לא הופך את זה לאימון עם עצימות גבוהה. גם ריצת מרתון זה מאוד קשה, אבל לא תגיד שזה אימון בעצימות גבוהה, נכון?

מבחינת סיבולת לב ריאה זה עצימות אדירה,בחרת מטאפורה קצת לא מתאימה.

Mr.Olimpia 14-04-09 14:16

ארבל כתבה מעולה!
אנשים שלא מסכמים עם דברים שכתובים להלן, לא צריך לקבל את מה שכתוב פה כמשהו חד משמעי, זה טיפ, זה לא אומר לך תעשה כך או כך, בסופו של דבר כל אחד קובע לעצמו איך הוא יעשה מה.
קראתי את הכתבה כמה דברים הפנמתי כמה דברים דווקא לא היתי משנה אבל זה לא אומר שמה שהוא כתב זה לא נכון או משהו אני עושה זה לא נכון. תבינו אין דבר חד משמעי בספורט הזה, כל מתחרה אפילו ברמה של אולימפיה יכולים להיות להם טכניקות שונות לגמרי עדיין זה לא אומר שמישהו לא עובד נכון או כן נכון.

לגבי כתבה עצמה, אני אישית לא סובל קרוס, לעומת זאת פרפר בשילוב ע לחיצה זה שילוב עוצמתי ביותר.
לגבי לחיצת חזה עם מוט בשיפוע רגיל, אני אישית עושה תנועה מלאה, מוריד עד הסוף ומעלה עד הסוף. הסיבה היא מתיחה מרבית של השריר, לעומת זאת בלחיצה עם שיפוע חיובי אני לא מעלה את המוט עד הסוף כי אין לי צורך שבתרגיל הזה יד אחורית תעבוד.

Bodybuilder 14-04-09 14:16

מאמר לא רע, נעים לקריאה ומובן לכול אחד,יש לך פוטנציאל בלכתוב מאמרים, אבל אני פשוט לא מסכים איתך בנוגע ל 3-4 ס"מ שאתה מפספס בלחיצת חזה.
אבל אני לא יתחיל להתווכח איתך על זה ...

tal_s 14-04-09 14:17

ציטוט:

פורסם במקור על ידי arbel2 (הודעה 807441)
בתמצות :מתאמן על חומרים יכול להתאמן יותר קשה ולהתאושש מזה בצורה יותר יעילה ממתאמן שלא על חומרים

למרות שגם על חומרים אפשר להגיע לאימון יתר ,אבל זה כבר נושא אחר.

הכוונה לעלות עצימות?, נפח?
זאת אומורת שתכניות של שריר בשבוע סטייל abcd, abcde יהיו אופטימליות?
ועוד שאלה שמעניינת אותי.. אני מתאמן עם כמה מהאנשים המקצועים בארץ בתחום בגו אקטיב ת"א
וחלק שם לדוגמא שי הררי מתאמנים בתכניות שמבט ראשוני נראות חסרות כל הגיון..
הכוונה לתרגילים מורכבים וכבדים בבוקר ותרגילים פשוטים בעלי חזרות יותר גבוהות בערב..
ידוע לך משהו על סגנון אימונים זה והראיון העומד מאחוריו? ואם כן תוכל לשפוך אור על עיני?
וסליחה שאני גולש מנושא הפוסט

arbel2 14-04-09 14:18

ציטוט:

פורסם במקור על ידי mr.olimpia (הודעה 807447)
ארבל כתבה מעולה!
אנשים שלא מסכמים עם דברים שכתובים להלן, לא צריך לקבל את מה שכתוב פה כמשהו חד משמעי, זה טיפ, זה לא אומר לך תעשה כך או כך, בסופו של דבר כל אחד קובע לעצמו איך הוא יעשה מה.
קראתי את הכתבה כמה דברים הפנמתי כמה דברים דווקא לא היתי משנה אבל זה לא אומר שמה שהוא כתב זה לא נכון או משהו אני עושה זה לא נכון. תבינו אין דבר חד משמעי בספורט הזה, כל מתחרה אפילו ברמה של אולימפיה יכולים להיות להם טכניקות שונות לגמרי עדיין זה לא אומר שמישהו לא עובד נכון או כן נכון.

לגבי כתבה עצמה, אני אישית לא סובל קרוס, לעומת זאת פרפר בשילוב ע לחיצה זה שילוב עוצמתי ביותר.
לגבי לחיצת חזה עם מוט בשיפוע רגיל, אני אישית עושה תנועה מלאה, מוריד עד הסוף ומעלה עד הסוף. הסיבה היא מתיחה מרבית של השריר, לעומת זאת בלחיצה עם שיפוע חיובי אני לא מעלה את המוט עד הסוף כי אין לי צורך שבתרגיל הזה יד אחורית תעבוד.

נקודה טובה.
אבל כמו שציינתי במאמר לחלק מהאנשים טווח התנועה המלא הוא לא אידיאלי.

Mr.Olimpia 14-04-09 14:20

ציטוט:

פורסם במקור על ידי arbel2 (הודעה 807450)
נקודה טובה.
אבל כמו שציינתי במאמר לחלק מהאנשים טווח התנועה המלא הוא לא אידיאלי.

בגלל זה היה כתוב לי אישית.

arbel2 14-04-09 14:20

ציטוט:

פורסם במקור על ידי tal_s (הודעה 807449)
הכוונה לעלות עצימות?, נפח?
זאת אומורת שתכניות של שריר בשבוע סטייל abcd, abcde יהיו אופטימליות?
ועוד שאלה שמעניינת אותי.. אני מתאמן עם כמה מהאנשים המקצועים בארץ בתחום בגו אקטיב ת"א
וחלק שם לדוגמא שי הררי מתאמנים בתכניות שמבט ראשוני נראות חסרות כל הגיון..
הכוונה לתרגילים מורכבים וכבדים בבוקר ותרגילים פשוטים בעלי חזרות יותר גבוהות בערב..
ידוע לך משהו על סגנון אימונים זה והראיון העומד מאחוריו? ואם כן תוכל לשפוך אור על עיני?
וסליחה שאני גולש מנושא הפוסט

מדובר בתוכניות double split ,שבהם עובדים על שריר גדול בבוקר ושריר קטן בערב או להפך (תלוי בתפיסת אימונים שלך) ,מה שמאפשר לעבוד על שריר פעמיים בשבוע ולרוב מדובר באימון אחד כבד מאוד ואימון אחד בטווחי חזרות גבוהים ,לא יצא לי להתנסות בתוכניות דאבל ספליט בגלל מחסור בזמן (צבא וכאלו),לי תמיד הן נראו מוגזמות,אבל אולי אני טועה,אין חכם כבעל ניסיון הרי.

tal_s 14-04-09 14:23

ציטוט:

פורסם במקור על ידי arbel2 (הודעה 807453)
מדובר בתוכניות double split ,שבהם עובדים על שריר גדול בבוקר ושריר קטן בערב או להפך (תלוי בתפיסת אימונים שלך) ,מה שמאפשר לעבוד על שריר פעמיים בשבוע ולרוב מדובר באימון אחד כבד מאוד ואימון אחד בטווחי חזרות גבוהים ,לא יצא לי להתנסות בתוכניות דאבל ספליט בגלל מחסור בזמן (צבא וכאלו),לי תמיד הן נראו מוגזמות,אבל אולי אני טועה,אין חכם כבעל ניסיון הרי.

תודה על התגובה אבל הכוונה היתה לאותו שריר פעמים ביום לדוגמא חזה בבוקר לחיצות כבדות וערב פלייסים וקרוס
ולגבי השאלה השניה אשמח אם תתיחס?

arbel2 14-04-09 14:25

ציטוט:

פורסם במקור על ידי tal_s (הודעה 807458)
תודה על התגובה אבל הכוונה היתה לאותו שריר פעמים ביום לדוגמא חזה בבוקר לחיצות כבדות וערב פלייסים וקרוס

עבודת בוקר וערב על אותו שריר ?:eek:
איפה קיבינימט המקום להתאוששות בתוכנית כזאת ?
הזוי מאוד בעייני,אבל מדובר במתחרים מקצועיים ,קטונתי מלהעביר ביקורת,בחור כמו שי הררי עשה בתחום הזה יותר ממה שהרבה חברה אחרים עשו ואם זה עובד מבחינתו אז שיהיה לו לבריאות.

בנוגע לשאלה הראשונה :
הספליט אימונים הוא לא הפונקציה פה ,מתאמן על חומרים יכול לעשות תוכנית אימונים AB/ABC כמו הספליטים של DC ולגדול כמו מכונה ,הפוקנציה זה הנפח אימון והעצימות אימון שאפשר להתאושש ממנה ,מתאמן על חומרים יכול לעשות אימון שהוא מגיע מעבר לכשל ביום ראשון ,וביום רביעי כבר לעשות אימון חזק באותה מידה שוב על אותו שריר.
אבל זה גם עניין של תפיסת אימונים ,אין שחור ולבן בתחום הזה ויש איזה 2000 שיטות להתאמן וכמעט לכולן יש קבלות בשטח.

Mr.Olimpia 14-04-09 14:25

ציטוט:

פורסם במקור על ידי tal_s (הודעה 807458)

לא! תקרא שוב.
בבוקר שריר גדול כמו חזה ובערב נגיד יד קידמית

tal_s 14-04-09 14:28

ציטוט:

פורסם במקור על ידי arbel2 (הודעה 807461)
עבודת בוקר וערב על אותו שריר ?:eek:
איפה קיבינימט המקום להתאוששות בתוכנית כזאת ?
הזוי מאוד בעייני,אבל מדובר במתחרים מקצועיים ,קטונתי מלהעביר ביקורת,בחור כמו שי הררי עשה בתחום הזה יותר ממה שהרבה חברה אחרים עשו ואם זה עובד מבחינתו אז שיהיה לו לבריאות.

זה בדיוק הייתה התגובה שלי ששאלתי אותו לגבי זה
דא אם כבר מדברים על מפתחי גוף מקצועיים עמית ומאור נראים מדהים וצפויים להפתיע במר אירופה עוד פחות מ6 שבועות..

tal_s 14-04-09 14:29

ציטוט:

פורסם במקור על ידי mr.olimpia (הודעה 807464)
לא! תקרא שוב.
בבוקר שריר גדול כמו חזה ובערב נגיד יד קידמית

מה לא.. השאלה היתה לגבי אותו שריר פעמיים ביום..
אני מכיר את תוכניות דאבל ספליט ולא לזה היתה הכוונה

arbel2 14-04-09 14:31

ציטוט:

פורסם במקור על ידי tal_s (הודעה 807468)
זה בדיוק הייתה התגובה שלי ששאלתי אותו לגבי זה
דא אם כבר מדברים על מפתחי גוף מקצועיים עמית ומאור נראים מדהים וצפויים להפתיע במר אירופה עוד פחות מ6 שבועות..

מצבו של עמית ידוע לי היטב תאמין לי ,הבחור נראה כרגע מדהים !

coldfire 14-04-09 14:34

ציטוט:

פורסם במקור על ידי arbel2 (הודעה 807446)
מבחינת סיבולת לב ריאה זה עצימות אדירה,בחרת מטאפורה קצת לא מתאימה.

זו ממש לא עצימות גבוהה משום בחינה שתגדיר. שוב, זה שזה קשה לא אומר כלום. קשה לי גם ללכת כל יום לעבודה. זה לא אומר שאני עושה את זה בעצימות גבוהה.

bored2death 14-04-09 14:36

ציטוט:

פורסם במקור על ידי coldfire (הודעה 807481)
זו ממש לא עצימות גבוהה משום בחינה שתגדיר. שוב, זה שזה קשה לא אומר כלום. קשה לי גם ללכת כל יום לעבודה. זה לא אומר שאני עושה את זה בעצימות גבוהה.

לדעתי אתה טועה פה... אם ריצת מרתון זו לא עצימות גבוהה מבחינת סיבולת לב ריאה
אז מה זה לדעתך עצימות גבוהה?

coldfire 14-04-09 14:52

ציטוט:

פורסם במקור על ידי bored2death (הודעה 807483)
לדעתי אתה טועה פה... אם ריצת מרתון זו לא עצימות גבוהה מבחינת סיבולת לב ריאה
אז מה זה לדעתך עצימות גבוהה?

הגדרתי את זה כבר באשכול הזה. האחוז מ 1rm שאתה משתמש בו.

מה שבמגביל אותך בריצת מרתון זה ממש לא הלב או הריאות שלך.

bored2death 14-04-09 15:02

ציטוט:

פורסם במקור על ידי coldfire (הודעה 807500)
הגדרתי את זה כבר באשכול הזה. האחוז מ 1rm שאתה משתמש בו.

מה שבמגביל אותך בריצת מרתון זה ממש לא הלב או הריאות שלך
.

בזה אני מסכים איתך, ואני אומר את זה מניסיון שבשליש האחרון של המרתון הרגליים פשוט מתעייפות בצורה מטורפת

אבל בכללי ההגדרה שלך לעצימות גבוהה לא מתאימה, כי אם נשתמש בהגדרה שלך שום אירובי לא יחשב כעצימות גבוהה בשבילך

coldfire 14-04-09 15:07

אתה צודק. הדיון הוא לא על אירובי.

ben430 14-04-09 15:10

טוב לדעת, תודה !

bored2death 14-04-09 15:20

ציטוט:

פורסם במקור על ידי coldfire (הודעה 807520)
אתה צודק. הדיון הוא לא על אירובי.

סבבה, לא נגלוש מהנושא של המאמר

כל הזמנים הם GMT +3. השעה כרגע היא 12:06.

מופעל על: vBulletin Version 3.7.2
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
כל הזכויות שמורות לישראלבודי בע"מ