![]() |
כבר כתבתי שלא..
|
כן , עכשיו קראתי בעריכה .
תודה רבה . |
ציטוט:
דב רשני ההודעה שרשמתי לא ראויה לתגובה כזאת ממך..ענית כאילו רשמתי שאם תוכל לחם הגוף יתפוצץ..לגבי הכולסטרול אני יודע מה זה ldl וhdl וזה גם מה שהתכוונתי אליו , ולא רשמתי שאפשר להכניס 2000 גרם כולסטרול לגוף אמרתי שאסור להימנע ממנו נתרן אני קראתי שזאת הכמות המומלצת אבל אם אתה אומר שלא כניראה אתה יודע יותר טוב שומן רווי לא חיוני לגוף?באמת חידשת לי למה חשבתי אחרת |
כתבת הודעות שראויות לתגובה הרבה יותר חריפה, השתדלתי להיות עדין. אתה צוחק על אנשים כאילו שכל מה שאתה אומר זה אמת צרופה ושאתה כבר פרופסור או לפחות עמוק במחקר פוסט-דוקטורט שלך.
אם אתה חושב שלכתוב הרבה ביטויים מפוצצים בלועזית הופך אותך ליותר צודק - אתה טועה. כתבת דברים מאוד לא נכונים, להמליץ על צריכה של 6-8 גרם נתרן ביום זה ב100% לא נכון ואפילו מסוכן לטווח הרחוק. להגיד שאסור להמנע מכולסטרול זה גם לא נכון כי הגוף מייצר אותו לבד בלי בעיה. קשה להמנע ממנו, אבל אם תמנע זה לא יהיה בעייתי במיוחד. אתה אמרת שאין קשר בין כולסטרול בתזונה למה שקורה בגוף שזה גם לא נכון - כי ברגע שכולסטרול תזונתי נכנס לגוף יש בעיה להפטר ממנו וזה בהחלט קשור לתהליכים בגוף. אין לי בעיה עם זה שיש טעויות, גם אני טעיתי ומן הסתם שגם אטעה. הבעיה היא הזלזול הזה כשאתם מדברים אחד לשני. מה שאני אמרתי לך לא היה יותר גרוע ממה שאתה אמרת לsunlight theory. תשמרו על תרבות דיון. |
ציטוט:
תראה לי הודעה אחת שלי שבא רואים אותי לועד למישהו בגלל שהוא לא יודע או משהו כזה ובקשר לכולסטרול שנכנס לגוף אם היחס נכון בין hdl לldl עדין יש בעיה להיפטר ממנו? |
ציטוט:
Hdl וldl עושים רק טרנספורט של הכולסטרול מהכבד לפריפריה או מהפריפריה לכבד. כשיש עודף כולסטרול בתוך תאים הם יוצרים כולסטרול-אסטר, תרכובת ששוקעת כקריסטל בתא. זה משהו שבעייתי להפטר ממנו. אם יש יחס טוב כל הזמן של hdl לldl זה ימנע בעיות, אבל עדיין צריכים להבין שאין כמעט דרך להוציא את הכולסטרול החוצה מהגוף ותהיה אגירה שלו אם הצריכה שלו מוגזמת. בכל אופן, אצל רוב האוכלוסיה, מי שיש לו כולסטרול גבוה בד"כ אין לו יחס טוב בין hdl לldl - זה נובע מכך שהתזונה שלו הרבה פעמים לא טובה או בגלל בעיה גנטית. |
ציטוט:
לגבי מה שרשמצת , איך בכל זאת ניתן להיפטר מזה ובבדיקות מה בדיוק זה מראה? |
אי אפשר ממש לבדוק את זה בבדיקות כי זה תוך תאי. צריכה נמוכה של כולסטרול לאורך זמן, פעילות גופנית, במידת הצורך טיפול תרופתי ועוד יכולים לשפר את המצב. בסופו של דבר, אחרי כל הדבורים, ההמלצה הכי טובה היא פשוט להמנע מכמויות גדולות של כולסטרול - גם אם יש מחקר שמראה שצריכה של 3 ביצים ביום לא הורגת אף אחד. זה נושא מסובך שעוד לא סגור לחלוטין ומצריכה נמוכה של כולסטרול לא יגרם נזק.
ההסברים שלי כאן הם על קצה המזלג, יש עוד הרבה על מה לדבר ומה להתעמק, פשוט אין לי זמן כרגע וזה גם דורש המון הסברים ורקע. |
ציטוט:
רק לא הבנתי לגבי הכולסטרול שרואים בבדיקת דם מה זה בעצם? |
בבדיקת דם מודדים את כמות נשאי הכולסטרול (hdl, ldl ועוד) בדם.
|
הבנתי , תודה
|
כל הזמנים הם GMT +3. השעה כרגע היא 22:41. |
מופעל על: vBulletin Version 3.7.2
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
כל הזכויות שמורות לישראלבודי בע"מ