ישראלבודי

ישראלבודי (https://israelbody.com/index.php)
-   אימונים (https://israelbody.com/forumdisplay.php?f=4)
-   -   יעוץ לתוכנית אימון (https://israelbody.com/showthread.php?t=40107)

shikoLM 01-09-08 21:11

ציטוט:

פורסם במקור על ידי coldfire (הודעה 632269)
אפשר להגיד. אני לא יודע אם נעשה באמת מחקר שבודק באיזה שריר יש פעילות הכי גדולה בזמן הדדליפט, ואני מאמין שזה משתנה בשלבים שונים של המשיכה, אבל עדיין אני חושב שזוקפי הגו פעילים הכי הרבה.

תקן אותי אם אני טועה.

מעניין אותי לדעת על סמך מה אתה חושב ככה.

לצורך הדיון המרחק של מפרק הירך ממרכז הכובד הוא הגדול ביותר בתרגיל, כאשר זרוע הכוח של הגלוטאוס מקס' קטנה ככל שהשלב האקצנטרי נמשך.

coldfire 01-09-08 21:33

ציטוט:

פורסם במקור על ידי shikolm (הודעה 632308)
מעניין אותי לדעת על סמך מה אתה חושב ככה.

לצורך הדיון המרחק של מפרק הירך ממרכז הכובד הוא הגדול ביותר בתרגיל, כאשר זרוע הכוח של הגלוטאוס מקס' קטנה ככל שהשלב האקצנטרי נמשך.

כבר אמרתי שאין לי דרך להוכיח את זה. אני חושב ככה כי עד כמה שאני מבין, אין סיכוי שהאמסטרינגס, גלוטס והארבע ראשי מגיעים למאמץ מקסימלי. מבחינה מכנית, נקודות ההתחלה של הדדליפט היא די דומה לרבע (או חצי) סקוואט, ואין לשרירים האלה בעיה להסתדר עם התנועה (לעומת סקוואט מלא). ולכן אני חושב שזוקפי הגו הם אלה שעובדים הכי קשה.

לא בדיוק הבנתי לאן אתה חותר במשפט האחרון...

Sugarzaza 01-09-08 22:07

לפי ההגיון הזה אני יכול לומר שהבטן זה מה שעובד הכי קשה במיליטרי פרס בעמידה

coldfire 01-09-08 22:09

ציטוט:

פורסם במקור על ידי sugarzaza (הודעה 632393)
לפי ההגיון הזה אני יכול לומר שהבטן זה מה שעובד הכי קשה במיליטרי פרס בעמידה

איך בדיוק זה יהיה לפי ההיגיון הזה?

Deus ex machina 01-09-08 22:14

ציטוט:

פורסם במקור על ידי The Sun (הודעה 632302)
כוונתי היא שמלבד דדליפט על שלל צורותיו וכפיפות רגליים אין עוד תרגיל שבו האמס עובדים חזק כל כך בתור השריר הראשי, או שיש איזה קסם שאני לא מכיר?

"ובכל תרגיל בשרשרת קנימטית סגורה, בגלל פארדוקס לומבר :-" מה זה פארדוקס לומבר ? לגבי שאר התרגילים שציינת ידוע לי שההאמס עובדים בלחיצות רגליים וסקוואט.

דאוס : "Pull-Through ,הייפרס הפוכים , עליות גלוט האמס וכו." מה אלה התרגילים האלה? יש טעם לבצעם?

שמע יש המון תרגילים , אתה צריך לקרוא ולראות עם הם מתאימים לך , בארץ אין מכונות ייעודית לביצוע שני התרגילים האחרונים שציינתי ( אפשר לעשות אלתורים ) .
אני מאוד אוהב את ה Pull-Through בעיקר מכיוון שגם שאני עובד עם משקל גבוה אני לא מרגיש את השחיקה של הדדליפט הרומני והגוד מורנינג .

The Sun 01-09-08 22:17

אוי ואבוי, אם אני עושה כזה דבר במכון כושר כמו הולמס פלייס בת"א ישר איזה הומו מתחיל איתי

http://www.youtube.com/watch?v=RSS_nKEnLuw

אגב, שווה להכניס אותו במקום כפיפות ברכיים בישיבה? זה ממש מעאפן לעשות.

Deus ex machina 01-09-08 22:35

ציטוט:

פורסם במקור על ידי the sun (הודעה 632415)
אוי ואבוי, אם אני עושה כזה דבר במכון כושר כמו הולמס פלייס בת"א ישר איזה הומו מתחיל איתי

http://www.youtube.com/watch?v=rss_nkenluw

אגב, שווה להכניס אותו במקום כפיפות ברכיים בישיבה? זה ממש מעאפן לעשות.

אני חושב שכן , זה תרגיל מעולה לכח מתפרץ .

Sugarzaza 01-09-08 23:35

ציטוט:

פורסם במקור על ידי coldfire (הודעה 632395)
איך בדיוק זה יהיה לפי ההיגיון הזה?

כי תפקיד ה-core בשני התרגילים הוא לשמור על המנח של הגב ועמוד השדרה, כדי שלא תתפרק וכאלה.

shikoLM 02-09-08 00:12

ציטוט:

פורסם במקור על ידי coldfire (הודעה 632334)
כבר אמרתי שאין לי דרך להוכיח את זה. אני חושב ככה כי עד כמה שאני מבין, אין סיכוי שהאמסטרינגס, גלוטס והארבע ראשי מגיעים למאמץ מקסימלי. מבחינה מכנית, נקודות ההתחלה של הדדליפט היא די דומה לרבע (או חצי) סקוואט, ואין לשרירים האלה בעיה להסתדר עם התנועה (לעומת סקוואט מלא). ולכן אני חושב שזוקפי הגו הם אלה שעובדים הכי קשה.

לא בדיוק הבנתי לאן אתה חותר במשפט האחרון...

האנלוגיה שלך בין התנועות שגויה.

המשפט האחרון שלי במילים אחרות מתייחס לכך שפושטי הירך נאלצים לפתח הן את המומנט הכי גדול ובמקרה של הגלוטאוס מקס' הן את הערכי הכוח האבסולוטים הכי גדולים.

RappiN 02-09-08 18:19

ציטוט:

פורסם במקור על ידי shikolm (הודעה 632101)
קודם כל תיקון קל לדברייך שריר לא יכול לבצע עבודה איזומטרית (איזומטרי משמע ללא תנועה, עבודה לעומת זאת דורשת תנועה - מרחק) וכן הפעילות של זוקפי הגו היא איזומטרית ומהסיבה הזאת הם לא יכולים להיות ה prime mover בדדליפט.

האם ישנו חוק שאומר ששריר שפועל בתרגיל באופן איזומטרי לא יכול להיות הפריים מובר? או שריר המטרה?
איני מסכים לגמרי עם הטענה הזאת. אין ספק שמבחינת מומנט התנגדות מרבי - הגלוטס מתמודד פה עם הכי הרבה, אבל כנראה שזה בטל בשישים לעומת פעולת קיבוע הגו שאותו מבצעים זוקפי הגו.

- Idan - 02-09-08 20:30

מן הסתם שריר שעובד באופן איזומטרי לא יכול להיות Prime Mover מאחר והשריר לא מניע שום דבר (mover = מניע), הוא סטטי והתפקיד שלו הוא יצובי. ושריר מטרה זה משהו אחר לגמרי ואפשר לתת לו כמה הגדרות בהקשר של תרגיל מורכב: השריר שהעומס עליו הוא הכי גדול ולכן הוא נדרש לפתח הכי הרבה כח באופן יחסי. או שריר שמבחינת המתאמן הוא המטרה שלו בתרגיל, משהו שהוא כמובן אינדיבידואלי ומשתנה. למשל אצלי הארבע ראשי הוא אחד משרירי המטרה שלי בדדליפט. ב- EXRX הם יחסו שני שרירי מטרה בדדליפט קלאסי - זוקפי גו וגלוטאוס מקסימוס.

shikoLM 02-09-08 21:09

ציטוט:

פורסם במקור על ידי RappiN (הודעה 633139)
האם ישנו חוק שאומר ששריר שפועל בתרגיל באופן איזומטרי לא יכול להיות הפריים מובר? או שריר המטרה?
איני מסכים לגמרי עם הטענה הזאת. אין ספק שמבחינת מומנט התנגדות מרבי - הגלוטס מתמודד פה עם הכי הרבה, אבל כנראה שזה בטל בשישים לעומת פעולת קיבוע הגו שאותו מבצעים זוקפי הגו.

ראה תשובה של עידן לגבי prime mover.
המשך ההודעה שלך פשוט סותר את עצמו, תן לי לנסח לך את זה מחדש ערכי הכוח והמומנט שמפעיל הגלוטאוס מקס' הם הגדולים ביותר בדדליפט גם בהשוואה לערכי הכוח של זוקפי הגו.

Sugarzaza 02-09-08 21:14

ציטוט:

פורסם במקור על ידי shikolm (הודעה 633343)
ראה תשובה של עידן לגבי prime mover.
המשך ההודעה שלך פשוט סותר את עצמו, תן לי לנסח לך את זה מחדש ערכי הכוח והמומנט שמפעיל הגלוטאוס מקס' הם הגדולים ביותר בדדליפט גם בהשוואה לערכי הכוח של זוקפי הגו.

שמע, יכול להיות שבביצוע כושל עם כפיפה בחוליות הלומבריות ו/או הטורקליות כמו שמקובל בחדרי הכושר ההסבר שלו תופס :)

RappiN 03-09-08 04:07

אכן הכוונה שלי הייתה לשריר מטרה, ולא לפריים מובר.
עכשיו זה יותר ברור כמובן ומובן, ובהחלט מתקבל שזוקפי גו לא יכולים להיות פריים מובר, אבל יכולים להיות שריר מטרה.
אינדיבידואלית? אוקיי גם על זה אפשר להתווכח, מבחינת ערכי כח ומומנט התנגדות, יכול להיות שזה משתנה מאדם לאדם כמו שציינת.

shikoLM 03-09-08 12:03

ציטוט:

פורסם במקור על ידי RappiN (הודעה 633642)
אכן הכוונה שלי הייתה לשריר מטרה, ולא לפריים מובר.
עכשיו זה יותר ברור כמובן ומובן, ובהחלט מתקבל שזוקפי גו לא יכולים להיות פריים מובר, אבל יכולים להיות שריר מטרה.
אינדיבידואלית? אוקיי גם על זה אפשר להתווכח, מבחינת ערכי כח ומומנט התנגדות, יכול להיות שזה משתנה מאדם לאדם כמו שציינת.

לא, זה לא משתנה מאדם לאדם ולא ממש מדובר בעניין לדעה אישית.
אלא אם בצורה מיסתורית מפרק הירך שלך איכשהו ממוקם מעל החוליות הלומבריות :no:

RappiN 03-09-08 12:36

ציטוט:

פורסם במקור על ידי shikoLM (הודעה 633751)

לך תדע, אתה לא מכיר אותי...:laughing:

Sugarzaza 03-09-08 12:52

ציטוט:

פורסם במקור על ידי shikolm (הודעה 633751)

זה פשוט מסוג הדברים שקורים, אתה יודע

כל הזמנים הם GMT +3. השעה כרגע היא 14:52.

מופעל על: vBulletin Version 3.7.2
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
כל הזכויות שמורות לישראלבודי בע"מ