![]() |
כשאני התחלתי דדליפט התחלתי עם 20 בכל צד והעלתי משקלים כל אימון כאב לא הרגשתי אבל הגב התחתון נתפס לשלושה או ארבעה ימים...
|
יש הבדל בין כאב רגיל ל- "כאב" של אימונים.
כמו שהבנתי הכאב שהוא מתאר זה הכאב שהגב תחתון צועק הצילו!! כאילו הוא נשרף... וזה לגיטימי שהגב מראה חולשה לתרגיל זר. זה קורה לכולם, גם מתאמן מנוסה וותיק שיעלה משקל בדדליפט יחווה לרוב את הכאב הזה בגב התחתון. כל עוד אתה תשמור על תכניקה נכונה, שינה ומנוחה מספקת אז עם הזמן הגב יתחזק והכאב יעבור (אם לא תתן מספיק מנוחה אז הכאב לא יעבור ואף יהפוך לכרוני) |
ציטוט:
קיבלתי, אז לא להבהל להמשיך עם אותו משקל בנתיים ולשמור על טכניקה. |
ציטוט:
אחי אתה לא יודע כולם פה הארדקורים דופקים 200 קילו דד ליפט מגיל שנתיים? ואם הוא יעלה לכם סרטון ופתאום כל הגב שלו מתעגל? אל תמהרו לתת הצעות ברגע, כי זה תרגיל שמאוד קל לבצע לא נכון. תעלה סרטון של עצמך מבצע תתרגיל, ועם משקל נמוך. עד אז הדיון לא כל כך רלוונטי |
ציטוט:
אז אני העלתי כבר ויותר מפעם אחת ותחליט אתה עם המשקל נמוך . דבר שני דדליפט זה תרגיל שמאוד קל ללמוד ואני יכול עם סרטון לעזור לו ולתת לו טיפים יותר מהתיאור הכללי של התנועה . |
תעשה עם מוט רגיל (ארוך) וזהו.
אתה צריך את האיזון הזה... |
ציטוט:
הקשר בין ללמוד לליישם הוא די משמעותי. דדליפט זה תרגיל שדורש טכניקה וגמישות קצת יותר גבוהים מתרגילים ליד קדמית. כבר ראיתי אנשים "חזקים" שמנסים דדליפט עם כלום משקל ולא מסוגלים לעשות את התנועה כמו שצריך בגלל שהם פשוט לא מודעים. כמובן שאחרי הסבר קצת הם פרשו מהתרגיל. :( |
ציטוט:
אני מסכים איתך במשפט האחרון, ניסיתי ללמד את חבר שלי לעשות דדליפט, ואין לו שום תרגיל מורכב חוץ מבנץ' פרס והוא שונא תרגילים מורכבים, והוא לא מצליח לגרום לגב להתיישר. נכון, הוא בן 15, שוקל 85 על 11% ויד 39, אבל הוא צריך המון עזרה. |
אני אישית חושב שסקוואט זה תרגיל יותר קשה מדדליפט מבחינת ביצוע, אבל זאת רק דעתי.
בכל מקרה, תסתכל על בני נוער איך הם הולכים מכופפים כולם, במיוחד בחלק הטורקאלי. זה קצת קשה פתאום לבוא לחד"כ עם יציבה דפוקה ולנסות ליישר אותם שהם מקופלים ומקוצרים (אבל זאת התחלה טובה). |
ציטוט:
|
40 קילו זה מישקל בדיחה אפילו להתחיל איתו
|
ציטוט:
אני התחלתי לעשות בנץ' פרס רק עם המוט. |
ציטוט:
תבין שבחלק גדול מהתנועות המורכבות טכניקה לא נכונה לא רק תסכן אותך אלא גם תעקב אותך בכמות המשקל שאתה יכול להרים ( ראה בנץ וסקוואט ). |
ציטוט:
מספר האנשים שראיתי עושים סקוואט נכון הוא אפסי . ובנץ כמו שצריך תוך שימוש ברגליים הבטן הצמדת השכמות הקשת בגב התחת על הספסל וכו... דדליפט על פי דעתי יותר פשוט ( או לפחות לי היה יותר קל ללמוד ) . |
נו ומה אתה רוצה להגיד בזה?
זה בדיוק מה שאני טוען :-) נ.ב ביחס לסקווט כמובן. |
כל הזמנים הם GMT +3. השעה כרגע היא 23:07. |
מופעל על: vBulletin Version 3.7.2
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
כל הזכויות שמורות לישראלבודי בע"מ