ישראלבודי

ישראלבודי (https://israelbody.com/index.php)
-   תזונה ותוספים (https://israelbody.com/forumdisplay.php?f=5)
-   -   הדרך הפשוטה להכנת תפריט (https://israelbody.com/showthread.php?t=356)

Homie 17-09-06 18:06

עזבו שטויות תקשיבו למשה הוא מלך :wiggle:

zav 17-09-06 19:13

ציטוט:

פורסם במקור על ידי gal.T
דבר ראשון: "גדולי התזונאים בעולם", באשר הם, בדר"כ לא נדבקים לפרטים הקטנים הללו. רוב האנשים שמעוניינים לרדת במשקל פשוט מקבלים תפריט בסיסי, ואף אחד לא יכנס אתך יותר מדי לדקויות קלוריות כאלו על גרעון מושלם לפי מסת השומן במטרה לשמור על המסה הרזה. אם אתה מדבר כבר על תזונאי ספורט העובדים עם מפתחי גוף, שלהם זה יותר קריטי, אז תהיה בטוח שהם לא משתמשים בגרעון זהה בכל שלב של הדיאטה (במקרה שאין חומרים במשוואה, שזה לרוב לא קורה). וכשכל זה נאמר, זו עובדה מדעית שכמות השומן בגוף הולכת בקו מסויים עם היכולת להצליח בדיאטה. אדם שמן יכול לרדת קילוגרמים בשבוע, כאשר אדם באחוזים נמוכים יוריד את אותו המשקל בחודשים. כל תזונאי שמכבד את עצמו יפעל לפי העקרון הזה, בין אם הם מעודכנים עם המחקר הספציפי הזה, או אם הם רואים בנכון בכלל להשתמש בו בעבודתם, אני לא כלכך יודע, וזה לא משנה. המחקר מהווה הכוונה, המלצה כללית בצורה של מספרים שאפשר לקבוע אותה כנקודת התחלה. מכאן הכל עניין של ניסוי וטעייה, כמובן.

דבר שני: אני לא רוצה לקפוץ למסקנות שגויות, אך יש לי הרגשה שלא קראת את המחקר עצמו, וזה בעייתי בהתחשב בתגובה שלך. זה יעשה לך הרבה יותר סדר בראש.

ודבר אחרון: אני חייב לציין שהשרשור הזה מאוד מעניין וחשוב. האתר של ישראלבודי רווי במאמרים שונים, של אנשים שונים, פה ושם ישנן דעות שונות, שזה דבר שיוצר קצת בלבול וחוסר סדר. אין נקודת התחלה כוללת ורצינית, אך זה בטיפול.

גל

שמע אחי, ממש לא מפחיד אותי שאתה רושם הודעה באורך של ספר. דבר אחד אני יכול להגיד לך: ברגע שאתה מסתמך על ההיגיון שלך ולא על הוכחות, אפשר לזרוק את התאוריה שלך לפח כי היא לא רלוונטית.
אתה לא יכול להגיד "זה נשמע הגיוני שבנאדם עם יותר שומן יוכל לרדת יותר מהר"
זה גם נשמע הגיוני שככל שהחלבון נספג יותר מהר אחרי האימון זה יותר טוב לשריר... אבל הצליחו להוכיח את זה?!

gal.T 17-09-06 22:12

ציטוט:

פורסם במקור על ידי zav
שמע אחי, ממש לא מפחיד אותי שאתה רושם הודעה באורך של ספר. דבר אחד אני יכול להגיד לך: ברגע שאתה מסתמך על ההיגיון שלך ולא על הוכחות, אפשר לזרוק את התאוריה שלך לפח כי היא לא רלוונטית.
אתה לא יכול להגיד "זה נשמע הגיוני שבנאדם עם יותר שומן יוכל לרדת יותר מהר"
זה גם נשמע הגיוני שככל שהחלבון נספג יותר מהר אחרי האימון זה יותר טוב לשריר... אבל הצליחו להוכיח את זה?!

תגיד לי אתה מחובר למציאות.
מה קשור מחט לתחת, מה אתה רוצה שאני אוכיח לך בדיוק?.
ומצטער, פעם הבאה אני אשתדל להיות יותר מפחיד...

m0she 17-09-06 22:18

גל , הוא טוען שיש תזונאים [למשל , יאיר להב] שהמחקר הזה לא מספק אותם ולפי דעתם הוא לא מספיק אמין בשביל ללכת לפי תוצאותיו והם דבקים בגישה של לרדת חצי קילו בשבוע. בעיניי זו גישה טיפה מוזרה , לא להשתכנע מהמידע המחקרי שיש אבל לדבוק בירידה של חצי ק"ג בשבוע ,כי זה ממש שרירותי להחליט על גרעון של דווקא 500 קלוריות ביום. בכל אופן זה עובד , והנסיון מדבר בעד עצמו. אני לא יודע כמה אנשים ניסו ללכת בגישה של 68 קלוריות גרעון לק"ג שומן ובאמת מדדו את זה באופן עקבי במכשירי מדידה אמינים כמו הבודפוד.

קראת את המחקר המלא אגב?

gal.T 17-09-06 23:06

ציטוט:

פורסם במקור על ידי m0she
קראת את המחקר המלא אגב?

הוא נמצא אצלי איפשהו במחשב, אני צריך לנסות לאתר את הקובץ כי הוא שווה 30$ למען האמת. אבל הוא אחד המורכבים, הרבה חישובים מעצבנים וניתוחים של מחקרים קודמים (הסמי צום של מינסוטוה למשל). דבר איתי אם אתה רוצה שאני אשלח לך אותו.

zav 18-09-06 01:27

גל אני אבדוק את הנושא שוב ואחזור עם תשובה שאולי תספק אות יותר...

כל הזמנים הם GMT +3. השעה כרגע היא 10:33.

מופעל על: vBulletin Version 3.7.2
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
כל הזכויות שמורות לישראלבודי בע"מ