ציטוט:
פורסם במקור על ידי Night_Wolf
מענין רצח הספר אחי,ומה שאני יכול להגיד לך שחוץ מ HOUSE ORDOS (שזו חרטא שWESTWOOD הוסיפה) כל מה שקיים במשחק קיים בספר ובסרטים רק בצורה יותר מורכבת :blush:
|
כן, אני יודע את כן זה, אני הכרתי את המשחק (Dune 2000) עוד לפני שידעתי שזה מבוסס על ספר, ואז כשגיליתי את זה הייתי מופתע שאין בספר את האורדוסים, ואז כבר שמעתי שהמציאו אותם רק בשביל המשחקים... :wub1: . אבל ראיתי את שני הסרטים ושמעתי הרבה על הספר, ולמרות שקראתי רק חלק ממנו, אני מכיר את העלילה מצויין, עם מואדיב והפרימנים שלו...
זה גם מעניין, כי זה מובן מעליו שהמחבר פרנק הרברט ביסס את הפרימנים על הערבים- גם חיים במדבריות, גם מדברים בשפה דומה מאוד לערבית ("ג'יהאד", "פדייקין"...), וגם בעלי תרבות פרימיטיבית ואכזרית (שותים את הדם של האנשים שלהם). ואז קראתי על זה והייה כתוב שהמחבר למד הרבה על התרבות הערבית כששירת כחייל בצפון אפריקה. אז הספר ("חולית" המקורי, הראשון בסדרה) גורם להרבה מחלוקות בין הקוראים שלו, כי הסוף שלו והניצחון של הפרימנים על ההרקונאן מסמל מצד אחד את נצחון החופש על הרשע (כמו בכל ספר מד"ב-הרפתקאות), אבל מצד שני מסמל גם את נצחון התרבות הערבית על התרבות האירופאית (או יותר נכון, על האימפריאליזם האירופאי)
אה, ושכחתי להוסיף, אומרים שגם הספייס בספר הוא בעצם מקביל לנפט בעולם שלנו, שרובו (או חלק גדול ממנו) נמצא בארצות ערב, והעולם המערבי לא יכול להתקיים בלעדיו כמו שהיקום בסיפור לא יכול להתקיים בלי הספייס...
|