ישראלבודי

ישראלבודי (https://israelbody.com/index.php)
-   אימונים (https://israelbody.com/forumdisplay.php?f=4)
-   -   ? P/rr/s (https://israelbody.com/showthread.php?t=58952)

Sugarzaza 05-09-09 22:34

אוקיי. מה העיקרון מאחורי התכנית? איפה השיטת עבודה? איפה המתאמן שיתאמן בתכנית שלך יהיה 3 חודשים אחרי שהוא התחיל את התכנית? איך זה משתווה לss, שאחרי חודשים ספורים בנאדם יכול לשלש את הסקואט שלו ולהוסיף 5-10-15 קילו על עצמו וזה נעשה אינספור פעמים.

Sugarzaza 05-09-09 22:39

ציטוט:

פורסם במקור על ידי scylla (הודעה 911240)
לגבי בידוד שרירים רק לאחר בסיס טוב - אני מסכים. בשביל פעם בשבוע לעבוד על שריר צריך לדעת איך באמת לעבוד עליו חזק.
לגבי עצימות - בשבילי לעלות משקלים פעם ב3 שבועות זה טוב. כי בתוכנית הקודמת (ab, אגב) לא הגעתי לזה. וזה לא כל 3 שבועות, אתה יכול להעלות משקלים גם בסופר סטים של השבוע הלם, לא רק בשבוע כוח למשל.
ושוגרזאזא ושאר חסידי הss - לא כולם מתאמנים מתחילים חלקם במצב בינוני ומעלה, לא לכולם זה מתאים, פשוט מאוד.

לא, אם אתה מדבר על פיצולים זה תמיד בינוני ואף פעם לא טוב בגלל שאתה מוותר על שני פרמטרים (תדירות, עצימות) לטובת פרמטר אחד (נפח) שבתכנית טובה אתה אמור לוותר רק על אחד.

אם התקדמת פעם ב-3 שבועות אתה פשוט לא יודע איך לעבוד. מתאמן בינוני יכול להוסיף משקל אחת לשבוע לכל התרגילים בממוצע לאורך סייקל של תכנית (חודשיים)

נכון, אחרי שאתה מסיים את השלב המתחיל תכנון האימונים נהפך מיומי לשבועי, וייש לך אופציות ליניאריות שבועיות כמו מדקאו או טקסס מתוד שהם בדיוק למתאמנים בשלב בינוני שלא מסוגלים להתקדם יותר מאימון לאימון. חבל שאתה לא קורא וכתוצאה מכך לא יודע ומבזבז זמן באימונים שלך.

DanielML 05-09-09 22:46

ציטוט:

פורסם במקור על ידי Sugarzaza (הודעה 911256)
לא, אם אתה מדבר על פיצולים זה תמיד בינוני ואף פעם לא טוב בגלל שאתה מוותר על שני פרמטרים (תדירות, עצימות) לטובת פרמטר אחד (נפח) שבתכנית טובה אתה אמור לוותר רק על אחד.

אם התקדמת פעם ב-3 שבועות אתה פשוט לא יודע איך לעבוד. מתאמן בינוני יכול להוסיף משקל אחת לשבוע לכל התרגילים בממוצע לאורך סייקל של תכנית (חודשיים)

נכון, אחרי שאתה מסיים את השלב המתחיל תכנון האימונים נהפך מיומי לשבועי, וייש לך אופציות ליניאריות שבועיות כמו מדקאו או טקסס מתוד שהם בדיוק למתאמנים בשלב בינוני שלא מסוגלים להתקדם יותר מאימון לאימון. חבל שאתה לא קורא וכתוצאה מכך לא יודע ומבזבז זמן באימונים שלך.

אבל למה ללכת לחדר כושר בלי לקבל פאמפ בייספס ולעשות כפיפות מרפקים באחיזה הפוכה בשביל אמות של סוסים!:(:(:Embarrassment:

Scylla 05-09-09 22:48

אחי, לא כתבתי שהוא / מתאמן מתחיל אחר צריך לעשות ABCDE או PRRS או איזושהי תוכנית אחרת.
אבל אם תקרא היטב הוא מתאמן למעלה משנה.

ועוד משהו מאוד מאוד חשוב שאני אומר לך ולשאר ממליצי תוכניות "הארדקור" למתחילים, אני לא מדבר על SS או FBW אלא יותר על תוכניות שכוללות הרבה תרגילים מורכבים וטווח חזרות נמוך על ההתחלה.

יש כזה דבר שנקרא "ריאליות", אני תמיד מדגיש את זה בנוגע לתוכניות תזונה והפעם זה קולע. אני אתן דוגמא, חבר שלי הלך לגיל גרנות, הביא לו תפריט שאני מאמין שהוא טוב אם לא מעולה, רק מה? לא חבר שלי, ולא גיל דאגו לעצור ולחשוב "רגע, יש מצב בכלל שהוא בפועל יבצע את ההנחיות?" ומה קרה בפועל? הוא חזר מרוצה אחרי התפריט, התחיל לבצע אותו וגילה אחרי היום השלישי שאין מצב שהוא ממשיך עם זה ופשוט חזר לתפריט שרירותי ולא קבוע.

עכשיו לעניינינו, במקרה יש לי 3 חברים שהם מתאמנים מתחילים, חלק יותר משקיעים חלק פחות משקיעים, אם הייתי נותן להם תוכנית כמו SS הם בחיים לא היו עומדים בה או מסכימים בכלל לבצע אותה לא כי היא לא טובה, אלא כי היא קיצונית מאוד, ולא כולם מרגישים בנוח לצרוח בסקוואט שהם שוקלים 60 קילו (לא שאני מצדיק את זה, אני מרעיד את החדר כושר ולא אכפת לי). זאת הדעה שלי וזאת הסיבה שאני לא מסכים עם כמה חבר'ה שעושים copy paste על הSS בכל דיון אימונים.

DanielML 05-09-09 22:49

ציטוט:

פורסם במקור על ידי scylla (הודעה 911276)
אחי, לא כתבתי שהוא / מתאמן מתחיל אחר צריך לעשות abcde או prrs או איזושהי תוכנית אחרת.
אבל אם תקרא היטב הוא מתאמן למעלה משנה.

ועוד משהו מאוד מאוד חשוב שאני אומר לך ולשאר ממליצי תוכניות "הארדקור" למתחילים, אני לא מדבר על ss או fbw אלא יותר על תוכניות שכוללות הרבה תרגילים מורכבים וטווח חזרות נמוך על ההתחלה.

יש כזה דבר שנקרא "ריאליות", אני תמיד מדגיש את זה בנוגע לתוכניות תזונה והפעם זה קולע. אני אתן דוגמא, חבר שלי הלך לגיל גרנות, הביא לו תפריט שאני מאמין שהוא טוב אם לא מעולה, רק מה? לא חבר שלי, ולא גיל דאגו לעצור ולחשוב "רגע, יש מצב בכלל שהוא בפועל יבצע את ההנחיות?" ומה קרה בפועל? הוא חזר מרוצה אחרי התפריט, התחיל לבצע אותו וגילה אחרי היום השלישי שאין מצב שהוא ממשיך עם זה ופשוט חזר לתפריט שרירותי ולא קבוע.

עכשיו לעניינינו, במקרה יש לי 3 חברים שהם מתאמנים מתחילים, חלק יותר משקיעים חלק פחות משקיעים, אם הייתי נותן להם תוכנית כמו ss הם בחיים לא היו עומדים בה או מסכימים בכלל לבצע אותה לא כי היא לא טובה, אלא כי היא קיצונית מאוד, ולא כולם מרגישים בנוח לצרוח בסקוואט שהם שוקלים 60 קילו (לא שאני מצדיק את זה, אני מרעיד את החדר כושר ולא אכפת לי). זאת הדעה שלי וזאת הסיבה שאני לא מסכים עם כמה חבר'ה שעושים copy paste על הss בכל דיון אימונים.

אז שלא ילכו להתאמן סוף סיפור

Sugarzaza 05-09-09 22:53

למה אתה מדבר על איתי על מתאמנים שבאים לשחק? אנחנו מדברים פה על שאיפה להתקדם כמה שיותר, כמה שיותר מהר. זה ספורט. אם אנשים מחפשים להיות בינוניים שלא ילכו על ss, זה הרבה יותר מדי קשה בשביל בנאדם שלא רוצה להשקיע. זה מאוד ריאלי אבל לאנשים שרוצים תוצאות ומוכנים לעבוד בשביל זה.

terminater135 05-09-09 22:55

ציטוט:

פורסם במקור על ידי scylla (הודעה 911240)
לגבי בידוד שרירים רק לאחר בסיס טוב - אני מסכים. בשביל פעם בשבוע לעבוד על שריר צריך לדעת איך באמת לעבוד עליו חזק.
לגבי עצימות - בשבילי לעלות משקלים פעם ב3 שבועות זה טוב. כי בתוכנית הקודמת (ab, אגב) לא הגעתי לזה. וזה לא כל 3 שבועות, אתה יכול להעלות משקלים גם בסופר סטים של השבוע הלם, לא רק בשבוע כוח למשל.
ושוגרזאזא ושאר חסידי הss - לא כולם מתאמנים מתחילים חלקם במצב בינוני ומעלה, לא לכולם זה מתאים, פשוט מאוד.

מחזק, זה בדיוק מה שאני אומר כל הזמן, קודם כל צריך לדעת מהו סוג המתאמן ורק אז לתת לו תכנית אימונים מסויימת.

ציטוט:

פורסם במקור על ידי sugarzaza (הודעה 911246)
אוקיי. מה העיקרון מאחורי התכנית? איפה השיטת עבודה? איפה המתאמן שיתאמן בתכנית שלך יהיה 3 חודשים אחרי שהוא התחיל את התכנית? איך זה משתווה לss, שאחרי חודשים ספורים בנאדם יכול לשלש את הסקואט שלו ולהוסיף 5-10-15 קילו על עצמו וזה נעשה אינספור פעמים.

כבר אמרתי לך שלעלות את משקלי העבודה זו לא המטרה זו הדרך.

ציטוט:

פורסם במקור על ידי sugarzaza (הודעה 911256)

תסביר לי בבקשה איך בפיצולים אתה מוותר על עצימות? אם כבר אתה מעלה את העצימות, ובגלל זה והעלייה בנפח הירידה בתדירות משתלמת.

מאיפו אתה אומר שמתאמן בינוני יכול להוסיף משקל משבוע לשבוע? זה באמת כבר מופרח לגמרי (תלוי בגנטיקה של המתאמן כמובן, אבל אני מדבר על הרוב הגדול של המתאמנים).

דבר אחרון, למה שמתאמן יעשה מדקאו או טקסס? מה זה הקטע הזה הוא לא יכול לבחור את הדרך שלו בעצמו?

Scylla 06-09-09 00:04

ציטוט:

פורסם במקור על ידי sugarzaza (הודעה 911290)
למה אתה מדבר על איתי על מתאמנים שבאים לשחק? אנחנו מדברים פה על שאיפה להתקדם כמה שיותר, כמה שיותר מהר. זה ספורט. אם אנשים מחפשים להיות בינוניים שלא ילכו על ss, זה הרבה יותר מדי קשה בשביל בנאדם שלא רוצה להשקיע. זה מאוד ריאלי אבל לאנשים שרוצים תוצאות ומוכנים לעבוד בשביל זה.

אני מעריך שאתה בן אדם בוגר שיודע שלא הכל שחור ולבן. לא כולם "באים לשחק" או "באדיבילדרים". באותה מידה אתה יכול להגיד שמי שלא לוקח קריאטין שלא יתאמן בכלל או מי שלא עושה דדליפט עדיף שלא יתאמן בכלל. למרות זאת לא חסרים מתאמנים שהגיעו לתוצאות הרצויות מבחינתם מבלי להקדיש אורח חיים לספורט. לא כולם ממהרים לעלות בכוח ובמשקל וכמה שיותר מהר. מעבר לכך, אני מתאמן רצוף סביב ה3 שנים שעם הזמן עליתי ברצינות ובעצימות ובהשקעה, בהתחלה הגעתי בלי גנטיקה מטורפת לתוצאות חביבות ששימחו אותי באותה תקופה. לא כולם באים להגיע ליד של 40+ ולשבור שיאים בדדליפט. בכל מצב בחיים צריך לדעת את עמק השווה ומה שמתאים לך, באותה מידה אני יכול לצאת עליך שאתה לא סופר קלוריות אז אל תתאמן או לא לוקח ממתקים אז אל תתאמן (אני סתם זורק אני לא באמת מכיר אותך) ואני לא יודע איך אתה היית בתחילת האימונים שלך אבל אני בחיים לא הייתי מתחיל מss (בזמנו) כי זו לא תוכנית ידידותית ולא קל לקפוץ אליה. בפועל אני מאמין שהיא יעילה אבל ריאלית שמתאמן מתחיל לחלוטין יתמיד בה כל עוד לא נשרף לו פיוז בקשר לbb כמו מתאמנים ותיקים... קשה לחשוב על אנשים שאני מכיר שהיו זורמים על התוכנית הזאת.

ואחרי כל זה שאני מאמין שאתה לא מסכים איתי, לפרוטוקול, ניהלתי אתמול ויכוח חורמה על חבר מתאמן שלהגדרתך "בא לשחק" (וגם להגדרתי) שאמר לי שהוא הולך לכדורגל אחרי האימון ומבחינתו לקחת שייק איתו זה אובססיבי והגזמה... ואני הייתי כמובן נגד ואני גם בדעה שלך. אבל צריך לדעת מהי מתינות ולתת תוכניות ותפריטים ריאלים ולא להפגיז 100% יעילות למישהו שלא היה בזה וכנראה גם לא יתמיד בזה אם הוא יתחיל בפול גז על ההתחלה.

moo 06-09-09 01:00

ציטוט:

פורסם במקור על ידי scylla (הודעה 911329)
אני מעריך שאתה בן אדם בוגר שיודע שלא הכל שחור ולבן. לא כולם "באים לשחק" או "באדיבילדרים". באותה מידה אתה יכול להגיד שמי שלא לוקח קריאטין שלא יתאמן בכלל או מי שלא עושה דדליפט עדיף שלא יתאמן בכלל. למרות זאת לא חסרים מתאמנים שהגיעו לתוצאות הרצויות מבחינתם מבלי להקדיש אורח חיים לספורט. לא כולם ממהרים לעלות בכוח ובמשקל וכמה שיותר מהר. מעבר לכך, אני מתאמן רצוף סביב ה3 שנים שעם הזמן עליתי ברצינות ובעצימות ובהשקעה, בהתחלה הגעתי בלי גנטיקה מטורפת לתוצאות חביבות ששימחו אותי באותה תקופה. לא כולם באים להגיע ליד של 40+ ולשבור שיאים בדדליפט. בכל מצב בחיים צריך לדעת את עמק השווה ומה שמתאים לך, באותה מידה אני יכול לצאת עליך שאתה לא סופר קלוריות אז אל תתאמן או לא לוקח ממתקים אז אל תתאמן (אני סתם זורק אני לא באמת מכיר אותך) ואני לא יודע איך אתה היית בתחילת האימונים שלך אבל אני בחיים לא הייתי מתחיל מss (בזמנו) כי זו לא תוכנית ידידותית ולא קל לקפוץ אליה. בפועל אני מאמין שהיא יעילה אבל ריאלית שמתאמן מתחיל לחלוטין יתמיד בה כל עוד לא נשרף לו פיוז בקשר לbb כמו מתאמנים ותיקים... קשה לחשוב על אנשים שאני מכיר שהיו זורמים על התוכנית הזאת.

ואחרי כל זה שאני מאמין שאתה לא מסכים איתי, לפרוטוקול, ניהלתי אתמול ויכוח חורמה על חבר מתאמן שלהגדרתך "בא לשחק" (וגם להגדרתי) שאמר לי שהוא הולך לכדורגל אחרי האימון ומבחינתו לקחת שייק איתו זה אובססיבי והגזמה... ואני הייתי כמובן נגד ואני גם בדעה שלך. אבל צריך לדעת מהי מתינות ולתת תוכניות ותפריטים ריאלים ולא להפגיז 100% יעילות למישהו שלא היה בזה וכנראה גם לא יתמיד בזה אם הוא יתחיל בפול גז על ההתחלה.

זה פורום פיתוח גוף
על מנת למקסם תוצאות בתחום הזה אנו רושמים את התגובות שלנו
אם בא לך לבוא לשחק, אין לי בעיה עם זה
אבל זה לא למקסם תוצאות

Scylla 06-09-09 03:13

ציטוט:

פורסם במקור על ידי moo (הודעה 911346)
זה פורום פיתוח גוף
על מנת למקסם תוצאות בתחום הזה אנו רושמים את התגובות שלנו
אם בא לך לבוא לשחק, אין לי בעיה עם זה
אבל זה לא למקסם תוצאות

בגדול אתה צודק מבחינת הרעיון הכללי. אבל בפועל אין אחד שעובד ב100% יעילות, כל אחד מוותר איפשהו, באיזושהי רמה. אני מאמין שעם זה אתה תסכים איתי. ההבדל הוא כמה אתה מוכן להשקיע וכמה אתה מוכן להקריב ואני בטוח שלא כל אחד שרק מתחיל להתאמן מוכן להתמסר באופן טוטאלי, במיוחד אם זה גילאי העשרה ובמיוחד אם זה מישהו בלי נסיון וידע בתחום.

אתן עוד דוגמא, אבא שלי התחיל לעבוד עם מדריך אישי פעם בכמה זמן עושה אימון אישי, במזל הוא נפל על מדריך מעולה שמבין המון, לאבא שלי יש הרגלי תזונה מזעזעים, מעשן, מעולם לא עשה ספורט, ונטול "רבאק" לגמרי. אותו מדריך היה יכול לבנות לו תפריט ולבנות לו תוכנית שתהיה יעילה מאוד אבל הוא רצה שהיא תהיה גם ריאלית, אז מתחילים בקטן ולאט לאט משדרגים, ככה אני מאמין שהוא יעבוד איתו ובמקרים ספציפית זו הדרך היחידה להגיע לתוצאות כלשהן.

moo 06-09-09 03:17

ציטוט:

פורסם במקור על ידי scylla (הודעה 911370)
בגדול אתה צודק מבחינת הרעיון הכללי. אבל בפועל אין אחד שעובד ב100% יעילות, כל אחד מוותר איפשהו, באיזושהי רמה. אני מאמין שעם זה אתה תסכים איתי. ההבדל הוא כמה אתה מוכן להשקיע וכמה אתה מוכן להקריב ואני בטוח שלא כל אחד שרק מתחיל להתאמן מוכן להתמסר באופן טוטאלי, במיוחד אם זה גילאי העשרה ובמיוחד אם זה מישהו בלי נסיון וידע בתחום.

אתן עוד דוגמא, אבא שלי התחיל לעבוד עם מדריך אישי פעם בכמה זמן עושה אימון אישי, במזל הוא נפל על מדריך מעולה שמבין המון, לאבא שלי יש הרגלי תזונה מזעזעים, מעשן, מעולם לא עשה ספורט, ונטול "רבאק" לגמרי. אותו מדריך היה יכול לבנות לו תפריט ולבנות לו תוכנית שתהיה יעילה מאוד אבל הוא רצה שהיא תהיה גם ריאלית, אז מתחילים בקטן ולאט לאט משדרגים, ככה אני מאמין שהוא יעבוד איתו ובמקרים ספציפית זו הדרך היחידה להגיע לתוצאות כלשהן.

אתה צודק
בדוגמא שלך המאמן תפקידו קודם כל לגרום לאבא שלך להתאמן
לא משנה מה הוא יעשה באימון

אבל אני ממליץ לאנשים לא כמו אבא שלך
אלא למי שרוצה להשקיע 100% או אפילו רק 80%
אני ממליץ, אתה יכול לקבל, לקבל חלק או בכלל לא

גם אם מישהו אחד לקח קצת ממה שאני רושם, אני שמח שעזרתי

Sugarzaza 06-09-09 03:44

ציטוט:

פורסם במקור על ידי terminater135 (הודעה 911292)
מחזק, זה בדיוק מה שאני אומר כל הזמן, קודם כל צריך לדעת מהו סוג המתאמן ורק אז לתת לו תכנית אימונים מסויימת.

כבר אמרתי לך שלעלות את משקלי העבודה זו לא המטרה זו הדרך.

תסביר לי בבקשה איך בפיצולים אתה מוותר על עצימות? אם כבר אתה מעלה את העצימות, ובגלל זה והעלייה בנפח הירידה בתדירות משתלמת.

מאיפו אתה אומר שמתאמן בינוני יכול להוסיף משקל משבוע לשבוע? זה באמת כבר מופרח לגמרי (תלוי בגנטיקה של המתאמן כמובן, אבל אני מדבר על הרוב הגדול של המתאמנים).

דבר אחרון, למה שמתאמן יעשה מדקאו או טקסס? מה זה הקטע הזה הוא לא יכול לבחור את הדרך שלו בעצמו?

בפיצולים אתה מוותר על עצימות לטובת נפח אימון, אתה עושה המון סטים (יחסית) באימון אחד ועושה אותו בתדירות נמוכה. דרך טובה להתקדם לאט

משקלי עבודה זה מטרה בגלל שזה המפתח שלך להיות מה שתרצה אחר כל. מפתח גוף, ספורטאי, מרים משקולות או סתם בכושר - יושפע ישירות מההתקדמות שלך במשקלי העבודה.

זו לא טענה מופרכת, אני מציע לך לקרוא קצת על מדקא ו5*5, מסבירים שם יפה על סיווג מתאמנים לפי רמה והתאמת תכנית מתאימה לפיה.

Scylla 06-09-09 04:48

אל תכליל, כל אחד מושפע ממשהו שונה. אני אישית רוב תקופות האימון שלי הייתי ab / abc, וגדלתי יותר בabc. ואני מדבר על תקופות שונות ולאורך זמן... יש עניין של התאוששות. אני אחרי אימון רגליים ספציפית לא מסוגל לעלות מדרגות יומיים אחרי אז סקוואט בטח שלא. כל אחד הוא אינדיוידואל.

Scylla 06-09-09 04:52

ציטוט:

פורסם במקור על ידי moo (הודעה 911372)
אתה צודק
בדוגמא שלך המאמן תפקידו קודם כל לגרום לאבא שלך להתאמן
לא משנה מה הוא יעשה באימון

אבל אני ממליץ לאנשים לא כמו אבא שלך
אלא למי שרוצה להשקיע 100% או אפילו רק 80%
אני ממליץ, אתה יכול לקבל, לקבל חלק או בכלל לא

גם אם מישהו אחד לקח קצת ממה שאני רושם, אני שמח שעזרתי

אני מזדהה עם זה למען האמת אותו חבר ש"בא לשחק"... באתי עם כל הכוונות הטובות שהוא יתאמן טוב (ולמזלו הוא בורך בגנטיקה מעולה וגם שהוא לא מתאמן שואלים אותו כמה זמן הוא מתאמן...) אבל הוא מסרב להשקיע מאמץ מינימלי מעבר ללכת לחדר כושר וגם שם חוץ מבנץ' וקצת דאמבלים הוא לא עושה שומדבר מורכב, זה הגיע למצב שאני מסרב לדבר איתו על אימונים ותזונה כי זה תמיד נגרר לויכוח מיותר.

arbel2 06-09-09 08:15

ציטוט:

פורסם במקור על ידי tima999 (הודעה 911187)
ארבל יש מצב אתה מביא לי לינק למאמר של התכנית הזאת? ניסיתי לחפש ולא מצאתי

http://www.israelbody.org/Index.asp?...ryID=82&Page=5

אני אודה בפה מלא שאני לא עושה את התוכנית כלשונה,אני עושה אותה שונה במקצת מהמקור אך נצמד לעקרונות הבסיס.

moo 06-09-09 13:46

ציטוט:

פורסם במקור על ידי scylla (הודעה 911379)
אל תכליל, כל אחד מושפע ממשהו שונה. אני אישית רוב תקופות האימון שלי הייתי ab / abc, וגדלתי יותר בabc. ואני מדבר על תקופות שונות ולאורך זמן... יש עניין של התאוששות. אני אחרי אימון רגליים ספציפית לא מסוגל לעלות מדרגות יומיים אחרי אז סקוואט בטח שלא. כל אחד הוא אינדיוידואל.

לא קיים "על כל אחד משפיע משהו אחר"

הפיזיולוגיה זהה
עצימות/נפח/תדירות -> ביחס אידיאלי -> הכי הרבה מאסת שריר וכוח

arbel2 06-09-09 14:57

ציטוט:

פורסם במקור על ידי moo (הודעה 911427)
לא קיים "על כל אחד משפיע משהו אחר"

הפיזיולוגיה זהה
עצימות/נפח/תדירות -> ביחס אידיאלי -> הכי הרבה מאסת שריר וכוח

הפיזיולוגיה זהה ברמת העיקרון,אבל בפועל דברים פועלים קצת אחרת אצל כל אחד.

Sugarzaza 06-09-09 15:02

ברור שיש הבדלים בין מתאמנים, יהיו מתאמנים שיוכלו למשוך ss פי 2 ממישהו אחר כי הם פריקים שמסוגלים להמשיך ולהוסיף משקל למוט בלי להפסיק. יש את עידן שכבר חצי שנה בתכנית ליניארית שבועית שאמורה להמשך חודשיים. הרעיון הוא לווסת את הפרמטרים בהתאם לרמה של המתאמן, וזה משהו שלא קורה בפיצולים בגלל חוסר מחשבה/ניסיון/הגיון בתכנון אימונים

terminater135 06-09-09 15:38

ציטוט:

פורסם במקור על ידי sugarzaza (הודעה 911373)
בפיצולים אתה מוותר על עצימות לטובת נפח אימון, אתה עושה המון סטים (יחסית) באימון אחד ועושה אותו בתדירות נמוכה. דרך טובה להתקדם לאט

משקלי עבודה זה מטרה בגלל שזה המפתח שלך להיות מה שתרצה אחר כל. מפתח גוף, ספורטאי, מרים משקולות או סתם בכושר - יושפע ישירות מההתקדמות שלך במשקלי העבודה.

זו לא טענה מופרכת, אני מציע לך לקרוא קצת על מדקא ו5*5, מסבירים שם יפה על סיווג מתאמנים לפי רמה והתאמת תכנית מתאימה לפיה.

כל הקטע בפיצולים זה לעלות את הנפח בלי לוותר על על עצימות, ולכן רק מתאמנים מתקדמים יכולים לעשות את הפיצולים הגבוהים, שאותם מתאמן מתחיל בחיים לא ישרוד.
והירידה בתדירות משתלמת בגלל הנפח שגדל, ולפעמים גם העצימות גודלת תלוי איך המתאמן עושה את התוכנית.

משקלי עבודה משפיעים ישירות על ההתקדמות שלך זה נכון, אבל הם לא המטרה.
בוא אני אתן לך דוגמא, מישהו שהמטרה שלו היא להגדיל את שרירי החזה לא יתעניין כל כך במשקלי העבודה שלו, אבל הדרך להגדיל את שרירי החזה היא לעלות משקלי עבודה בבנץ'.

לא אמרתי ש 5x5 זה מופרך, פשוט אחרי שלטענתכם המתאמן בנה בסיס טוב עם ss, אני לא רואה סיבה שהוא ימשיך בתוכניות מהסוג הזה.

Sugarzaza 06-09-09 15:59

אתה לא יכול להגדיל נפח ועצימות ביחד, זה תמיד בא אחד על חשבון השני. זה נכון ותקף לכל התכנית. אבל בתכניות נפח גבוה אמיתיות התדירות גם גבוהה, וככה אתה ממצה את עצמך לאורך התקופה (הבדרך כלל קצרה הזו). הבעיה עם מפתחי גוף זה שהם לא יודעים מה הם עושים, הם מורידים עצימות ותדירות ביחד ועושים את זה לאורך חודשים/שנים בלי לווסת את הפרמטרים לפי הרמה שלהם.

אגב, דרך טובה למפתח גוף מתקדם להתאמן זה 5*5 ותכנית נפח גבוה לסירוגין. לדוגמא מדקאו ואז ws (בתכנון מתאים), או 5*5 וסומולוב.

terminater135 06-09-09 17:10

ציטוט:

פורסם במקור על ידי sugarzaza (הודעה 911471)
אתה לא יכול להגדיל נפח ועצימות ביחד, זה תמיד בא אחד על חשבון השני. זה נכון ותקף לכל התכנית. אבל בתכניות נפח גבוה אמיתיות התדירות גם גבוהה, וככה אתה ממצה את עצמך לאורך התקופה (הבדרך כלל קצרה הזו). הבעיה עם מפתחי גוף זה שהם לא יודעים מה הם עושים, הם מורידים עצימות ותדירות ביחד ועושים את זה לאורך חודשים/שנים בלי לווסת את הפרמטרים לפי הרמה שלהם.

אגב, דרך טובה למפתח גוף מתקדם להתאמן זה 5*5 ותכנית נפח גבוה לסירוגין. לדוגמא מדקאו ואז ws (בתכנון מתאים), או 5*5 וסומולוב.

טוב אחי תגדיר למה אתה מתכוון כשאתה אומר עצימות כי נראה לי שאנחנו מתכוונים לשני דברים שונים (אני מתכוון בעצימות לרמת הקושי בכל סט).

מפתחי גוף יודעים טוב מאוד מה הם עושים, אני לא יודע מאיפה הבאת את זה שהם לא.

בקשר לדבר האחרון שאמרת, זה נשמע דיי הגיוני אבל זה תלוי כמובן במתאמן ובנתונים שלו (כמו כל דבר אחר בספורט הזה).

Scylla 06-09-09 17:28

אני בדעה של ארבל שברגע שאתה עובד fbw אתה לא יכול לעבוד נקודתית על הנקודות החלשות שלך. בכל אופן אני (מודה) ניסיתי פעם אחת תוכנית fbw, לא שהייתי מתחיל ממש, הייתה נורא קשה יחסית, ולא ראיתי מי יודע מה תוצאות. כרגע אני בabcd בprrs, שאני אמצה אותה, ואני מניח שזה יקח לא מעט זמן, אני אבחר באיזו 5*5 כלשהי ונראה את ההבדלים בהשפעה. למרות שכרגע אני לא רואה איך אני מתאושש תוך יומיים ברגליים...

DanielML 06-09-09 17:29

ציטוט:

פורסם במקור על ידי scylla (הודעה 911502)
אני בדעה של ארבל שברגע שאתה עובד fbw אתה לא יכול לעבוד נקודתית על הנקודות החלשות שלך. בכל אופן אני (מודה) ניסיתי פעם אחת תוכנית fbw, לא שהייתי מתחיל ממש, הייתה נורא קשה יחסית, ולא ראיתי מי יודע מה תוצאות. כרגע אני בabcd בprrs, שאני אמצה אותה, ואני מניח שזה יקח לא מעט זמן, אני אבחר באיזו 5*5 כלשהי ונראה את ההבדלים בהשפעה. למרות שכרגע אני לא רואה איך אני מתאושש תוך יומיים ברגליים...

חחחחחחחחחחחחחח תשכח מזה אין לך מה לעשות 5x5

moo 06-09-09 17:37

ציטוט:

פורסם במקור על ידי terminater135 (הודעה 911491)
טוב אחי תגדיר למה אתה מתכוון כשאתה אומר עצימות כי נראה לי שאנחנו מתכוונים לשני דברים שונים (אני מתכוון בעצימות לרמת הקושי בכל סט).

מפתחי גוף יודעים טוב מאוד מה הם עושים, אני לא יודע מאיפה הבאת את זה שהם לא.

בקשר לדבר האחרון שאמרת, זה נשמע דיי הגיוני אבל זה תלוי כמובן במתאמן ובנתונים שלו (כמו כל דבר אחר בספורט הזה).

עצימות % מתוך rm

למשל לעבוד עם 95 ק"ג שהrm שלך 100 זה עצימות גבוהה
לעבוד עם 70 ק"ג (עצימות בינונית, שתאפשר לך לעבוד בנפח גבוה - הרבה סטים וחזרות)

terminater135 06-09-09 17:46

ציטוט:

פורסם במקור על ידי moo (הודעה 911513)
עצימות % מתוך rm

למשל לעבוד עם 95 ק"ג שהrm שלך 100 זה עצימות גבוהה
לעבוד עם 70 ק"ג (עצימות בינונית, שתאפשר לך לעבוד בנפח גבוה - הרבה סטים וחזרות)

אז אני לא מבין למה sugerzaza אמר שהעצימות יורדת כשמעלים נפח (ככה הפיצולים לא היו הגיוניים),
מתאמן שהוא יותר מתקדם יכול לעשות עצימות גבוהה עם נפח גבוה.

moo 06-09-09 18:01

מתאמן מתקדם יכול לבצע עצימות גבוהה בנפח גבוהה יחסית
כל מתאמן נפח ועצימות יבואו אחד על חשבון השני

אין פה אף מתאמן מתקדם, צר לי
לכן ss היא למתחיל 3 סטים של 5
ו 5x5 לבינוני + 5 סטים של 5 וככה הנפח עולה (עוד 2 סטים)

אין לך מושג מזה מתקדם...
(ועוד לא נגעתי בהתאוששות, אל תשכח שאלו תוכניות של 3 סקווטים כבדים בשבוע)

Scylla 06-09-09 18:37

אני מסכים איתך שזמן זה לא פקטור לקבוע אם המתאמן הוא מתקדם או לא, וקיימים מתאמנים שמתאמנים הרבה זמן יחסית אבל באופן מקובע וללא התקדמות.

בכל אופן אשמח לשמוע מהי ההגדרה שלך למתאמן מתקדם שאתה מחליט שאני / הוא / מישהו אינם כאלה.

אגב אני אישית בprrs ספציפית, בשבוע כוח אני יכול להחזיק המון המון סטים קרוב מאוד לrm, לעומת זאת בשבוע חזרות מתי שמשחקים עם הטווח חזרות ועובדים גם על 12+ חזרות, אני יורד משמעותית במשקלים ככל שהאימון ממשיך. שבוע הלם נראה לי בלתי אפשרי להחזיק קרוב לrm.

terminater135 06-09-09 19:10

ציטוט:

פורסם במקור על ידי moo (הודעה 911528)
מתאמן מתקדם יכול לבצע עצימות גבוהה בנפח גבוהה יחסית
כל מתאמן נפח ועצימות יבואו אחד על חשבון השני

אין פה אף מתאמן מתקדם, צר לי
לכן ss היא למתחיל 3 סטים של 5
ו 5x5 לבינוני + 5 סטים של 5 וככה הנפח עולה (עוד 2 סטים)

אין לך מושג מזה מתקדם...
(ועוד לא נגעתי בהתאוששות, אל תשכח שאלו תוכניות של 3 סקווטים כבדים בשבוע)

כשאמרתי מתאמן מתקדם התכוונתי בכללי לא בהכרח פה (למרות שכן יש פה מתאמנים מתקדמים פשוט הם לא צריכים לשאול אותנו שאלות בקשר לאימונים, אנחנו אלה ששואלים אותם:)).

אבל יש פה כמה מתאמנים שכבר עברו את השלב של מתחילים והם יכולים לעשות תוכניות בסגנון abc ו abcd (תלוי בגנטיקה/התאוששות כמובן) שבהן הנפח הוא יחסית גדול (בעיקר בהשוואה ל ss) ועדיין הם יכולים לעבוד בעצימות גבוהה.

ותגדיר מה זה בשבילך מתאמן מתקדם שאני ידע למה אתה מתכוון.

ציטוט:

פורסם במקור על ידי scylla (הודעה 911542)
אני מסכים איתך שזמן זה לא פקטור לקבוע אם המתאמן הוא מתקדם או לא, וקיימים מתאמנים שמתאמנים הרבה זמן יחסית אבל באופן מקובע וללא התקדמות.

בכל אופן אשמח לשמוע מהי ההגדרה שלך למתאמן מתקדם שאתה מחליט שאני / הוא / מישהו אינם כאלה.

אגב אני אישית בprrs ספציפית, בשבוע כוח אני יכול להחזיק המון המון סטים קרוב מאוד לrm, לעומת זאת בשבוע חזרות מתי שמשחקים עם הטווח חזרות ועובדים גם על 12+ חזרות, אני יורד משמעותית במשקלים ככל שהאימון ממשיך. שבוע הלם נראה לי בלתי אפשרי להחזיק קרוב לrm.

כשאמרתי שזמן הוא פקטור חשוב התכוונתי לזמן שבו עובדים כמו שצריך עם תזונה נכונה והתקדמות רציפה,
אני למשל הולך לחדר כושר כבר חצי שנה, אבל רק בחודש האחרון התחלתי להתאמן נכון ועם תזונה נכונה, ולכן אני מחשיב את זמן האימונים שלי לכחודש ולא לכחצי שנה.

moo 06-09-09 19:30

ציטוט:

פורסם במקור על ידי terminater135 (הודעה 911555)
כשאמרתי מתאמן מתקדם התכוונתי בכללי לא בהכרח פה (למרות שכן יש פה מתאמנים מתקדמים פשוט הם לא צריכים לשאול אותנו שאלות בקשר לאימונים, אנחנו אלה ששואלים אותם:)).

אבל יש פה כמה מתאמנים שכבר עברו את השלב של מתחילים והם יכולים לעשות תוכניות בסגנון abc ו abcd (תלוי בגנטיקה/התאוששות כמובן) שבהן הנפח הוא יחסית גדול (בעיקר בהשוואה ל ss) ועדיין הם יכולים לעבוד בעצימות גבוהה.

ותגדיר מה זה בשבילך מתאמן מתקדם שאני ידע למה אתה מתכוון.

כשאמרתי שזמן הוא פקטור חשוב התכוונתי לזמן שבו עובדים כמו שצריך עם תזונה נכונה והתקדמות רציפה,
אני למשל הולך לחדר כושר כבר חצי שנה, אבל רק בחודש האחרון התחלתי להתאמן נכון ועם תזונה נכונה, ולכן אני מחשיב את זמן האימונים שלי לכחודש ולא לכחצי שנה.

לפני שאתה נותן עצות לך תלמד
מזה עצימות
מזה מתאמן מתקדם
למה תוכנית כמו ss מתאימה למתחילים
עצימות מול נפח

קיצר יוצא לך הרבה שטויות מהמקלדת בגלל חוסר ידע

terminater135 06-09-09 20:09

ציטוט:

פורסם במקור על ידי moo (הודעה 911565)
לפני שאתה נותן עצות לך תלמד
מזה עצימות
מזה מתאמן מתקדם
למה תוכנית כמו ss מתאימה למתחילים
עצימות מול נפח

קיצר יוצא לך הרבה שטויות מהמקלדת בגלל חוסר ידע

אתה לפני רגע אמרת לי מה זה עצימות (אם הבנתי נכון זה האחוז בכל משקל שמרימים בסט מהRM1 של המתאמן, תקן אותי אם אני טועה).
אם תוכל להביא לי קישור למקום שכתוב בו למה ss כל כך מתאימה למאמנים מתחילים אני אשמח לקרוא אותו (כבר קראתי את starting strength אז אני מתכוון למשהו אחר אם יש).
כנ"ל לגבי עצימות מול נפח, אם תוכל לתת לי קישור למאמר שמדבר על זה או הסבר קצר אני מאוד יעריך את זה.

חוץ מזה אני לא רואה את הוויכוח הזה מגיע לשום מקום, ואני וחושב שכרגע אנחנו לא נוכל להגיע להסכמה (אולי אני עוד יחליט לנסות את SS מתישהו אבל לא כרגע), ואני חושב שהכי טוב זה שננסה לעזור פה למתאמנים אחרים ואולי גם אחד לשני במקום לעשות ויכוח שיכול גם להגיע לעוד 20 עמודים.

moo 06-09-09 20:10

חחחחחחחחחחחחחחחחחחח
אתה ענק
פשוט ענק

קראת את ss אני חותך את הביצים
הכל כתוב שם

terminater135 06-09-09 20:16

ציטוט:

פורסם במקור על ידי moo (הודעה 911597)
חחחחחחחחחחחחחחחחחחח
אתה ענק
פשוט ענק

קראת את ss אני חותך את הביצים
הכל כתוב שם

קראתי את ss כן, ולא מצאתי שם סיבה אמיתית למה זו תוכנית כל כך טובה למתחילים.
תגיד לי באיזה חלק זה בספר ואני יבדוק עוד פעם לראות אם פספתי משהו.

Sugarzaza 06-09-09 21:23

הויכוח הזה לא יתקדם לשום מקום כי אתה לא יודע מספיק בשביל להגיע למסקנות מושכלות, חצי מהמושגים והקונספטים אתה לא מכיר ומבין. איך אפשר לקרוא לזה ויכוח? בינתיים זה היה להשלים לך חורים בהשכלה.

terminater135 06-09-09 21:59

ציטוט:

פורסם במקור על ידי sugarzaza (הודעה 911643)
הויכוח הזה לא יתקדם לשום מקום כי אתה לא יודע מספיק בשביל להגיע למסקנות מושכלות, חצי מהמושגים והקונספטים אתה לא מכיר ומבין. איך אפשר לקרוא לזה ויכוח? בינתיים זה היה להשלים לך חורים בהשכלה.

איזה חור בדיוק השלימו לי בהשכלה? ומאיפה יש לך את כל הידע שלך? מהספרים של ריפטו?
ואני בכלל לא הבן אדם היחיד פה שהולך נגד ss, האמת רוב הפורום פה נגד התוכנית הזאת כולל אנשים שמבינים עניין אז אני חושב שאתה לא יכול לומר שזה בגלל שחסרים לי מושגים (בתכלס חוץ מmoo אף אחד מכם לא נתן טענה חצי הגיונית ללמה ss זו תוכנית טובה).
אתה הולך אחרי ריפטו בצורה מוחלטת ולא מוכן לשמוע שום דבר אחר, וכשמישהו בא ונותן טיעונים נגד ss אתה ישר מתעצבן ודורש לתת לו באן (כן אני מדבר על עצמי).
אז חאלס, התוכנית לא נשמעת הגיונית, ועלייה במשקלי עבודה מאימון לאימון זה לא טיעון טוב ללמה לעשות אותה (אתם לא באמת הבאתם טיעון אחר חוץ מזה).

וכשאמרתי שהוויכוח הזה לא יגיע לשום מקום זה היה בגלל שאתם לא מוכנים לשמוע שום דבר אחר, בניגוד אלי שביקשתי מmoo שיסביר לי בצורה הגיונית למה כדיי למתאמן מתחיל לעשות MOO) SS אני עדיין מחכה)

ואם לא שמת לב, את רוב הטעונים פה נגד ss אני כתבתי וחלק מהם גם scylla כתב, אבל אני מקווה שיגיעו לפה עוד חברה רציניים ויסבירו לכם מה הטעויות שלכם.

Sugarzaza 06-09-09 22:03

הסיבה היא שנפח העבודה, עצימות העבודה ותדירות העבודה מסודרים בצורה אידאלית למתחיל להפוך ל-לא מתחיל בזמן הכי מהר תוך כדי מיצוי התקופה בצורה הכי טובה (גם טכנית, גם מבחינת מאסת שריר וגם מבחינת משקלי עבודה). אין תכנית מודרנית שמשתווה לזה. זה לא משהו חדש, זה מבוסס על עקרונות שהיו קיימים הרבה לפני ss וws ו5*5, ובטוח שלפני abcdefwf. סה"כ לקחו אותם ונתנו להם שם והסבירו אותם טוב.

moo 06-09-09 22:17

ציטוט:

פורסם במקור על ידי terminater135 (הודעה 911681)
איזה חור בדיוק השלימו לי בהשכלה? ומאיפה יש לך את כל הידע שלך? מהספרים של ריפטו?
ואני בכלל לא הבן אדם היחיד פה שהולך נגד ss, האמת רוב הפורום פה נגד התוכנית הזאת כולל אנשים שמבינים עניין אז אני חושב שאתה לא יכול לומר שזה בגלל שחסרים לי מושגים (בתכלס חוץ מmoo אף אחד מכם לא נתן טענה חצי הגיונית ללמה ss זו תוכנית טובה).
אתה הולך אחרי ריפטו בצורה מוחלטת ולא מוכן לשמוע שום דבר אחר, וכשמישהו בא ונותן טיעונים נגד ss אתה ישר מתעצבן ודורש לתת לו באן (כן אני מדבר על עצמי).
אז חאלס, התוכנית לא נשמעת הגיונית, ועלייה במשקלי עבודה מאימון לאימון זה לא טיעון טוב ללמה לעשות אותה (אתם לא באמת הבאתם טיעון אחר חוץ מזה).

וכשאמרתי שהוויכוח הזה לא יגיע לשום מקום זה היה בגלל שאתם לא מוכנים לשמוע שום דבר אחר, בניגוד אלי שביקשתי מmoo שיסביר לי בצורה הגיונית למה כדיי למתאמן מתחיל לעשות moo) ss אני עדיין מחכה)

ואם לא שמת לב, את רוב הטעונים פה נגד ss אני כתבתי וחלק מהם גם scylla כתב, אבל אני מקווה שיגיעו לפה עוד חברה רציניים ויסבירו לכם מה הטעויות שלכם.

בקצרה
כדי לגדול ולהתחזק הכי מהר צריך לאכול טוב ולהתאמן
למה ss
תרגילי בסיס שכל הגוף גדל
מעט תרגילים/סטים וחזרות כדי שתוכל את אותם תרגילים לבצע בעצימות גבוהה
סקווט 3 פעמים בשבוע (סקווט הוא התרגיל הכי חשוב שכל הגוף עובד בו, והרגליים הם הבסיס לכל)
התקדמות ליניארית מאימון לאימון

זוהי תוכנית מאוד עצימה עם נפח סביר ויכולת להתאושש מאימון לאימון
אם תשנה משתנה אחד ממנה אתה תפגע בהתקדמות, למשל:

תעלה נפח (סטים/תרגילים) - תפגע בעצימות וביכולת להתאשש לאימון הבא
תעלה עצימות - לא תוכל לעבוד בנפח מינימאלי להתקדמות, תתקע במשקלי עבודה, לא תתאושש, תפצע
תבצע פיצול (תוריד סקווט לפעם/פעמיים בשבוע) - תפגע באלמנט התדירות והשריר שלך יגדל פחות

מקווה שנתתי קצה של תחילת התשובה
עוד פעם, תקרא את הספר ליצן קטן נחמד

אני לא מתכוון לתרגם פה את הספר...

עריכה : שוגרזאזא לא שמתי לב שסיכמת את זה מצויין בהודעה מעליי, אבל אני מקווה שלליצן יש כלים בסיסים של הבנת הנקרא להבין מה רשמת...

terminater135 06-09-09 22:32

ציטוט:

פורסם במקור על ידי sugarzaza (הודעה 911684)
הסיבה היא שנפח העבודה, עצימות העבודה ותדירות העבודה מסודרים בצורה אידאלית למתחיל להפוך ל-לא מתחיל בזמן הכי מהר תוך כדי מיצוי התקופה בצורה הכי טובה (גם טכנית, גם מבחינת מאסת שריר וגם מבחינת משקלי עבודה). אין תכנית מודרנית שמשתווה לזה. זה לא משהו חדש, זה מבוסס על עקרונות שהיו קיימים הרבה לפני ss וws ו5*5, ובטוח שלפני abcdefwf. סה"כ לקחו אותם ונתנו להם שם והסבירו אותם טוב.

איך בדיוק זה הופך מתחיל ללא מתחיל בצורה הכי מהירה אני לא מבין, ויש הרבה פקטורים חוץ ממשקלי עבודה שקשורים ברמתו של המתאמן.
יש הרבה תוכניות שמשתוות ואפילו עוברות את ss, זה הכל תלוי במטרות המתאמן ובנתונים שלו (שני דברים שאתם מתעלמים מהם לגמרי).

moo 06-09-09 22:37

ציטוט:

פורסם במקור על ידי terminater135 (הודעה 911719)
איך בדיוק זה הופך מתחיל ללא מתחיל בצורה הכי מהירה אני לא מבין, ויש הרבה פקטורים חוץ ממשקלי עבודה שקשורים ברמתו של המתאמן.
יש הרבה תוכניות שמשתוות ואפילו עוברות את ss, זה הכל תלוי במטרות המתאמן ובנתונים שלו (שני דברים שאתם מתעלמים מהם לגמרי).

אתה מתעלם מדבר אחד
ss תקדם מתאמן הכי מהר לכוח + מאסה (הסיבות לכך רשומות בהודעות שלי ושל שוגרזאזא)

אם המטרה של מתאמן היא לא כח/מאסה (נתעלם מחיטוב כרגע, כי אז זה ידרוש עוד הסברים מפרכים מצידנו) אז אותו מתאמן הוא ליצן, מקומו בקרקס, צבע אפו הוא אדום והוא משחק עם 3 כדורים צבעוניים...

Sugarzaza 06-09-09 22:37

ציטוט:

פורסם במקור על ידי terminater135 (הודעה 911719)

משקלי עבודה זה לא פקטור, זה אינדיקציה די כללית לרמת המתאמן אבל לא ממש. מתחיל זה בנאדם שיכול להוסיף משקל למוט מאימון לאימון. Intermediate פעם בשבוע.
Advanced בתכנון חודשי, וelite שנתי.

אוקיי, בוא נאמר את זה ככה. למתחילים שהמטרה שלהם להתחזק ולגדול כמה שיותר תוך פיתוח בסיס טכני אין תכנית כרגע שטובה יותר מזו.

terminater135 06-09-09 22:51

ציטוט:

פורסם במקור על ידי moo (הודעה 911701)
בקצרה
כדי לגדול ולהתחזק הכי מהר צריך לאכול טוב ולהתאמן
למה ss
תרגילי בסיס שכל הגוף גדל
מעט תרגילים/סטים וחזרות כדי שתוכל את אותם תרגילים לבצע בעצימות גבוהה
סקווט 3 פעמים בשבוע (סקווט הוא התרגיל הכי חשוב שכל הגוף עובד בו, והרגליים הם הבסיס לכל)
התקדמות ליניארית מאימון לאימון

זוהי תוכנית מאוד עצימה עם נפח סביר ויכולת להתאושש מאימון לאימון
אם תשנה משתנה אחד ממנה אתה תפגע בהתקדמות, למשל:

תעלה נפח (סטים/תרגילים) - תפגע בעצימות וביכולת להתאשש לאימון הבא
תעלה עצימות - לא תוכל לעבוד בנפח מינימאלי להתקדמות, תתקע במשקלי עבודה, לא תתאושש, תפצע
תבצע פיצול (תוריד סקווט לפעם/פעמיים בשבוע) - תפגע באלמנט התדירות והשריר שלך יגדל פחות

מקווה שנתתי קצה של תחילת התשובה
עוד פעם, תקרא את הספר ליצן קטן נחמד

אני לא מתכוון לתרגם פה את הספר...

עריכה : שוגרזאזא לא שמתי לב שסיכמת את זה מצויין בהודעה מעליי, אבל אני מקווה שלליצן יש כלים בסיסים של הבנת הנקרא להבין מה רשמת...

זה שצריך לאכול טוב והרבה בשביל לגדול אני יודע וזה מתאים לכל תוכנית אימונים כל שהיא.
תרגילי בסיס מורכבים עושים גם בתוכניות רגילות זה כלל בסיס.
העצימות שיורדת בפיצולים היא הרבה יותר קטנה מהעלייה של הנפח, ולכן זה שווה את זה.
לא חייבים בכלל לעשות 3 פעמים סקוואט בשבוע אני לא יודע מאיפה בכלל הבאת את זה.
אני מצטער אבל התקדמות ליניארית מאימון לאימון זו לא סיבה מספיק טובה.

התוכנית כמו שאמרת היא מאוד עצימה אבל הנפח שלה הוא בכלל לא סביר, הוא נמוך, מאוד.
בכל תוכנית שבנוייה טוב יש מספיק מנוחה מאימון לאימון (בפיצולים זה עד האימון הדומה הבא זאת אומרת מ a ל a ולא מ a ל b).

אתה צודק שב ss לרוב לא צריך לשנות דברים, אבל אני מדבר על תוכניות שונות לגמרי.

דבר אחרון אני קראתי את הספר ואם אתה לא רוצה להאמין לי שאחרי שראיתי מה שכתוב שם לא חטפתי שוק ששינה לגמרי את תפיסת האימונים שלי אז זה כבר בעייה שלך.

כל הזמנים הם GMT +3. השעה כרגע היא 09:42.

מופעל על: vBulletin Version 3.7.2
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
כל הזכויות שמורות לישראלבודי בע"מ