![]() |
ציטוט:
את זה חשוב שכולם יבינו! |
שאלה בקשר לHST
שבועיים ראשונים של ה-15 חזרות אני מתחיל מהמשקל הנמוך ומעלה כל אימון משקל (שאני כבר יודע מראש לפי החישובים עם המשקל הנמוך),ואז אני עובר לשבוע השני של ה-15 חזרות ואני מתחיל חזרה מהמשקל הקל או שנשאר עם המשקל הסופי?(אותה שאלה בקשר לשובע הראשון של ה-10 חזרות) |
גל ומשה, אני מסכים איתך באופן כללי על הכיוון שהעלתם על כך שהשרירים מקבלים עבודה עקיפה (ובכל זאת לא עקיפה כל כך) גם בימים שאחרי האימון המרכזי על שריר מסויים...לא חשבתי על זה אף פעם....
בכל אופן, אם תשימו לב, תוכלו לאמץ את זה גם לאנשים רכמוני וכמוכם, לדוגמא: א' - חזה ויד קדמית (עבודה על הראשיים הקדמיים של הכתף, כלומר הקדמי והאמצעי ב' - רגליים ג' - גב יד אחורית (עבודה על הראש האחורי של הכתף ד' כמו א' ה' כמו ב' ו כמו ג' והנה קיבלתם 48 שעות מנוחה לשריר קטן (שמן הסתם נעבוד עליו חלש יחסית ולא 12 סטים) ו72 שעות מנוחה לאימון קונצטרי של השרירים הגדולים יותר. בואו נגיד שאני נותן 9 סטים לגב, כנ"ל לחזה, 7-8 לקוואדס ולהאמס כל אחד, 2 סטים לכל ראש בכתפיים ו 3-5 סטים לבייספס ולטרייספס כל אחד. ברור שעבודה לכשל לעיתים רחוקות יחסית. לדעתכם התוכנית הזאת עצימה מדי? שמעו לדעתי הרבה אנשים מסוגלים לעמוד בה... וברור שיש פה עבודה רבה יותר על כל שריר מאשר תוכנית של AB... משכנו את התוכנית עוד רמה קדימה. תביעו את דעתכם על התוכנית חשוב לי לדעת אם אתם חושבים שהיא עצימה מדי. ד"א דיברתי על זה כבר עם משה, יש לי חבר רופא במכון שדי בעסק של בודיבילדינג, הוא עשה קורס מאמנים+מאמנים בכירים והבן אדם בהמה...בכל מקרה זה לא העניין ברור שאני מתווכח איתו בכל שנייה שאנחנו ברדיוס של 10 מטר אחד מהשני, והוא הציע לי לעשות בדיקות על עצמי בשביל לסגור את הסוגייה הזאת, לפחות לגבי הגוף שלי. נעשה אימון אחד עם 20 סטים לחזה ונבדוק סינטזת חלבון בשריר 24,48 ו96 שעות אחרי ונראה עם סינטזת החלבון ממשיכה. הוא גם הציע לי לעשות בדיקה של מאזן חנקתי אחרי אימון , יום אחד עם 240 גרם חלבון ו40 במהלך האימון (כמו שקיד ממליץ וכמונו שכולנו נוהגים או נהגנו לעשות) ופעם אחת עם 150 גרם חלבון בלי חלבון במהלך האימון. הוא טוען ששיש בגוף מספיק חומצות אמינו להתמודד עם הקטבוליזם של אימון מהסוג שאני עושה ושלכל תוספת הינה מעמסה על הגוף. כנראה עשיתי עליו רושם הא? בכל מקרה יש עוד זמן....כנראה חודש אחרי שאני אתגייס. ד"א הוא 90 קילו, משהו כמו 12%, וההפתעה - הוא אוכל 90 גרם חלבון מלא ביום מאז שהתחיל להתאמן. אחרי האימון לדוגמא הוא אוכל 2 ביצים שלמות |
ציטוט:
|
בנוגע לתכנית שהצעת, לא רשמת מספיק פרטים בשביל לדעת האם היא אפקטיבית או לא, למשל מה מטרתה של התכנית, מהו טווח החזרות, קצב העבודה, סוגי התרגילים, בנוסף לא ציינת עבודה ישירה על הכתפיים אולם בפירוט רשמת 2 סטים לכל ראש בכתפיים כאשר ציינת שהכתפיים יקבלו אך ורק עבודה עקיפה מהחזה ומהגב!
כמות הסטים שציינת גדולה למדיי ואיננה נחוצה אך שוב, אני לא יכול לקבוע זאת עדיין עקב חוסר פרטים! אז תחזור אם יותר פרטים ותכנית יותר מפורטת ( אני בטוח שאתה יודע על איזה פרטים אני מדבר ) ואני יגיב לך בהתאם. יום טוב! |
בנוגע לתכנית .. בשביל מה לעבוד על ראש קדמי ואחורי? צריך לעבוד רק על האמצעי .. לפי דעתי לפחות.
דבר שני . זה נראה כמו תכנית AB סטנדרטית , רוב האנשים עובדים 12 סטים לחזה/גב ו6-8 סטים לכתפיים/ידיים , וכולם עומדים בזה עם הגעה לכשל. השאלה היא אם הגירוי הזה הוא לא יותר ממה שצריך.. ד"א , קוודס והמס לא מקבלים אותו מספר של סטים , הקוודס יותר גדול. |
ציטוט:
לפי דעתי עבודה על הקידמי זה כל מה שצריך. לחיצה עם מוט או דאמבלס זה כל מה שצריך לדלתא. האחורית עובדת מספיק בגב והאמצעית בלחיצות כתפיים למיניהן. ככה זה הולך אצלי לפחות. |
ציטוט:
|
ציטוט:
אני התכוונתי כאלטרנטיבה להנפות לצדדים וכו' שהשריר מטרה שלהם הוא הדלתא האמצעית. כמובן שהכתף קדמית עובדת יותר חזק בלחיצות כתפיים. |
ציטוט:
|
אממ אז ABC זו תוכנית לא טובה? :\
|
יש לי שאלה,
אנשים כמו עומרי למשל שעובדים ABC מה התגובה שלכם לכל מה שהולך כאן?? איזה תגובת קאונטר יש לכם?? אני בטוח שהפוסט הזה רק יהיה יותר מעניין עם קצת דעות מנוגדות (חוץ מאלו שכבר רצו כאן :D ). מתן. |
ציטוט:
גם אני עובד ABCD עם יום אחד מנוחה בין מחזור למחזור. וכל אחד משפיע אחרת,כמה שיותר לנסות יותר טוב. אבל ששמעתי על תוכניות כמו HST וכל זה,חשבתי יותר מדי בלאגן. אני מסתדר טוב מאוד עם התוכנית הזאת שלי,מתקדם כל פעם לאט לאט (בכל זאת כמה שיותר זמן תתאמן תתחיל להיעצר,מי שיש לו נסיון יבין). |
מה יש להגיד? שהמקצוענים יתחילו להתאמן בשיטות המוזרות האלה אולי גם אני אתחיל.
בינתיים לא ראיתי אף מפתח גוף שמתאמן ככה. וזה גם ניראה לי דבילי, ולא יעזור כל הטיעונים שכל אחד ירשום פה , מה שניראה לי דבילי אני לא הולך לעשות בן אדם שעושה דברים נגד ההיגיון שלו כי מישהו מהאינטרנט אמר שזה טוב אז.. nono בכל אופן ABC זה השילוב המושלם לפי דעתי הוא נותן לי גם תדירות גבוהה כל שריר פעמיים בשבוע, וגם עצימות. אני ירדתי ל-ABC רק בגלל שאין לי אימוני כתפיים בכלל והאימון חזה שלי קצר מאוד ודי חלש שוב בגלל הכתף.. |
המקצוענים , בפעם המיליון , על סטרואידים. ד"א , מנצר גם היה מקצוען אם זכרוני אינו מטעני.
|
יופי אז אחד התאמן ככה מתוך מילון, זה שהם על סטרואידים לא משנה שום תהליך פיזיולוגי בגוף שלהם,מה אתה חושב שהם רובוטריקים? הגוף שלהם עובד כמו הגוף שלך אבל- עם כל הנגזרות של עודף טסטוסטרון, נכון השיקום מהיר יותר אבל זה הכל יחסי, גם ההרס חזק יותר זה הכל מתאזן. אבל לא משנה מה כל גוף אנושי עובר אותם תהליכים בדיוק להגיד שמפתח גוף מקצועי יגדל מתוכנית ABC או ABCD ומישהו טבעי לא יגדל ככה זה יהיה טפשי!
השיטות האלה של ה-HST כמה זמן הן קיימות בדיוק? ככה כולם התאמנו כל השנים בחלוקה ל-4 או ל-3 אז מה עכשיו פתאום השיטה הזאת של ה-HST כל כך מהפכנית שהיא משנה את כל הפיזולוגיה של הגוף נכון? הרי זה הכל עניין של טרנד באה שיטה חדשה כולם רוצים לנסות אותה איזה יופי, אני רוצה לתת לזה את מבחן המציאות תרשו לי.. מזה מבחן המציאות? עוד 10 שנים לראות אותה קיימת עדיין עם אנשים ברמה המקצועית שמתאמנים בשיטה הזאת,(דרך אגב בכל שיטה הם יגדלו זה לא כזה משנה). בכל אופן אני לא אחד שהולך עם הזרם, וגם אם כולם עכשיו יעברו לשיטה הזאת אני לא יעבור אליה , שוב מהסיבה שהיא ניראת לי טיפשית ונוגדת את ההיגון שלי, ומה שלא הגיוני אני לא יעשה בחיים. sbb4 |
דווקא בתקופה שבודיבילדרים היו טבעיים יחסית , בעידן של ארנולד , היו הרבה תכניות של HFT - למשל 5*5 הלכה חזק באותה תקופה.
עם הסטרואידים בא הטירוף. |
משה,אין טעם להתווכח חבל לבזבז אנרגיות סתם, המרצה שלי בקורס תזונה אמר לי משהו חכם: "זה לא משנה מה אני אגיד אני עדיין לי אשנה את דעתך באמת נכון" ? אז חבל על הויכוח :D
כל אחד עושה מה שההיגיון שלו אומר לו, ולכל שיטה יש את החסידים שלה ואת ה-1000 מחקרים שמראים שדווקא היא הכי אפקטיבית. |
הסבר של גל לגבי התוכנית לעליה במסה של לייל מקדונלד , תוכנית מומלצת מאוד שמתבססת על פרודיזציה משולבת ו-HFT.... אני ממליץ לכולם לעבור על זה , הסבר נפלא וקישורים חשובים:
ציטוט:
|
ציטוט:
"לא ראיתי אף מפתח גוף שמתאמן ככה" - תכנס לפורומים הבאים; BB.COM, Bodyrecomposition.com, Elitefitness.com, Muscletalk.co.uk, Ironaddicts.com, Intensemuscle.com ותראה שמחוץ לארצינו הקטנה והמרוחקת ישנם אנשים עם ידע בתחום מעל למה שאנו מכירים וכמובן שתכניות הHigh Frequency הן הכי פופולריות בקרבם. ציטוט:
אם לא היה כאן הגיון אז תאמין לי, לא היו מבצעים את התכניות הללו כלכך הרבה אנשים. אפשר לומר אפילו שיש הרבה יותר הסבר מדעי לHFT מאשר לLOWFT, או תגובות נגד!. ציטוט:
ציטוט:
ציטוט:
יש עדיין מקום לתכניות הללו לאנשים טבעיים, יותר בקרב הקהל המבוגר שהלחץ של הHigh Frequency Training יכביד עליו יותר מדי. שום דבר לא נעלם וכל אחד צריך לחשוב בהגיון, בהבנה של הגוף ולפי המטרות שלו. ציטוט:
שמע עומרי, אני יודע שאתה לא רואה הרבה הגיון בתכניות הללו, אך אני הסברתי זאת, לא קיימת אפשרות שלמישהוא מאיתנו יהיה יעיל לעבוד אימון שלם על הגב (16 סטים לדוגמא) במקום פעמיים בשבוע (6,7 סטים), או שלוש פעמים בשבוע (1,2,3,4 סטים) בהתאמה לשאר הפונקציות. הסברתי על IDF, אלה הם שלושה מרכיבים שצריכים להיות מותאמים למתאמן. כאשר אנו על חומרים, העצימות והווליום (Density, Intensity) יכולים (למעשה חייבים) להיות הרבה יותר גבוהים, דבר שמוביל לאימון הרבה יותר ארוך בהנחה שננסה לשמור על תדירות (Frequency) גבוהה. לכן הם עובדים בתדירות נמוכה, או אפילו פעמיים ביום, או שבעצם פשוט כל דבר שהמפלצות הגנטיות האלה יעשו עדיין יגרום להם לגדול. מה שאנו צריכים זה פשוט להתאים את שלושת הפונקציות הללו ליכולות שלנו. התכניות המשונות הללו עושות זאת בשבילנו, ללא צורך לשבור את הראש על הנפצות של תכניות אימונים. גם כן, התכניות הללו עובדות לפי פרודיזציה מסויימת ולכן הן כלכך מוצלחות. תראה, מתן ניסה לראות איזה תגובות נגד יש לכם לנושא, ישנם הרבה אנשים כאן שעובדים בתכניות מרובות סטים וחלוקות שבועיות. למען דיון בריא והגעה למסקנות רציניות, תנסו להסביר, לשכנע ולהחכים אותנו בפרטים שאנו לא יודעים או מפספסים כאן. אני בטוח שכל הדברים שנאמרים כאן מעלים לכם קצת ספקות, או פשוט גורמים לחשוב הרבה על הנושא. כמובן שתגובות כמו "זה פשוט נראה דבילי" לא עוזרות, אני מצפה ליותר... גל. |
גל אתה צריך להתעדכן מול גולן דבר איתו לגבי המסקנות שלי.הוא יסביר לך ..למה כמה איך.
בכל אופן כבר הסברתי לך את דרך החשיבה שלי בצורה פילוסופית יותר, תראה את זה ככה: יש 3 דתות עיקריות נכון? כל דת בלי יוצא מן הכלל יש לה את הפנאטים שלה יש לה את המורי דרך שלה ויש לה את המאמינים המושבעים שלה נכון? כל אחת מהן בלי יוצא מן הכלל חושבת ב-100 אחוז שהדרכים שלה הן הנכונות ושהאלוהים שלהם הוא האמיתי. זה כמו שתשאל ערבי נוצרי ויהודי איזה מין הדתות אמיתית ואיזה לא? אותו דבר בעולם המדע שהוא כמו שאתה יודע מלא תאוריות, מה שנישאר לכל אחד לעשות מה שהוא מאמין לנכון. הרי אני יכול להסביר לנוצרי למה JESUS שלו זה סתם בשר ודם ואני יכול להביא 30 אלף טיעונים שהיהדות היא הדת האמיתית והנצרות לא, זה יעזור? לא.. הוא יביא לי 40 אלף למה הוא צודק ואני לא. לסיכום רשמתי משפט קודם שהמרצה שלי בקורס תזונה אמר לי : "זה לא משנה איזה טיעון אני אביא הרי גם ככה אני לא אצליח לשכנע אותך בסוף נכון? " יכול למנוע 4 עמודים של ויכוחים ובזבוז אוויר. רוצה דוגמא תראה את הפוסטים שלך עם קרלוס. הרי זה ברור שככה פועל הטבע האנושי סך הכל אף בן אדם לא ניתן ממש לשכנוע כי לכל אחד דעות משלו. idea1 |
חשיבה פילוסופית יפה עומרי. אם נסתכל על זה ככה, אז כמובן שצריך להיות שכנוע גם מהצד שלך, משהוא שעובד עליך שאולי גם יעבוד עלינו. הבעיה היא שאין..., הדבר היחיד שיש זו הטענה שזה לא הגיוני ושכך הבודיבילדרים עובדים.
אני לא מנסה לשכנע אותך, גם אפילו אם כן זה כנראה יהיה לשווא. אני רוצה תגובת נגד, פניני חוכמה שיוכיחו את טעויותי ויעמידו אותי במקום. ד.א, על אמונה עיוורת שמעת? |
אני לא בא לשכנע אף אחד אין לי כוונה כזאת אני לא בא למכור שיטה,
מי שרוצה שיראה תמונות שלי מלפני שהתחלתי את הפיתוח גוף.. הייתי עור ועצמות! זאת השיטה שעובדת עלי ABC פעמיים בשבוע, או ABCD. בינתיים אני עולה בקצב יפה מאוד תחכה לתמונות עוד חודשיים בערך. שאני מתאמן אני אוהב להפציץ את השרירים בסטים לעשות 5 סטים לשריר זה לא אימון בשבילי לא משנה מה הטענות שלך בעד/נגד. ב-ABC אני מגיע לעבודה פעמיים בשבוע על שריר , לעומת זאת אתה מגיע 3 פעמים ביג דיל, ובנוסף אני מפצית בסטים. אני משפר כוח מתפרץ ע"י עבודה על RM נמוך ואני גם מגיע לפאמפ שאתה חושב שהוא לא הכרחי,(למרות שכניראה שכחת שהוא משפיע על האנבוליות כיון שהזרימת דם הזאת מכינסה רכיבים תזונתיים בזמן בצורך). אני פשוט דובק בעצימות, לא יכול להגיע לסיפוק מאימון של HST מה עוד שהוא עובד על קבוצות שרירים גדולות בעיקר, מה בייספס-טרייספס?מוזנחים הייתי אומר. שיש אנשים כמוני לדוגמא שאם אם לא נותנים דגש מיוחד לידיים הן לא גודלות. מעבר לזה כל עוד אני מסופק ואני גודל בקצב מהיר(שאגב האימון הוא חלק הלא מרכזי בתהליך) אני לא הולך להחליף שיטה. והסברתי לך את המשפט בקשר לשכנוע הרי אף אחד מאיתנו לא יוכל לשכנע את השני לא משנה מה נכתוב זה כמו בויכוחים שלך עם קרלוס. בקשר לפיתוח גוף אני באמת שלא מכיר מפתחי גוף שמתאמנים ככה מהרמה המקצועית זה שיש הרבה כאלה בארה"ב זה לא תשובה יש הרבה מהכל, אני בטוח שאתה גם רואה סרטי אימון של בודיבילדרים אז זה לא חדש לך. ובלי קשר דבר עם גולן הוא יגיד לך במסנגר לגבי למה אני נעול על השיטה הזאת. |
אני מבין את המחשבה שלך, אבל... אף פעם לא תדע עד שתנסה.
כמה דברים לתקן; לא אמרתי שABC, או ABCD לא עובדים... אם כמות הסטים והעבודה נכונים אז אתה תגדל, אבל לא כמו שאתה יכול. "לעשות 5 סטים זה לא אימון בשבילי" - סטים זה לא אינדיקציה לכלום. גם כמו שלא כל קלוריה היא קלוריה, גם כן לא כל סט הוא סט. תנסה לבצע Rest Pause, לדוגמא; סקוואט 20 חזרות בRM 12 (ראה DOGGCRAP שעובד סט אחד על שריר). אני רוצה לראות מישהוא מסיים כזה סט וממשיך להפציץ. אני גם לא אמרתי שפאמפ הוא לא הכרחי, בנוסף לזה שהפאמפ שאני מקבל מהתנועה האיטית של החזרות הוא עצום אפילו ב6 סטים. בייספס וטרייספס מוזנחים?... מה פתאום, הם מקבלים בדיוק את מה שהם צריכים!. ההזנחה מתבצעת כשנותנים להם 10 סטים ומזניחים את המנוחה של השריר הקטן הזה. לגבי אנשים שצריכים דגש לידיים, ברוב המקרים התשובה לא תהיה להוסיף עוד סטים. לגבי הוויכוחים שלי עם קרלוס. המצב כאן הוא שונה לגמרי, שיטות הכוח וfull body workout קיימות מתחילת הדרך, מה שהשתנה זה החומרים שגררו עמם אימונים שונים, את זה אתה צריך להבין. מפתחי גוף מקצועיים לא מתאמנים ככה, זה נכון מאוד והסברתי לך למה. אתה אומר שזה פשוט לא נראה לך הגיוני, לכן אתה לא מנסה... . בגישה הזאת המדע לא היה מתקדם לשום מקום, שום דבר לא נראה הגיוני. על Facisia streching שמעת?, זה מתיחות מטורפות שבאות להרחיב את המעטפת של השריר ובעצם מחליפות כמה סטים טובים (ע"פ מחקרים שבוצעו על muscle memory). נשמע הגיוני?... לא כלכך, אך עדיין יש הסבר רציני מאחורי השיטה. עומרי, אני מבין שזה נראה קצת מרתיע לרדת בכמות הסטים, כמות האמונים וכו' כדי לגדול יותר... הרי זה צעד די רציני. הייתי מבין אותך אם הנושא היה שיטה חדשה שאתה הראשון שמבצע, אך במקרה הזה, רבים עברו מABCD ל AB או AAA וראו גדילה הרבה יותר מהירה, אין לך כאן מה להפסיד!. כולנו עברנו את החלוקה לשלוש, חלוקה לארבע וכו'... וכרגע מבצעים את התכניות הנ"ל, תנסה לפחות ואז תמתח ביקורת. |
רק בנוגע לקביעה של עומרי על ההזנחה של הבייספס .. ושצריך הרבה סטים..
אם אתה זוכר , קרלוס השתמש בABCDE , פעמיים בשבוע 18 סטים [!] לבייספס בטענה שהם לא גדלו. מאז שהוא עבר לHFT , המצב של הבייספס השתפר בהרבה. סתם דוגמא חיה. |
איזה השתפר משה ..הייתי איתו לפני כמה שבועות במסעדה והוא אמר לי גם בעצמו שהוא התחזק בכל השרירים אבל שהידיים שלו לא זזות.
וחוץ מזה העקרון של מה שאמרתי זה שאם תשווה את הסטים השבועיים שלי נגיד ב-ABCX2 עדיין יצא יותר למרות שאתם עושים 3 אימונים בשבוע בHST וכל התוכניות האלה.. בקיצור גל שוב אני אגיד חבל על האנרגיות אני אמשיך במה שניראה לי לנכון וגם אתה,אני לפחות לא הולך להחליף תוכנית במיוחד שאני גודל כמו שצריך.. דרך אגב אתה מנסה לשכנע אותי או את עצמך? כי בגלל זה רשמתי את המשפט עוד בהתחלה שכל אדם בדעות שלו ובן אדם לא ניתן לשכנוע רוב הזמן חוץ מעל ידי עצמו.. תראה השרשור הזה יכול לקחת 20 דפים אבל הוא עדיין לא ישנה כלום אין לי מה להוסיף עוד. |
תפסיקו לערב אותי בויכוחים, טוב? :D
דרך אגב עומרי, האמת שמשה צודק כשהגברתי את התדירות של העבודה על הידיים הם באמת גדלו, וממש טוב...הבייספס שלי גדל באיזה סנטימטר החודש ועכשיו אני עומד על 38 בערך, שזה די יפה בהתחשב בעובדה שלפני חודשיים הידיים היו 36. חוץ מזה עומרי כל הדתות אמיתיות, זה הכל עניין של דרך חיים. בני אדם אינטליגנטים מאופקים שאוהבים ימצאו את הנצרות כדרך הטובה ביותר לחיות את חייהם. בן אדם אדם אימפולסיבי ואגרסיבי שחושב שמגיע לו הכל ימצא את היהדות כדרך החיים הטובה ביותר (גם דתיים וגם חילוניים דרך אגב) בני אדם רגועים מטבעם אופטימיים בנוגע לעתידם בכל התחומים ימצאו את הבודהיזם כדת שמובילה אותם על הרוגע והאושר. כל אותם אנשים לא יתווכחו עם "נציגי הדת שלהם", ויקבלו כל פיסת הסיטוריה של אבותיהם בצורה עיוורת, בלת ברירה ובאופן מושלם, וזה היופי בדתות. דת זה מעבר ל"מה את מאמין", זה דרך חיים (לא הזכרתי ערבים כי הם לא בני אדם) אני סתם אתן דוגמא, אני בטוח ב99% ש100 הקרובות תקום דת חדשה שדגולתה היא קירבה לכדור הארץ ולאיכות הסביבה, מופיעים סימנים בדמות מנהיגים חברתיים שמקבלים תשמות לב מהציבור דווקא בגלל הדעות הקיצוניות יחסית שלהם בנוגע לחיים על פני כדור הארץ והיחס לאיכות הסביבה. תבינו, דת לא מקבלים, דת לוקחים (או מקבלים בלת ברירה) - לפי התנ"ך שרה בעולמנו תוהו, לכן אלוהים הציג בפני אברהם את הדת החדשה. לאחר מכן העם היה מפולג והיה צורך ב"שוק" שישנה הכל, קם ישו ולקח את כל הקופה ב60 לספירה היה כאוס בעירו של מומחד שהחליט להקים דת חדשה שתקרב את כל העולם (זאת הדת הכי מעפנה, הכי ישנה ואם תרצו אני אספר לכם גם איך נכתב הקוראן, זה סיפור יפה דווקא, סתם אני אציין שיהודי כתב אותו) מנהיגים קמים כצורך של העם להנהגה ולא להיפך, הכל עניין של תיזמון. דרך אגב כמו שאתם יודעים הייתה בהיסטוריה שלנו גם מעין "מיני דת" שתמכה בעיסוק בגוף כדרך חיים...הרומים וההלניזם. כבוד ללכת להתאמן, אז אנשים היו מבינים עניין. בקיצור (ובלי קשר) תעשו מה שנראה לכם מתאים, ניסוי וטעייה זה שם המשחק. אל תתיחסו לשטויות שרשמתי פה, שביזות של לפני גיוס. |
רשמת יפה מה אתה רוצה? בדיוק מה שהתכוונתי כל הזמן! חוץ מזה אני גם בעד תדירות
ABCX2 זה תדירות גבוהה מאוד! זה שהיית עושה ABCDEF זה לא הכוונה שלי.. |
גל, כמה פעמים בשבוע אתה מתאמן בAB HFT?
4 או 6? |
ציטוט:
|
thanx
|
ח"ח להסטוריון על העשרתינו בידע הנפלא :D.
לדעתי (ואני מדבר ברצינות), צריך לעשות פורום פסיכולוגיה ופילוסופיה כאן, גם ככה חלק מהוויכוחים שלנו הם יותר לכיוון הזה. עומרי וקרלוס, אני רואה את עצמי כבן אדם מאוד רציונאלי ופיקח, אני לא מקשיב לכל שטות שאומרים לי ובדרך כלל היא עוברת מספר סינונים בראשי,לפני שהיא מועמדת בכלל לאישור על ידי הכנסת (תאי המוח). הבעיה היא שאני מסוג האנשים שראשם פועל בכיוון המדע, מין שבב שמחובר למוחי שלא נותן לי לקבל מחשבות ללא שכנוע מספק של עובדות מאחוריהן. עולם הרפואה (במיוחד נושא הפיזיולוגיה וביוכימיה של הגוף) הוא עולם מאוד אפל ונסתר, יש כלכך הרבה דברים שאיננו יודעים לגביו. הדבר שמכשיל אותנו כאן בהגעה למסקנה, או להוכחה חד-משמעית לאחד מן הצדדים הוא בעצם אותו עולם, שבראש עומד הנושא המרכזי - מה גורם לשרירים לגדול?. אני מוכן להתפשר, לזרוק את כל מה שאני יודע הצידה לטובת מה שאינני יודע ולומר אתם צודקים בעניין הזה. לאור חוסר המידע והתעלומות הגדולות בתהליכי ההיפרטרופיה בגוף (מה לעזאזל גורם לשרירים לגדול?), אני יכול לומר שזה פשוט משאיר את הנושא לאמונה. - משהוא שרץ בראשי בזמן האחרון... בעצם אם ננתח לעומק את שני המצבים, נראה שהם לא כלכך שונים. אם אני מנסה לתת הסבר הגיוני ללמה הגוף גודל משני השיטות ולמצוא את הדרך האופטימלית, זה יהיה משהוא כזה; בהנחה שהמאזן החנקתי הוא נתון שלא ניתן להעלותו למצב חיובי שונה ע"פ אימונים שונים, נגיד שלאחר אימון המאזן החנקתי בגוף שלי הוא X+Y (מאזן חנקן חיובי שיכול ללכת לכיוון השרירים). X = הגוף נמצא במאזן חנקתי (פירוק שווה לבנייה), Y = עודף חנקן. עכשיו, בוא נגיד שמתבצעים באותו יום תהליכי היפרטרופיה, כאשר עודף החנקן הולך לחידוש ריקמות השריר ופיצוי היסף (בנייה של חדשות). באימון High Volume - בעצם עבדתי על הגב במשך אימון שלם, כאשר תהליכי היפרטרופיה ימשכו לכ-48 שעות באותו השריר בלבד. ז"א ש אותו Y חלבון (עם הרבה תפילות) יסונטז לאותו השריר ((היפוטתית... זה כמעט אף פעם לא יקרה (הכוונה לכל הכמות))). לאחר מכן, התאוששות של הגוף (לווא דווקא השריר) מהאימון ועבודה עליו בשנית לאחר שבוע. בעצם בשיטה הזאת אנו עובדים כל יום על שריר אחר, כאשר עודף החנקן יסונטז אך ורק לאותו השריר. באימון HFT - אני עובד על 48 שעות על כל השרירים, בעצם אני כל 48 שעות מסנטז לכל השרירים שעבדתי עליהם כמות Y של חלבון מחולקת שווה בשווה (כמובן שעם הרבה תפילות ושזה הרבה יותר מסובך מזה). אם ניקח את שני המקרים הללו, נאמין שזה באמת קורה ונתייחס לכמות הגדילה שהתבצעה... אין הבדל בין השניים, כמות החלבון שהלכה לכיוון השרירים זהה בגדול. עכשיו, כמו שאמרנו כבר... אנו לא יודעים מה גורם לשרירים לגדול, אם זה תדירות גבוהה של אימונים עם גירוי מספק "שלא משאיר להם ברירה" עקב העומס המצתבר, או שזה אימון רציני וארוך המעייף את השריר שיגרום לתופעה. העובדות בשטח הן - שאימון התנגדות גורם להיפרטרופיה (אולי שמישהוא יתחיל לחקור את זה כבר לעזאזל). מבחינה עקרונית, שתי השיטות מספקות בדיוק את אותו הגירוי, אם זה בצורה יותר תקיפה, או שזה פעם בשבוע. איני יודע למה בדיוק הגוף יגיב יותר טוב, אם זה משתנה מאדם לאדם, או שאפילו מעבר מHFT לHVT מדי חודשיים יתן את התוצאות. אך אני יכול לומר בוודאות, שחלוקה של האימונים לארבע ומעלה כבר נהיית מוגזמת ולא משתלמת למתאמן הרגיל, להבדיל מהעילית של הגנטיקה ומשתמשי הסטרואידים. עדיין אני חושב שיש משהוא בתדירות גבוהה של גירוי, הרי הרבה אנשים ראו שיפור ניקר בתוצאות כאשר עברו מאימונים מסוג ABCD ומעלה. אפשר אולי לומר שהבעיה הרצינית של המתאמנים, בעצם מה שמכשיל אותם באימוני הנפח, זה בעצם ההתעלמות מהעבודה המורכבת שכלכך מודגשת באימוני HFT ולמעשה אימון עודף ומיותר של שרירים כמו הידיים, כתפיים (אחורית וקדמית), או יותר מדי אימונים שבועיים הפוגעים בהתאוששות הגוף. 4-5 אימוני כוח בשבוע יהיו המקסימום למאמן ממוצע, כאשר עבודה מעל חלוקה ל4 כבר לא משתלמת. מוזר שלא חשבתי על כל עניין סינטזת החלבון קודם לכן..., אולי אותה אמונה עיוורת קצת עבדה עלי ושיבשה את דעתי :blink: . בכל מקרה, זה היה אחד השירשורים היותר מעניינים..., אני החלטתי לתת נסיון בעוד שבוע לABC X 4 פעמים בשבוע, נראה מה יהיה... גל. |
אתה מתכוון ABC X2
|
גל עם כל הכבוד לשרשור הזה ולרצון לגדול האימון והשיטת אימון לוקחים חלק קטן מהתמונה הגדולה,
80 אחוז יבוא מהתזונה ומצב הורמונלי, למה אתה חושב סייקלים של סטרואידים מגדילים אותך ככה? טסטוסטרון+תזונה=גדילה קח מפתח גוף שמשתמש בכמויות מסחריות של טסטוסטרון ואוכל 400 גרם חלבון ליום , כל שיטת אימון שתתן לו בין אם זה ABC , ABCDE , HST , AB לא משנה מה הוא יגדל! קח אישה תן לה להתאמן 4 אימוני משקולות בשבוע ותראה שהיא עדיין תהיה פחות מאסיבית מהגבר הממוצע שבכלל לא מתאמן, שוב הורמונים הם המפתח להכל גם פה. אבל זה כבר נושא לשרשור אחר, אבל בעקרון טסטוטסטרון הוא המפתח להכל. |
ציטוט:
ציטוט:
איפה אני משיג את הטסטוסטרון הזה, נשמע טוב, אני רוצה קצת... :wacko: גל. |
עומרי , גם אתה תגדל מABCDE , AB , HST וכו' וכו' . השאלה היא מה אופטימלי. לכן גם אותו אחד שמשתמש בסטרואידים צריך לתכנן את האמונים שלו כך שהוא יוכל להפיק את המירב מהסייקל.
|
גל אתה יכול להשיג אותו בבית חרושת שלך שם למטה.. אני מקווה שהפס ייצור שלך עובד טוב ;)
משה לא אמרתי שאין חשיבות לאימון אמרתי שאנבוליות תלויה בהורמונים כל התהליך של בניית רקמות תלוי בהורמונים וכל היתר שאנחנו מתעסקים 90 אחוז מהזמן לא יביאו שינויים ממש קיצוניים בגדילה כמו שינוי הורמונלי, שוב אני אתן לך דוגמא קח בחורה ספורטאית שמתאמנת 10 שנים משקולות היא עדיין תהיה נטולת מאסה! הגבר הממוצע שלא רואה חדר כושר בכלל יהיה יותר מאסיבי ממנה בלי לעשות כלום! וכניראה שגם יותר חזק. |
ציטוט:
זה לא מספיק רק להתאמן, אמרה שגויה ולא נכונה!! |
sאיפה ראית שרשמתי שאימונים זה לא חלק חשוב? אמרתי שאימונים זה לא החלק הכי חשוב,
אם מישהו לא מסכים איתי שמצב הורמונלי יותר חשוב לאנבוליות ופיתוח מאסה שיראה לי בחורה אחת שלא על חומרים מצידי שתתאמן 10 שנים שיש לה גוף יותר מאסיבי מאשר המתאמן הגברי הממוצע. אני מציע שתתחילו ללמוד קצת על טסטוסטרון וההשפעות שלו על פיתוח מאסה,סינטזת חלבונים וכל מה שנובע מכך,גולן אתה לא כלול פה ;) וגל תבקש מגולן שיביא לך את המסנגר שלי אני צריך לעדכן אותך בפרטי לגבי משהו. sbb4 |
זה דיי ברור שגבר יותר חזק מאישה אולי אם היא תיקח סטרואידים היא תהיה חזקה וברמה שלו
ובקשר לספורטאית שמרימה משקולות בדרך כלל יש לה מסה היא לא אנורקסית {מנסיון אני מכירה כמה} |
כל הזמנים הם GMT +3. השעה כרגע היא 23:06. |
מופעל על: vBulletin Version 3.7.2
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
כל הזכויות שמורות לישראלבודי בע"מ