ישראלבודי

ישראלבודי (https://israelbody.com/index.php)
-   פיתוח גוף-כללי (https://israelbody.com/forumdisplay.php?f=8)
-   -   לחברה אם הקעקועים (https://israelbody.com/showthread.php?t=27516)

Mad_dog 18-01-08 13:44

אמא שלי מועדדת אותי לעשות קעקוע עדיין לא החלטתי איזה

Shir =] 18-01-08 16:05

הפס' הוא: "ושרט לנפש לא תתנו בבשרכם וכתובת קעקע לא תתנו בכם אני ה'"

וזה כדי לא להידמות לגויים כמו שמישהו פה אמר.
אין קשר לפירסינג..

P-a-n-1-c 18-01-08 16:11

פירסינג לפי היהדות מותר? כי עגילים באוזניים זה סוג של פירסינג..
למרות שאף פעם לא ראיתי דתייה עם נזם :laughing:

Yoshi-Moto 18-01-08 16:38

ציטוט:

פורסם במקור על ידי P-a-n-1-c
פירסינג לפי היהדות מותר? כי עגילים באוזניים זה סוג של פירסינג..
למרות שאף פעם לא ראיתי דתייה עם נזם :laughing:

יש להן במקומות שאתה לא רואה :]

P-a-n-1-c 18-01-08 16:40

ציטוט:

פורסם במקור על ידי Yoshi-Moto
יש להן במקומות שאתה לא רואה :]

אתה חושב שיש להן בלשון? לאדע לא חושב שמותר

Yoshi-Moto 18-01-08 16:42

ציטוט:

אתה חושב שיש להן בלשון? לאדע לא חושב שמותר

התכוונתי לזין :character63:

(כן אנחנו עדיין בגדר בדיחה, שלא יצא כאילו שללא הבנתי אותך חח)

P-a-n-1-c 18-01-08 16:43

ציטוט:

פורסם במקור על ידי Yoshi-Moto
התכוונתי לזין :character63:

(כן אנחנו עדיין בגדר בדיחה, שלא יצא כאילו שללא הבנתי אותך חח)

אבל לדתיות אין זין...

superbik3 18-01-08 16:51

ציטוט:

לאדע.. לי יש טראגוס כבר שנה ואני עוד שבועיםי צריך להוריד אותו [צבא] ואני ממש אבל ממש מתבאס על זה.

גם לי יש אחי כבר חצי שנה מגיל 16 ולא בא לי להוריד אותו [אפילו שיש לי עוד שנתיים] חח אני מאוהב בפירס הזה

ויש מלא דתיות עם נזם זה שלא ראיתה משהו אחר חח,
אבל טראגוס, אגב, אמרו לי שיש איסור ביהדות לעשות אותו,
בגלל שזה אזור קדוש או משהו כזה, אבל אני לא כזה שומר מצוות ובכיף אני יעשה קעקוע אם יש לו משמעות אישית בשבילי והוא יפה

מאד דוג - כיף לך חח, לי אישית יש סוג של כיוון אבל אני לא מוכן להתמודד עם ההורים בגיל הזה עוד פעם חח איך הם התבאסו שעשיתי את הטראגוס [אפילו שאמרתי להם לפני]

P-a-n-1-c 18-01-08 16:54

ציטוט:

פורסם במקור על ידי superbik3
גם לי יש אחי כבר חצי שנה מגיל 16 ולא בא לי להוריד אותו [אפילו שיש לי עוד שנתיים] חח אני מאוהב בפירס הזה

ויש מלא דתיות עם נזם זה שלא ראיתה משהו אחר חח, אבל טראגוס אגב אמרו לי שאסור ביהדות בגלל שזה אזור קדוש או משהו אבל אני לא כזה שומר מצוות ובכיף אני יעשה קעקוע אם יש לו משמעות אישית בשבילי והוא יפה

בואנה הטראגוס הזה.. ביום שעשיתי לא כאב כלום, יום למחרת נשבע לך שרציתי לקפוץ מהגג.. כאב לא נורמלי, אבל עבר! :flowers:

eminemfan 18-01-08 17:06

הסיבה שעל פי היהדות אסור לעשות קעקוע,זה כמו שמישהו ציין פה,אסור לקבור יהודי עם קעקוע אלא צריך לחתוך את החתיכה שמכילה את הקעקוע ואז לקבור.

eminemfan 18-01-08 17:12

היהדות אוסרת לחרוט כתובות קעקע על הגוף. איסור זה הוא אחד מתרי"ג מצוות ומקורו בויקרא יט,כח: "וְשֶׂרֶט לָנֶפֶשׁ לֹא תִתְּנוּ בִּבְשַׂרְכֶם וּכְתֹבֶת קַעֲקַע לֹא תִתְּנוּ בָּכֶם". וכך כותב הרמב"ם בהלכות עבודה זרה פרק י"ב:

קעקע
כתובת קעקע האמורה בתורה, הוא שישרוט על בשרו וימלא מקום השריטה כוחל או דיו או שאר צבעונין הרושמין; וזה היה מנהג הגויים שרושמין עצמן לעבודה זרה שלהן, כלומר שהוא עבד מכור לה ומורשם לעבודתה. ומעת שירשום באחד מדברים הרושמים אחר שישרוט, באי זה מקום מן הגוף, בין איש בין אישה - לוקה.

קעקע
-- הרמב"ם בהלכות עבודה זרה, פרק י"ב

האיסור חל על כתובת קעקע בכל מקום בגוף, בין מקום שרגיל להיות מגולה ובין מקום שרגיל להיות מכוסה.

אחד הטעמים הניתנים לאיסור הוא היותם של היהודים שייכים לעם חשוב אשר לא נאה לו להשחית את גופו. פרשן המקרא "חזקוני" כותב את הטעם שלא ראוי ליהודי לשים בגופו אות אחר מלבד האות של המילה. טעם אחר שניתן (למשל בספר החינוך) לאיסור הוא הצורך להבדל ממנהגי עבודה זרה.

superbik3 18-01-08 21:39

ציטוט:

בואנה הטראגוס הזה.. ביום שעשיתי לא כאב כלום, יום למחרת נשבע לך שרציתי לקפוץ מהגג.. כאב לא נורמלי, אבל עבר! :flowers:

חח אותו דבר גם אני אחי כי ישנתי עליו בטעות

כל הזמנים הם GMT +3. השעה כרגע היא 12:15.

מופעל על: vBulletin Version 3.7.2
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
כל הזכויות שמורות לישראלבודי בע"מ