ישראלבודי

ישראלבודי (https://israelbody.com/index.php)
-   אימונים (https://israelbody.com/forumdisplay.php?f=4)
-   -   משקולות הורס את הגדילה ???? (https://israelbody.com/showthread.php?t=72721)

נדב33 21-07-11 06:05

לבחור שכתבת שלכול המשקולנים יש ביצים קטנות
מניין לך לדעת זאת?
עשית להם בדיקה?

arad1021 21-07-11 07:46

אני בן 15 ופעם עשיתי סקוואט על גובה 7 ואחרי חודשיים של אימונים ירדתי ל6 כי 7 היה גבוה מדי

hypertrophy 21-07-11 11:59

ציטוט:

פורסם במקור על ידי נדב33 (הודעה 1106465)
לבחור שכתבת שלכול המשקולנים יש ביצים קטנות
מניין לך לדעת זאת?
עשית להם בדיקה?

מה גבר זה ידוע
יש אפילו מאמר על זה...למה למשקולנים אין היפרטרופיה משמעותית וביציים קטנות

IdaNP 21-07-11 13:45

ציטוט:

פורסם במקור על ידי wh2o (הודעה 1106462)
אני גבהתי איזה סנטימטר או שניים מאז שהתחלתי להתאמן (לפני חצי שנה)...
כל עוד אתה לא עושה דדליפט כמו איזה אהבל אז לא צריכה להיות בעיה

חחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחח
אנשים שלא מבינים על מה הם מדברים מצחיקים אותי

MeniAnti 21-07-11 14:09

ציטוט:

פורסם במקור על ידי hypertrophy (הודעה 1106475)
מה גבר זה ידוע
יש אפילו מאמר על זה...למה למשקולנים אין היפרטרופיה משמעותית וביציים קטנות

חחח הרגת אותי מצחוק...

LiON 22-07-11 00:23

ציטוט:

פורסם במקור על ידי wh2o (הודעה 1106462)
אני גבהתי איזה סנטימטר או שניים מאז שהתחלתי להתאמן (לפני חצי שנה)...
כל עוד אתה לא עושה דדליפט כמו איזה אהבל אז לא צריכה להיות בעיה

הפה הפה עד הדדליפט גבר ....
אני גודל איתו דווקא יפה מאוד לרוחב....לא יודע מה עם אורך..

gyman27 22-07-11 15:18

ציטוט:

פורסם במקור על ידי roiman8 (הודעה 1106364)
אני בן 14 והתחלתי להתאמן בחדר כושר המאמן שלי בחוג נותן לי תוכנתי אימונים ואני מפחד שאני ישאר ככה בגוה האם יש מצב שאני לא יגדל בגלל זה אני עושה ככה
לחיצת חזה 15 חזרות 3 סטים
מקרבי שכמות " " " "
יד קדמית " " " "
יד אחורית " " " "
כתפים " " " "

" = אותו מילה שלמעלה

שמעתי מרופא שיש דבר כזה שזה יכול לפגוע בגובה. אבל אם אתה לא הולך להתעסק בהרמת משקולות כבדים לדעתי זה לא צריך להדאיג אותך כל כך.

בקצרה ברמת העיקרון העצם מתארכת עד גיל 21-22 משהו כזה ולכן כאשר מרימים משקל כבד בלבד באופן יחסי הדבר גורם לדחיסה מוגברת של העצם כיוון שמסת העצמות והצפיפות עדיין לא נבנתה לחלוטין ולכן העצם עלולה להידחס עקב.
העצם מגיע לצפיפות גבוה יותר בסביבות גיל 25 ככה שכל משקל המופעל על העצם לא יכול לגרום לשינוי מהותי במסה או במבנה העצמות.

אבל שוב הדבר תלוי בהרבה גורמים ככה שלא ניתן לומר חד משמעית אבל יש סיכוי וסימוכין ממקורות שונים ברפואה שמי שיתעסק במשקלים כבדים בלבד לפני גיל 21 יש סיכוי שהוא איבד בגלל זה כמה סנטימטרים מהגובה הפוטנציאלי שהוא היה אמור להיות בו.

!Demon! 22-07-11 15:43

ציטוט:

פורסם במקור על ידי gyman27 (הודעה 1106692)
שמעתי מרופא שיש דבר כזה שזה יכול לפגוע בגובה. אבל אם אתה לא הולך להתעסק בהרמת משקולות כבדים לדעתי זה לא צריך להדאיג אותך כל כך.

בקצרה ברמת העיקרון העצם מתארכת עד גיל 21-22 משהו כזה ולכן כאשר מרימים משקל כבד בלבד באופן יחסי הדבר גורם לדחיסה מוגברת של העצם כיוון שמסת העצמות והצפיפות עדיין לא נבנתה לחלוטין ולכן העצם עלולה להידחס עקב.
העצם מגיע לצפיפות גבוה יותר בסביבות גיל 25 ככה שכל משקל המופעל על העצם לא יכול לגרום לשינוי מהותי במסה או במבנה העצמות.

אבל שוב הדבר תלוי בהרבה גורמים ככה שלא ניתן לומר חד משמעית אבל יש סיכוי וסימוכין ממקורות שונים ברפואה שמי שיתעסק במשקלים כבדים בלבד לפני גיל 21 יש סיכוי שהוא איבד בגלל זה כמה סנטימטרים מהגובה הפוטנציאלי שהוא היה אמור להיות בו.

אפילו בוינגייט לא אומרים שטויות כאלה...
תקרא כמה מחקרים ואז תכתוב,באמת כי אתה סתם פולט שטויות..

Cuba 22-07-11 15:55

ציטוט:

פורסם במקור על ידי gyman27 (הודעה 1106692)

רק שתדע עצם מתחזקת מעומס עליה
כלומר שמאימוני משקולות העצם שלך נבנת וניהית חזקה יותר ככה שזה רק עוזר לעצם להבנות יותר טוב

gyman27 22-07-11 18:43

לגבי עבודה מתונה זה נכון אבל לגבי עבודה עם משקלים כבדים עד כמה שאני יודע הנושא לא נבדק עדיין לעומק.
היה מחקר בארץ נראה לי שעשו לגבי עבודה מתונה ונמצא ללא השפעה שלילית על הגדילה.

בכל מקרה יש השארות ודעות לפה ולשם כל אחד יעשה כפי רצונו.

לגבי חוזק של העצם זה נכון אבל כיוון שהעצם בשלבי התארכות עדיין לא בטוח שזה יעשה טוב בעומסים כבדים מאוד להתארכות העצם זה יכול לגרום להאטה מסוימת אבל שוב אני לא רוצה להיגרר לויכוח סתמי...

כל הזמנים הם GMT +3. השעה כרגע היא 08:41.

מופעל על: vBulletin Version 3.7.2
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
כל הזכויות שמורות לישראלבודי בע"מ