ציטוט:
פורסם במקור על ידי arbel2
אני אישית חושב שיכול להיות הבעיה היא אחרת
הטכניקה נכונה ?
אולי בחירת התרגילים שלך לא משהו
בסופו של יום ,אין על הold Shcool , וכפיפות מרפק עם מוט בעמידה , פריצ'רים לסוגיים , וכפיפות עם דאמבלים כבדים בעמידה , הן התרגילים האיכותיים ביותר שתוכל למצוא בנוגע לבניית מסה בידיים שלך
אולי אתה לא עובד כבד מספיק ? בסופו של יותר משקלים גדולים בונים אנשים גדולים
תוריד מעט את טווח החזרות ותתחיל להעמיס פלטות על המוט , כמובן שלא על חשבון טכניקה ,אבל בהחלט מותר לרמות מעט בחזרות האחרונות של הסט ,או שהספוטר יסחוט ממך בכוח חזרות .
תנסה להוסיף טיפה משקל כל אימון , כל אימון תוסיף קצת בתרגיל אחר , אפילו להיתחזק בקילו ,אבל העיקר שתהיה עליה בכח,יש יחס ישיר בין העליה בכח לעליה במסה ,אומנם זה לא הפקטור היחיד ,אבל זה משמעותי.
Stick To The Basics , בסיסי וכבד
|
יש פה כמה דברים נכונים מאוד וכאלה שלדעתי הם רק חצי נכונים .
ציטוט:
הטכניקה נכונה ?
אולי בחירת התרגילים שלך לא משהו
|
בחירת התרגילים מאוד מאוד חשובה ,אבל לדעתי אין כמעט דבר כזה טכניקה נכונה או לא נכונה מבחינת תוצאות, זה לא נכון שאם תבודד קצת יותר\פחות את השריר הוא יתפתח יותר או פחות.
טכניקה בסך הכל קובעת אם יופעל על השריר קצת יותר עומס או פחות על ידי אותו משקל. לרוב דווקא התנועות שאנחנו עושים באופן טבעי מאפשרות לשריר להרים יותר משקל לאורך הסט ולפעמים וזה בא על חשבון הבידוד שלו וזה לא נורא ולדעתי זה לא ישפיע על התוצאות כי בסופו של דבר אם השריר שלך יכול להרים 5 קילו ,זה לא משנה אם הוא ירים אותם מבודד או כחלק מהרמת משקל גבוה יותר עם עוד שריר, למרות שיכול להיות שדווקא הגישה הלא מבודדת תפעיל בחלקים מהסט יותר עומס על השריר מהמבודדת ותאפשר לך לעלות לאורך זמן יותר במשקל(לכן אני מצדד בגישה הזאת). מבחינת פציעות אגב הטכניקה כן חשובה ולרוב הטכניקה המבודדת היא הפוגעת(מינוס כמה מקרים כמו קשת בגב כמובן) כי היא מרכזת את כל העומס על מפרק אחד ועל פחות שרירים ,אבל זה לא קשור לכאן.
ציטוט:
בסופו של יום ,אין על הold Shcool , וכפיפות מרפק עם מוט בעמידה , פריצ'רים לסוגיים , וכפיפות עם דאמבלים כבדים בעמידה , הן התרגילים האיכותיים ביותר שתוכל למצוא בנוגע לבניית מסה בידיים שלך
|
ממ, למעט הפריצרים אתה צודק לגמרי .הפריצרים הם התרגילים שהכי פחות טובים למאסה בביספס בגלל שהם מדגישים את הברכיאליס ,שריר עם פוטנציאל התפתחות נמוך הרבה יותר מהבייספס עצמו.
בקשר לold school ,פעם למעט הבאדיבילדרים, אנשים היו הרבה פחות גדולים מהיום. לדעתי, כל הגישה הזאת של הold school ולשכוח מהגישות החדשות, דווקא פוגעת בבריאות ובהצלחות של הרבה מאוד מתאמנים כמעט בכל מקום בתחום הזה. אני לא אומר שלא היו להם פעם דרכים טובות ,אבל הגישות החדשות עוזרות לגוף למזער נזקים ולמקסם תוצאות והן גם מתייחסות יותר לאדם הפשוט ,לא לזה עם הגנטיקה והסייקלים.
ציטוט:
אולי אתה לא עובד כבד מספיק ? בסופו של יותר משקלים גדולים בונים אנשים גדולים
תוריד מעט את טווח החזרות ותתחיל להעמיס פלטות על המוט , כמובן שלא על חשבון טכניקה ,אבל בהחלט מותר לרמות מעט בחזרות האחרונות של הסט ,או שהספוטר יסחוט ממך בכוח חזרות .
תנסה להוסיף טיפה משקל כל אימון , כל אימון תוסיף קצת בתרגיל אחר , אפילו להיתחזק בקילו ,אבל העיקר שתהיה עליה בכח,יש יחס ישיר בין העליה בכח לעליה במסה ,אומנם זה לא הפקטור היחיד ,אבל זה משמעותי.
Stick To The Basics , בסיסי וכבד
|
העקרון הכי חשוב בתחום, עקרון העומס הפרוגרסיבי. רק שפה צריך להזהר. בתוכנית AB עדיף לסחוט אותו בעדינות.השיטה היא באמת להוריד חזרות , אבל לעלות משקל במעט בכל אימון מהמשקל העכשווי שלו בטווח החזרות הגבוהה יותר. הגוף עדיין יגיב גם למשקלים נמוכים כי לא אכפת לו כמה קשה או קל למערכת העצבים אלה רק אם הוא הרים כבר את המשקל או לא. אחרי זמן כשמגיעים לכשל אפשר לרדת שוב בחזרות באותה דרך או לעשות deload ולהתחיל מחדש. צריך לקחת בחשבון שבAB עם ווליום קלאסי להרבה אנשים קשה להשתקם מכשל מאימון לאימון וזה פוגע בהתקדמות ומכיוון שיש לאימוני HFT יתרון התקדמותי גדול, עדיף לדעתי ליישם את העקרון הזה עם כמה שיותר המנעות מכשל. גם קיצוץ בווליום יכול לעזור להשתקם ולהעלות יותר משקל ,התקדמות במשקל חשובה הרבה יותר לדעתי מהווליום .
אגב, אני בעקרון מאמין בפריודיזציה לא לינארית שיכולה להתנגש עם העקרון הזה בקלות ,אבל יש לי הרבה טריקים בשרוול שמשלבים אותה עם העקרון והשיטות האלה.
|