ישראלבודי

ישראלבודי (https://israelbody.com/index.php)
-   אימונים (https://israelbody.com/forumdisplay.php?f=4)
-   -   ידיים לא גודלות ): (https://israelbody.com/showthread.php?t=6650)

toxicity 09-03-07 20:20

כרגע אני גם לא עובד על טווח חזרות גבוה אבל כנראה שמהשקל.תרגיל לא יוצרים גירוי מספיק גבוהה.. אני עובד 4 סטים 8 חזרות אותו דבר טרייספס ובייספס

Dino Psaras 09-03-07 20:24

כי משקל לא קשור למאסה.

אני הרבה שעובדים עם משקלים ממש כבדים ולא נראים משהו, לעומתם יש כאלו שעובדים בכלל לא כבד ונראים סוסים ברמות..

ואני גם אומר את זה מנסיון, כשעבדתי כבד במונחים שלי בידיים (18 קילו לדאמבל בכל יד), כמעט ולא הייתה גדילה, הורדתי משקלים התחלתי לעבוד לאט וכמו שצריך ויש שיפור בידיים.

אדון וורטקס, למה לפי דעתך צריך לעבוד כבד עם חזרות נמוכות? נמוך במשקל כבד עובד על כוח, היפרטורפיה לא דורשת את זה.

Dino Psaras 09-03-07 20:27

ציטוט:

משקלים גדולים בונים אנשים גדולים
אני מחכה שאנשים שמבינים בפורום הזה חתנו את דעתם על המשפט הזה, הוא לא נכון בגרוש..

VoRteX 09-03-07 20:29

ציטוט:

פורסם במקור על ידי Recoba
אדון וורטקס, למה לפי דעתך צריך לעבוד כבד עם חזרות נמוכות? נמוך במשקל כבד עובד על כוח, היפרטורפיה לא דורשת את זה.

כי בעבודה בטווח חזרות נמוך עם משקל כבד אתה מגייס את הסיבים המהירים(לבנים) שאלו הם גם הסיבים החזקים יותר וגם הגדולים יותר מהאדומים.

Dino Psaras 09-03-07 20:30

מגייס שממגייס, זה עובד על כוח.

וזה מוכח שלא צריך לעבוד משקל כבד בשביל לצבור מאסה.

arbel2 09-03-07 20:35

ציטוט:

אני מחכה שאנשים שמבינים בפורום הזה חתנו את דעתם על המשפט הזה, הוא לא נכון בגרוש..

אני לא חושב שהוא לא נכון בעליל ,אימונים בסופו של יום ,הם לא מדע מדוייק מדי ,ויש פה הרבה משתנים ,יש אנשים שיגיבו יותר טוב לטווח חזרות גבוה יותר במשקלים קצת יותר נמוכים ,ולהיפך

כל אחד מוצא את הרוטינה שמתאימה לו בניסוי וטעייה ,הוא ניסה משהו אחד עד היום , והוא לא מרוצה
שינסה את זה קצת ,אולי רק השינוי הזה יהיה מספיק כדי לעורר את השריר שלו לעוד גדילה .

מניסיוני ,כשעבדתי קל יותר על היידים שלי ,לא ראיתי מגמת שיפור.
כל אחד ומה שעובד בשבילו

arbel2 09-03-07 20:39

ציטוט:

כי משקל לא קשור למאסה.

אני הרבה שעובדים עם משקלים ממש כבדים ולא נראים משהו, לעומתם יש כאלו שעובדים בכלל לא כבד ונראים סוסים ברמות..

ואני גם אומר את זה מנסיון, כשעבדתי כבד במונחים שלי בידיים (18 קילו לדאמבל בכל יד), כמעט ולא הייתה גדילה, הורדתי משקלים התחלתי לעבוד לאט וכמו שצריך ויש שיפור בידיים.

נכון ,עיבוי סיבי שריר לא דורש עבודה על כוח לפי הספר , אבל יש גבול כמה אפשר ללכת לפי הספר.
שים לב שציינתי את העובדה שהעלייה במשקלים לא צריכה לבוא על חשבון הטכניקה (למרות שלדעתי יש מקום לקצת צ'יטינג )

- Idan - 09-03-07 20:42

טווח חזרות נמוך עם עומסים כבדים, בהחלט יעיל להיפרטרופיה, לא פחות ואולי אפילו יותר מטווח חזרות גבוה.

אני לא בא לצדד פה בשום צד, יש אנשים שיגדלו מצוין מטווח נמוך, יש אנשים שיגדלו מצוין מטווח גבוה, יש אנשים שלא יגדלו משום טווח ויש אנשים שגם אם הם יתאמנו הכי גרוע בעולם, הם יהיו הכי גדולים ומרשימים. אבל מה שאני כן בא להגיד, שטווח חזרות נמוך בהחלט לא משפר רק כח כמו שהרבה חושבים.

Recoba, תעיף מבט באשכול הבא, אולי הוא ישכנע אותך. http://www.atraf-f.net/or/images/icons/icon7.gif

http://www.atraf-f.net/or/showthread.php?t=16651

Dino Psaras 09-03-07 20:56

קצת שיכנע, אני בדיוק התחלתי חיטוב ככה שאני לא יכול לשחק יותר מדי בגיוון של העבודה, מאסה הבאה נגוון כמו שצריך (3-5, 6-8, 8-12).

arbel2 09-03-07 20:57

ציטוט:

קצת שיכנע, אני בדיוק התחלתי חיטוב ככה שאני לא יכול לשחק יותר מדי בגיוון של העבודה, מאסה הבאה נגוון כמו שצריך (3-5, 6-8, 8-12).

חח גם אני בחיטוב זה בסדר

LOW CARBS SUCKS !!

הזברה 10-03-07 12:42

ציטוט:

פורסם במקור על ידי arbel2
אני אישית חושב שיכול להיות הבעיה היא אחרת

הטכניקה נכונה ?
אולי בחירת התרגילים שלך לא משהו
בסופו של יום ,אין על הold Shcool , וכפיפות מרפק עם מוט בעמידה , פריצ'רים לסוגיים , וכפיפות עם דאמבלים כבדים בעמידה , הן התרגילים האיכותיים ביותר שתוכל למצוא בנוגע לבניית מסה בידיים שלך

אולי אתה לא עובד כבד מספיק ? בסופו של יותר משקלים גדולים בונים אנשים גדולים
תוריד מעט את טווח החזרות ותתחיל להעמיס פלטות על המוט , כמובן שלא על חשבון טכניקה ,אבל בהחלט מותר לרמות מעט בחזרות האחרונות של הסט ,או שהספוטר יסחוט ממך בכוח חזרות .
תנסה להוסיף טיפה משקל כל אימון , כל אימון תוסיף קצת בתרגיל אחר , אפילו להיתחזק בקילו ,אבל העיקר שתהיה עליה בכח,יש יחס ישיר בין העליה בכח לעליה במסה ,אומנם זה לא הפקטור היחיד ,אבל זה משמעותי.
Stick To The Basics , בסיסי וכבד

יש פה כמה דברים נכונים מאוד וכאלה שלדעתי הם רק חצי נכונים .
ציטוט:

הטכניקה נכונה ?
אולי בחירת התרגילים שלך לא משהו

בחירת התרגילים מאוד מאוד חשובה ,אבל לדעתי אין כמעט דבר כזה טכניקה נכונה או לא נכונה מבחינת תוצאות, זה לא נכון שאם תבודד קצת יותר\פחות את השריר הוא יתפתח יותר או פחות.
טכניקה בסך הכל קובעת אם יופעל על השריר קצת יותר עומס או פחות על ידי אותו משקל. לרוב דווקא התנועות שאנחנו עושים באופן טבעי מאפשרות לשריר להרים יותר משקל לאורך הסט ולפעמים וזה בא על חשבון הבידוד שלו וזה לא נורא ולדעתי זה לא ישפיע על התוצאות כי בסופו של דבר אם השריר שלך יכול להרים 5 קילו ,זה לא משנה אם הוא ירים אותם מבודד או כחלק מהרמת משקל גבוה יותר עם עוד שריר, למרות שיכול להיות שדווקא הגישה הלא מבודדת תפעיל בחלקים מהסט יותר עומס על השריר מהמבודדת ותאפשר לך לעלות לאורך זמן יותר במשקל(לכן אני מצדד בגישה הזאת). מבחינת פציעות אגב הטכניקה כן חשובה ולרוב הטכניקה המבודדת היא הפוגעת(מינוס כמה מקרים כמו קשת בגב כמובן) כי היא מרכזת את כל העומס על מפרק אחד ועל פחות שרירים ,אבל זה לא קשור לכאן.

ציטוט:

בסופו של יום ,אין על הold Shcool , וכפיפות מרפק עם מוט בעמידה , פריצ'רים לסוגיים , וכפיפות עם דאמבלים כבדים בעמידה , הן התרגילים האיכותיים ביותר שתוכל למצוא בנוגע לבניית מסה בידיים שלך

ממ, למעט הפריצרים אתה צודק לגמרי .הפריצרים הם התרגילים שהכי פחות טובים למאסה בביספס בגלל שהם מדגישים את הברכיאליס ,שריר עם פוטנציאל התפתחות נמוך הרבה יותר מהבייספס עצמו.
בקשר לold school ,פעם למעט הבאדיבילדרים, אנשים היו הרבה פחות גדולים מהיום. לדעתי, כל הגישה הזאת של הold school ולשכוח מהגישות החדשות, דווקא פוגעת בבריאות ובהצלחות של הרבה מאוד מתאמנים כמעט בכל מקום בתחום הזה. אני לא אומר שלא היו להם פעם דרכים טובות ,אבל הגישות החדשות עוזרות לגוף למזער נזקים ולמקסם תוצאות והן גם מתייחסות יותר לאדם הפשוט ,לא לזה עם הגנטיקה והסייקלים.
ציטוט:

אולי אתה לא עובד כבד מספיק ? בסופו של יותר משקלים גדולים בונים אנשים גדולים
תוריד מעט את טווח החזרות ותתחיל להעמיס פלטות על המוט , כמובן שלא על חשבון טכניקה ,אבל בהחלט מותר לרמות מעט בחזרות האחרונות של הסט ,או שהספוטר יסחוט ממך בכוח חזרות .
תנסה להוסיף טיפה משקל כל אימון , כל אימון תוסיף קצת בתרגיל אחר , אפילו להיתחזק בקילו ,אבל העיקר שתהיה עליה בכח,יש יחס ישיר בין העליה בכח לעליה במסה ,אומנם זה לא הפקטור היחיד ,אבל זה משמעותי.

Stick To The Basics , בסיסי וכבד

העקרון הכי חשוב בתחום, עקרון העומס הפרוגרסיבי. רק שפה צריך להזהר. בתוכנית AB עדיף לסחוט אותו בעדינות.השיטה היא באמת להוריד חזרות , אבל לעלות משקל במעט בכל אימון מהמשקל העכשווי שלו בטווח החזרות הגבוהה יותר. הגוף עדיין יגיב גם למשקלים נמוכים כי לא אכפת לו כמה קשה או קל למערכת העצבים אלה רק אם הוא הרים כבר את המשקל או לא. אחרי זמן כשמגיעים לכשל אפשר לרדת שוב בחזרות באותה דרך או לעשות deload ולהתחיל מחדש. צריך לקחת בחשבון שבAB עם ווליום קלאסי להרבה אנשים קשה להשתקם מכשל מאימון לאימון וזה פוגע בהתקדמות ומכיוון שיש לאימוני HFT יתרון התקדמותי גדול, עדיף לדעתי ליישם את העקרון הזה עם כמה שיותר המנעות מכשל. גם קיצוץ בווליום יכול לעזור להשתקם ולהעלות יותר משקל ,התקדמות במשקל חשובה הרבה יותר לדעתי מהווליום .
אגב, אני בעקרון מאמין בפריודיזציה לא לינארית שיכולה להתנגש עם העקרון הזה בקלות ,אבל יש לי הרבה טריקים בשרוול שמשלבים אותה עם העקרון והשיטות האלה.

Amit 10-03-07 13:39

ציטוט:

מגייס שממגייס, זה עובד על כוח.

וזה מוכח שלא צריך לעבוד משקל כבד בשביל לצבור מאסה.

התחזקות+מאזן קלורי חיובי=גדילה

arbel2 10-03-07 14:14

ציטוט:

פורסם במקור על ידי הזברה
יש פה כמה דברים נכונים מאוד וכאלה שלדעתי הם רק חצי נכונים .

בחירת התרגילים מאוד מאוד חשובה ,אבל לדעתי אין כמעט דבר כזה טכניקה נכונה או לא נכונה מבחינת תוצאות, זה לא נכון שאם תבודד קצת יותר\פחות את השריר הוא יתפתח יותר או פחות.
טכניקה בסך הכל קובעת אם יופעל על השריר קצת יותר עומס או פחות על ידי אותו משקל. לרוב דווקא התנועות שאנחנו עושים באופן טבעי מאפשרות לשריר להרים יותר משקל לאורך הסט ולפעמים וזה בא על חשבון הבידוד שלו וזה לא נורא ולדעתי זה לא ישפיע על התוצאות כי בסופו של דבר אם השריר שלך יכול להרים 5 קילו ,זה לא משנה אם הוא ירים אותם מבודד או כחלק מהרמת משקל גבוה יותר עם עוד שריר, למרות שיכול להיות שדווקא הגישה הלא מבודדת תפעיל בחלקים מהסט יותר עומס על השריר מהמבודדת ותאפשר לך לעלות לאורך זמן יותר במשקל(לכן אני מצדד בגישה הזאת). מבחינת פציעות אגב הטכניקה כן חשובה ולרוב הטכניקה המבודדת היא הפוגעת(מינוס כמה מקרים כמו קשת בגב כמובן) כי היא מרכזת את כל העומס על מפרק אחד ועל פחות שרירים ,אבל זה לא קשור לכאן.

ממ, למעט הפריצרים אתה צודק לגמרי .הפריצרים הם התרגילים שהכי פחות טובים למאסה בביספס בגלל שהם מדגישים את הברכיאליס ,שריר עם פוטנציאל התפתחות נמוך הרבה יותר מהבייספס עצמו.
בקשר לold school ,פעם למעט הבאדיבילדרים, אנשים היו הרבה פחות גדולים מהיום. לדעתי, כל הגישה הזאת של הold school ולשכוח מהגישות החדשות, דווקא פוגעת בבריאות ובהצלחות של הרבה מאוד מתאמנים כמעט בכל מקום בתחום הזה. אני לא אומר שלא היו להם פעם דרכים טובות ,אבל הגישות החדשות עוזרות לגוף למזער נזקים ולמקסם תוצאות והן גם מתייחסות יותר לאדם הפשוט ,לא לזה עם הגנטיקה והסייקלים.

העקרון הכי חשוב בתחום, עקרון העומס הפרוגרסיבי. רק שפה צריך להזהר. בתוכנית AB עדיף לסחוט אותו בעדינות.השיטה היא באמת להוריד חזרות , אבל לעלות משקל במעט בכל אימון מהמשקל העכשווי שלו בטווח החזרות הגבוהה יותר. הגוף עדיין יגיב גם למשקלים נמוכים כי לא אכפת לו כמה קשה או קל למערכת העצבים אלה רק אם הוא הרים כבר את המשקל או לא. אחרי זמן כשמגיעים לכשל אפשר לרדת שוב בחזרות באותה דרך או לעשות deload ולהתחיל מחדש. צריך לקחת בחשבון שבAB עם ווליום קלאסי להרבה אנשים קשה להשתקם מכשל מאימון לאימון וזה פוגע בהתקדמות ומכיוון שיש לאימוני HFT יתרון התקדמותי גדול, עדיף לדעתי ליישם את העקרון הזה עם כמה שיותר המנעות מכשל. גם קיצוץ בווליום יכול לעזור להשתקם ולהעלות יותר משקל ,התקדמות במשקל חשובה הרבה יותר לדעתי מהווליום .
אגב, אני בעקרון מאמין בפריודיזציה לא לינארית שיכולה להתנגש עם העקרון הזה בקלות ,אבל יש לי הרבה טריקים בשרוול שמשלבים אותה עם העקרון והשיטות האלה.

נורא אהבתי את הניתוח שלך ואתה אכן צודק בנקודות מסויימות , אבל עדיין , לא מדובר פה במתאמן שהוא "אדם מן השורה " זה פורום שעוסק בפיתוח גוף , ואותו בחור מתעניין בפיתוח גוף ולכן העצות שלי יהיו בהתאם
ברור שאני לא אמליץ למתאמן רגיל להעמיס W בכמה שיותר משקל ולאנוס , בהחלט הוא יכול להישתמש בגישות החדשות יותר ,שאתה צודק בהחלט יעילות וקצת יותר בטוחות ,במיוחד למרות שהן פשוטות יותר כמו שיפור טונוס שריר
אבל בשורה התחתונה :
אתה רוצה להיות באדיבילדר ?
תעבוד קשה ,בסיסי,וכבד

kaga 10-03-07 18:15

ציטוט:

פורסם במקור על ידי aaa
מצטער אבל זה שטות מה שאתה אומר. צריך להתחיל בשריר הגדול, להתיש את השריר (אם זה יד קידמית באימון גב, או יד אחורית באימון חזה) ואחרי זה להתאמן על השריר באופן מבודד. כדי לקבל היפרטרופיה צריך להתיש את השריר, אם הוא יתחיל עם הידיים קודם אולי הוא ירים יותר משקל אבל משקלים לא בהכרח אומרים יותר גודל, תזכרו זה לא הכמות אלא העצימות! תעלה את העצימות, כמו שהציעו לך.

רואים שאתה קראת רק איזה מאמר מסכן על הנושא הזה או שאתה יודע רק דעה אחת על הנושא (כודם שריר גדול אחר-כך השאר...). מצטער לומר אבל היתרון של השיטה(דרך אגב לא המצאתי אותה) הזאת היא שבהתחלת האימון אתה רענן לכן יהיה יותר קל לך לעבוד על האיזור המובחר.

AAA 10-03-07 20:01

ציטוט:

פורסם במקור על ידי kaga
רואים שאתה קראת רק איזה מאמר מסכן על הנושא הזה או שאתה יודע רק דעה אחת על הנושא (כודם שריר גדול אחר-כך השאר...). מצטער לומר אבל היתרון של השיטה(דרך אגב לא המצאתי אותה) הזאת היא שבהתחלת האימון אתה רענן לכן יהיה יותר קל לך לעבוד על האיזור המובחר.

אתה טועה, קראתי 2 מאמרים, אבל אם נהיה רציניים, אני ניסיתי המון שיטות בידיים, אימון בסופרסטים, אימון טמבל ואימון הרגיל, (חזה + יד אחורית, גב + יד קידמית וכו') ובא נאמר שהאימון הכי עזר לי לגדול בידיים זה האימון בסופרסטים.

אבל לדעתי גיוון זה שם המשחק. אפשר לנסות מדי פעם ידיים בתחילת האימון אבל לא כמשהו קבוע.

kaga 11-03-07 17:06

Aaa חחח... אני קראתי למעלה מ-5 ספרים (2 של סטיוארט מקרוברט, 2 של שוורצנגר מתוך החמש ועכשיו קורא עוד אחד שלו ועוד ספרים של ...).
מי אמר לעשות את זה קבוע? התכוונתי שלפני כל אימון לעשות 3 סטים ליד קדמית אחי...

Bullet 11-03-07 18:14

אמממ ניסית אולי לשנות כמות סטים, ולשנות מס' חזרות?

toxicity 11-03-07 19:24

ציטוט:

פורסם במקור על ידי Bullet
אמממ ניסית אולי לשנות כמות סטים, ולשנות מס' חזרות?

סטים וחזרות לא ניסיתי, אבל נראה לי שאני יתחיל לעשות פחות חזרות על משקל מקסימלי

כל הזמנים הם GMT +3. השעה כרגע היא 23:36.

מופעל על: vBulletin Version 3.7.2
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
כל הזכויות שמורות לישראלבודי בע"מ