![]() |
ציטוט:
|
גם סקוואט היא תנועה פונקציונלית, אבל סקוואט מבוצע עם משקל על הגב ולא בידיים כמו דד ליפט.
|
ציטוט:
בזמן שאתה עושה קשת בגב יש לחץ על הדיסקים בכל מקרה. אפשר לגרום לפריצת דיסק גם אם הטכניקה נכונה ב100%. את זה אמר לי רופא. מה אתה חושב, שכל אחד יכול להיות משקולן אולימפי? כל אחד יוכל להרים משקלים עצומים? 2 אלופי העולם בדדליפט עושים את הדדליפט בגב לא ישר, אלא גב מכופף. יש להם חגורה... אבל בכל זאת הם לא עושים את התנועה by the book. וסתכל, הם עושים את זה כבר המון זמן. אין להם בעיות גב (אני מניח שלא בעיה שמונעת מהם להתאמן). זה פשוט כי יש להם שלד טוב יותר מל99% מהאוכלוסיה. אחרת איך תסביר את זה שהם עושים את הדדליפט בגב כפוף? |
הבנה באנטומיה וקיניזיולוגיה תביא אותך למסקנה שכדי להביא לפריצת דיסק, אתה צריך להפעיל לחץ לא שווה על החוליה. כלומר בצד אחד של החוליה שהלחץ יהיה גבוה יותר מצד אחר. קח ביצה, תעטוף אותה עם כף היד באופן שווה מכל צדדיה ותפעיל עליה לחץ שווה - היא לא תתפוצץ.
כל עוד הלחץ על החוליות נעשה באופן שווה, לא יגרם נזק. כל עוד עמוד השדרה ישאר במצב אנטומי טבעי, כלומר קיפוזיס ולורדוזיס נכונים, לא יגרם נזק. אני כמובן לא מדבר על מקרים חריגים של מבנה אנטומי לקוי. עם כל הכבוד לרופא הזה, הוא לא עשה תואר בקינזיולוגיה, הוא לא מומחה לתרגילים. כמו שלא תלך לרופא להתייעץ איתו על תזונה, אתה לא תלך להתייעץ איתו על תרגילים עם משקולות. ובכלל, אם אתה כל כך חושב שדד ליפט זה תרגיל רע לגב, בשביל מה אתה עושה אותו? |
ציטוט:
חח את הניסוי עם הביצה עשו לנו בביולוגיה, בקשתי לנסות ופוצצתי למורה את הביצה על השולחן חחח לא הפעלתי לחץ שווה מכל הכיוונים... |
אני אומר שהתרגיל רע לגב כשאתה מרים משקלים ממש גדולים, ואני לא אגיע אליהם אי פעם...
|
ציטוט:
|
כל הזמנים הם GMT +3. השעה כרגע היא 10:15. |
מופעל על: vBulletin Version 3.7.2
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
כל הזכויות שמורות לישראלבודי בע"מ