ישראלבודי

ישראלבודי (https://israelbody.com/index.php)
-   אימונים (https://israelbody.com/forumdisplay.php?f=4)
-   -   שאלה בקשר לפשיטת גב תחתון (https://israelbody.com/showthread.php?t=6437)

DropDead 04-03-07 09:50

ציטוט:

פורסם במקור על ידי - Idan -

עוד יותר גרוע. דד ליפט קלאסי זה אדרבה התנועה הכי פונקציונלית שיכולה להיות בחיי היום יום מבין כל הווריאציות של הדד ליפט. לך לאורטופד, תעשה לו את התנועה (במידה ואתה יודע איך עושים דד ליפט קלאסי) ותשאל אותו אם ככה צריך להרים דברים מהרצפה.

חשבתי שכדי להרים דברים מהרצפה הדרך הנכונה היא להרים מהרגליים ולשמור על גב ישר .. (סקוואט :whistle: )

- Idan - 04-03-07 11:28

גם סקוואט היא תנועה פונקציונלית, אבל סקוואט מבוצע עם משקל על הגב ולא בידיים כמו דד ליפט.

Bullet 04-03-07 12:01

ציטוט:

עמוד השדרה לא צריך להיות חזק, השרירים שעוטפים אותו צריכים להיות חזקים. אם זוקפי הגב לא יהיו חזקים מספיק כדי לשמור את הגב מוקשט, אז הטכניקה בכל מקרה לא תהיה נכונה מה שאומר שהמשקל כבד מידי לתנועה.

לאנשים יש עמודי שדרה שונים, ולכל עמו"ש צורה משלו.

בזמן שאתה עושה קשת בגב יש לחץ על הדיסקים בכל מקרה. אפשר לגרום לפריצת דיסק גם אם הטכניקה נכונה ב100%. את זה אמר לי רופא.
מה אתה חושב, שכל אחד יכול להיות משקולן אולימפי? כל אחד יוכל להרים משקלים עצומים?

2 אלופי העולם בדדליפט עושים את הדדליפט בגב לא ישר, אלא גב מכופף. יש להם חגורה... אבל בכל זאת הם לא עושים את התנועה by the book. וסתכל, הם עושים את זה כבר המון זמן. אין להם בעיות גב (אני מניח שלא בעיה שמונעת מהם להתאמן). זה פשוט כי יש להם שלד טוב יותר מל99% מהאוכלוסיה. אחרת איך תסביר את זה שהם עושים את הדדליפט בגב כפוף?

- Idan - 04-03-07 13:03

הבנה באנטומיה וקיניזיולוגיה תביא אותך למסקנה שכדי להביא לפריצת דיסק, אתה צריך להפעיל לחץ לא שווה על החוליה. כלומר בצד אחד של החוליה שהלחץ יהיה גבוה יותר מצד אחר. קח ביצה, תעטוף אותה עם כף היד באופן שווה מכל צדדיה ותפעיל עליה לחץ שווה - היא לא תתפוצץ.
כל עוד הלחץ על החוליות נעשה באופן שווה, לא יגרם נזק. כל עוד עמוד השדרה ישאר במצב אנטומי טבעי, כלומר קיפוזיס ולורדוזיס נכונים, לא יגרם נזק.

אני כמובן לא מדבר על מקרים חריגים של מבנה אנטומי לקוי.

עם כל הכבוד לרופא הזה, הוא לא עשה תואר בקינזיולוגיה, הוא לא מומחה לתרגילים. כמו שלא תלך לרופא להתייעץ איתו על תזונה, אתה לא תלך להתייעץ איתו על תרגילים עם משקולות.

ובכלל, אם אתה כל כך חושב שדד ליפט זה תרגיל רע לגב, בשביל מה אתה עושה אותו?

Yoshi-Moto 04-03-07 13:13

ציטוט:

הבנה באנטומיה וקיניזיולוגיה תביא אותך למסקנה שכדי להביא לפריצת דיסק, אתה צריך להפעיל לחץ לא שווה על החוליה. כלומר בצד אחד של החוליה שהלחץ יהיה גבוה יותר מצד אחר. קח ביצה, תעטוף אותה עם כף היד באופן שווה מכל צדדיה ותפעיל עליה לחץ שווה - היא לא תתפוצץ.
כל עוד הלחץ על החוליות נעשה באופן שווה, לא יגרם נזק. כל עוד עמוד השדרה ישאר במצב אנטומי טבעי, כלומר קיפוזיס ולורדוזיס נכונים, לא יגרם נזק.

אני כמובן לא מדבר על מקרים חריגים של מבנה אנטומי לקוי.

עם כל הכבוד לרופא הזה, הוא לא עשה תואר בקינזיולוגיה, הוא לא מומחה לתרגילים. כמו שלא תלך לרופא להתייעץ איתו על תזונה, אתה לא תלך להתייעץ איתו על תרגילים עם משקולות.

ובכלל, אם אתה כל כך חושב שדד ליפט זה תרגיל רע לגב, בשביל מה אתה עושה אותו?

חח את הניסוי עם הביצה עשו לנו בביולוגיה, בקשתי לנסות ופוצצתי למורה את הביצה על השולחן חחח לא הפעלתי לחץ שווה מכל הכיוונים...

Bullet 04-03-07 13:19

אני אומר שהתרגיל רע לגב כשאתה מרים משקלים ממש גדולים, ואני לא אגיע אליהם אי פעם...

Ori-Silver 04-03-07 13:21

ציטוט:

פורסם במקור על ידי איתן הסוס
חח את הניסוי עם הביצה עשו לנו בביולוגיה, בקשתי לנסות ופוצצתי למורה את הביצה על השולחן חחח לא הפעלתי לחץ שווה מכל הכיוונים...

זה כי הביצה הייתה כנראה סדוקה כי אם תחזיק ביצה עם כל היד ותלחץ חזק היא אף פעם לא תתפוצץ חח פעם לקחתי להרבה אנשים כסף על זה הייתי בא ואומר להם שהם חלשלושים ושהם בחיים לא יצליחו לשבור ביצה והייתי עושה איתם התערבות על זה

כל הזמנים הם GMT +3. השעה כרגע היא 10:15.

מופעל על: vBulletin Version 3.7.2
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
כל הזכויות שמורות לישראלבודי בע"מ