ישראלבודי

ישראלבודי (https://israelbody.com/index.php)
-   אימונים (https://israelbody.com/forumdisplay.php?f=4)
-   -   יש המלצות לתרגילים לעבוד על איזור המותניים? (https://israelbody.com/showthread.php?t=64282)

jonathan 06-04-10 15:19

ציטוט:

פורסם במקור על ידי dark_muse (הודעה 985218)
ברור שיש אלכסונים, אבל אין טעם לבודד אותם. זה כמו לנסות לבודד את הטרס מאג'ור. זה שהוא קיים לא מצדיק עבודה עליו :)

אין טעם לבודד בשביל מי?ואתה קצת מגזים עם ההשוואה לטרס מאג'ור,העבודה על האלכסונים יותר ספציפית והשריר קטן.אם הבן אדם רוצה לעבוד על האלכסונים,שיעבוד למה למנוע ממנו?כי לדעתך אין סיבה ולא יקרה כלום מהעבודה?לי ידוע שכן ואם תרצה להפנות אותי למקור מידע שמבסס את העובדה שאין היפרטרופיה בשריר אני אשמח.
:)

Dark_Muse 06-04-10 15:36

יש היפרטרופיה כמו בכל שריר אחר שתעבוד על כל הגוף ותקבל היפרטרופיה...
העניין הוא, שאלכסונים לא רואים אם אין לך אחוז שומן נמוך, ורוב הסיכוים הם שאם אתה עובד בתרגילים מורכבים אז אין שום סיבה שתצטרך לעבוד על אלכסונים.

העבודת יצוב שלהם בתרגילים מורכבים היא רבה (סקוואט ופרס בעיקר), ככה שרוב הסיכוים הם שצריך להוריד שומן ולא להגדיל מסת שריר, אם יש מצב של חוסר פרופורציה. אני גם אף פעם לא שמעתי על חוסר פרופורציה באזור וחוץ מזה, מהנסיון שלי כמדריך, רוב האנשים עובדים על האזור מתוך מחשבה מוטעת שאפשר להוריד את הצדדים השומניים משם, ולא בשביל המסת שריר שהיא קטנה ושולית.

jonathan 06-04-10 15:45

ציטוט:

פורסם במקור על ידי dark_muse (הודעה 985235)
יש היפרטרופיה כמו בכל שריר אחר שתעבוד על כל הגוף ותקבל היפרטרופיה...
העניין הוא, שאלכסונים לא רואים אם אין לך אחוז שומן נמוך, ורוב הסיכוים הם שאם אתה עובד בתרגילים מורכבים אז אין שום סיבה שתצטרך לעבוד על אלכסונים.

העבודת יצוב שלהם בתרגילים מורכבים היא רבה (סקוואט ופרס בעיקר), ככה שרוב הסיכוים הם שצריך להוריד שומן ולא להגדיל מסת שריר, אם יש מצב של חוסר פרופורציה. אני גם אף פעם לא שמעתי על חוסר פרופורציה באזור וחוץ מזה, מהנסיון שלי כמדריך, רוב האנשים עובדים על האזור מתוך מחשבה מוטעת שאפשר להוריד את הצדדים השומניים משם, ולא בשביל המסת שריר שהיא קטנה ושולית.

אוקי.
אני לפחות,הבנתי ממנו שהאיזור לא פרופרציונלי,ואין לי מושג איך הסקת שהאיזור שמן ולכן הוא רוצה לחטב(כמו ההבנה של טל).
אולי באמת החשיבה שלו מוטעת,אבל אם הוא רואה לנכון לעבוד על האלכסונים גם אם הוא אחוז קטן מהאוכלוסיה שהאלכסונים שלו לא מתפתחים כל כך והבטן כן(מה גם שהוא צידד בעניין),אז שינסה לעבוד עם התרגילים,סה"כ האלכסונים והתרגילים האלה הם לא עמודי התווך בתוכנית אימונים שלו אלא רק תוספת שיכולה לעבוד עליו אם הבעיה היא בגודל של השריר בלבד(ולא אחוז שומן).
כמו שמתאמנים עובדים על טרפזים למרות שהוא עובד חזק בהרבה תרגילי כתפיים וגב,ככה,בזעיר אנפין,גם האלכסונים יקבלו עבודה קטנה.
אני מקווה שהצלחת לראות את הזווית שממנה אני חושב כי כל התגובות המתרוממות לפניך היו מיותרות לחלוטין.

pala 06-04-10 15:49

ציטוט:

פורסם במקור על ידי jonathan (הודעה 985243)
אוקי.
אני לפחות,הבנתי ממנו שהאיזור לא פרופרציונלי,ואין לי מושג איך הסקת שהאיזור שמן ולכן הוא רוצה לחטב(כמו ההבנה של טל).
אולי באמת החשיבה שלו מוטעת,אבל אם הוא רואה לנכון לעבוד על האלכסונים גם אם הוא אחוז קטן מהאוכלוסיה שהאלכסונים שלו לא מתפתחים כל כך והבטן כן(מה גם שהוא צידד בעניין),אז שינסה לעבוד עם התרגילים,סה"כ האלכסונים והתרגילים האלה הם לא עמודי התווך בתוכנית אימונים שלו אלא רק תוספת שיכולה לעבוד עליו אם הבעיה היא בגודל של השריר בלבד(ולא אחוז שומן).
כמו שמתאמנים עובדים על טרפזים למרות שהוא עובד חזק בהרבה תרגילי כתפיים וגב,ככה,בזעיר אנפין,גם האלכסונים יקבלו עבודה קטנה.
אני מקווה שהצלחת לראות את הזווית שממנה אני חושב כי כל התגובות המתרוממות לפניך היו מיותרות לחלוטין.

אני אנסח את הגישה שלך בצורה יותר קצרה: אתה נותן את מה שאנשים רוצים.
אני אישית אוהב את הגישה הזאת, אם אדם ירצה לשנות גישה, הוא יפנה אליך. אתה לא צריך לפנות לאדם ולנסות לשנות את הגישה הכללית שלו בניגוד לרצונו (מאותה סיבה שלעולם לעולם לא מתווכחים עם דעות של אנשים)

jonathan 06-04-10 15:56

ציטוט:

פורסם במקור על ידי pala (הודעה 985247)
אני אנסח את הגישה שלך בצורה יותר קצרה: אתה נותן את מה שאנשים רוצים.
אני אישית אוהב את הגישה הזאת, אם אדם ירצה לשנות גישה, הוא יפנה אליך. אתה לא צריך לפנות לאדם ולנסות לשנות את הגישה הכללית שלו בניגוד לרצונו (מאותה סיבה שלעולם לעולם לא מתווכחים עם דעות של אנשים)

כן אתה קרוב,כשבן אדם רוצה תרגילים לאלכסונים אני כמשתמש בפורום יענה לו תשובה עם התרגילים שהוא ביקש,אי אפשר על כל בן אדם להתייחס לכל הגורמים שלו,סביר להניח שאם אני אראה אותו במציאות אני הייתי אומר לו שהוא לא צריך את התרגיל כי באמת נאמר פה שהרבה מהאוכלוסיה לא צריכה,אבל אם הוא רואה לנכון-שיעשה כי יכול להיות שבאמת זה יועיל במידה כזאת או אחרת לאיזור הבטן שלו.
לא לשכוח שחלק מהפיתוח גוף זאת הנאה,וכל תרגיל שנעשה ביזע ומאמץ עם כוונות טובות מספק את המתאמן,אם הוא היה מתחרה סביר להניח שהוא לא היה שואל פה.
כשבן אדם בא לבית מרקחת ומבקש אקמול הרוקח לא מתחיל לשאול אותו ממה הכאב ראש ואיזה סוג הכאב הוא פשוט נותן לו את האקמול ללא מרשם ובלי נכון/לא נכון.

Sugarzaza 07-04-10 07:40

אתה צוחק נכון? זו בדיחה?

Fatboy 07-04-10 09:59

בחשיבה ישירה, אין שום דבר טוב/רע בלבודד שרירים קטנים ברמה של מתחת למתאמן מתקדם

בחשיבה יותר מקיפה, זה מלמד (או מחזק) למתאמנים שלא מבינים באמת מה הם עושים את הרעיון שלבודד שרירים זה דבר טוב וממולץ, זה מקרב אנשים יותר לצורת חשיבה של flex.

אולי אני מגזים אבל העיקרון נשאר,

Sugarzaza 07-04-10 14:07

העניין הוא שבמקרה הזה אתה גם לא באמת מבודד שרירים, אתה סתם עובד על עצמך בעיניים ולא מבין איך דברים עובדים

jonathan 07-04-10 14:15

ציטוט:

פורסם במקור על ידי sugarzaza (הודעה 985418)
אתה צוחק נכון? זו בדיחה?

07 באפריל!

terminater135 07-04-10 15:08

ציטוט:

פורסם במקור על ידי jonathan (הודעה 985450)
07 באפריל!

חחחחחחחחחח

כל הזמנים הם GMT +3. השעה כרגע היא 23:32.

מופעל על: vBulletin Version 3.7.2
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
כל הזכויות שמורות לישראלבודי בע"מ