ישראלבודי

ישראלבודי (https://israelbody.com/index.php)
-   אימונים (https://israelbody.com/forumdisplay.php?f=4)
-   -   חשיבות התרגלים המורכבים. (https://israelbody.com/showthread.php?t=62950)

terminater135 31-01-10 19:43

ציטוט:

פורסם במקור על ידי tal_s (הודעה 967608)
ממש ממש לא הגזמתי... אני מדבר על ביצוע תיקני בכל המובנים ולא בנץ' פרס של bb טיפוסי בלי הקשתה בגב והכנסת מרפקים

לא כזאת בעייה, הקשתה אני דיי בטוח שאני עושה נכון והכנסת מרפקים זה ממש פשוט.

מצד שני בסקוואט אתה צריך לוודא שאתה שובר מקביל, משתמש בהיפ דרייב, שומר על המוט מעל אמצע כף הרגל, לא נותן לברכיים לברוח, לא נוטה לצד אחד יותר מדי, לא מקשית את הגב פנימה יותר מדי, וכמובן לא ליפול.

4roxe 31-01-10 19:45

ציטוט:

פורסם במקור על ידי terminater135 (הודעה 967605)
הגזמת אחי.

הוא דווקא די צודק
לי אישית יותר קל לעשות סקוואט נכון מאשר בנץ פרס נכון של פאוור ליפטינג ..זה ממש קשה החרא הזה לשמור על הטכניקה נקייה במשך כל משך הסט.

ולפותח האשכול... אני לא יודע אם זה צירוף מקרים או שסוף סוף עשיתי תכנית טובה כמו שצריך ..אבל הסיפור פחות או יותר הוא ככה
התאמנתי חודשיים בערך ולא היה כמעט תוצאה אחת. באותם חודשיים התאמנתי רק עם בנץ פרס מהתרגילים המורכבים לא עשיתי לא פרס לא דדליפט וגם עשיתי סקוואט בסמית
שחזרתי מטיול בארצות הברית וקנדה חזרתי והתחלתי את הss שכמובן כולל את הסקוואט בנץ ..פרס ודדליפט

בוא נגיד שזה פעם ראשונה שראיתי את עצמי גודל... הגעתי להיקף 41 חם מהיקף 35 (אפילו פחות) חם בבערך חודשיים שעשיתי תss ..
אז אני מניח שכן.. בלי סקוואט ובלי דדליפט כנראה שלא גודלים כמו שרוצים לגדול

וגם כאחד שסבל בערך שנה וחצי מכאבי ברכיים נוראיים (כאבי ברך אחת יותר נכון) אחרי שעשיתי תכנית ניתור שהרגליים שלי היו ממש לא מוכנות אליה .
שהגעתי אחרי חודשיים ששיחקתי גם כדורסל בטיול די הרבה.. ועדיין כאב לי הברכיים בצורה נוראית שהייתי לוקח משככי כאבים לפני שאני משחק
הגעתי לארץ התחלתי לעשות סקוואט עד שהגעתי לטכניקה נכונה והיום אני בקושי מרגיש כאב בברך 555 בלי עין הרע (יש פה ושם שאני עושה תנועה חדה מדי אבל עדיין אני כלכך מרגיש הקלה מפעם שבקושי יכלתי לעלות מדרגות )

tal_s 31-01-10 20:19

ציטוט:

פורסם במקור על ידי terminater135 (הודעה 967629)
לא כזאת בעייה, הקשתה אני דיי בטוח שאני עושה נכון והכנסת מרפקים זה ממש פשוט.

מצד שני בסקוואט אתה צריך לוודא שאתה שובר מקביל, משתמש בהיפ דרייב, שומר על המוט מעל אמצע כף הרגל, לא נותן לברכיים לברוח, לא נוטה לצד אחד יותר מדי, לא מקשית את הגב פנימה יותר מדי, וכמובן לא ליפול.

אתה טועה ואני בטוח שאתה לא עושה בנץ' פרס בצורה מושלמת

terminater135 31-01-10 20:34

ציטוט:

פורסם במקור על ידי tal_s (הודעה 967637)
אתה טועה ואני בטוח שאתה לא עושה בנץ' פרס בצורה מושלמת

לא אמרתי שכן, אבל זה הרבה יותר פשוט מאשר לעשות סקוואט.

Sugarzaza 01-02-10 06:44

לעשות רק בנץ' בלי פרס מעל הראש זה אחלה דרך להפצע. והסקוואט לא עשה לך בעיות ברכיים, אתה עשית סקוואט גרוע כי לא התעמקת מספיק באיך התרגיל צריך להראות וזו התוצאה

Fatboy 01-02-10 10:03

אני מסכים שבנץ זה התרגיל הכי קשה לביצוע, בהנחה שמיישמים טכניקה מלאה
אני גם מסכים שזה התרגיל שגורם להכי הרבה פציעות כרוניות עם טכניקה "מקובלת"

אתה לא תרגיש את זה עכשיו אבל אתה תרגיש את זה עוד 10 שנים
ופציעות כרוניות זה משהו שמאוד קשה להיפטר ממנו

terminater135 01-02-10 11:24

ציטוט:

פורסם במקור על ידי sugarzaza (הודעה 967756)
לעשות רק בנץ' בלי פרס מעל הראש זה אחלה דרך להפצע. והסקוואט לא עשה לך בעיות ברכיים, אתה עשית סקוואט גרוע כי לא התעמקת מספיק באיך התרגיל צריך להראות וזו התוצאה

מסכים, אבל הוא אמר שהוא עושה גם מיליטרי אז זה בסדר.

sasquatch 01-02-10 14:27

ציטוט:

פורסם במקור על ידי holy_templar (הודעה 967554)
אתה רוצה שאמנה לך פה כמה קישורים לאשכולות סתומים שאתה פתחת ?
ויש מלא כאלה ...

ויש תוכניות ללא סקוואט ודדליפט לאנשים עם פציעות קודמות , אתה יודע האם יש לו בלטי דיסק או פריצות דיסק בגב התחתון?

אתה יודע אם יש לו בעיות כרוניות בברכיים , או בעיות מפרקים ?

תפסיק לדבר כאילו אתה מבין משהו מהחיים שלך... כי אתה עוד תגרום לאנשים להפצע.

לבחור שפתח את האשכול , כדי לך לקרוא מאמרים על הנושא, יש מגוון תוכניות והסברים על התרגילים המורכבים.. במיוחד על סקוואט ודדליפט..
במידה ויש לך פציעה משמעותית בברכיים ובגב הייתי ממליץ כרגע להתרחק מהסקוואט והדדליפט.. במידה ואלה פציעות שחלפו הייתי ממליץ להתאמן על הטכניקה של תרגילים אלה הרבה זמן לפני שאתה שם משקל על המוט.

ככה או ככה מומלץ לקרוא על תוכניות שונות המשלבות תרגילים מורכבים בלבד, ובמידה ותבחר לא לעשות סקוואט ודדליפט , תוכל למצוא מגוון תרגילים אחר שעובד על איזורים אלה .

בהצלחה

בהצלחה

יש לי ניסיון עם מתאמנים שמבצעים גם סקוואט וגם דדליפט בטכניקה סבירה, עם היסטוריה של בלט דיסק ולא בוכים כמו כמות הילדים בפורום. לרוב אנשים הם פשוט פחדנים.
ציטוט:

פורסם במקור על ידי avishav1 (הודעה 967592)
תאמין לי שאם היית במצב שלי לא היית אומר את מה שאמרת פה.
אני פצוע מעל 6 חודשים בברך,יש לי דלקת במרפק כבר 5 חודשים,הוצאתי מעל 600 שקל על תרופות למרפק וכלום לא עזר,מחר תור לפיזותרפיה בתקווה שיעזור. אני לא אחד שבוכה על פציעה שעוברת אחרי חודש-חודשיים. זה הפך להיות חלק מהחיים שלי,זה מתסכל לקום בבוקר עם פציעות. בן אדם שלא היה במצב שלי לא יכול להבין אותי.
שאלתי שאלה בכלל לא ענית עליה,שאלתי על החשיבות של המורכבים,אתה אומר שהם טובים,אבל בוא תסביר מה יקרה אם הם לא יהיו אצלי בתכנית.

קודם כל תודה,האמת שבעיות ברכים יש לנו לכל המשפחה,ככה שזה דיי גנטי בקטע הזה,בגלל זה אני פתחתי את הפוסט הזה.
פשוט באמת רציתי לדעת,כי זה נשמע בפורום שאי אפשר לגדול בלי סקוואט ודדליפט.

אתה לא יודע לטפל בפציעה במרפק, תרופות ומנוחה לא תורמות לכלום חוץ מלכיס של החברות הגדולות.
ציטוט:

פורסם במקור על ידי tal_s (הודעה 967601)
זה התרגיל היחיד שתפצע בו בסופו של דבר גם עם טכניקה נכונה... מה שדרך אגב הרבה יותר קשה לביצוע מאשר סקוואט ודדליפט וממש דורשת שנים של תרגול כדי להגיע לביצוע מושלם

בדקת סטטיסטית? סקוואט הוא תרגיל הרבה יותר מסובך.
ציטוט:

פורסם במקור על ידי max90kg (הודעה 967621)
אם יש לך כאבי רגליים בגלל סקוואט זה אומר שלא עבדת נכון
ותאמין לי אני מרגיש כמוך בדיוק ובגלל זה אני לא עושה דד ליפט ולא חושב שאני אעשה בכלל מתישהו בחיים שלי, אבל על סקוואט אני לא מוותר ואני לא אוותר בשום פנים ואופן תזכור את זה פשוט אסור לך להעביר אימון בלי סקוואט!!!

אתה לא יודע לבצע דדליפט, ככל הנראה.
ציטוט:

פורסם במקור על ידי 4roxe (הודעה 967630)
הוא דווקא די צודק
לי אישית יותר קל לעשות סקוואט נכון מאשר בנץ פרס נכון של פאוור ליפטינג ..זה ממש קשה החרא הזה לשמור על הטכניקה נקייה במשך כל משך הסט.

ולפותח האשכול... אני לא יודע אם זה צירוף מקרים או שסוף סוף עשיתי תכנית טובה כמו שצריך ..אבל הסיפור פחות או יותר הוא ככה
התאמנתי חודשיים בערך ולא היה כמעט תוצאה אחת. באותם חודשיים התאמנתי רק עם בנץ פרס מהתרגילים המורכבים לא עשיתי לא פרס לא דדליפט וגם עשיתי סקוואט בסמית
שחזרתי מטיול בארצות הברית וקנדה חזרתי והתחלתי את הss שכמובן כולל את הסקוואט בנץ ..פרס ודדליפט

בוא נגיד שזה פעם ראשונה שראיתי את עצמי גודל... הגעתי להיקף 41 חם מהיקף 35 (אפילו פחות) חם בבערך חודשיים שעשיתי תss ..
אז אני מניח שכן.. בלי סקוואט ובלי דדליפט כנראה שלא גודלים כמו שרוצים לגדול

וגם כאחד שסבל בערך שנה וחצי מכאבי ברכיים נוראיים (כאבי ברך אחת יותר נכון) אחרי שעשיתי תכנית ניתור שהרגליים שלי היו ממש לא מוכנות אליה .
שהגעתי אחרי חודשיים ששיחקתי גם כדורסל בטיול די הרבה.. ועדיין כאב לי הברכיים בצורה נוראית שהייתי לוקח משככי כאבים לפני שאני משחק
הגעתי לארץ התחלתי לעשות סקוואט עד שהגעתי לטכניקה נכונה והיום אני בקושי מרגיש כאב בברך 555 בלי עין הרע (יש פה ושם שאני עושה תנועה חדה מדי אבל עדיין אני כלכך מרגיש הקלה מפעם שבקושי יכלתי לעלות מדרגות )

ציטוט:

פורסם במקור על ידי fatboy (הודעה 967767)

אם הסקוואט יותר קל לכם מבנץ' אז כנראה שאתה מרים משקלים מצחיקים בסקוואט. בנץ' הוא תרגיל פשוט יחסית מבחינה טכנית, בהשוואה לסקוואט, לדדליפט ולהרמות האולימפיות.

לגבי האמירה שנפצעים בבנץ' יותר - ובכן, זה בעיקר בגלל שמפרק הכתף הוא מבחינה אנטומית יותר מועד לפציעות מאשר מפרקים אחרים בגוף.

Fatboy 01-02-10 14:38

התכוונתי ללימוד טכניקה לא לקושי ביצוע לעומת סקוואט

sasquatch בוא תגיד לי מה לדעתך מעורב בטכניקה של בנץ ובטכניקה של סקוואט

tal_s 01-02-10 14:42

sasquatch אם אתה אומר שבנץ' פרס בטכניקה מלאה הוא יותר פשוט מסקוואט אז אתה ככול הנראה לא יודע לבצע בנץ' פרס.. ולא אני לא עובד עם משקלים מצחיקים בסקוואט:D

sasquatch 01-02-10 14:43

ציטוט:

פורסם במקור על ידי fatboy (הודעה 967825)
התכוונתי ללימוד טכניקה לא לקושי ביצוע לעומת סקוואט

sasquatch בוא תגיד לי מה לדעתך מעורב בטכניקה של בנץ ובטכניקה של סקוואט

לימוד הטכניקה זה דבר שאי אפשר למדוד, מכיוון שהדבר תלוי ביותר מדי משתנים: יכולת המתאמן, יכולת המאמן וכו'.

מאיזו בחינה?

Fatboy 01-02-10 14:50

שאלה פשוטה

עכשיו אתה בא ללמד בן אדם לעשות בנץ, מה אתה מלמד אותו?

sasquatch 01-02-10 14:58

ציטוט:

פורסם במקור על ידי fatboy (הודעה 967830)
שאלה פשוטה

עכשיו אתה בא ללמד בן אדם לעשות בנץ, מה אתה מלמד אותו?

איך זה קשור?

לשמור על מנח תקין בפרק כף היד, על ישבן במנח נייטרלי ועל אמות בקו המוט. השלב הבא, לאחר שהבסיס נלמד הוא ללמד אותו את הטכניקה שאיתה הוא יוכל להשמר גם מפציעות בכתפיים ולהרים יותר משקל.

Fatboy 01-02-10 15:44

ציטוט:

פורסם במקור על ידי sasquatch (הודעה 967833)
איך זה קשור?

לשמור על מנח תקין בפרק כף היד, על ישבן במנח נייטרלי ועל אמות בקו המוט. השלב הבא, לאחר שהבסיס נלמד הוא ללמד אותו את הטכניקה שאיתה הוא יוכל להשמר גם מפציעות בכתפיים ולהרים יותר משקל.

שהיא?

sasquatch 01-02-10 16:08

ציטוט:

פורסם במקור על ידי fatboy (הודעה 967840)
שהיא?

אני לא מבין, אתה מנסה לבחון את הידע שלי? בנתיים את הטענה שלך לא גיבית, אלא עברת לעשות לי שאלון טריוויה.

Fatboy 01-02-10 16:12

אני מנסה להראות לך את הנקודה שלי לפי כמה שאלות פשוטות

אבל במקום לענות אתה נתקע על שטויות
עזוב.

avishav1 01-02-10 16:27

ציטוט:

פורסם במקור על ידי fatboy (הודעה 967767)

מה זאת אומרת אני ירגיש את זה עוד 10 שנים?
הפחדתם אותי מהתרגיל הזה,אני מבולבל רצח..

יניב צוות ישראלבודי 02-02-10 01:24

בנץ' מושלם זה באמת משהו שלא קל בכלל להגיע אליו.
יכול לקחת שנים להגיע לזה.

הבעיה הכי חמורה היא שלא מלמדים אותו נכון ולכן רוב המתאמנים החדשים לומדים לבצע תנועה לקוייה, ולתקן תנועה לקוייה הרבה יותר קשה מאשר ללמד את התנועה הנכונה מההתחלה.

יניב צוות ישראלבודי 02-02-10 01:26

ציטוט:

פורסם במקור על ידי avishav1 (הודעה 967856)
מה זאת אומרת אני ירגיש את זה עוד 10 שנים?
הפחדתם אותי מהתרגיל הזה,אני מבולבל רצח..

אין לך מה לפחד משום דבר, בדר"כ דווקא התרגילים שהכי מפחדים מהם הם התרגילים הכי מועילים.

פשוט תלמד לבצע את התנועה כמו שצריך, מאנשים שבאמת יודעים מה הם עושים ולא סתם מאיזה מאמן שסיים קורס, כי הקורס (מנסיון) לא מלמד טכניקות כמו שצריך בתרגילים הכי חשובים והכי מורכבים.

Holy_Templar 02-02-10 14:25

ציטוט:

פורסם במקור על ידי sasquatch (הודעה 967823)
יש לי ניסיון עם מתאמנים שמבצעים גם סקוואט וגם דדליפט בטכניקה סבירה, עם היסטוריה של בלט דיסק ולא בוכים כמו כמות הילדים בפורום. לרוב אנשים הם פשוט פחדנים.

אני הצהרתי שלהגיד לאדם שאתה לא מכיר לך תעשה סקוואט כי אתה ילד מפגר אם לא .
זו טעות טקטית חמורה מאד שיכולה להוביל לפציעות חמורות של הצד השני .

אינך מכיר אותו , את ההסטוריה הרפואית שלו, המגבלות שלו , המטרות שלו , הנתונים שלו .

לא קשור לפחדנות, אני עם פריצות דיסק וסחוס שחוק בשתי הברכיים , התחלתי לעשות סקוואט רק אחרי שנה של אימונים , שהגב שלי התחזק והרגליים גם ..

לפני כן , עשיתי סקוואטים , והתחילו לי כאבים בגב התחתון (כן עשיתי טכניקה נכונה , כן שמרתי על כל העקרונות).

גם עם טכניקה נכונה נוצר עומס על הגב , והגב שלך אם אינו מספיק חזק יכול להפגע מכך.

לכן חשוב לדעת מול מי אתה עומד לפני שיוצאים בהצהרות חסרות תכלית שתדחוף דדליפט וסקוואט בכל תוכנית אימון... חלק מהאנשים הכי גדולים שאני מכיר לא עשו דדליפט עד שלא התאמנו איזה שנתיים ...

איני אומר שזה נכון או לא , אני רק אומר שניתן לגדול יפה מאד ובקצב יפה מאד גם ללא דדליפט וללא סקוואט.

כל הזמנים הם GMT +3. השעה כרגע היא 15:46.

מופעל על: vBulletin Version 3.7.2
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
כל הזכויות שמורות לישראלבודי בע"מ