ישראלבודי

ישראלבודי (https://israelbody.com/index.php)
-   אימונים (https://israelbody.com/forumdisplay.php?f=4)
-   -   מה דעתכם על מדריך שכתבתי? (https://israelbody.com/showthread.php?t=58172)

galSH 15-08-09 12:45

ציטוט:

פורסם במקור על ידי max75kg (הודעה 898442)
זאת גם אפשרות אבל מה שאני מסביר זה יותר מקצועי גם אצל הפואר ליפטרים כי זה יותר בטוח למתאמן. סתם תמונה להמחשה:
http://www.criticalbench.com/images/...quat-tech1.jpg
חוץ מזה לפעמים אם אני נתקע בסקוואט כבד אני יכות בטעות להתנדנד וליפול קדימה ואחורה וזה לפעמים קורה לי כשאני עובד עם משקלים כבדים (עוד לא קרה לי שנפלתי אבל קרה שהחזרתי את המוט עקום בסוף סט כבד כי עבדתי בלי ספוטר וכל המשקל נפל לצד אחד).

שים לב שיש בצד מישהו שמחזיק את הפלטות (ואני מניח שיש גם בצד השני).

Max90kg 15-08-09 13:01

ציטוט:

פורסם במקור על ידי galsh (הודעה 898472)
שים לב שיש בצד מישהו שמחזיק את הפלטות (ואני מניח שיש גם בצד השני).

בכל זאת, לבטיחות אני מעדיף לשמור בחלק של המותניים. כמובן תמיד יש להסתכל למעלה, לשמור ולראות שהמוט לא מתנדנד למי שעושה את הסט ולייצב מתי שצריך אם יש צורך אבל כמו שאמרתי כשמגיע החלק שאתה צריך להצטרך אליו לתנועה זאת הדרך הטובה ביותר.

Max90kg 15-08-09 13:08

ציטוט:

פורסם במקור על ידי sugarzaza (הודעה 898387)
אין לספוטר מה להיות שם בכלל, הוא רק יכול לפגוע בך ובעצמו. אם אתה במצב קיצוני ואתה חייב להפיל וללכת אחורה, הספוטר רק יפריע. ואין מצב שבו הוא יכול לעזור

ציטוט:

פורסם במקור על ידי sugarzaza (הודעה 898388)
אגב מיליטרי זה דווקא תרגיל מעולה לכתף, הוא מטפל בהמון כאבים ובעיות באיזור, אם הוא לא עוזר/מחמיר לך את המצב זה אומר שאתה לא עושה אותו נכון. קראת את הפרק עליו בss?

רק עכשיו ראיתי את התגובות שלך. בכל מקרה אם אתה אומר כנראה אתה צודק כמו שאמרתי אני לא מומחה למיליטרי. עכשיו פתחתי את הss אני אקרא עליו.

Rosenrot 15-08-09 14:29

ציטוט:

7) כפיפות מרפקים עם מוט w או ישר - הכי חשוב בתרגיל הזה הוא שהתרגיל הוא תרגיל פשוט והיד הקדמית היא השריר הראשי בו. תדאגו שהמתאמן יעבוד בטכניקה נכונה ב2/3 מהחזרות לפחות (רצוי בכולן אבל מותר לעשות קצת צ'יטינג). בתרגיל הזה לאומת תרגילים לשרירים גדולים (בד"כ לחיצות) יש הבדל מהותי באופי של התקיעה. כאשר אתם נתקעים בלחיצה אתם עדיין מחזיקים מוט/משקולות בידיים. בכפיפת מרפקים הכישלון יוביל לכך שלא שתתקעו בסט אלה שפשוט המשקל ייפול בגלל כוח המשיכה ככה שלאומת תרגילים אחרים אם נתקעת בכפיפת מרפקים אתה תחזיק מעמד רק חצי שניה עד שניה גם עם כל הצ'יטינג שבעולם לכן הספוטר אמור להיות ערני כי אם הוא יפספס את התקיעה בשניה אז הלך כל הסט. מה שהספוטר צריך לעשות במקרה של תקיעה זה לתת פוש קטן ולדאוג שאת שאר החזרה המתאמן יסיים לבד.

Max90kg 15-08-09 14:30

ציטוט:

פורסם במקור על ידי Rosenrot (הודעה 898526)
אתה אמיתי?

כן. ואתה?

Rosenrot 15-08-09 14:31

ציטוט:

פורסם במקור על ידי max75kg (הודעה 898527)
כן. ואתה?

למי אכפת מספוטינג בכפיפות מרפקים אתה מסיים את הסט אניח את המוט מזויין איפשהו אפשר לחשוב, ויש שם עוד הרבה שטויות.

Max90kg 15-08-09 14:35

ציטוט:

פורסם במקור על ידי rosenrot (הודעה 898529)
למי אכפת מספוטינג בכפיפות מרפקים אתה מסיים את הסט אניח את המוט מזויין איפשהו אפשר לחשוב, ויש שם עוד הרבה שטויות.

יש לי הרגשה שאתה the one שפתח משתמש חדש אבל נעזוב את זה נתרכז בפוסט.
אני עובד בכפיפת מרפקים עם מוט w עם משקל של 2 פלטות של 10 ואחת של 1.25 בכל צד של המוט וזה משקל יחסית גדול בשבילי ובד"כ אני מסיים 5 חזרות לבד ובשישית אני צריך פוש קטן כדי לגמור עוד חזרה. למה להפסיד חזרה סתם ככה אם הספוטר יכול לעזור לך למצות את עצמך יותר? תבין איזה שטויות אתה מדבר, אני בטוח שלא עברת במשקל עבודה שלך את ה-10 קילו בכל צד אז נראה לך לא הגיוני לעשות תרגיל כזה עם ספוטר.

The-Two 15-08-09 14:37

ציטוט:

פורסם במקור על ידי max75kg (הודעה 898531)
אני עובד בכפיפת מרפקים עם מוט w עם משקל של 2 פלטות של 10 ואחת של 1.25 בכל צד של המוט וזה משקל יחסית גדול בשבילי ובד"כ אני מסיים 5 חזרות לבד ובשישית אני צריך פוש קטן כדי לגמור עוד חזרה. למה להפסיד חזרה סתם ככה אם הספוטר יכול לעזור לך למצות את עצמך יותר? תבין איזה שטויות אתה מדבר, אני בטוח שלא עברת במשקל עבודה שלך את ה-10 קילו בכל צד אז נראה לך לא הגיוני לעשות תרגיל כזה עם ספוטר.

ישר אתה פונה עלי מה אתה רוצה?!

Rosenrot 15-08-09 14:38

ציטוט:

פורסם במקור על ידי max75kg (הודעה 898531)
אני עובד בכפיפת מרפקים עם מוט w עם משקל של 2 פלטות של 10 ואחת של 1.25 בכל צד של המוט וזה משקל יחסית גדול בשבילי ובד"כ אני מסיים 5 חזרות לבד ובשישית אני צריך פוש קטן כדי לגמור עוד חזרה. למה להפסיד חזרה סתם ככה אם הספוטר יכול לעזור לך למצות את עצמך יותר? תבין איזה שטויות אתה מדבר, אני בטוח שלא עברת במשקל עבודה שלך את ה-10 קילו בכל צד.

אני לא the one.
דבר שני לא צריך לעבוד לטווח חזרות כזה נמוך בתרגיל הזה ובטח שלא להגיע לכשל בתרגיל כזה משום שזה לא יועיל לך לכלום.

Max90kg 15-08-09 14:40

ציטוט:

פורסם במקור על ידי the-two (הודעה 898535)
ישר אתה פונה עלי מה אתה רוצה?!

אתם פשוט מדברים בצורה דומה. זה לא בכוונה להעליב או משהו.

ציטוט:

פורסם במקור על ידי rosenrot (הודעה 898536)
אני לא the one.
דבר שני לא צריך לעבוד לטווח חזרות כזה נמוך בתרגיל הזה ובטח שלא להגיע לכשל בתרגיל כזה משום שזה לא יועיל לך לכלום.

סבבה. תעבוד איך שבא לך עם המשקל שבא לך. אני גם יכול להוריד למשקל של 15 קילו כל צד לעשות סטים קלים של 12 חזרות קלות אבל מה הטעם?

Rosenrot 15-08-09 14:43

ציטוט:

פורסם במקור על ידי max75kg (הודעה 898541)
אתם פשוט מדברים בצורה דומה. זה לא בכוונה להעליב או משהו.

סבבה. תעבוד איך שבא לך עם המשקל שבא לך. אני גם יכול להוריד למשקל של 15 קילו כל צד לעשות סטים קלים של 12 חזרות קלות אבל מה הטעם?

אמרתי להוריד? תעצור חזרה שתיים לפני שאתה מגיע לכשל מה אתה מתחיל כבר להיות תינוק ולהוריד משקל?
סטים עם יותר חזרות יאפשרו לך להתאושש, אתה לא רוצה שכשל בכפיפת מרפק ידפוק לך את התקדמות הבסיסיים.

Max90kg 15-08-09 14:47

ציטוט:

פורסם במקור על ידי rosenrot (הודעה 898542)
אמרתי להוריד? תעצור חזרה שתיים לפני שאתה מגיע לכשל מה אתה מתחיל כבר להיות תינוק ולהוריד משקל?
סטים עם יותר חזרות יאפשרו לך להתאושש, אתה לא רוצה שכשל בכפיפת מרפק ידפוק לך את התקדמות הבסיסיים.

טוב אני הולך עכשיו בכל מקרה אתה מדבר שטויות כי אתה בטוח ב-100% שעבודה לפני כשל יעילה יותר מעבודה עד כשל. חוץ מזה אני מגיע לכשל אחרי שאני כבר מגיע לכשל בסקוואט ובבנץ' לפני כן. וזה לא ידפוק לי כלום כי אני עושה 2 סטים לשריר קטן

lironsD 15-08-09 14:53

מישהו פה יכול לתת הסבר נורמלי להבדל בין עבודה ללפני כשל לעבודה עד כשל?

moo 15-08-09 14:59

שוגרזאזא צודק במיליטרי לא צריך ספוטר

בבנץ' חשוב שמישהו יוציא לך את המוט כדי לשמור על שכמות צמודות לספסל, אחרת אתה מוציא אותם
חשוב שהספוטר בבנץ' ידע את הטכניקה הנכונה ללחיצה, מיקום רגליים, קימור של הגב ומיקום השכמות
כדי שהוא ידע איך להוציא לך את המוט מבלי לדפוק לך את המצב מוצא בלחיצה

סקווט גם אפשרי להשתמש בספוטר במשקלים גבוהים

סה"כ חוץ מזה צריך ספוטר שידע לעודד אותך, לצעוק עליך ולגרום לך פסיכולוגית לסיים את הסט...

moo 15-08-09 15:00

ציטוט:

פורסם במקור על ידי lironsd (הודעה 898548)
מישהו פה יכול לתת הסבר נורמלי להבדל בין עבודה ללפני כשל לעבודה עד כשל?

לכשל - שאתה לא מסיים את מה שהצבת לך למשל אתה צריך לעשות 6 חזרות ועשית רק 5
לפני כשל - שאתה מסיים את כל החזרות שהצבת לעצמך אבל לא תוכל לבצע עוד חזרה נוספת - הצבת לעצמך 6 חזרות, אתה מבצע 6 ולא יכול את ה 7.

Holy_Templar 15-08-09 15:21

ציטוט:

פורסם במקור על ידי moo (הודעה 898553)
לכשל - שאתה לא מסיים את מה שהצבת לך למשל אתה צריך לעשות 6 חזרות ועשית רק 5
לפני כשל - שאתה מסיים את כל החזרות שהצבת לעצמך אבל לא תוכל לבצע עוד חזרה נוספת - הצבת לעצמך 6 חזרות, אתה מבצע 6 ולא יכול את ה 7.

אם הצבתי 6 ואני מנסה 7 וב 7 אני מגיע לכשל אז זה להגיע לכשל לא ?
משנה המספר חזרה בשביל לקרוא זה להגיע לכשל או לפני כשל ?

moo 15-08-09 15:24

ציטוט:

פורסם במקור על ידי holy_templar (הודעה 898566)
אם הצבתי 6 ואני מנסה 7 וב 7 אני מגיע לכשל אז זה להגיע לכשל לא ?
משנה המספר חזרה בשביל לקרוא זה להגיע לכשל או לפני כשל ?

זה סתם דוגמא

לפני כשל הכוונה שמיצית את עצמך ואתה לא יכול להרים יותר (אם זה חזרות או תוספת משקל) ואתה עומד ביעד שהצבת לעצמך

כשל - זה כשל, שלא הצלחת משקל x למה שהצבת לעצמך מבחינת חזרות y-1 למשל

Holy_Templar 15-08-09 15:25

ציטוט:

פורסם במקור על ידי moo (הודעה 898568)
זה סתם דוגמא

לפני כשל הכוונה שמיצית את עצמך ואתה לא יכול להרים יותר (אם זה חזרות או תוספת משקל) ואתה עומד ביעד שהצבת לעצמך

כשל - זה כשל, שלא הצלחת משקל x למה שהצבת לעצמך מבחינת חזרות y-1 למשל

אני חשבתי שכשל זה החזרה האחרונה שאתה פשוט לא מסוגל להירם יותר לא חשוב מהי המטרה ששמת לעצמך ...

moo 15-08-09 15:27

כן, כשל זה שלא הצלחת את החזרה האחרונה
זה גם מה שרשמתי רק בהרחבה שאולי בלבלה

Holy_Templar 15-08-09 15:38

ציטוט:

פורסם במקור על ידי moo (הודעה 898573)
כן, כשל זה שלא הצלחת את החזרה האחרונה
זה גם מה שרשמתי רק בהרחבה שאולי בלבלה

אה סבבה... אוקיי התבלבלתי

:unsure::unsure:

אבל עכשיו הבנתי...

כל הזמנים הם GMT +3. השעה כרגע היא 00:45.

מופעל על: vBulletin Version 3.7.2
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
כל הזכויות שמורות לישראלבודי בע"מ