ישראלבודי

ישראלבודי (https://israelbody.com/index.php)
-   אימונים (https://israelbody.com/forumdisplay.php?f=4)
-   -   מאמן אלמוני בנושא "בידוד" ונקודות חלשות (https://israelbody.com/showthread.php?t=58058)

Sugarzaza 12-08-09 12:45

ציטוט:

פורסם במקור על ידי holy_templar (הודעה 896539)
מסכים על העקרון .
טווח תנועה גדול יותר, ליותר חזרות = יותר מיקרו טראומה

מה הקשר לחזרות עכשיו? הכנסת פה כבר נפח/עצימות/תדירות וזה לא קשור לביומכניקה.

Fatboy 12-08-09 12:47

טווח תנועה מלא = highly overrated

Holy_Templar 12-08-09 12:48

ציטוט:

פורסם במקור על ידי sugarzaza (הודעה 896540)
מה הקשר לחזרות עכשיו? הכנסת פה כבר נפח/עצימות/תדירות וזה לא קשור לביומכניקה.

אחי מיקרוטראומה זה כתוצאה ממספר חזרות בטווח תנועה , לא רק מטווח התנועה עצמו
גדול ככל שיהיה .

ברור שעצימות נפח ותדירות קשורות למיקרוטראומה של השריר .

אתה מדבר על ייעול מערכת העצבים

Sugarzaza 12-08-09 12:52

ציטוט:

פורסם במקור על ידי holy_templar (הודעה 896543)
אחי מיקרוטראומה זה כתוצאה ממספר חזרות בטווח תנועה , לא רק מטווח התנועה עצמו
גדול ככל שיהיה .

ברור שעצימות נפח ותדירות קשורות למיקרוטראומה של השריר .

אתה מדבר על ייעול מערכת העצבים

לא, אנחנו מדברים כרגע על נטו השוואה מכנית בין התרגילים, אל תערבב כי זה יבלבל אנשים.

Sugarzaza 12-08-09 12:53

ציטוט:

פורסם במקור על ידי Fatboy (הודעה 896542)

לגדול ולהתחזק - Highly overrated

Holy_Templar 12-08-09 12:55

ציטוט:

פורסם במקור על ידי sugarzaza (הודעה 896547)
לא, אנחנו מדברים כרגע על נטו השוואה מכנית בין התרגילים, אל תערבב כי זה יבלבל אנשים.

אם אתה עושה השוואה מכנית ... בלבד
אז אל תבלבל עם מיקרוטראומה ...

אתה מדבר על ייעול של המערכת עצבים לתנועה המלאה של התרגיל .

Sugarzaza 12-08-09 13:04

ציטוט:

פורסם במקור על ידי holy_templar (הודעה 896553)
אם אתה עושה השוואה מכנית ... בלבד
אז אל תבלבל עם מיקרוטראומה ...

אתה מדבר על ייעול של המערכת עצבים לתנועה המלאה של התרגיל .

לא, אני מדבר על מיקרוטראומה שרירית בגלל סיבות מכניות - טווח תנועה יותר גדול ושילוב של הרבה מאסת שריר שמתנגדת לאורך טווח התנועה הגדול. טווחי חזרות שייך לנושא אחר באימונים.

ובלי קשר, התייעלות עצבית קשורה באופן הדוק לכל התהליך של גדילה והתחזקות. נאמר שבלעדיה אין גדילה.

galSH 12-08-09 14:06

ציטוט:

פורסם במקור על ידי fatboy (הודעה 896542)

אז אם אני רוצה להפוך להארדקור אני צריך עכשיו לעשות רבע סקאווט? או שלא הבנתי אותך נכון?

Sugarzaza 12-08-09 16:56

מה שמצחיק זה שבהתאם לתחום bb אמורים להיות אלה שמקפידים באובססיביות על טווח תנועה מלא (כמו על תזונה וחומרים) וpl הם אלה שאמורים לחפף ולמצוא קיצורי דרך לרמות ולעבוד בטווחים קצרים יותר. בbb אין שום חשיבות למספר שאתה עובד איתו אלא לכמה מיקרוטראומה אתה יוצר באימון ולהתאושש ממנו. Pl הם אלה שאמורים לרמות בטירוף בשביל להוסיף עוד קילו למוט. בינתיים זה הפוך. טוב נו

יניב צוות ישראלבודי 12-08-09 17:23

ציטוט:

פורסם במקור על ידי sugarzaza (הודעה 896691)
מה שמצחיק זה שבהתאם לתחום bb אמורים להיות אלה שמקפידים באובססיביות על טווח תנועה מלא (כמו על תזונה וחומרים) וpl הם אלה שאמורים לחפף ולמצוא קיצורי דרך לרמות ולעבוד בטווחים קצרים יותר. בbb אין שום חשיבות למספר שאתה עובד איתו אלא לכמה מיקרוטראומה אתה יוצר באימון ולהתאושש ממנו. Pl הם אלה שאמורים לרמות בטירוף בשביל להוסיף עוד קילו למוט. בינתיים זה הפוך. טוב נו

שמע, יש משהו במה שאתה אומר, Pl מן הסתם יעבדו תמיד בטכניקות הכי נכונות כדי שההרמה תהיה הכי יעילה והכי אפקטיבית וכבדה, לכן לפי דעתי חשוב בתרגילים הכבדים כן ללמוד מהם, בנוגע לביצוע אני קצת חולק עליך, יש לפעמים תחרויות של pl של כל מיני איגודים שיש להם כללים שונים ויוצא שאתה רואה טווחי תנועה ממש מינימליים שזה די מצחיק.

אישית, מאז שעברתי יותר לטכניקות של pl המשקלים שלי עלו משמעותית וגם יש לי פחות נזק למפרקים (בעיקר כתפיים בחזה)

Sugarzaza 12-08-09 17:26

ציטוט:

פורסם במקור על ידי יניב צוות ישראלבודי (הודעה 896714)
שמע, יש משהו במה שאתה אומר, pl מן הסתם יעבדו תמיד בטכניקות הכי נכונות כדי שההרמה תהיה הכי יעילה והכי אפקטיבית וכבדה, לכן לפי דעתי חשוב בתרגילים הכבדים כן ללמוד מהם, בנוגע לביצוע אני קצת חולק עליך, יש לפעמים תחרויות של pl של כל מיני איגודים שיש להם כללים שונים ויוצא שאתה רואה טווחי תנועה ממש מינימליים שזה די מצחיק.

אישית, מאז שעברתי יותר לטכניקות של pl המשקלים שלי עלו משמעותית וגם יש לי פחות נזק למפרקים (בעיקר כתפיים בחזה)

כן, יש יוצאי דופן, אבל שים לב כמה pl עושים סקוואט מלא ונכון וכמה bb עושים. לעזאזל, אפילו עוד לא ראיתי סרטון של מפתח גוף רציני עושה סקוואט כבד בכלל. ובדרך כלל מי מהם שכן עושה ועושה טוב זה אנשים עם רקע באתלטיקה/pl.

arbel2 12-08-09 17:29

הוא נותן פרספקטיבה מעניינת,אבל יש מאמנים טובים לא פחות שטוענים אחרת
כל אחד צריך להתנסות בשיטה שהכי קוסמת לו ולראות אם היא באמת מתאימה לו

לא משנה באיזה צד אתה של הגדר בתחום המשקולות ,ניסוי וטעייה זאת הדרך ללמוד מה טוב בשבילך ומה לא.

נעל 12-08-09 17:33

מאיפה בא הידע של מארק בכלל?
איזו הסמכה יש פה בכלל

galSH 12-08-09 17:33

ציטוט:

פורסם במקור על ידי Sugarzaza (הודעה 896716)
כן, יש יוצאי דופן, אבל שים לב כמה pl עושים סקוואט מלא ונכון וכמה bb עושים. לעזאזל, אפילו עוד לא ראיתי סרטון של מפתח גוף רציני עושה סקוואט כבד בכלל. ובדרך כלל מי מהם שכן עושה ועושה טוב זה אנשים עם רקע באתלטיקה/pl.

רוני קולמן עושה, אומנם הוא לא עושה תנועה מלאה אבל לפחות הוא שובר מקביל ורואים שהוא יודע איך מתאמנים (במיוחד בסרט The Unbelievable).

יניב צוות ישראלבודי 12-08-09 17:38

ציטוט:

פורסם במקור על ידי Sugarzaza (הודעה 896716)

כבד זה עניין יחסי.. אם אתה מתכוון למשקל עבודה ביחס למשקל גוף אז לא נראה לי שיש להם צורך להגיע למשקלים האלה, אבל שוב אנחנו פה גולשים לעניינים של PL Vs BB

Sugarzaza 12-08-09 17:40

כשאני אומר סקוואט כבד זה סקוואט כבד כמו שצריך ולא לבוא לפמפם וללכת וכל מי שמתאמן יודע על מה אני מדבר.

Dark_Muse 12-08-09 19:42

ציטוט:

פורסם במקור על ידי sugarzaza (הודעה 896495)
אבל תבין שאתה משפר יכולת לבצע תנועות, ואתה צריך להתייחס אל זה ככה. אתה עוד מסתכל על איברים כחלקים בודדים ומופרדים אחד מהשני, מה שלא קיים מבחינת מערכת העצבים. הcns מכירה תנועות, ובשביל להשלים תנועה מגייסת את השרירים שתפקידם לבצע את התנועה.

גם יד אחורית עובדת חזק בלחיצת חזה, אם היא לא הייתה שם לא היה לחיצת חזה. וזוקפי גו יגבילו אותך בסקוואט רק אם לא עשית דדליפט, ואגב גם שם הזוקפי גב בכיווץ איזומטרי בלבד.

גם כפיפת מרפק היא תנועה...
הכל עובד חזק, וברור שריפטו לא יתן את זה בתוכנית שלו, כי אנחנו לא מדברים על "אוקיי זה חלק מהתוכנית", אלא על בעיה מסויימת אצל אינדיבידואל.
אגב, אני לא חושב שאתה ראית הרבה bb מתאמנים באמת. קשה לי להאמין שמפתח גוף רציני לא עושה סקוואט ודדליפט בטווחי תנועה נורמליים (אני ראיתי מאוד מעט, וממה שראיתי הרוב עשו טווח תנועה מלא. כמובן שבחדרי כושר המצב שונה בגלל הדרכה לקויה וגם ככה לא מדובר באנשים שמוגדרים מקצוענים).

Sugarzaza 12-08-09 21:09

ציטוט:

פורסם במקור על ידי Dark_Muse (הודעה 896819)
גם כפיפת מרפק היא תנועה...
הכל עובד חזק, וברור שריפטו לא יתן את זה בתוכנית שלו, כי אנחנו לא מדברים על "אוקיי זה חלק מהתוכנית", אלא על בעיה מסויימת אצל אינדיבידואל.
אגב, אני לא חושב שאתה ראית הרבה bb מתאמנים באמת. קשה לי להאמין שמפתח גוף רציני לא עושה סקוואט ודדליפט בטווחי תנועה נורמליים (אני ראיתי מאוד מעט, וממה שראיתי הרוב עשו טווח תנועה מלא. כמובן שבחדרי כושר המצב שונה בגלל הדרכה לקויה וגם ככה לא מדובר באנשים שמוגדרים מקצוענים).

אתה לא קורא. ברור שזה תנועה , שרלוק. כזו שמשפרת רק את התנועה עצמה (כפיפות מרפקים ישפרו רק כפיפות מרפקים). ואין בעיה במכון שבה CURLS יהוו פתרון, Chin ups תמיד יהיו עילאיים להם

כל הזמנים הם GMT +3. השעה כרגע היא 16:31.

מופעל על: vBulletin Version 3.7.2
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
כל הזכויות שמורות לישראלבודי בע"מ