![]() |
ציטוט:
ואני מדבר על ריצה של 4 קילומטר ככה. |
ציטוט:
|
אחלה מאמר, נהנתי לקרוא, חידש לי הרבה..
|
ציטוט:
בכל מקרה יופי שמישהו מעלה את התודעה שה מפתחי הגוף בארץ.. מי יתן ותפסיקו לעשות 30 סטים כל אימון.. |
זה ידוע הרבה זמן שיש קשר בעייתי בין אירובי לאנאירובי, הבעיה היא שלא ידעו להסביר למה - כמו שמצויין במאמר, התצפיות האלה הן ישנות. המטרה היתה להסביר את התופעה ועל בסיס ההבנה להסיק מה כדאי לעשות ומה לא. עד כמה שידוע לי, אין בכלל (או כמעט בכלל) אתרים שדנו בזה ברמה הזו.
|
ציטוט:
|
אפשר להגיד את זה בזהירות, כן. הרי לampk יש תפקיד כמעודד יצירה של חלבונים שקשורים בהפקת אנרגיה אירובית וכו', אבל בעקרון כן.
|
ציטוט:
אחלה מאמר אגב. |
מאמר מעולה ומעניין מאוד
תודה משה |
ציטוט:
|
זה תלוי בעצימות ובנפח של הריצות. 3 ריצות של 4 ק"מ זה לא המון, אבל זה תלוי עד כמה אתה בכושר וכמה אתה מתאמץ. בגדול, הייתי אומר שזה עושה יותר טוב מרע.
|
אז בעצם, בחיטוב עדיף שלא לעשות אירובי על מנת לא לאבד מסת שריר, אלא רק להיות במאזן קלורי שלילי?
מעניין |
משה\אלפי יש לי שאלה.
לפי מה שהבנתי במאמר כאשר אני מבצע אירובי אני פוגע באנאירובי בגלל שזה שתי פעולות שונות. סתם לדוגמא אני בתוקפת חיטוב. אני בגירעון שלילי. אני יורד במשקל\שומן לא בגלל שאני עושה אירובי אלא בגלל שאני בגירעון. אז למה בכלל לעשות אירובי אם בכל מיקרה זה רק יכול לפגוע ואני יכול לקבל את אותן התוצאות בלי אירובי? תודה |
ציטוט:
האירובי רק כלי עזר שיכול לעזור לך לרדת יותר מהר.. כל עוד אתה בגירעון קלורי אתה תירד במשקל |
קודם כל אירובי זה בריא. גם לאנאירובי יש השפעות חיוביות על הבריאות, אבל יש השפעות שיותר ייחודיות לאירובי (כמו למשל שיפור יכולות קוגניטיביות אגב). דבר שני, אירובי יכול לעזור בחיטוב בניוד שומן עיקש - יותר רלונטי לשלבי החיטוב המתקדמים. כל עוד לא מגזימים עם האירובי, אפשר להפיק ממנו תועלת. גם במסה האירובי יכול לעזור - בכך שהוא משפר רגישות לאינסולין. הנקודה לא היתה שאנשים יפסיקו לעשות אירובי, אלא שיבינו שלרוץ 3-4 פעמים בשבוע 10 ק"מ נגיד, בהחלט עשוי להפריע להם להתפתח במישור הכח והמסה. לרוץ 20 דקות 3 פעמים בשבוע בקצב מתון לא יזיק לאף אחד, להיפך.
|
ציטוט:
|
יפורסם בקרוב בצורה מסודרת..
|
כל הזמנים הם GMT +3. השעה כרגע היא 02:01. |
מופעל על: vBulletin Version 3.7.2
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
כל הזכויות שמורות לישראלבודי בע"מ