ישראלבודי

ישראלבודי (https://israelbody.com/index.php)
-   אימונים (https://israelbody.com/forumdisplay.php?f=4)
-   -   [שאלה] בנוגע לטכניקה בסקוואט (https://israelbody.com/showthread.php?t=39786)

Deus ex machina 29-08-08 13:16

ציטוט:

פורסם במקור על ידי the sun (הודעה 627874)
אני עושה בוקס סקוואט כמעט a2g, בלי מומנטום - התיישבות מלאה. אולי כשאני אגיע לa2g הברכיים יאלצו בלית ברירה לעבור את קו האצבעות - אבל שוב הכוונה היא בסנטימטרים בודדים ולא בצורה מוגזמת.
בכל אופן הבטן חייבת להיות כלפי חוץ ולא אסופה פנימה.

עם אתה באמת מגיע לכמה ס"מ מהריצפה הבוקס סקוואט קצת מיותר לך ,
לא זוכר שראיתי אי פעם סרטון או הסבר לגביי בוקס סקוואט בסגנון הזה .

The Sun 29-08-08 13:19

ציטוט:

פורסם במקור על ידי deus ex machina (הודעה 627877)
עם אתה באמת מגיע לכמה ס"מ מהריצפה הבוקס סקוואט קצת מיותר לך ,
לא זוכר שראיתי אי פעם סרטון או הסבר לגביי בוקס סקוואט בסגנון הזה .

אני עושה את זה כדי להתרגל לרדת עמוק, לפני כן לא הייתי מסוגל כמעט לרדת מתחת ל90, הייתי מאבד שיווי משקל בגלל חוסר בגמישות.
כשאני ארד למדרגה אחת במקום 2 ( שגם זה די עמוק ) אני אשקול להוציא את המדרגה, להוריד משקל ולעבוד עמוק בלי מדרגה.
עכשיו יותר הגיוני :)

Deus ex machina 29-08-08 13:31

ציטוט:

פורסם במקור על ידי the sun (הודעה 627883)
אני עושה את זה כדי להתרגל לרדת עמוק, לפני כן לא הייתי מסוגל כמעט לרדת מתחת ל90, הייתי מאבד שיווי משקל בגלל חוסר בגמישות.
כשאני ארד למדרגה אחת במקום 2 ( שגם זה די עמוק ) אני אשקול להוציא את המדרגה, להוריד משקל ולעבוד עמוק בלי מדרגה.
עכשיו יותר הגיוני :)

עדיין לא כל כך למידה של תנועה באמצעות הקופסא זה חשוב אבל נראה לי לא כל ככך נח לעשות סקוואט a2g לקופסא ( אולי אני אנסה ואראה איך זה ) .

The Sun 29-08-08 14:14

ציטוט:

פורסם במקור על ידי deus ex machina (הודעה 627898)
עדיין לא כל כך למידה של תנועה באמצעות הקופסא זה חשוב אבל נראה לי לא כל ככך נח לעשות סקוואט a2g לקופסא ( אולי אני אנסה ואראה איך זה ) .

זה לא כ"כ נוח - אבל שוב זה הכרחי במקרה שלי, ההאמסטרינג והגלוטס שלי לא היו גמישים מספיק כדי לרדת נמוך, אז העפתי את כל הפלטות, השארתי את האגו בבית והתיישבתי על הקופסא עם מוט בלבד עד שביצעתי מושלם.
אח"כ התחלתי להוסיף פלטות בהדרגה.

היום אני עושה 60 ל rm4-6: זה לא מרשים במיוחד אבל מבחינתי זה מצויין כל עוד אני מרגיש שאני עובד נכון ולא מזייף, גם ככה הרגליים שלי על הפנים אז אני בדרך הנכונה :)

coldfire 29-08-08 17:42

ציטוט:

פורסם במקור על ידי shikolm (הודעה 626960)
בסקוואט מלא הכרחי שהברכיים יעברו את קו האצבעות.

למה זה הכרחי? לדעתי זה די תלוי במבנה הגוף שלך, ובטכניקה.

אולי יש לנו הגדרות שונות לגבי מה זה "סקווט מלא".

shikoLM 29-08-08 21:50

אני יודע על איזה סקוואט אתה מדבר (ריפטו סטייל - אינץ' שתיים מתחת למקביל) וגם שם ברוב המקרים הברכיים יעברו את קו האצבעות, אני מדבר על סקוואט בטווח תנועה מלא.

coldfire 29-08-08 22:33

ציטוט:

פורסם במקור על ידי shikolm (הודעה 628532)
אני יודע על איזה סקוואט אתה מדבר (ריפטו סטייל - אינץ' שתיים מתחת למקביל) וגם שם ברוב המקרים הברכיים יעברו את קו האצבעות, אני מדבר על סקוואט בטווח תנועה מלא.

אני חושב שאצל הרבה אנשים ריפטו סטייל = טווח תנועה מלא.

אם אתה מדבר על סקווט אולימפי עם מוט גבוה על הטרפזים, אז אני מסכים איתך.

אם המוט נמוך, על הכתפיים, אז לא בהכרח הברכיים עוברות את קו האצבעות (לא שזה רע). זה תלוי במבנה גוף.

shikoLM 29-08-08 23:26

אתה מדבר על מצב שהוא לא ממש שכיח אצל רוב המתאמנים. גם כדי לרדת ב low bar סקוואט אינצ'-שתיים מתחת למקביל (פר הגדרה לא מדובר בטווח תנועה מלא) עם הגבלה יחסית לתנועה של הברכיים קדימה דרושה גמישות יחסית גבוהה של פושטי ירך מה שלא קיים אצל רוב המתאמנים, מה גם שהחלק הארי של המתאמנים בכלל מבצעים high bar סקוואט.

Sugarzaza 29-08-08 23:44

אינץ' - שתיים מתחת למקביל זה לא סקוואט מלא?..
לעזאזל

Sugarzaza 29-08-08 23:45

מבחינת הבטן אגב, אתה אמור להגיע למצב בו אתה מרגיש שאתה מעין נשען על עצמך, כלומר הרגשה שהפלג גוף העליון נתמך על ידי הבטן והרגליים

coldfire 30-08-08 18:39

ציטוט:

פורסם במקור על ידי shikoLM (הודעה 628622)
אתה מדבר על מצב שהוא לא ממש שכיח אצל רוב המתאמנים. גם כדי לרדת ב low bar סקוואט אינצ'-שתיים מתחת למקביל (פר הגדרה לא מדובר בטווח תנועה מלא) עם הגבלה יחסית לתנועה של הברכיים קדימה דרושה גמישות יחסית גבוהה של פושטי ירך מה שלא קיים אצל רוב המתאמנים, מה גם שהחלק הארי של המתאמנים בכלל מבצעים high bar סקוואט.

קיבלתי. למרות שגם סקווט מלא בלי להגביל את תנועת הברכיים קדימה דורש גמישות שאין אותה אצל רוב המתאמנים.

מעניינת אותי הדעה שלך לגבי high bar סקוואט מול low bar סקוואט. מה אתה מעדיף/עושה? לפי הגישה של ריפטו כמעט ואין סיבה לעשות high bar סקוואט ואני נוטה לקבל את הדעה שלו...

tomerA 30-08-08 18:41

ציטוט:

פורסם במקור על ידי Sugarzaza (הודעה 628640)
אינץ' - שתיים מתחת למקביל זה לא סקוואט מלא?..
לעזאזל

בweightlifting עושים סקוואט מלא וזאת כי בשביל לתפוס את המוט מהקלין אתה צריך לרדת כמה שיותר עמוק.

coldfire 30-08-08 19:10

ציטוט:

פורסם במקור על ידי tomerA (הודעה 629507)
בweightlifting עושים סקוואט מלא וזאת כי בשביל לתפוס את המוט מהקלין אתה צריך לרדת כמה שיותר עמוק.

בשביל זה יש front squat.

Sugarzaza 30-08-08 19:41

אין עוד משתנים לעניין הזה? נניח, גובה, גודל של השוקיים והירכיים וכו'?

coldfire 30-08-08 20:21

ציטוט:

פורסם במקור על ידי sugarzaza (הודעה 629587)
אין עוד משתנים לעניין הזה? נניח, גובה, גודל של השוקיים והירכיים וכו'?

על איזה עניין אתה מדבר?

Sugarzaza 30-08-08 20:27

מה נחשב סקוואט מלא

coldfire 30-08-08 20:34

ציטוט:

פורסם במקור על ידי sugarzaza (הודעה 629649)
מה נחשב סקוואט מלא

תלוי את מי אתה שואל. טכנית, מלא זה כל דבר מתחת למקביל. יש כאלה שמחשיבים סקוואט מלא רק אם ההאמסטרינגס נוגעים בתאומים.

- Idan - 30-08-08 20:59

ציטוט:

פורסם במקור על ידי coldfire (הודעה 629505)
לפי הגישה של ריפטו כמעט ואין סיבה לעשות high bar סקוואט ואני נוטה לקבל את הדעה שלו...

אני לא נוטה לקבל את הגישה הזאת, מאחר ו Low Bar מאלץ אותך לרכון יותר קדימה, לכשעצמו אני רואה בזה חיסרון ולא זו בלבד אלא שזה בא על חשבון טווח תנועה גדול יותר בברך.

ציטוט:

בשביל זה יש front squat.
גם back squat. הוא אמנם מיועד יותר בתור תרגיל כח כללי, אבל אם כבר עושים אותו אז צריך לעשות אותו באופן כזה שהמכניקה שלו תהיה דומה לקלין לסנאצ'.

coldfire 30-08-08 21:04

ציטוט:

פורסם במקור על ידי - Idan - (הודעה 629685)
אני לא נוטה לקבל את הגישה הזאת, מאחר ו Low Bar מאלץ אותך לרכון יותר קדימה, לכשעצמו אני רואה בזה חיסרון ולא זו בלבד אלא שזה בא על חשבון טווח תנועה גדול יותר בברך.

Low Bar סקווט עובד על יותר שרירים בדיוק בגלל הסיבה הזאת, וגם מפעיל פחות לחץ על הברך.

ציטוט:

פורסם במקור על ידי - Idan - (הודעה 629685)
גם back squat. הוא אמנם מיועד יותר בתור תרגיל כח כללי, אבל אם כבר עושים אותו אז צריך לעשות אותו באופן כזה שהמכניקה שלו תהיה דומה לקלין לסנאצ'.

למה? כל אתלט שעושה סקווטים, עושה אותם כדי להיות חזק יותר. לא כדי לחכות שום דבר ספציפי לספורט שלו.

- Idan - 30-08-08 22:07

גם לג פרס ולחיצת חזה במכונה יעשו אותך חזק יותר, אבל לא באופן כזה שיתאים לחלק מענפי הספורט. התנועה שאתה מבצע מחזקת אותך באותו אופן שאתה מבצע את התנועה. כל הרעיון בסקוואט של ריפטו שהוא מחזק אותך למטרת ספורט כללי בלי ספציפיות מסוימת והוא אפילו כתב את זה בעצמו. להרמת משקולות זה פחות מתאים ו- High bar squat יעשה את העבודה טוב יותר מאחר והוא קרוב יותר מבחינה מכנית. לסקוואט של פאוורליפטרים מן הסתם עדיף לעבוד עם אותו סקוואט, שהוא בעמידה מאוד רחבה ומיקום המוט מאוד נמוך על הגב.

באשר למשפט הראשון שכתבת, ה Low Bar של ריפטו ממש לא עובד על יותר שרירים, לא יודע איפה שמעת/קראת את זה. הוא פשוט מכניס את ההאמטרינג למצב מאורך ומתוח יותר בתחתית התנועה מה שמסייע יותר ל ACL למנוע את החלקת השוק קדימה ביחס לירך.
מפעיל פחות לחץ על הברך... תשמע אני לא שולל, אבל סקוואט עם ירידה של 2 ס"מ (עם אותו משקל של הסקוואט המלא) יפעיל פחות לחץ על הברך, עבודה עם 90 קילו תפעיל פחות לחץ מעבודה עם 100 קילו (לאותו טווח תנועה) ולא לעשות סקוואט בכלל יפעיל פחות לחץ מלעשות סקוואט כלשהו. אז השאלה פה איפה גבול הפציעה עומד, אני מניח שאת זה שנינו לא יודעים.

כל הזמנים הם GMT +3. השעה כרגע היא 09:09.

מופעל על: vBulletin Version 3.7.2
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
כל הזכויות שמורות לישראלבודי בע"מ