ישראלבודי

ישראלבודי (https://israelbody.com/index.php)
-   תזונה ותוספים (https://israelbody.com/forumdisplay.php?f=5)
-   -   הדרך הפשוטה להכנת תפריט (https://israelbody.com/showthread.php?t=356)

ברק 16-09-06 21:20

אמממממ.. שמח שאהבתם.. עכשיו אני יתן עוד כמה נקודות..
לחלק את היום ל6 ארוחות.
3 גדולות (בוקר,צהריים,ערב).
3 קטנות (בין הבוקר לצהריים, בין הצהריים והערב, וארוחת לילה).

בבוקר - הרבה חלבון, מעט שומן.
צהריים - הרבה מהכל.
בערב - הרבה חלבון, שומן איכותי.
בארוחת לילה - חלבון איטי (ביצה, טונה, גבינות), שומן איכותי, מעט פחממות.

לפני האימון - ארוחה גדולה ועשירה. עדיף לעשות את האימון שעה-שתיים לאחר ארוחת הצהריים.
אחרי האימון - שייק שיכלול חלבון איכותי (כמות=0.4*משקל הגוף) ופחממות בעלות אינדקס גליקמי גבוהה (סוכר ענבים, תמרים, או בננות) (כמות=0.8*משקל הגוף).

פחממות:
בחיטוב - לרכז את מרבית הפחממות לפני ואחרי האימון.
במסה - לחלק שווה במשך היום.

חלבון:
כל היום, כל ארוחה, כמה שיותר. אף פעם לא מזיק עוד קצת חלבון לגוף.

שומן: מעט בבוקר בשביל לא להאט את ספיגת החלבון. מאותה סיבה - כמה שפחות בשייק לאחר האימון.
בכל מצב, צריך לשים דגש על שומן איכותי. שמן זית, פשטן, אגוזי מלך, וכ"ו.

לאכול הרבה מאוד ירקות.
לא יותר מ1-2 פירות ביום.
הרבה סיבים תזונתיים.
צ'יט פעם-פעמיים בשבוע. לא יותר.
הרבה כח רצון.
ובהצלחה.

ברק :]

אההה.. ול"zav" אולי יש מיתוסים, אבל אצלי הם הוכחו כנכונים.
ירדתי 12 קילו שומן ב2-3 חודשים. בלי לאבד מסת שריר. או כמעט בלי בכל אופן.
חלבון הוכח כדבר חשוב, וכמה שיותר. תראה יש הרבה מאוד מחקרים שהביאו.
המטרה בלהוריד פחממות כל שבוע זה בשביל לתת לגוף להתרגל. אתה יכול ישר להוריד ל100. ואז גם תתקע.
איך שבא לך. אני רשמתי את מה שאני מאמין, וממליץ.
וכן צריך להוסיף את ה800. למה כל בן אדם שורף קלוריות שונה. אם אתה מכפיל ב 1.2 זה לא שווה כלום.
אני מעדיף לחשב ב5ד' בדיוק כמה אני שורף ולעשות את זה נכון. כל אחד והדרך שלו.
ואולי הנוסחה לגרעון הקלורי (הזאת עם ה68) לא הוכחה או מה שאתה רוצה, אבל היא נותנת מדד בסיסי.
אתה יכול גרעון יותר גדול, או יותר קטן, כל אחד מה שבא לו. אין חוקים בנושא הזה.

שבוע טוב :]

spacex 16-09-06 21:21

ציטוט:

פורסם במקור על ידי zav
ברק מה שכתבת זה מיתוסים...

בחיטוב - להוריד מהפחמימות כל שבוע עד שמגיעים ל-100 גרם פחמימות זה מיתוס! צריך לאכול 1.7 גרם חלבון לכל ק"ג, 15-20% שומן וכל השאר פחמימות ולהשאר ככה במשך כל החיטוב.

ולמה לא להפחית פח' במשך החיטוב ?..
אלא אם כן אתה מתכוון שבגלל שזה אחוזים גם ככה נפחית ...

m0she 16-09-06 21:23

למה כן להוריד פחמימות במהלך החיטוב?
רוב האנשים לא צריכים את זה אלא אם כן הם יורדים לאחוזים נמוכים קצונית. כשמגיעים לאחוזים נמוכים אפשר להתחיל לחשוב על דיאטות קטוג'ניות , עד אז לא צריך לסבול.

THE_JUGGERNAUT 16-09-06 21:27

ציטוט:

פורסם במקור על ידי ברק
אמממממ.. שמח שאהבתם.. עכשיו אני יתן עוד כמה נקודות..
לחלק את היום ל6 ארוחות.
3 גדולות (בוקר,צהריים,ערב).
3 קטנות (בין הבוקר לצהריים, בין הצהריים והערב, וארוחת לילה).

בבוקר - הרבה חלבון, מעט שומן.
צהריים - הרבה מהכל.
בערב - הרבה חלבון, שומן איכותי.
בארוחת לילה - חלבון איטי (ביצה, טונה, גבינות), שומן איכותי, מעט פחממות.

לפני האימון - ארוחה גדולה ועשירה. עדיף לעשות את האימון שעה-שתיים לאחר ארוחת הצהריים.
אחרי האימון - שייק שיכלול חלבון איכותי (כמות=0.4*משקל הגוף) ופחממות בעלות אינדקס גליקמי גבוהה (סוכר ענבים, תמרים, או בננות) (כמות=0.8*משקל הגוף).

פחממות:
בחיטוב - לרכז את מרבית הפחממות לפני ואחרי האימון.
במסה - לחלק שווה במשך היום.

חלבון:
כל היום, כל ארוחה, כמה שיותר. אף פעם לא מזיק עוד קצת חלבון לגוף.

שומן: מעט בבוקר בשביל לא להאט את ספיגת החלבון. מאותה סיבה - כמה שפחות בשייק לאחר האימון.
בכל מצב, צריך לשים דגש על שומן איכותי. שמן זית, פשטן, אגוזי מלך, וכ"ו.

לאכול הרבה מאוד ירקות.
לא יותר מ1-2 פירות ביום.
הרבה סיבים תזונתיים.
צ'יט פעם-פעמיים בשבוע. לא יותר.
הרבה כח רצון.
ובהצלחה.

לדעתי....אתה מסבך את העניינים יותר מדי! חוץ מזה שיש לך פה איזה כמה "נקודות" ממש חסרות טעם כמו "לא לצרוך הרבה שומן בבוקר....(אתם יודעים מה ההמשך), ושוב עם ה0.8 פחמימות ממקל הגוף ו0.4 חלבונים....אני ממש חושב שצריך לעדכן את המאמרים האלה כבר....

zav 16-09-06 21:28

ציטוט:

פורסם במקור על ידי THE_JUGGERNAUT
אני דווקא חושב שזה מדד דיי טוב, התחשב בזה שכאנשים "מתאמנים" אולי אנחנו יכולים לשרוף אפילו לנצל יותר מ68קל/קילו... בכל מקרה יש לך מחקרים שסותרים את המחקר הזה או שאתה סתם סקפטי (בלי לזלזל כמובן....)

ברוך הבא! אפשר להתרשם מההודעה הראשונה שלך שיש לך מה לתרום לפורום!:book:

דבר ראשון תודה.

דבר שני אין לי מחקר שסותר את התאוריה אבל המחקר שמוכיח אותה לא מספק.. גדולי התזונאים בעולם עדיין לא מסתמכים על השיטה הזו כי המחקר שלה לא מוכיח את הטענה כמו שצריך.

ברק 16-09-06 21:30

אחי, כל אחד ומה שהוא מאמין.
אני כתבתי את מה שאני חושב כנכון.
אתה חושב שזה לא נכון, אל תעשה את זה :]
ואולי זה טיפה מסבך, אבל אם כבר עושים תקופת מסה/חיטוב אז שיעשו אותה כמו שצריך!
והקטע עם ה0.8,0.4 זה רק בסיס. אם תאכל +/- 10-20-400 לא יקרה כלום.

ברק.

THE_JUGGERNAUT 16-09-06 21:33

ציטוט:

פורסם במקור על ידי zav
דבר ראשון תודה.

דבר שני אין לי מחקר שסותר את התאוריה אבל המחקר שמוכיח אותה לא מספק.. גדולי התזונאים בעולם עדיין לא מסתמכים על השיטה הזו כי המחקר שלה לא מוכיח את הטענה כמו שצריך.

ברור שזה לא מדוייק וזה לא תורה מסיני בדיוק כמו כל שאר המחקרים...אבל חושב שזה נותר מדד הרבה יותר טוב מאשר "גירעון של 500 קלוריות"...אני בטוח שלא היית ממליץ למישהו שהוא 100 קילו על 20 אחוז שומן לכוון גירעון של 500 קלוריות....אני לא יודע אם זה הוכח מחקרית או לא, אבל אני דיי בטוח שמישהו עם יותר שומן יכול לנצל יותר קלוריות לאנרגיה בסה"כ....

spacex 16-09-06 21:37

ציטוט:

פורסם במקור על ידי m0she
למה כן להוריד פחמימות במהלך החיטוב?
רוב האנשים לא צריכים את זה אלא אם כן הם יורדים לאחוזים נמוכים קצונית. כשמגיעים לאחוזים נמוכים אפשר להתחיל לחשוב על דיאטות קטוג'ניות , עד אז לא צריך לסבול.

ז"א שמה שחשוב הוא המאזן השלילי ?..
ואפשרי וכדאי לשמור על תפריט קבוע (עזוב שהתפריט משתנה עם הירידה במשקל)..?

zav 16-09-06 21:42

התאוריה נשמעת נכונה אבל היא לא מוכחת..
זה כמו שהתאוריה שאבקת חלבון מיד אחרי האימון נשמעת נכונה כי כביכול החלבון נספג יותר מהר אז זה יותר טוב - התאוריה נשמעת מאוד נכונה אבל אין שום מחקר שמוכיח שבאמת זה יותר טוב.

וברק אני ירדתי ל-8% וגם עליתי טיפה שריר עם הרבה פחות חלבון והרבה יותר פחמימה ממה שציינת. ובלי להרוס לעצמי את כל המערכות בגוף ולהכביד עליהן.
מה גם שאני יכול להבטיח לך שלא הורדת 12 קילו שומן נקי ב-3 חודשים. בלי לראות אותך.

Fatty 16-09-06 21:42

תודה על ההשקעה ברק. כל הכבוד + מוניטין

zav 16-09-06 21:48

ציטוט:

פורסם במקור על ידי spacex
ז"א שמה שחשוב הוא המאזן השלילי ?..
ואפשרי וכדאי לשמור על תפריט קבוע (עזוב שהתפריט משתנה עם הירידה במשקל)..?

כן אפשר להגיד

THE_JUGGERNAUT 16-09-06 21:55

ציטוט:

פורסם במקור על ידי zav
התאוריה נשמעת נכונה אבל היא לא מוכחת..
זה כמו שהתאוריה שאבקת חלבון מיד אחרי האימון נשמעת נכונה כי כביכול החלבון נספג יותר מהר אז זה יותר טוב - התאוריה נשמעת מאוד נכונה אבל אין שום מחקר שמוכיח שבאמת זה יותר טוב.

אני רואה שאני לא כ"כ מצליח להשפיע על הדרך מחשבה שלך....אז בוא לא נתווכח על זה, זה חסר טעם.

כמראה שנצטרך פשוט לחכות למחקר הבא:wiggle:

ציטוט:

פורסם במקור על ידי ברק
אני כתבתי את מה שאני חושב כנכון.
אתה חושב שזה לא נכון, אל תעשה את זה :]

זה שאני לא חושב שזה לא "נכון", אני פשוט חושב שאתה צריך לדתת להם את הנקודות הבסיסיות ואולי כמה דעות שונות לפרטים, ולא להציב להם את ה"עובדות" האלה של 6 ארוחות, חלבון "מהיר" אחרי אימון (הייתי פטוח שכבר נפטרנו מהמיתוס הזה לתמיד...), וכפול 0.8 פחמימות אחרי האימון...הרעיון הוא שזה יהיה קצת שונה מהמאמרים שבאתר שאני בטוח שהחבר'ה קראו אותם ועדיין קשה להם להרכיב "תפריט"

zav 16-09-06 22:03

אני חושב ככה:
אם גדולי התזונאים בעולם לא מסתמכים על המחקר הזה מי אני שאני שאסתמך עליו?
כנראה שיש להם סיבה מספקת...

THE_JUGGERNAUT 16-09-06 22:12

ציטוט:

פורסם במקור על ידי zav
אני חושב ככה:

אתה יכול לפרט קצת על השמות של" גדולי התזונאים בעולם" ....

ברק 16-09-06 22:16

ציטוט:

פורסם במקור על ידי THE_JUGGERNAUT
אני רואה שאני לא כ"כ מצליח להשפיע על הדרך מחשבה שלך....אז בוא לא נתווכח על זה, זה חסר טעם.

כמראה שנצטרך פשוט לחכות למחקר הבא:wiggle:

זה שאני לא חושב שזה לא "נכון", אני פשוט חושב שאתה צריך לדתת להם את הנקודות הבסיסיות ואולי כמה דעות שונות לפרטים, ולא להציב להם את ה"עובדות" האלה של 6 ארוחות, חלבון "מהיר" אחרי אימון (הייתי פטוח שכבר נפטרנו מהמיתוס הזה לתמיד...), וכפול 0.8 פחמימות אחרי האימון...הרעיון הוא שזה יהיה קצת שונה מהמאמרים שבאתר שאני בטוח שהחבר'ה קראו אותם ועדיין קשה להם להרכיב "תפריט"

אוקי אחי. אני חושב שאתה צודק. ולא צריך לקחת את זה כל כך רחוק.
מי שרוצה לבנות תפריט, שיעזר בשתי ההודעות הראשונות שלי באשכול, ולא בהודעה הנוספת.

Fatty 16-09-06 22:25

ברק,
אי אפשר לשלוח הודעות פרטיות,
אז רציתי לשאול אם אחרי שאני אסיים להרכיב לעצמי תפריט לפי הדברים שאמרת, תוכל להעיף מבט ולומר לי אם יישמתי את הדברים כמו שצריך.

דרך אגב, בן כמה אתה?

BiZzz 17-09-06 00:00

אם יישמת את זה נכון רק הזמן והגוף שלך יוכלו להגיד...

ברק 17-09-06 17:06

כן, אני יכול להסתכל. Icq 6544788.
ואני בן 16.

וזה נכון, אם בנית תפריט טוב, תוכל לראות לאחר שבוע שבועיים עם מתחילות תוצאות.
אבל בכל זאת.

ברק.

gal.T 17-09-06 17:32

ציטוט:

פורסם במקור על ידי zav
אני חושב ככה:

דבר ראשון: "גדולי התזונאים בעולם", באשר הם, בדר"כ לא נדבקים לפרטים הקטנים הללו. רוב האנשים שמעוניינים לרדת במשקל פשוט מקבלים תפריט בסיסי, ואף אחד לא יכנס אתך יותר מדי לדקויות קלוריות כאלו על גרעון מושלם לפי מסת השומן במטרה לשמור על המסה הרזה. אם אתה מדבר כבר על תזונאי ספורט העובדים עם מפתחי גוף, שלהם זה יותר קריטי, אז תהיה בטוח שהם לא משתמשים בגרעון זהה בכל שלב של הדיאטה (במקרה שאין חומרים במשוואה, שזה לרוב לא קורה). וכשכל זה נאמר, זו עובדה מדעית שכמות השומן בגוף הולכת בקו מסויים עם היכולת להצליח בדיאטה. אדם שמן יכול לרדת קילוגרמים בשבוע, כאשר אדם באחוזים נמוכים יוריד את אותו המשקל בחודשים. כל תזונאי שמכבד את עצמו יפעל לפי העקרון הזה, בין אם הם מעודכנים עם המחקר הספציפי הזה, או אם הם רואים בנכון בכלל להשתמש בו בעבודתם, אני לא כלכך יודע, וזה לא משנה. המחקר מהווה הכוונה, המלצה כללית בצורה של מספרים שאפשר לקבוע אותה כנקודת התחלה. מכאן הכל עניין של ניסוי וטעייה, כמובן.

דבר שני: אני לא רוצה לקפוץ למסקנות שגויות, אך יש לי הרגשה שלא קראת את המחקר עצמו, וזה בעייתי בהתחשב בתגובה שלך. זה יעשה לך הרבה יותר סדר בראש.

ודבר אחרון: אני חייב לציין שהשרשור הזה מאוד מעניין וחשוב. האתר של ישראלבודי רווי במאמרים שונים, של אנשים שונים, פה ושם ישנן דעות שונות, שזה דבר שיוצר קצת בלבול וחוסר סדר. אין נקודת התחלה כוללת ורצינית, אך זה בטיפול.

גל

Psychopath 17-09-06 17:38

תקשיבו .. הרעיון הוא מעולה!
אני מוכן לקחת יוזמה ולהגשים את ה"חלום" שלל מישהו פה מהפורום שרצה שיהיה מחשבון כזה
אני פעם תיכנתתי ועיצבתי בflash Mx והדבר הוא לא מסובך בכלל.

אני פשוט צריך שתתנו לי את הנוסחאות לקלוריות ביחס למשקל, חלבונים ביחס למשקל, פחמימות ביחס למשקל וגם שומנים ביחס למשקל
וכמובן Bmr.

אני מסוגל לעשות מחשבון נחמד וידידותי אפילו מעוצב קלות, שיכניסו בו Bmr, משקל ומטרה, והמחשבון יחשב את הערכים המתאימים ביותר
כמובן שאפשר לקמבן משהו בקשר לגובה הכל תלוי בכם אני רק צריך את הנוסחאות.

אם מישהו רוצה לתמוך בי, שיגיד ואני יראה מספיק תגובות אני ישקיע בעניין זה יכול להיות סוס ואני מאוד ישמח לעזור!

כל הזמנים הם GMT +3. השעה כרגע היא 10:48.

מופעל על: vBulletin Version 3.7.2
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
כל הזכויות שמורות לישראלבודי בע"מ