![]() |
וואי מר פופו עשית עבודת קודש נפלאה ומגיע לך המון המון כבוד על היוזמה.
נושא המתיחות והגמישות זה אחד הנושאים המעניינים אותי בתחום. עכשיו לעומרי: גם אם המתיחות זה בולשיט אני חושב שיש להן הרבה תרומה מעבר למה שנאמר במאמר. במשך הזמן כשאנו פעילות כוח עם התנגדות על השרירים, השרירים נוטים עם הזמן להתקצר ולאבד מגמישותם (דבר שגם תורם לעלייה בדומוס...) ואף להתרבות פציעות, דלקות ושברי מאמץ למניהם. אך שימוש בטכניקה של מתיחות אלה תמנע את כל הצרות אללו ובעיקר תאפשר לשמור על גמישות האיברים וטווח תנועה גדול כמו שיש להודים שכל היום מבצעים תנוחות מעולם היוגה. כמו כן עיקר התרומה בשבילנו מפתחי הגוף היא שיפור יכולת התאוששות של השרירים מהמאמצים השונים הודות לזרימת דם טובה יותר לשריר, הרחבה יעילה יותר של כלי הדם לשרירים ובכך הזנת השרירים בצורה יעילה יותר, מהירה יותר. - כשניהיה קשישים לא נפחד להתכופף לרציפה מחשש לתפיסה של הגב. לפי דעתי שימוש בטכניקה הזאת יביא לעלייה בפאמפ = זרימת דם טובה יותר= התאוששות טובה יותר גם בזמן האימון בין סט לסט וגם בין אימון לאימון. ובנוסף לכך בטח גם לירידת בדומוסים השונים בגוף ( כמובן לא בהתחלה אלה אחרי שימוש מתמיד לאורך תקופה בטכניקה הנ"ל. מר פופו קרעת אותי מצחוק...: " שוב, זה יכאב מאוד, ובטח יפלט לכם : "מר פופו והמאמר ה****** שלו!" בזמן שתמתחו כך את הרקמות... " |
אולי לא חיוני למטרות אחרות אבל לפי המאמר הזה הם כן חיוניות למתיחת הרקמה המחברת, אז ככה שיש להן מטרה אחת שהיא כן חשובה בשילוב עם שאר הגורמים שיוצרים מתיחה ברקמה
|
אני חייב להוסיף פרט למאמר של פופו:
בזמן שאתם מבצעים את המתיחות המדוברות במאמר עם תוספת התנגדות, השתמשו בהתנגדות של 12 RM. אחרי תקופה ארוכה אם אתם רוצים להעצים את האפשט של המתיחות אתם יכולים להתחיל קצת לשחק עם הRM של ההתנגדות ולראות מה הכי יעיל לכם. והכי חשוב תנשמו עמוק לריאות בזמן המתיחות כדי להזרים כמות רבה יותר של חמצן לשרירים, חשוב!!! ואחרי אימון כזה תשקלו אולי לקפוץ לסאונה או לז'קוזי כדי לשחרר תשרירים. גם עם הדומוס בהתחלה יהיה בלתי נסבל בעקבות הרס מירבי של הרקמות, אל תפחדו אם מאימון לאימון הדומוס רק ילך ויפחת (עם הוא לא פוחת כנראה שאתם מבצעים משהו לא נכון ויש סכנה לפציעות!!!). |
כל הכבוד על היוזמה ,אני חושב שאני אפילו היום אני יתחיל עם זה .
אני ניסיתי די הרבה שיטות ,אני רוצה סוף סוף להתחיל משהוא חדש.(*תוסף לשיטה). אגב תמיד חשבתי לעשות מתיחות ,עכשיו אני גם יודע איך לעשות אותם וכמה .. תודה רבה לך! |
יש אמת בדבריו של עומרי טורבו
שימוש בטכניקה זו עלול בקלות רבה להוביל לפציעות אם הוא לא מבוצע נכון או בצורה מוגזמת או סתם אצל אנשים בעלי ריקמות רגישות וחלשות. לכן יש לבצע הכול בצורה שקולה, מבוקרת וזהירה!!! |
שוב תודה על החיזוקים והתגובות החיוביות, שמחתי לתרום.
אבל יש כמה דברים שאני חייב להוסיף ולהסביר, בתגובה למה שנאמר כאן. יש להבחין בין גמישות כדרך חיים וגמישות להיפרטרופיה, למרות שיש קשר ביניהם הוא *אינו* ישיר אלא עקיף. גמישות כדרך חיים - הסינים ממקדש השאולין או ההודים וההינדים המתעסקים ביוגה וזרמיה יודעים על מה הם מדברים. גמישות תעזור לגוף להתאושש, תעלה את רמת החיים ובזכותה נזדקן טוב יותר. אם בודיבילדרים ישתמשו בגמישות באימוניהם (ומפתחי גוף מקצועיים עושים זאת) הם יוכלו להנות מכל היתרונות שציינתי, והחשוב ביותר למפתח גוף - טווח תנועה. טווח תנועה רחב יותר=גירוי רחב יותר לשריר= פחות פציעות ויותר התאוששות. הכרחי ביותר לשמור על גמישות, בייחוד שאנחנו מנסים לקצר את השריר כל הזמן. זהו שימוש *בלתי* ישיר בגמישות למטרות היפרטרופיה. עכשיו יש צד שני למטבע, גמישות שמשתמשים בה כ*אמצעי* להיפרטרופיה, ממש כמו שמשתמשים בפאמפ, משקולות, או דיאטה עשירה בחלבון אם תרצו. בשיטה הספציפית הזאת, הגמישות היא הכרחית, כי למעשה השיטה לא תפעל או לחילופין תפעל במידה מועטה אם לא נשתמש במתיחות. כמו שאפשר להתאמן בחדר כושר ולראות גדילה גם אם נאכל 1.3 גרם חלבון לכל קילו ממשקל הגוף, אך בכל זאת נאכל פי 2 ויותר כי כך נמקסם תוצאות. רובכם המוחץ לא ישתמש בשיטת הרחבת הרקמות. אבל, חוץ מהבנת הרציונאל של השיטה, המאמר אמור היה להעשיר את ידיעותיכם בחשיבות הפאמפ, המתיחות והחימום. שלבו מה שלמדתם דרך המאמר באימונים שלכם ואני מבטיח שלא תתאכזבו. OMRI, במקומך לא הייתי שולל כל כך מהר. גם אני מטיל ספק בכל תכנית מהפכנית שחושבת שהמציאה את הגלגל, ועובדה שאני עצמי לא משתמש בשיטה הנ"ל. אבל כפי שהמלצתי, אני מיישם עקרונות שונים מהתכנית בשגרת האימונים שלי, ורואה תוצאות. נסה גם אתה. ההערות של SANDMAN חשובות. בצעו את המתיחות עם משקלים בRM גבוה ונשימה נכונה אכן חשובה. חוץ מזה, שבת שלום לכולם! פופו |
EXTREME STRECHING
זו אחת השיטות הידועות. הדבר הזה הוא פשוט העתקה של שיטת DANTE המפורסמת שמתחרים רבים מהרמות הגבוהות בעולם משתמשים בהם. אני אנסה את השיטה למשך חודש או חודשיים במסה הבאה שלי - שווה ניסיון. |
גמישות יתר מובילה לפציעות, מפרק גמיש עם יותר מדי חופש(במיוחד גמישות בכתף זה מסוכן מאוד למרימי משקולות וזה יכול להביא לפריקת כתף ובעיות אחרות.
|
לפי דעתי עומרי אתה טועה
כדי להגיע לגמישות יתר צרייך לעבוד ממש הרבה על מתיחות זה לא קל ולא כל אחד יגיע לזה!! מתיחות זה דבר מאוד חשוב אצל ספורטאי ולא משנה איזה סוג של ספורט ומי לעשות 4 פעמיים בשבוע מתיחות לא תתפרק לך הכתף אני בטוחה בזה!!! |
ציטוט:
הנה כמה קישורים שהיו לי על המחשב, יותר מדי לינקים יש לי. יש לי כמה בעיות עם השיטות הללו, אבל תנסו בעצמכם, אין לי סבלנות להכנס לזה. 1: http://www.intensemuscle.com/showthread.php?t=9041 2: http://www.ironaddicts.com/Routines.html?t=1761 (הסבר על DC למטה) 3: http://intensemuscle.com/showthread.php?t=12320 (למי שבאמת באמת סקרן, ראו הוזהרתם). גל. |
GAL T
האמת היא שחיכיתי לתגובה שלך. הבנתי שיש לך הסתייגויות משיטות ה STRECHING למיניהן, הייתי שמח לשמוע מה אתה חושב. נכנסתי ללינקים שנתת, הראשון כמעט זהה למאמר שהבאתי, השניים האחרים מעניינים מאוד. דרך אגב, ניסית פעם DC? |
לא ניסיתי את DC. אני מסתייג מלהגיב כרגע, מכיוון שהסיבות לאיך ולמה השיטה של דנטה עובדת לא כלכך מובנות.
אני יכול לומר שחלק גדול מההסברים שלו והנימוקים שלו להצלחת השיטה הם לא כל כך נכונים, לא מתחברים למציאות, אך בסופו של דבר היא עובדת מצויין. לטעמי, מי שרוצה לנסות את כל העניין הזה של "מתיחות קיצוניות" צריך לעשות DC. גל. |
אם למישהו יש שאלות ספציפיות לגבי התוכנית אני יכול להעביר את זה הלאה לדנטה. אני כרגע לא מכיר את התוכנית במאה אחוז אז אני לא אדע לענות. סה"כ כמו שאמרו כאן התוכנית בשורה התחתונה עובדת מעולה.
|
יש לך איך לשאול את דנטה ישירות, או שאתה מדבר על הפורום שלו?
|
ציטוט:
כמעט קבלתי התקף לב, חשבתי שגל T קם לתחיה |
שאלתי את dr muscle, הבנתי שמותר להקפיץ אם יש שאלה רלוונטית. מה קרה ל gal t? הוא מסביר מעולה.
|
רגע, גם dr. muscle לא בפורום יותר?
|
שני שאלות:
1. האם עדיף למתאמן לעבוד עם חולצה/סוודר/סווצ'רט ארוך לאורך כל האימון כדי לשמור על חום גוף מרבי..? 2. האם מדובר בכל המתיחות שאנו מכירים כמו מתיחות רגליים ידיים והדברים הכי אלמנטרים? תודה מראש.. |
נשמע מעניין..
ננסה...מישהו ניסה את זה..?? |
מר פופו אתה גדול ....אין לי מלים להוסיף לך חוץ מכל הכבוד וכבודה נפלאה
|
כל הזמנים הם GMT +3. השעה כרגע היא 15:33. |
מופעל על: vBulletin Version 3.7.2
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
כל הזכויות שמורות לישראלבודי בע"מ