ישראלבודי

ישראלבודי (https://israelbody.com/index.php)
-   פיתוח גוף-כללי (https://israelbody.com/forumdisplay.php?f=8)
-   -   בגרות בתנך (https://israelbody.com/showthread.php?t=28816)

Agoraphobic 07-02-08 20:14

ציטוט:

פורסם במקור על ידי EyalHa
אני גם.. ועשיתי גם השנה היסטוריה ב' חורף..
הקטע זה שזה לחץ מטורף כי שנה שעברה בקושי למדנו תנ"ך..

איך עשית הסטוריה ב חורף אם רק השנה התחלנו ללמוד להסטוריה ב..

EyalHa 07-02-08 20:17

כיסחו אותנו..
8 שעות בשבוע.. ולמדנו בשביתה (למזלנו)

זה כלום יחסית למה שעשו ילדים אחרים בכיתה שלי.. ניגשו שנה שעברה (כיתה י') למתמטיקה 005 006 007 ביחד.. והוציאו ציונים 95+.. זה טירוף.. זה כמות חומר מטורפת לשנה..

jonathan 07-02-08 20:17

ציטוט:

פורסם במקור על ידי rrkk
על פי הנהלים של משרד החינוך ציון ההגשה (מה שאתם קוראים ציון מגן) צריך להיות מורכב מהשנתיים האחרונות של לימוד המקצוע. כלומר אם אתה ניגש לתנך בכיתה יא הציון מורכב מהציון בסוף כיתה יא וכיתה י. כמובן שיותר משקל לציון בכיתה יא. ואם אתה ניגש ביב אז שילוב של ציון יא ויב עם יותר משקל ליב.ככה זה גם לגבי כל מקצוע שהחומר לבגרות נלמד לא רק בשנה שבה אתה ניגש לבגרותבמקצוע שהחומר נלמד רק באותה שנה (למשל בהיסטוריה א) אז רק הציון של אותה שנה יהיה ציון ההגשהלא כל ביס מקיים את הנהלים האלה

בתכלס אף מורה לא מחשב ככה,הוא רואה את השיפורים שלו ומגיש אותו קרוב למה שהוא חושב במבחן..
אם בן אדם קיבל 100 במתכונת בהסטוריה לא תגיש אותו על 95-100 למרות שבשנה שעברה הוא זלזל וקיבל נכשלים?
כל מורה רוצה שהממוצע סופי של התלמידים שלו יהיה כמה שיותר גבוה..מעריכים אותו יותר בבית ספר "כמורה טוב"(לפחות בהנהלה)

EyalHa 07-02-08 20:24

ציטוט:

פורסם במקור על ידי taus
בתכלס אף מורה לא מחשב ככה,הוא רואה את השיפורים שלו ומגיש אותו קרוב למה שהוא חושב במבחן..
אם בן אדם קיבל 100 במתכונת בהסטוריה לא תגיש אותו על 95-100 למרות שבשנה שעברה הוא זלזל וקיבל נכשלים?
כל מורה רוצה שהממוצע סופי של התלמידים שלו יהיה כמה שיותר גבוה..מעריכים אותו יותר בבית ספר "כמורה טוב"(לפחות בהנהלה)

אני לא כל כך בטוח, אני מניח שלתת ציונים יותר מדי גבוהים לתלמידים שלא מגיע להם, בסופו של דבר יפגע במורה..
אני מניח שיש פיקוח ובודקים אם יש הרבה הפרשים חריגים בין המגן (ד"א שינו את השם לציון בית ספרי) לבין הבגרות, לא ככה?

jonathan 07-02-08 20:27

ציטוט:

אני לא כל כך בטוח, אני מניח שלתת ציונים יותר מדי גבוהים לתלמידים שלא מגיע להם, בסופו של דבר יפגע במורה..
אני מניח שיש פיקוח ובודקים אם יש הרבה הפרשים חריגים בין המגן (ד"א שינו את השם לציון בית ספרי) לבין הבגרות, לא ככה?

אבל מורה שרואה שהתלמיד יודע,הוא קיבל במתכונת ציון מעולה אז למה שלא ייתן לו ציון גבוה?
אני דוגמא,כיתה ט לא השקעתי כלום בלשון..כיתה י' בכלל..הייתי מקבל נכשלים על ימין ועל שמאל..
3 חודשים לפני הבגרות השקעתי כמו מטורף,למדתי הרבה..קיבלתי במתכונת 82..היא ראתה שאני יודע הגישה אותי על 82!
בסוף קיבלתי בבגרות 90
ככה שאם תלמיד יודע טוב במתכונת..למה שלא ידע בבגרות?

rrkk 07-02-08 20:33

תאמינו או לא מה שמעניין את המורים זה שהתלמידים יצליחו כמה שיותר
אבל החוק אומר שצריך להתחשב בעבודה של תלמיד במשך השנה או השנתיים של למידת החומר
דרך אגב יש הגיון בדבר. כי הסטטיסטיקה מראה שתלמיד שעובד במשך השנה בדכ וברוב המיקרים ציון ההגשה שלו יגן עליו (ברור לי שעכשיו יתחילו רבים מכם להגיד שעליהם הציון לא הגן.... אבל אני מדבר על סטטיסטיקה. תמיד ממוצע ציוני ההגשה גבוה מציוני הבגרות)
כל מורה רוצה להתהדר שהתלמידים שלו הצליחו אבל הפיקוח על המורים הוא בהיבט של הממוצע
אם ממוצע ציוני ההגשה גבוה ב20 נקודות ממוצע ציון הבגרות אז מורידים את המשקל של ציוני ההגשה
וכן... מורים נורמליים מתחשבים יותר בהתקדמות של התלמידים

EyalHa 07-02-08 20:51

אף פעם לא ידעתי שיש התייחסות לשנים קודמות,
הכנסת הציון לא מחולקת לשני הסימסטרים? כלומר הכנסת הציון למחשב (מנבסון?) לא מתייחסת רק לשנה הנוכחית? יש התייחסות לשנה הקודמת?
או שזה בכלל לא קשור..

rrkk 07-02-08 20:53

ציטוט:

אף פעם לא ידעתי שיש התייחסות לשנים קודמות,
הכנסת הציון לא מחולקת לשני הסימסטרים? כלומר הכנסת הציון למחשב (מנבסון?) לא מתייחסת רק לשנה הנוכחית? יש התייחסות לשנה הקודמת?
או שזה בכלל לא קשור..

כמו שאמרתי קודם הנהלים של משרד החינוך מחייבים לקחת ציון משתי שנים במקצועות שנלמדים שנתיים לבגרות למשל תנך ספרות. אם המקצוע נלמד רק במשך שנה אחת כמו יחידות במתמטיקה או אנגלית או היסטוריה (אם לומדים רק שנה אחת ולא שנתיים) אז לוקחים רק את הציון של אותה שנה (שני הסימסטרים)
וגם אז לא כל בתי הספר מקיימים תקנון זה

EyalHa 07-02-08 21:04

^

אחלה..טוב לדעת למקרה הצורך ;)

shahar-king 08-02-08 00:07

הלך טוב

~yura~ 08-02-08 02:12

ציטוט:

כיסחו אותנו..
8 שעות בשבוע.. ולמדנו בשביתה (למזלנו)

זה כלום יחסית למה שעשו ילדים אחרים בכיתה שלי.. ניגשו שנה שעברה (כיתה י') למתמטיקה 005 006 007 ביחד.. והוציאו ציונים 95+.. זה טירוף.. זה כמות חומר מטורפת לשנה..

חח גם לנו היה 8 שעות בשבוע ואנחנו לא למדנו בשביתה
אבל זהו למי אכפת זה עבר:) ועבר טוב:jockey:

EyalHa 08-02-08 12:33

ציטוט:

פורסם במקור על ידי ~yura~
חח גם לנו היה 8 שעות בשבוע ואנחנו לא למדנו בשביתה
אבל זהו למי אכפת זה עבר:) ועבר טוב:jockey:

כמה חיכיתי שהתאריך של הבגרות הזאת יעבור.. הייתי בטוח שב24/1 הכל יהיה טוב, יהיו שמים כחולים, ציפורים יצייצו, אשדוד תנצח.

מסתבר שלא:unsure:

כל הזמנים הם GMT +3. השעה כרגע היא 01:08.

מופעל על: vBulletin Version 3.7.2
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
כל הזכויות שמורות לישראלבודי בע"מ