![]() |
כל מה שאני אומר זה שצריך לרכוש קצת נסיון, כל הקטע של החדר כושר חדש למה ישר לעשות דדליפט..?
|
מי אמר שאסור לבצע אותו ?
מותר לבצע אותו אבל לא מומלץ ישר שמתחילים להתאמן עדיף קודם כל לחזק גב רגליים לעבוד קצת רק אחרי זה להתחיל לעבוד עם משקל נמוך לדעת טכניקה בצורה טובה אם לא לא חבל על ההתחלה שבאמת יתפס לו שם משהו או תיהיה פריצת דיסק? חוץ מזה המאמן אמר משהו נכון ולא נכון לא תיהיה לך פריצת דיסק אלא יכולה להיות לך פריצת דיסק זה נכון... |
ציטוט:
בדיוק מה שדנוס אמר, לעבוד קצת רגליים, לחזק את השרירים, לרכוש נסיון וללמוד תכניקה, ואז אפשר לגשת לדדליפט ולעוד תרגילים אחרים מה לא מובן..? כמו שאני יודע בחיים, עוברים מהקל לקשה ולא ההיפך. עכשיו שיהיה ברור, לא שאני מזלזל בידע שלך שיקולם, פשוט יש דברים שהם מובנים ברמה האינטואטיבית. ואני לא אמרתי לא לעשות, תעשו, אבל יש מספיק תרגילים אחרים שאפשר להתחיל איתם, כמו שאמרתי מהקל לקשה ודדליפט הוא אחד התרגילים היותר מסובכים לביצוע. |
ציטוט:
התכוונת אלי ?י כי אני לא רואה שכתבתי משהו שונה :O |
ציטוט:
|
אהה אוקי אז כל מה שצריך זה לעשות שנה שלמה פרפר ולחיצת חזה ואולי להכניס קצת פשיטת ברכיים כדי שאחרי שנה תהיה האפשרות לעשות דדליפט.......
אין סיבה שמתחילים לא יעשו דדליפט, וסקוואטים, כל עוד הם יכולים, אף אחד לא אמר להם ללכת ולטעון מוט ב100 קילו ולהתחיל להרים, למרות שיש את המקרים המיוחדים של המסטרינג חלש במיוחד שלא נותן לעשות דדליפט, או בטן חלשה שלא מאפשרת לעשות סקוואט ואז לשפר את העיניינים אבל רוב האנשים יכולים ובדר"כ הם עושים דדליפט וסקוואטים ביום יום שלהם, בכל פעם שהם מרימים משהו מהרצפה או מתרוממים מכיסא. ככה שאין בעיה למתחיל לעשות דדליפט וסקוואטים. |
דדליפט וסקוואט נהייה פה מותג , לא מבין איך אפשר לאהוב תרגילים כאלה מגעילים ושאתם עוד לא נהנים מהם (לפחות אני ואני חושב שהרוב גם כן לא , אלא אומרים זה טוב זה טוב כל המקצוענים עושי אז אני גם יעשה).
סה"כ חרא תרגילים , מעדיף לעשות לחיצות רגליים ו/או פשיטה מאשר כל הזבל הזה מסביב (שוב דעה אישית כל אחד ומה שהוא אוהב באימון שלו). |
ציטוט:
|
ציטוט:
סך הכל תרגילים מורכבים דיי יכולים להגביל אנשים שלמשל הזוקפי גב שלהם לא מספיק חזקים כדי להתמודד עם העומסים של הרגליים בסקווט לדוגמה. ומה כל כך טוב בדדליפט? תנו סיבה מספיק טובה לעשות את התרגיל הזה דווקא ולא משהו אחר... |
ציטוט:
ותקרא את ההודעה השנייה שלי, זה יענה על זופקי גו חלשים |
ציטוט:
|
ציטוט:
אבל אם לא עדיף לך לעשות את התרגילים המורכבים האלו בגלל ההורמונים שמופרשים... אני אישית אומר לך שמזמן מזמן הייתיי תקוע (אני מדבר על לפני כמה שנים) ורק כשהתחלתי לעבוד רגליים סקוואטים לחיצות וכאלה גם שאר הגוף גדל |
ציטוט:
|
אוקיי, אבל שוב תחשוב על אנשים שהפער בין הגב התחתון שלהם לשאר הגוף הוא גדול בצורה כזאת שלא מאפשרת להם לעשות כמו שצריך את התרגילים.
אני בסך הכל אומר שבגלל הסיבה הזאת זה תרגיל שבדרך כלל לא מתאים לאנשים מתחילים, והורמון גדילה שמשתחרר ב-2 אחוז יותר זאת לא סיבה מספיק טובה. בסך הכל אני אפילו בסקווט מרגיש הרבה יותר את הזוקפים מאשר את הרגליים, ולכן אני נוטה לא לעשות את התרגיל הזה כי מבחינת יעילות לעבודה על הרגליים הוא לא מספיק. |
ציטוט:
דבר שני, דווקא פשיטת גו על ספסל רומי מפעילה מומנט יותר כבד על השריר מאשר דדליפט, ככה שדדליטפ יותר קל מבחינת מומנטים, ורוב האנשים יכולים להתכוף ישר לפנים ולהתרומם גם בלי משקל נכון??? שיתחילו לעשות דדליפט ככה ורק אחר כך ישתדרגו למוט |
רגע אז אתה אומר שרק בגלל שישנם עוד כמה שרירים שעובדים טיפה אתה משחרר יותר הורמון גדילה?
|
ציטוט:
|
ציטוט:
http://www.shobix.co.jp/ijshs/tempfi...2/20030038.pdf |
ציטוט:
ציטוט:
הטענה המוגכחת ביותר שנשמעת פה היא בדבר חוסר המוכנות הפיזית של מתאמן מתחיל לבצע את התנועה הנדרשת (בעיקר כמו שציינת זוקפי גו חלשים). רק חבל שאלה שמעלים את הטענה הזאת מתעלמים מכמה עובדות חשובות. א. התנועה המדוברת מבוצעת מס' לא מבוטל של פעמים על בסיס יומיומי בשלל וריאציות. ב. אין שום כוונה שמתחיל ילמד לבצע את התרגיל ישר מן ההתחלה בעצימות גבוהה ולכן הסכנה לעומסים גדולים מיד בתחילת תקופת האימון בטלה ומבוטלת (ראה גם סעיף הבא). ג. בתרגול טכניקה כאשר הביצוע הוא כמובן עם מוט ריק (ולעיתים קרובות גם במקרים של עבודה עד עצימות בינונית) המומנט על החוליות הלומבריות יהיה קטן יותר בהשוואה לתרגילים אחרים שמוצאים את דרכם לתוכניות רבות של מתאמנים מתחילים ללא התנגדות (חתירה כנגד פולי,פשיטת גו בספסל רומי וכו'). |
אני אישית לא רואה את עצמי מתאמן בלי דדליפט, זה התרגיל היחיד שאני אשכרה נהנה לסבול.
|
כל הזמנים הם GMT +3. השעה כרגע היא 10:15. |
מופעל על: vBulletin Version 3.7.2
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
כל הזכויות שמורות לישראלבודי בע"מ