![]() |
ציטוט:
ב.התחת צריך "להמשך" לאחור למטרת שמירה על לורדוזה מותנית ע"י סיבוב האגן אם תדחוף את התחת קדימה אתה בעצם תבטל את הלורדוזה המותנית ותיצור כוח דחיסה עצום על החוליות שבסופו של דבר יגרום לנזק לכן ההמלצה שהבאת פה היא לא במקום לא נכונה ומסוכנת. |
ציטוט:
התנועה ההגיונית ביותר היא משיכה של הברכיים לכיוון החזה, תנועה שמתבצעת ע"י ה-hip flexors. לגבי טענה ב', בכל ביצוע של הסקוואט, ניתן לשמור על הלורדוזה. לא דיברתי על דחיפת התחת קדימה ולא ציינתי את זה בשום מקום, אלא שגם ככה התחת הולך לאחור באופן טבעי ע"י המשיכה הנכונה עם ה-hip flexors ואין צורך למשוך אותו עוד לאחור. בסה"כ אמרתי שצריך לנסות שהתחת יישאר כמה שיותר קדימה כדי שהדגש יישאר על הקוואדס, לא אמרתי שצריך "לדחוף" אותו ככה עד שתעלה על קצות האצבעות ותעשה גשר. ממחשבה שנייה, העניינים של התחת קדימה/אחורה זה דברים שקשה להסביר/להבין במילים וצריך להדגים. לכן, תתעלמו מזה ופשוט תדאגו שהמשיכה שלכם מבוצעת כראוי מה-hip flexors. |
תקימה, אתה מתבלבל. התנועה של Hip flexors היא התנועה ההפוכה לסקוואט. כשמבצעים הרמת ברכיים לחזה בתליה או על המתקן הזה שמיועד לעבודת בטן - אז זאת עבודה של כופפי הירך. סקוואט זאת התנועה הנגדית, אתה דוחף את הרצפה.
|
ציטוט:
אם אתה לא יודע על מה אתה מדבר פשוט על תדבר! |
ציטוט:
|
ציטוט:
|
ציטוט:
|
ציטוט:
משקולנים למשל ידועים בכך שהם מתאמנים על hip extention מהיר ככל האפשר כדי להיכנס מתחת למוט ב-power clean. הם מושכים את הברכיים לחזה בשיא המהירות שלהם וזה מה שמאפשר להם לרדת למטה כל כך מהר. אני גם התאמנתי מעט בהרמת משקולות, לכן אני יודע את זה גם על עצמי. היום עשיתי ניסוי על אחותי הקטנה בת ה-10, אמרתי לה לעשות סקוואטים ולימדתי אותה את הטכניקה. היא עדיין לא עשתה את זה כראוי. ברגע שהסברתי לה את עניין משיכת הברכיים לחזה וגם הסברתי לה את המובן המעשי בעניין, היא הבינה ועשתה סקוואט אולימפי מושלם על הנסיון הראשון. עוד משהו אחרון, יש אנשים מסויימים עם מחסור גדול של גמישות ברגליים. זה מפריע להם לרדת מתחת ל-90 מעלות עם טכניקה נורמאלית. אותם אנשים צריכים למשוך את הברכיים בכוח על מנת לרדת לתנוחה הנכונה. |
אוקיי, נראה לי שהבנתי. אימון הבא אני אנסה את הטיפ, נראה איך ילך.
הלינק שהבאת לפאוור קלין, זה לא פאוור קלין, זה פשוט קלין (אפשר לקרוא לזה גם squat - clean) כמו שעושים בתחרויות. ידעתי שמשהו לא בסדר באתר הזה. בפאוור קלין, אתה מעיף ת'מוט ישר לכתפיים מבלי לרדת למצב של פרונט סקוואט. אני עושה את זה כמעט כל אימון. בקרוב מאוד - 80 ק"ג פאוור קלין, בקרוב מאוד. :cool: :boxing: |
ציטוט:
ההבדל בין Power Clean ל-Hang Clean זה ש-Power מתחיל מהקרקע ו-Hang מתחיל מלמעלה בלי הדדליפט. דרך אגב, באתר שהבאתי לכל תרגיל יש סרטון למעלה לא יודע אם אנשים שמים לב, לי זה לקח זמן עד שראיתי. |
לא, אתה לא הבנת אותי. חבל שאין לי את האתר שאיגור תמיד מביא. אני תמיד שומר את הלינק ואיכשהוא מאבד אותו.
בפאוור קלין, אתה לוקח את המוט מהקרקע כמו קלין, אבל אתה מעיף אותו ישר לכתפיים, מבין? מבלי לרדת לסקוואט ואז כאילו לתפוס את המוט בדרך למטה. משתמשים בתרגיל הזה בענפי ספורט שדורשים כח מתפרץ, כמו כדורסל, פוטבול, אומניות לחימה וכו'. זה לא ממש תרגיל ששייך לתחום האולימפי. האנג קלין, זה כמו שאמרת, התנועה מתחילה כשהמוט כבר בידיים שלך באוויר. אתה יכול לעשות האנג פאוור קלין ככה, http://www.youtube.com/watch?v=EF4WzMVEIWw או האנג קלין רגיל עם פרונט סקוואט. |
ציטוט:
ושב בשקט תגיד לחברים הילדים שלך!!!! יש לך עוד הרבה מה ללמוד ואחד מהדברים זה לתת כבוד כי מול הפנים אתה בטח לא היית מדבר ככה אז זה ממש מעורר רחמים שאתה מרשה לעצמך מאחורי מסך לדבר כמו ילד ! |
ציטוט:
|
כל הזמנים הם GMT +3. השעה כרגע היא 05:09. |
מופעל על: vBulletin Version 3.7.2
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
כל הזכויות שמורות לישראלבודי בע"מ