![]() |
ציטוט:
עד כמה שהבנתי, הבעיות בסוכרוז הן: 1. גרימת עששת. 2. עליה מהירה ברמת הסוכר בדם בעקבות צריכה מופרזת ו/או בצורה לא מאוזנת. 3. נחשב ל"קלוריות ריקות". נתחיל דווקא מ-3: באנשור-פלוס אתה לא יכול להגיד על המוצר "קלוריות ריקות" בשום אופן. מכיל את כל מה שבנאדם צריך, בצורה מאוזנת, חוץ מסיבים תזונתיים (שזה גם חשוב וצריך לדאוג לצרוך גם את זה). לא משנה איזה חלק מהקלוריות הגיע מסוכרוז, והיה במקור "קלוריות ריקות", הרי שכחלק מהמוצר הוא כבר הפסיק להיות קלוריות ריקות. נעבור ל-2: מה שקובע כאן, הוא העומס הגליקמי של המזון. נכון שסוכרוז יעלה את העומס הגליקמי של המוצר, אבל מה שקובע הוא העומס הגליקמי ולא הסוכרוז. במוצרים המכילים סוכרוז ואשר למרות זאת העומס הגליקמי שלהם הוא סביר, לא צריכה להיות בעיה. בנקודה הזאת, נדמה לי גם שהבעיה המרכזית של עומס גליקמי גבוה היא התופעה המכונה "תשוקה חוזרת לפחמימות" המאפיינת צריכה של ארוחות בעלות עומס גליקמי גבוה. תופעה זו עלולה לגרום לאכילת יתר בכלל ושל פחמימות בפרט, אבל גם כאן מה שיקבע בסופו של דבר הוא אם האדם נכנע לתשוקה ואוכל יותר מדי או שלא. אז לסיכום הנקודה המרכזית הזאת: צריך להסתכל על העומס הגליקמי של המוצר ולא על העובדה שהוא מכיל או לא מכיל סוכרוז, וגם אז יש להבין שצריכה של מוצר בעל אינדקס גליקמי גבוה אינה בהכרח מזיקה כשלעצמה, אלא רק אם היא גורמת בעקיפין לאכילה מופרזת. ונסיים ב-1 - העששת: בזה אני לא מבין כלום. אני מניח שזאת לא בעיה ייחודית רק לסוכרוז, אלא למגוון של סוכרים, אבל יכול להיות שבאמת זאת החולשה הגדולה ביותר של סוכרוז וצריך להיזהר. אפשר, למשל, לצחצח שיניים אחרי כל פחית. עוד שני צחצוחים ביום לא יהרגו אותך. אני הרי לא ממליץ ולא הייתי חושב אפילו להמליץ לשתות כל היום קוקה-קולה למטרת עלייה במסה. |
מוקפץ...
|
hammerman סוכר לבן גורם לנזק לאיברים פנימיים
|
נראה לי שאתה נמצא במקום הלא נכון,האנשור פלוס לא מתאים לאנשים שעוסקים בפיתוח גוף
האנשור מיועד לכאלה שיש להם בעיות וקשיים עם אכילה של אוכל.. על האנשור ממליצים רופאים לילדים בתת משקל בעיקר ממליצים על זה בבתי חולים לכאלה שלא מסוגלים לאכול בגלל התרופות שסותמות להם את התיאבון.. כאחד שהיה שותה את זה עד לפני 3 שנים |
סוף סוף תגובה לעניין.
אני מסכים עם כל מה שאמרת, אני רק אמרתי כל הזמן שהאנשור הוא תחליף ארוחה ראוי, ונדמה לי שמה שכתבת די תומך בזה. לא אמרתי שהוא טוב במיוחד למטרת פיתוח-גוף ולא אמרתי שעדיף לשתות אותו מאשר גיינר, ולא אמרתי שהוא משתלם מבחינה כלכלית. אנשים כאן קטלו אותו ואני טענתי שהוא מוצר ראוי, זה הכל. עשו ממני כאן פריק של אנשור וזה בכלל לא נכון. פעם הייתי שותה את זה וכבר הרבה זמן אני לא. גם אם יש לו חסרונות, אז מלשתות אותו מדי פעם במקום ארוחה לא יקרה שום דבר גרוע, והוא דווקא יכול להיות די מועיל. אז הייתי שמח להחזיק כמה בבית, למקרה הצורך. (למשל, אם חייבים פתאום לצאת מהבית להרבה שעות, ואין זמן להכין שום דבר לקחת לאכול, ובכל זאת רוצים לקבל את הרכיבים התזונתיים שארוחה טובה או שתיים היו מספקות לך...) |
ואגב, מי שהמליץ לי עליו בזמנו בדיוק למקרה הזה שאתה מחוץ לבית ואתה רוצה להחליף ארוחה,
הוא ידען גדול מאד בתחום התזונה בכלל, ותזונת ספורטאים בפרט ותזונת מפתחי גוף עוד יותר בפרט... והאיש הזה מבין בתזונה הרבה יותר ממני וממך, ולהערכתי גם יותר מרוב הידענים הכי גדולים בפורום הזה, והוא לא רק ידען אלא גם מאד מאד קפדן והוא לא היה ממליץ על דבר שהוא לא משוכנע שהוא מוצר טוב. אני לא אחשוף את שמו, כי אולי הוא לא היה מעוניין בזה, אבל רק אוסיף ואומר שהוא גם היה מר ישראל בעצמו בעבר, ויועץ למפתחי גוף גדולים אחרים, וזאת הסיבה שמצאתי לנכון להגן על המוצר הזה אחרי שקטלו אותו כאן סתם. |
כל הזמנים הם GMT +3. השעה כרגע היא 16:11. |
מופעל על: vBulletin Version 3.7.2
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
כל הזכויות שמורות לישראלבודי בע"מ