ישראלבודי

ישראלבודי (https://israelbody.com/index.php)
-   אימונים (https://israelbody.com/forumdisplay.php?f=4)
-   -   אימון רגליים (https://israelbody.com/showthread.php?t=15360)

Bullet 28-07-07 13:41

ציטוט:

פורסם במקור על ידי Daniel-Barak
למה חזרות? אז אם ככה בוא אני יעשה סט אחד של 50 חזרות סקוואט, סט אחד של 50 חזרות דדליפט, ובכך יכסה את אימון הרגליים...

חח, אבל הpoundag קטן.
אני התכוונתי שלמשל אפשר לעשות 5X5 שזה 25 חזרות, ו3 סטים של 8 חזרות זה 24 וזה מספר חזרות דומה. אבל של ה5X5 זה יותר גירוי, כי בכל חזרה יש יותר משקל. אז ל3X8 פשוט עדיף להביא עוד סט אחד כבד ובכך זה יהיה שווה ל5X5 חזרות.

ובעניין הרגליים, והמס' סטים- לכל שריר צריך להביא בעקרון מספר שווה של סטים. למשל למרות שהבייספס שריר קטן, הוא גם מרים משקלים קטנים. אבל מביאים לשריר קטן פחות סטים כי הם עובדים גם בתרגילים מורכבים.
לארבע ראשי, ולהאמס צריך להביא אותו מספר סטים כמו שמביאים לחזה וגב.
אבל לפי דעתי, למשל סקוואט עובד גם על ההאמס אז צריך להביא קצת פחות סטים לדדליפט רומני וכו'. דדליפט קלאסי אפשר לתת אותו מספר סטים כמו לסקוואט כי ההאמס עובדים שם הרבה פחות.

ThaiB0X 28-07-07 13:51

ציטוט:

פורסם במקור על ידי Bullet
חח, אבל הpoundag קטן.
אני התכוונתי שלמשל אפשר לעשות 5X5 שזה 25 חזרות, ו3 סטים של 8 חזרות זה 24 וזה מספר חזרות דומה. אבל של ה5X5 זה יותר גירוי, כי בכל חזרה יש יותר משקל. אז ל3X8 פשוט עדיף להביא עוד סט אחד כבד ובכך זה יהיה שווה ל5X5 חזרות.

ובעניין הרגליים, והמס' סטים- לכל שריר צריך להביא בעקרון מספר שווה של סטים. למשל למרות שהבייספס שריר קטן, הוא גם מרים משקלים קטנים. אבל מביאים לשריר קטן פחות סטים כי הם עובדים גם בתרגילים מורכבים.
לארבע ראשי, ולהאמס צריך להביא אותו מספר סטים כמו שמביאים לחזה וגב.
אבל לפי דעתי, למשל סקוואט עובד גם על ההאמס אז צריך להביא קצת פחות סטים לדדליפט רומני וכו'. דדליפט קלאסי אפשר לתת אותו מספר סטים כמו לסקוואט כי ההאמס עובדים שם הרבה פחות.

+1

בולט אחי,
איך היית מרכיב אימון לרגליים (כחלק מתוכנית ABAB) מבחינה של כמה סטים לכל תרגיל, במידה והוא מורכב מסקוואטים מלאים, לאנגס, סומו, ורומני?
בקשר ל5X5, התוכנית הזאת לא נראית לך קצת "כוחנית" מדי בשביל היפרטרופיה מקסימלית ?

Bullet 28-07-07 14:28

ציטוט:

פורסם במקור על ידי ThaiB0X
+1

בולט אחי,
איך היית מרכיב אימון לרגליים (כחלק מתוכנית ABAB) מבחינה של כמה סטים לכל תרגיל, במידה והוא מורכב מסקוואטים מלאים, לאנגס, סומו, ורומני?
בקשר ל5X5, התוכנית הזאת לא נראית לך קצת "כוחנית" מדי בשביל היפרטרופיה מקסימלית ?

למסה הייתי מביא 5 סטים של של 5 חזרות ועוד 2 סטים של נניח 10-12 חזרות,
או 4 סטים של 6 חזרות, ועוד 2 סטים של 10-12 חזרות. לבחירתך.
ז"א למשל
סקוואט-5X5
סומו 5X4
לאנג ורומני לא הייתי עושה פה, כי הסומו פועל די טוב על ההאמס, ולאנגים 10 חזרות זה די בעיה. הייתי עושה לג פרס 10-12 חזרות, 2 סטים והייתי שם רגליים באמצע של הלוח הזה, כדי שיערב את הקוואדס, את התחת ואת ההאמס פחות או יותר שווה.

ThaiB0X 28-07-07 14:44

ציטוט:

למסה הייתי מביא 5 סטים של של 5 חזרות ועוד 2 סטים של נניח 10-12 חזרות,
או 4 סטים של 6 חזרות, ועוד 2 סטים של 10-12 חזרות. לבחירתך.
ז"א למשל
סקוואט-5X5
סומו 5X4
לאנג ורומני לא הייתי עושה פה, כי הסומו פועל די טוב על ההאמס, ולאנגים 10 חזרות זה די בעיה. הייתי עושה לג פרס 10-12 חזרות, 2 סטים והייתי שם רגליים באמצע של הלוח הזה, כדי שיערב את הקוואדס, את התחת ואת ההאמס פחות או יותר שווה.

אין לי אפשרות ללג פרס, אני מתאמן בבית, יש לך חלופה אחרת ?

אממממ אני לא מבין משהו, אמרת שצריך לעשות אותו סטים לקוודס ולהאמס כמו לחזה וגב, יוצא לך 5 סטים לקוודס ו4 להאמס, ועוד 2 סטים "משותפים", מי עושה כמות כזאת קטנה של סטים לגב וחזה באימון ABAB ? או שאתה מחשיב את כל הרגל כקבוצת שרירים אחת כי הם מעורבים בתנועה אחת של השני וכך יוצא בעצם 12 סטים בערך לכל הרגל ?

מה עם התאומים, אל תגרום להם ליפול :boxing: (הייתי חייב איזה משחק מילים קטן)

Bullet 28-07-07 14:50

אני עושה בab רק 6 סטים לחזה ולגב. לא רואה טעם לעשות יותר.
אה ותאומים אני לא מאמן, אבל אני מרגיש אותם עובדים בסקוואט כשאני נמצא עמוק ועולה למעלה

ThaiB0X 28-07-07 14:59

ציטוט:

אני עושה בab רק 6 סטים לחזה ולגב. לא רואה טעם לעשות יותר.
אה ותאומים אני לא מאמן, אבל אני מרגיש אותם עובדים בסקוואט כשאני נמצא עמוק ועולה למעלה

אז למה נהוג (ולא על ידי נובים מצויים - הם עושים 30 סטים, אלא על ידי המתאמן הקצת מתעמק בנושא) לעשות 10-12 סטים לשרירים האלו בתוכנית AB ?

איך התוצאות ?

וכשאתה אומר שאתה עושה 6 סטים לגב, אתה מתכוון 3 ללאטס ו3 ג'נרל? נגיד 3 סטים של מתח ו3 סטים של bent over row ? זה נראה ממש מעט... אבל אם זה עובד עליך טוב, תמשיך :) אחרי הכל זה לא שחור ולבן כל העסק הזה

sandrik 28-07-07 17:39

ציטוט:

פורסם במקור על ידי Daniel-Barak
בתכלס, כמה שאת רוצה. זה עניין של עצימות, נפח ותדירות. שלושת המרכיבים הנ"ל משלימים אחד את השני ומשפיעים אחד על השני
אפשר לעשות כל יום אימון רגליים, בנפח מאוד קטן ועצימות נמוכה
אפשר לעשות אימון רגליים אחד בשבוע, עם נפח גדול ועצימות גדולה
אפשר לעשות אימון רגליים פעמיים או שלוש בשבוע, עם נפח בינוני ועצימות בינונית-גדולה

הכל עניין של איזה וכמה מהמרכיבים הנ"ל מדגישים

זה ההסבר, למשל, למה בתוכניות שוונת ממליצים על כמות סטים (נפח) שונה

אז זהו...
שניגוד לכל שאר הגוף שלי,
רגליים אני לא רוצה לנפח.

לכן נאי גם עובדת עליהם עם כמות חזרות גבוהה יותר מאשר על שאר השרירים.
יוא לי רגליים 3 פעמים בשבוע.
כ12 סטים בערך סך הכל לאימון. (פעם זה היה 16)

ThaiB0X 28-07-07 18:13

סנדרה לא הבנתי, את באדיבילדרית או מה?
את פלג הגוף העליון את כן רוצה "לנפח" ?

כל הזמנים הם GMT +3. השעה כרגע היא 02:09.

מופעל על: vBulletin Version 3.7.2
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
כל הזכויות שמורות לישראלבודי בע"מ