![]() |
ציטוט:
|
מישהו יכול בבקשה להרחיב מה זה סוגי כיווץ במחזור תנועה?
|
ציטוט:
נניח אני עושה 2.1.2 אני צריך להוריד את המוט במשך 2 שניות ולהרים לשניה 1 ? או להרים במשך 2 שניות ולהוריד לשניה ? |
הכוונה היא ל 2 שניות בחלק האקצנטרי, עצירה של שנייה בתחתית התנועה, 2 שניות בחלק הקונצנטרי.
|
ציטוט:
אני לא מבין מזה אקצנטרי חח.. תודה. כאילו מה אני צריך לעשות בדיוק כדי ליגרום לשריר ליגדול כמו שצריך לא הבנתי. להרים את המוט במשך 2 שניות ולהוריד ל1 תסביר לי באופן יותר מדויק בבקשה. |
אקצנטרי - כיווץ השריר תוך "התארכותו", לעיתים מכונה החלק השלילי של התנועה. ניתן לפתח בו יותר כוח מהחלק הקונצנטרי.
קונצנטרי - כיווץ השריר תוך "התקצרותו", מכונה גם החלק החיובי של התנועה. בעל פוטנציאל פיתוח כוח נמוך. |
ציטוט:
אתה יכול להסביר לי יותר פשוט אני לא יכול ליקלוט עכשיו את כל זה. אני צריך להוריד את המוט במשך 2 שניות למטה,לחכות 1 ואז לעלות במשך 2 שניות,להוריד במשך 2 שניות ולעצור 1 לזה הכוונה ? |
כן, זאת הכוונה.
|
ציטוט:
והשיטה הזאת באמת עובדת ועוזרת לצבירת מסה שריר יותר גדולה ? |
ציטוט:
|
ציטוט:
|
מניסיון ...כעיקרון השריר גודל בשלב האקצנטרי זאת אומרת בשלב שהשריר מתארך צריך לעשות יותר לאט אבל בשלב של העלייה למשל כמו בכפיפת מרפקים אתה יכול לעשות מהר ..דבר שני עבודה איטית גורמת לסיבי שריר להיות נזוקים וכך אתה גורם שלאימון הבאה השריר עדיין לא מוכן להאימון .. וזה גורם בהמשך לפציעות ריקמות חיבור כמובן שזה אינוודאלי .... לסיכום תעשה שלב אקצנטרי 3 שניות ככה ..ושלב של עלייה 2 שניות אפילו שנייה
|
ציטוט:
והאם זה תקף לכל קבוצות השרירים ? חזה,ידיים,רגליים,גב ? |
כל הזמנים הם GMT +3. השעה כרגע היא 17:05. |
מופעל על: vBulletin Version 3.7.2
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
כל הזכויות שמורות לישראלבודי בע"מ