ישראלבודי

ישראלבודי (https://israelbody.com/index.php)
-   אימונים (https://israelbody.com/forumdisplay.php?f=4)
-   -   מאמר מתורגם: תרגילים מבודדים Vs תרגילים מורכבים (https://israelbody.com/showthread.php?t=14229)

sandman 13-07-07 23:11

אחי הבאתי לך אותה מונטין.
אחלה תרגום למאמר חשוב מאוד למרות שאת הכל כאן ידעתי.

ולגבי אלה שתומכים כאן בכל זאת לשלב מדי פעם תרגילים מבודדים, אז תדעו שרק באדיבילדים משלבים לפעמים תרגילים מבודדים כחלק מהאימונים.
פאוור ליפטרים לדוגמא עובדים רק בתרגילים כבדים ומורכבים.
אימוני חיילים בצבא גם כן.
ואפילו אטלתים למניהם.
אך בכל זאת ניתן לראות לעיתים ספורטאים שמשלבים תרגילים מבודדים אבל זאת רק עקב פציעה ובעיה ספציפית כלשהי.

matanzikon 13-07-07 23:13

תודה רבה
מוניטין

ThaiB0X 13-07-07 23:26

תודה על המוניטין חבר'ה

arbel2 13-07-07 23:41

מאמר נחמד ,אבל אני מאוד אנטי לאסקולה הזאת של "תרגילים חופשיים For Ever ,בואו נשרוף את כל המכונות במכון ונתקין כלובים במקום

נכון ,תרגילים חופשיים צריכים להוות את הבסיס של תוכנית האימונים של כל באדיבידלר ומתאמן ,זה ה"בשר " של האימון ,זה ה"לחם והחמאה " ,אבל יש יתרונות מסויימים למכונות

אותו דבר לגבי תרגילים מורכבים ותרגילים מבודדים , נכון תרגילים מורכבים צריכים להיות הבסיס של התוכנית,וכל תוכנית יעילה צריכה להיות מבוססת על 3 ההרמות הגדולות בעייני,אבל מה ? בתור באדיבילדר המטרה שלך היא לבנות גוף סימטרי ,מאוזן ,ומפותח בצורה שווה בכל הזויות ,והתרגילים המבודדים נותנים לך צ'אנס להדגיש את היתרונות שלך ,ולגשר את הפער לאיזורים החלשים גנטית .

ThaiB0X 14-07-07 15:53

ציטוט:

פורסם במקור על ידי arbel2
מאמר נחמד ,אבל אני מאוד אנטי לאסקולה הזאת של "תרגילים חופשיים For Ever ,בואו נשרוף את כל המכונות במכון ונתקין כלובים במקום

נכון ,תרגילים חופשיים צריכים להוות את הבסיס של תוכנית האימונים של כל באדיבידלר ומתאמן ,זה ה"בשר " של האימון ,זה ה"לחם והחמאה " ,אבל יש יתרונות מסויימים למכונות

אותו דבר לגבי תרגילים מורכבים ותרגילים מבודדים , נכון תרגילים מורכבים צריכים להיות הבסיס של התוכנית,וכל תוכנית יעילה צריכה להיות מבוססת על 3 ההרמות הגדולות בעייני,אבל מה ? בתור באדיבילדר המטרה שלך היא לבנות גוף סימטרי ,מאוזן ,ומפותח בצורה שווה בכל הזויות ,והתרגילים המבודדים נותנים לך צ'אנס להדגיש את היתרונות שלך ,ולגשר את הפער לאיזורים החלשים גנטית .

תרגילים מבודדים וסימטריה לא הולכים באותה פסקה. תחשוב על זה שניה.

arbel2 14-07-07 16:00

ציטוט:

פורסם במקור על ידי ThaiB0X
תרגילים מבודדים וסימטריה לא הולכים באותה פסקה. תחשוב על זה שניה.

חשבתי על זה ,ועדיין אני באותה דעה.

ThaiB0X 14-07-07 16:03

ציטוט:

פורסם במקור על ידי arbel2
חשבתי על זה ,ועדיין אני באותה דעה.

צר לי.

הזברה 14-07-07 16:09

ארבל של איזה חברה המכונות במכון שלכם?

arbel2 14-07-07 16:11

ציטוט:

פורסם במקור על ידי הזברה
ארבל של איזה חברה המכונות במכון שלכם?

חלקן עתיקות כאלו של "נאוטילוס " ו"פראמונט " חלק קצת יותר חדשות אבל עדיין ישנות של סייבקס
ציוד מעולה

Bullet 14-07-07 16:38

ארבל, אני מסכים איתך בעניין האיזון נקודות חלשות, אבל זה לא רלוונטי ל95% מאוכלוסיית המתאמנים. תסכים איתי שאין טעם לתת דגש על הטרייספס, אם אין לך גם בייספס, לא כתפיים, לא חזה ולא כלום.

benwin21 14-07-07 16:47

אחלה תירגום גבר

arbel2 14-07-07 16:49

ציטוט:

פורסם במקור על ידי Bullet
ארבל, אני מסכים איתך בעניין האיזון נקודות חלשות, אבל זה לא רלוונטי ל95% מאוכלוסיית המתאמנים. תסכים איתי שאין טעם לתת דגש על הטרייספס, אם אין לך גם בייספס, לא כתפיים, לא חזה ולא כלום.

ברור,כמו שאמרתי ,תרגילים מורכבים מהווים את הבשר של התוכנית
אבל ככל שמתאמן מתקדם יותר ,לתרגילים המבודדים יש יותר מקום.

Bullet 14-07-07 16:52

אבל זה תלוי איך אתה מגדיר "מתאמן". אני מתכוון ש95% מהמתאמנים הם לא בודיבילדרים מקצועיים, אין טעם לאזן שרירים ולחשוב על פרופורציה, לעניות דעתי.

יוסייי 14-07-07 17:01

מאמר מעניין מאוד מוניטין
יש מצב אתה מוצא מאמר שאומר אם זה טוב להביא לשריר גירוי חזק פעם בשבוע

arbel2 14-07-07 17:03

ציטוט:

פורסם במקור על ידי Bullet
אבל זה תלוי איך אתה מגדיר "מתאמן". אני מתכוון ש95% מהמתאמנים הם לא בודיבילדרים מקצועיים, אין טעם לאזן שרירים ולחשוב על פרופורציה, לעניות דעתי.

נכון ,אבל מכיוון שאני בודיבדילר צר אופקים ,אני חושב רק על בודיבילדרים

ThaiB0X 14-07-07 17:12

ארבל כשאתה אומר פרופורציה אתה מתכוון הוספת 3-4 סטים לשריר ספציפי בנוסף למה שהיה או החלפת 4 סטים מורכבים שהיית עושה ב4 סטים מבודדים ?
אם אתה מדבר על האופציה השניה אני מסכים איתך, אבל לגבי האופציה הראשונה, אתם סתם תתאמן מעל לקצב ההתאוששות שלך ותסתכן בovertraining.

arbel2 14-07-07 17:16

ציטוט:

ארבל כשאתה אומר פרופורציה אתה מתכוון הוספת 3-4 סטים לשריר ספציפי בנוסף למה שהיה או החלפת 4 סטים מורכבים שהיית עושה ב4 סטים מבודדים ?
אם אתה מדבר על האופציה השניה אני מסכים איתך, אבל לגבי האופציה הראשונה, אתם סתם תתאמן מעל לקצב ההתאוששות שלך ותסתכן בovertraining.

הקטע הוא שכל כך פוחדים מאובר טריינינג שלא מתאמנים מספיק ...

there is no such thing as over training , only under eating and undersleeping

ThaiB0X 14-07-07 17:24

אז איך היית מגדיר מישהו שמעמיס על עצמו עבודה בחדר כושר שגדולה הרבה יותר מקצב ההתאוששות שלו ?

sandman 14-07-07 18:27

ציטוט:

אז איך היית מגדיר מישהו שמעמיס על עצמו עבודה בחדר כושר שגדולה הרבה יותר מקצב ההתאוששות שלו ?

אתה יכול לשחוט את עצמך באימון ולא להגיע לאימון היתר כל עוד אתה לא נפצע באימון.
וכל עוד אתה נח מספיק זמן בין אימון לאימון ואוכל מספיק.
השאלה היא מה המטרה שלך?
בשביל פיתוח גוף ברור שעבודה רבה מדי תפגע בתוצאות אבל היא לא תביא לאימון יתר, היא פשוט תביא לתוצאות אחרות כמו סיבולת שריר וכושר אנאירובי בתרגילי כוח.

ThaiB0X 14-07-07 18:30

ציטוט:

פורסם במקור על ידי sandman
אתה יכול לשחוט את עצמך באימון ולא להגיע לאימון היתר כל עוד אתה לא נפצע באימון.
וכל עוד אתה נח מספיק זמן בין אימון לאימון ואוכל מספיק.
השאלה היא מה המטרה שלך?
בשביל פיתוח גוף ברור שעבודה רבה מדי תפגע בתוצאות אבל היא לא תביא לאימון יתר, היא פשוט תביא לתוצאות אחרות כמו סיבולת שריר וכושר אנאירובי בתרגילי כוח.

לזה התכוונתי כשאמרתי קצב התאוששות

כל הזמנים הם GMT +3. השעה כרגע היא 01:47.

מופעל על: vBulletin Version 3.7.2
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
כל הזכויות שמורות לישראלבודי בע"מ