![]() |
אני חייב לציין משהו. יש כאן בעיות בניסוח התגובות, אני מדבר בעיקר באשכול השני ששם התפתח הדיון.
יעקוב, "הזברה" אמר באשכול השני שחלבון לא מומר לשומן באופן ישיר, ואתה אמרת "דווקא כן". כדי שחלבון יומר לשומן, הוא צריך לעבור תחילה דה-אמינציה. אחרי שהוא עובר את התהליך, דינו כדין גלוקוז לכל דבר. אז למה אמרת "דווקא כן"? אני זוכר שבאשכול "תדירות הארוחות" היה סיפור דומה עם גל, שהדגיש לא אחת שאין ביכולתה של חומצת אמינו להפוך לשומן (באופן ישיר). |
ציטוט:
חומצות אמינו קטוגניות לא יכולות להפוך לגלוקוז, והן הופכות לאצטואצטט, או לאצטיל קו אנזים, ומה שהופך לאצטיל קו אנזים, יכול להפוך לחומצת שומן |
ציטוט:
|
ציטוט:
אבל זה לא העניין גל. העניין הוא שקיימים נתיבים אלו, ושלא כל חומצת אמינו הופכת קודם לגלוקוז ורק אח"כ לשומן. |
ציטוט:
בכל מקרה, רובן גלוקוגניות. |
:):):):) הסתבכתי לגמרי :|
|
לפי מה שהצלחתי להבין מכל מה שרשמתם זה שעד שהחלבון יהפוך לשומן הגוף ישרוף המון אנרגיה בתהליך .. ? הבנתי נכון?
|
ציטוט:
מה שקורה רוב הזמן זה שהגוף אוגר את השומן ולא שורף אותו, ומשתמש בחלבון לאנרגיה |
ציטוט:
|
אההה אני מתחיל להבין אבל זה תהליך נדיר לפי מה שאתם אומרים לא?
|
ציטוט:
|
גל, אתה מדבר על הפיכת הפחמימות לשומן במהלך מאזן קלורי שלילי?
|
ציטוט:
|
טוב אז יאללה שאלת השאלות
כמה גרם חלבון לכל קילו מהמשקל? אני גם ככה יש לי עודף קל' ענקי |
ציטוט:
אבל לא הבנתי משהו. מה צריך לקרות כדי שחומצת אמינו תהפוך לאצטיל קו-אנזים? |
ציטוט:
מה צריך לקרות? שיהיה עודף חלבון. אז חומצת אמינו קטוגנית עוברת דה-אמניציה, ונשאר שלד פחמני. השלד הפחמני הופך לאצטיל קו אנזים ויכול להשרף לאנרגיה או להפוך לחומצת שומן בעודף אנרגיה. |
אבל כשאתה בחיטוב אני לא חושב שאמור להיות עודף חלבון..
|
אתם סתם מדברים הרבה ולא מבהירים את הנושא אני בתור אחד שרק עכשיו קורא את האשכול לא הבנתי כלום לסיכום
אם אני עכשיו בתפריט חיטוב שהוא לדוגמא 100 גרם פחממות 30 גרם שומן 200 גרם חלבון והכנסתי באותו יום 300 גרם חלבון אבל עדין אני במאזן קלורי שלילי או ניטרלי אין שום הפיכה של החלבון לשומן נכון? או שמה אני טועה? "ההפיכה של חלבון לשומן" נובעת מכך כאילו שאכלתי יותר מדי חלבון והגעתי למאזן קלורי חיובי והגזמתי אז אולי הוא יהפוך לשומן נכון? |
ציטוט:
|
ציטוט:
כלומר - הוא לא ייהפך לשומן כי אתה בגירעון פחממתי. :mellow: |
כל הזמנים הם GMT +3. השעה כרגע היא 15:56. |
מופעל על: vBulletin Version 3.7.2
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
כל הזכויות שמורות לישראלבודי בע"מ