ציטוט:
פורסם במקור על ידי Naughty Boy
בואנה אחי אני מתגייס גם ב13\8 למנהל תשתיות מערכות מחשוב בתל השומר :O!!!!
|
גם אני. תשאיר פה ICQ או מסנג'ר.
Zidan, אני מצטט תגובה של נתממניק מקומונה של נתממניקים בפורום תפוז:
אתם הולכים להתגייס, תעברו את שרשרת החיול בתל השומר ומשם תשלחו לטירונות. במחזורים האחרנים כולם נשלחו למחנה 80, למרות שפעם הבנות היו בבה"ד 7 (בצריפין) והבנים בזיקים. הטירונות נמשכת 4 שבועות, שאותה תעשו עם טירונים אשר ישלחו גם למקומות אחרים ולא רק לנתמ"מ.
בסוף הטירונות תקבלו צו סיפוח ליחידה בסמ"ח (בית ספר למקצועות המחשב) בשלישוות ברמת גן. הקורס אורך 3 וחצי חודשים. בקורס תלמדו על תפעול עמדות קצה, שרתים מערכות קבצים, database - ים. בין מערכות ההפעלה שתלמדו הם Windows Server, Unix, תלמדו על מערכת שליחת מיילים - Exchange מערכת למאגר מידע - Oracle. תלמדו תכנות בסיסי ב - Perl.
במהלך הקורס תשנו באכסנייה אזרחית מחוץ לשלישות. אלה שגרים קרוב (תל-אביב, רמת גן גבעתיים וכו') ישוחררו הביתה.
הלימודים מתחילים במסדר בוקר ב7:45, ומסתיימים ב - 21:00 ולעיתים ב - 22:00.
בסוף הקורס תשובצו ביחידות השונות:ממר"מ, מודיעין, חיל האוויר, ויכול להיות בפקודים (פיקוד מרכז לרב).
שימו לב לטעות שחוזרת על עצמה הרבה פעמים: בסמ"ח זה לא ממר"ם!!!ואין שום קשר ביניהם. הטעות נובעת כיוון שגם ממר"ם וגם בסמ"ח נמצאים בשלילשות, אך גם יחידת כח אדם (אכ"א) נמצאים שם - אז מזה נסיק שבסמ"ח היא ביחידת אכ"א??!?!?! לא!!!
במהלך השירות ביחידות, הלימוד אינו נגמר. כדי לקבל סמל וסמ"ר על הנתממניק להתמקצע ולצאת לקורסים שונים. לכן במהלך השירות תצאו לקורסים ב- IBM, ג'ון ברייס, CheckPoint וכו'.
יש השקעה כספית ענקית בנתממניק...אל תזלזלו.
שאלה נוספת שעולה הרבה היא מה ההבדל בין תוכניתנים למפעיל (נתממניק) ומה נחשב ליותר בחוץ?
התשובה פשוטה: אין קשר בין התפקידים. התוכניתנים יושבים מול המחשב ומפתחים אפליקציות שישמשו את הצבא. לעומת זאת הנתמ"מניק, דואג שהשרתים עליהם נמצאים אפליקציות אלו יעבדו. ללא תפקוד השרתים האפליקציות לא יעבדו, לכן התפקיד מאוד חשוב, לדאוג שהכל עובד. בנוסף אנחנו פותרים תקלות של משתמשים בכל התחומים השונים שנזכרו למעלה.
אני לא יודע כמה תוכניתים מקבלים אבל אני מכיר אנשים (מפעילים) שהשתחררו והגיעו לחברות גדולות כמו אמנדוקס, IBM, Integrity וכו' ומרווחים כיום בין 12,000 ל - 15,000 שקל. זו התחלה טובה לשנה ראשונה אחרי הצבא.
אני לא סתם מבלף, אני יודע מה אני מספר פה, כי אני עברתי את זה.
אני מוכרח לציין שאני ממש נהנה מהשירות הצבאי שלי, ולא מתחרט דקה ממה שעברתי עד כה. בהתחלה הלימודים קשים אבל עכשיו אחרי כמעט שנתיים בצבא אני ממש מרוצה.
-------------------------------------------------------
סעמק קורס מרבע ל8 עד 10. זונות.... איך אפשר לשמור ככה על 8 שעות שינה?