ישראלבודי

ישראלבודי (https://israelbody.com/index.php)
-   אימונים (https://israelbody.com/forumdisplay.php?f=4)
-   -   מי משתמש במחברת אימונים (לוג) ואיך? (https://israelbody.com/showthread.php?t=12960)

Yoshi-Moto 26-06-07 16:32

ציטוט:

פורסם במקור על ידי tbm
המאמר מדבר על X ואני מדבר Y מה שכתוב במאמר מתייחס להיפרטרופיה של השריר ביחס לזמני מנוחה בתרגיל סקוואט. אני מדבר על כמות חזרות שניתן לבצע כפקטור של זמני המנוחה.

הם ניסו את זה על סקוואט, זה יכס להיות כל תרגיל אחר.

התוצאות של המאמר אומרות שאין הבדל משמעותי בתוצאות בים אלו שנחו 2 דקות לבין אלה שנחו 5 דקות.
בטווח של 5 חזרות או בטווח של 20 חזרות או בטווח של 200 חזרות.
אם זה היה משנה הם היו מזכירים שם.

shahaflol 26-06-07 16:33

ציטוט:

פורסם במקור על ידי tbm
אבל אני אומר לך שזה כן משפיע על התוצאות.

דוגמא: ביצעת RM15 חזרות בכפיפת מרפק לא משנה איזה. נחת 30ש לדעתי אתה תבצע 10-11 בסט השני
תנוח 1.30 תבצע 14 למה? זמן פינוי חומצת חלב.
אז איך אפשר להגיד שזה לא משפיע?

לא משפיע על התוצאות - כלומר - לא משפיע על העליה בכוח ועל העליה במסה.

הדוגמא שהבאת לא קשורה לכלום. יש הבדל בין ירידה ועליה בכוח בעקבות הצטברות חומצת חלב וזמני התאוששות לבין שינוי בכוח כתוצאה מעליה במסת שריר ו/או שיפור בגיוס יחידות מוטוריות.
הירידה בכוח שאתה מתאר תקפה רק לזמן כל כך מצומצם, היא פשוט לא קשורה לשינוי במסת שריר וגיוס יחידות מוטוריות.

shikoLM 26-06-07 16:33

ציטוט:

פורסם במקור על ידי tbm
המאמר מדבר על X ואני מדבר Y מה שכתוב במאמר מתייחס להיפרטרופיה של השריר ביחס לזמני מנוחה בתרגיל סקוואט. אני מדבר על כמות חזרות שניתן לבצע כפקטור של זמני המנוחה.

המסקנות של המחקר הם שזה לא ממש משנה אם תבצע 10 חזרות בעצימות גבוהה יחסית עם מנוחה של 5 דקות, או אם תבצע 10 חזרות בעצימות נמוכה יחסית עם מנוחה של 2 דקות.
ככה שמה שאמרת בקשר לכמות החזרות שניתן לבצע כפקטור של זמני מנוחה אולי נכון אבל ממש לא רלוונטי במקרה הזה.

tbm 26-06-07 16:34

ציטוט:

פורסם במקור על ידי איתן הסוס
הם ניסו את זה על סקוואט, זה יכס להיות כל תרגיל אחר.

התוצאות של המאמר אומרות שאין הבדל משמעותי בתוצאות בים אלו שנחו 2 דקות לבין אלה שנחו 5 דקות.
בטווח של 5 חזרות או בטווח של 20 חזרות או בטווח של 200 חזרות.
אם זה היה משנה הם היו מזכירים שם.

עוד פעם בתוצאות שיפור הכוח או הגדילה. אני מתכוון למספר החזרות שתוכל לבצע עד כשלון.

Yoshi-Moto 26-06-07 16:41

ציטוט:

פורסם במקור על ידי tbm
עוד פעם בתוצאות שיפור הכוח או הגדילה. אני מתכוון למספר החזרות שתוכל לבצע עד כשלון.

אז כל מה שאמרת פה בכלל מיותר...

אני אקח את הדוגמא שלך:
עשית כפיפות מרפק 15 RM.
אתה מעדיף לנוח חצי שעה ולהצליח 7 חזרות או לנוח 3-5 דקות ולעשות 14 חזרות?
התוצאות יהיו זהות ע"פ המאמר, אז מה זה חשוב?

אתה רשמת:
"זמני מנוחה הם פקטור נורא משמעותי סט 2 אחרי 30ש או דקה וחצי מנוחה ישפיע מאוד על כמות החזרות והלוג נותן לך יכולת בקרה."

הם בכלל לא פקטור על התוצאות אז מה זה משנה?

tbm 26-06-07 16:52

ציטוט:

אז כל מה שאמרת פה בכלל מיותר...

אני אקח את הדוגמא שלך:
עשית כפיפות מרפק 15 Rm.
אתה מעדיף לנוח חצי שעה ולהצליח 7 חזרות או לנוח 3-5 דקות ולעשות 14 חזרות?
התוצאות יהיו זהות ע"פ המאמר, אז מה זה חשוב?

אתה רשמת:
"זמני מנוחה הם פקטור נורא משמעותי סט 2 אחרי 30ש או דקה וחצי מנוחה ישפיע מאוד על כמות החזרות והלוג נותן לך יכולת בקרה."

הם בכלל לא פקטור על התוצאות אז מה זה משנה?

סלח לי אבל אני אהיה קצת פלצן. המחקר שהראת בדק מנוחה של 2-5 דקות 2 דקות זהו זמן חידוש מאגרי Atp Cp בשריר + - לכן ההבדל בין 2 דקות ל 5 דקות יהיה בפינוי חומצת חלב בשריר וכנראה עוד דברים שאני לא מודע אליהם. לכן ההבדלים יהיו ככל הנראה זניחים. שכחת משהו אחד וזה שרוב הזמן שאתה עובד אתה לא מגיע לזמני מנוחה כאלה אלא לדקה דקה וחצי גג וזה בכוונה מונע התאוששות מוחלטת של השריר כדי לגרום להיפרטרופיה. המחקר הנ"ל לא השווה בין מנוחה של דקה לשתיים ולחמש אלא רק 2-5 אז מהבחינה הנ"ל הוא לא תקף כי הוא פשוא לא בודק. דבר נוסף: לוג בוק נועד למעכב אחרי האימונים שלך והכוונה הראשונה שלי היתה למנוע מצב שמישהו שביצע 15 חזרות נח דקה וחצי ושוב ביצע 15 חזרות לעומת אימון אחר שבו הוא נח 30 שניות והצליח בסט 2 לבצע רק 10 חזרות יחשוב שהוא נחלש או לא יודע מה.

Yoshi-Moto 26-06-07 16:58

סבבה הבנתי את הצד שלך..
אבל רוב המתאמנים נחים 2 דקות לפחות(ממה שיוצא לי לראות במכון)

לא הבנתי מה הדבר השני שהזכרת...
שלוג הוא לא מדוייק בגלל שאתה לא תמיד נח אותו זמן?
ויש מקרים שאתה נח פחות, ובסט הבא אתה מרים פחות ואז בלוג אתה חושב שנחלשת?

tbm 26-06-07 17:03

ציטוט:

סבבה הבנתי את הצד שלך..
אבל רוב המתאמנים נחים 2 דקות לפחות(ממה שיוצא לי לראות במכון)

לא הבנתי מה הדבר השני שהזכרת...
שלוג הוא לא מדוייק בגלל שאתה לא תמיד נח אותו זמן?
ויש מקרים שאתה נח פחות, ובסט הבא אתה מרים פחות ואז בלוג אתה חושב שנחלשת?

מה שאני מתכוון הוא שבגלל שזמני המנוחה שלך משתנים (לרוב אצל מתאמנים בלי סטופר) יכול להיות מצב שיום אחד הצלחת לבצע 8 חזרות כי נחת 2 דקות ויום אחר רק 5 כי נחת 30ש אז יש לשים לב שזמני המנוחה יישארו קבועים או לייחס את השיפור בהתאם לאימון שביצעת עם אותם זמני מנוחה. אבל אלה דקויות שלא חייבים ממש להכנס אליהם...

shahaflol 26-06-07 17:03

ציטוט:

פורסם במקור על ידי tbm
סלח לי אבל אני אהיה קצת פלצן. המחקר שהראת בדק מנוחה של 2-5 דקות 2 דקות זהו זמן חידוש מאגרי Atp Cp בשריר + - לכן ההבדל בין 2 דקות ל 5 דקות יהיה בפינוי חומצת חלב בשריר וכנראה עוד דברים שאני לא מודע אליהם. לכן ההבדלים יהיו ככל הנראה זניחים. שכחת משהו אחד וזה שרוב הזמן שאתה עובד אתה לא מגיע לזמני מנוחה כאלה אלא לדקה דקה וחצי גג וזה בכוונה מונע התאוששות מוחלטת של השריר כדי לגרום להיפרטרופיה. המחקר הנ"ל לא השווה בין מנוחה של דקה לשתיים ולחמש אלא רק 2-5 אז מהבחינה הנ"ל הוא לא תקף כי הוא פשוא לא בודק. דבר נוסף: לוג בוק נועד למעכב אחרי האימונים שלך והכוונה הראשונה שלי היתה למנוע מצב שמישהו שביצע 15 חזרות נח דקה וחצי ושוב ביצע 15 חזרות לעומת אימון אחר שבו הוא נח 30 שניות והצליח בסט 2 לבצע רק 10 חזרות יחשוב שהוא נחלש או לא יודע מה.

זה באמת פלצני, ועכשיו בבקשר הסבר לנו איך התאוששות של 2 דקות תביא להיפרטרופיה פחותה מהתאוששות של דקה אחת??
תקרא את ההודעה הקודמת שלי.

tbm 26-06-07 17:06

ציטוט:

פורסם במקור על ידי shahaflol
זה באמת פלצני, ועכשיו בבקשר הסבר לנו איך התאוששות של 2 דקות תביא להיפרטרופיה פחותה מהתאוששות של דקה אחת??
תקרא את ההודעה הקודמת שלי.

אני לא דיברתי בכלל על שיפור במסה או כוח. פשוט נתתי דגש שאנשים ישימו לב שלפעמים השינוי בכמות החזרות שהם ביצעו קשור לזה שהם לא נחו מספיק והגורמים כמו שצוינו (חומצת חלב וכו') הם שהשפעיו על התוצאה.

shahaflol 26-06-07 17:12

ציטוט:

פורסם במקור על ידי tbm
אני לא דיברתי בכלל על שיפור במסה או כוח. פשוט נתתי דגש שאנשים ישימו לב שלפעמים השינוי בכמות החזרות שהם ביצעו קשור לזה שהם לא נחו מספיק והגורמים כמו שצוינו (חומצת חלב וכו') הם שהשפעיו על התוצאה.

למה אתה מתכוון כשאתה רושם "תוצאה"? לעליה במסה ובכוח (שזו בעצם התוצאה שמתכוונים אליה בפורום)?

tbm 26-06-07 17:13

ציטוט:

למה אתה מתכוון כשאתה רושם "תוצאה"? לעליה במסה ובכוח (שזו בעצם התוצאה שמתכוונים אליה בפורום)?

מספר חזרות
כנראה שמהתחלה לא היתה כאן הבנה

Yoshi-Moto 26-06-07 17:14

ציטוט:

דווקא הבנתי למה הוא מתכוון...

הוא אומר שהמנוחה משפיעה על מה שתרשום בלוג("התוצאה")
יהיו ימים בהם תנוח יותר בין הסטים ואז בלוג יהיה רשום שהרמת יותר(התחזקת) ויהיו ימים שבהם תנוח פחות ואז בלוג יהיה רשום משקל נמוך יותר(נחלשת).
ובגלל זה הוא קבע שלוג זה לא אמין, אבל אפשר פשוט לנוח כמות זמן זהה וזהו, לא יהיו ימים כמו שרשמתי.

tbm 26-06-07 17:25

ציטוט:

דווקא הבנתי למה הוא מתכוון...

הוא אומר שהמנוחה משפיעה על מה שתרשום בלוג("התוצאה")
יהיו ימים בהם תנוח יותר בין הסטים ואז בלוג יהיה רשום שהרמת יותר(התחזקת) ויהיו ימים שבהם תנוח פחות ואז בלוג יהיה רשום משקל נמוך יותר(נחלשת).
ובגלל זה הוא קבע שלוג זה לא אמין, אבל אפשר פשוט לנוח כמות זמן זהה וזהו, לא יהיו ימים כמו שרשמתי.

יפה מאד

shahaflol 26-06-07 17:29

ציטוט:

משה נתן פעם מאמר שבו דקו את העניין והתוצאות היו יחסית זהות בין האנשים שנחו דקה לבין אלה שנחו 3-5 דקות..

אז איתן, לא הבנתי אותך כאן. לאלו תוצאות אתה התכוונת? כי זה די ברור שככל שתנוח יותר (עד להתאוששות מחלטת כמובן) ותתאושש יותר אז תוכל לבצע מספר חזרות גדול יותר.
הכוונה במחקר שמשה הביא היא שאין השפעה בין זמני המנוחה האלה על העליה במסה ועל העליה בכוח.

Yoshi-Moto 26-06-07 17:38

ציטוט:

אז איתן, לא הבנתי אותך כאן. לאלו תוצאות אתה התכוונת? כי זה די ברור שככל שתנוח יותר (עד להתאוששות מחלטת כמובן) ותתאושש יותר אז תוכל לבצע מספר חזרות גדול יותר.
הכוונה במחקר שמשה הביא היא שאין השפעה בין זמני המנוחה האלה על העליה במסה ועל העליה בכוח.

נו ג אני התכוונתי במסה ובכח, אבל בהודעה האחרונה שלך ציינתי את ההזווית של TBM

כל הזמנים הם GMT +3. השעה כרגע היא 02:10.

מופעל על: vBulletin Version 3.7.2
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
כל הזכויות שמורות לישראלבודי בע"מ