בקשר לכתפיים.
הסיבה שיש לך כאבים היא לא בגלל שעבדת בטווח תנועה מלא, אלא בגלל שלא עבדת נכון, חד וחלק. עבודה לא נכונה מתבטאת בדרך כלל ברוטציה אקצטרנית (External rotation), דבר שעלול לקרות בלחיצות מאחורי העורף, וגם בלחיצות מלפנים אם לא מבצעים אותן נכון.
אם אתה שואל אותי, הדרך הכי טובה והכי בטוחה לבצע לחיצת כתפיים עם מוט, היא דבר ראשון בעמידה, ודבר שני כאשר המרפקים פונים מעט קדימה בזמן הלחיצה, כלומר התנועה צריכה להיות כפיפת כתף, או איפה שהוא בין כפיפה להרחקה ולא הרחקה לגמרי, כלומר כאשר המרפקים פונים לגמרי הצידה. ראה הדגמה. יש גם סרטון מצורף.
ע"פ נסיון אישי שלי, כל פעם כשניסיתי לבצע לחיצת כתפיים כמו שרוב המתאמנים עושים, חוויתי כאבים בכתפיים במהלך הסטים (כאב צביתה שכזה), וכאשר עבדתי כמו שהסברתי כאן, לא חוויתי את אותם כאבים. כמובן מיותר לציין שעבדתי בטווח תנועה מלא עד שהמוט נוגע בכתפיים.
בקשר לסקוואט.
ההאמסטרינג בהחלט עובדים, הם מבצעים מתיחה כאשר אתה מבצע כפיפה באגן וכפיפה בברכיים בו זמנית. אם תבקש ממישהו להצמיד לך סרט מהברך לאגן בזמן סקוואט, אתה תווכח לדעת שהסרט ישנה את אורכו (יותר נכון להגיד שנקודות המדידה על הסרט ישנו את מיקומם. במצב התחתון של הסקוואט המרחק בין הנקודות יהיה גדול יותר מאשר במצב עמידה). ככל שתרד יותר עמוק, ההאמסטרינג ימתחו יותר.
בזמן סקוואט מלא, השריר שאני מרגיש הכי חזק זה ההאמסטרינג.
|