Dino Psaras |
12-12-07 21:07 |
ציטוט:
פורסם במקור על ידי goldBEN
אההה...ידעתי את זה...
וחוץ מזה?
עריכה:
עוד לא הבנתי למה הוא זכאי לאזרחות שמה...
כי ההורים שלו נולדו שמה?
|
אבא שלי נולד באוקראינה ואמא שלי במולדובה. ואני זכאי לאזרחות פולנית מהסיבה שאבא שלי נולד באוקראינה וכל המשפחה שלי מצידו נולדה שם. תקרא את הכתבה הבאה ותבין למה..
מי זכאי לאזרחות פולנית?
זכאי לקבל אזרחות פולנית הוא כל מי שיכול להוכיח כי הוא צאצא לבן משפחה שנולד בפולין או בכל השטחים שהיו חלק מפולין בין 2 מלחמות העולם - אוקראינה בלרוס וליטא (הורים, סבים וסבתות ללא הגבלת דורות וגם אם אינם עוד בין החיים).
לפי חוק האזרחות הפולני, כל מי שנולד לפני 1951 זכאי לאזרחות רק אם אביו נולד בפולין ומי שנולד אחרי כן זכאי לקבל אזרחות גם אם אמו נולדה בפולין.
לא זכאים לאזרחות מי ששירתו בשירות חובה בצבאות זרים לפני 1951. כך, מי שעלה לישראל ושירות בצבא במלחמת השחרור לא יקבל אזרחות. צ'רסקי אומר כי מתנהלים הליכים משפטיים בפולין שמטרתם לצמצם את מגבלת האזרחות למשרתי הצבאות הזרים ששירתו בקבע בלבד ולא בחובה אך הדרך להכרה משפטית בכך עוד ארוכה.
בשנה שעברה קבע בית המשפט המנהלי העליון של פולין כי כל מי שוויתר על אזרחותו תחת השלטון הקומוניסטי נחשב עדיין כאזרח המדינה. על מנת לחדש את האזרחות, יש לפנות לרשויות בהליך שדומה להוצאת אזרחות רגילה כפי שיפורט בהמשך ולהירשם במרשם האוכלוסין הפולני.
|