PDA

צפה בגרסא המלאה : urea גבוה בבדיקת דם


OMRI-TURBO
02-01-08, 14:53
עשיתי בדיקת דם, הכל יצא טוב מאוד חוץ מ-urea שיצא 52 מתוך מקסימום 43 ו-alt Gpt שיצא גם חורג 53 מתוך 37.
מישהו יודע מה כל הסיבות שיכולות להיות ל-urea גבוה?
(זה מופנה למשה בעיקר)

rrkk
02-01-08, 15:06
לתוספי תזונה יש השפעה על כך. אבקות חלבון וקריאטין משפיעים על כמות הurea
יבקשו ממך לעשות בדיקות נוספות. אבל תעשה אותן אחרי לפחות שבועיים בלי קריאטין וכמה ימים בלי אבקת חלבון וסביר להניח שזה יחזור לנורמה. ככה זה היה אצלי. הרופאה חשבה שיש משהו בתפקודי הכליה

OMRI-TURBO
02-01-08, 15:08
לא לקחתי קריאטין בכלל. רק אבקת חלבון, האמת שאני שותה המון שייקים כי אין לי חשק לאכול כל כך. מה שמצחיק זה שעשיתי אותה בדיקה לפני שנה ושום דבר לא השתנה, גם אז יצא לי תפקודי כבד יחסית גבוהים ואותו דבר ב-urea.
באמת היה לך הבדל בבדיקה שלא לקחת אבקת חלבון?

rrkk
02-01-08, 15:11
כן. התפקוד חזר לנורמה. אין מה לדאוג. עדיף לעשות את הבדיקה החוזרת לראות שזו באמת הבעיה ואז להמשיך הלאה. אני מתאר לעצמי שהבדיקה שלך לא יצאה מאד מאד גבוהה. אם זה רק קצת יותר גבוה אז אין מה לדאוג . אבל אם מדובר ברמות מאד גבוהות תמשיך בבדיקות
אם תיכנס למסנגר אני אסביר לך יותר

OMRI-TURBO
02-01-08, 15:17
אבל אתה שם לב מה אתה אומר? להפסיק עם אבקה בשביל שתצא תוצאה נורמלית,אבל מה זה עוזר? הרי אני כן לוקח את האבקה בשגרה,אז אני בעצם עובד על עצמי כאן. אני לא עושה את הבדיקת דם בשביל שתצא תוצאה טובה על הנייר זה מגוחך. אם האבקת חלבון אכן עושה בעיות,זה משהו שצריך לבדוק.

rrkk
02-01-08, 15:20
אבל אתה שם לב מה אתה אומר? להפסיק עם אבקה בשביל שתצא תוצאה נורמלית,אבל מה זה עוזר? הרי אני כן לוקח את האבקה בשגרה,אז אני בעצם עובד על עצמי כאן. אני לא עושה את הבדיקת דם בשביל שתצא תוצאה טובה על הנייר זה מגוחך. אם האבקת חלבון אכן עושה בעיות,זה משהו שצריך לבדוק.
זה לא עושה בעיות. אם אתה דואג גם לשתות מים ....
אצל ספורטאים שלוקחים תוספי תוזנה התופעה הזו מוכרת. עוד פעם אני אומר הכל תלוי בכמה מעל למותר יצאה הבדיקה. אם זה בערכים לא ככ גבוהים מהומתר אז אין לך מה לדאוג ואתה יכל להמשיך לקחת חלבון. אם זה בערכים גבוהים מאד מעל המותר אז רצוי לבדוק

Bullet
02-01-08, 15:31
לגבי האוריאה, תבדוק שאתה לא מיובש.
alt gpt עלולים לעלות גם בגלל אימון משקולות

ran_z
02-01-08, 15:35
אין לתוצאות שום משמעות קלינית.

Arsan
02-01-08, 15:40
גם לי יש את זה , עשיתי כמה ניסויים על עצמי ואלה התוצאות:
1. זה כנראה נובע מצריכת חלבון גבוהה (לא בהכרח גבוה לך , אלא משהו שלא מוסכם לבן אדם הממוצע) , אם לדוגמה תרד ל1 גר' פר קילו חלבון למשך X תקופה (נגיד שבוע) תנסה לעשות את הבדיקת דם תראה מה קורה , אצלי מ52 כמו אצלך (ד"א הנורמה שהיה רשום לי היה 49) ירד ל30
2. מדובר על חנקן אשר אחראי לפירוק החלבון , מאזן החנקן אצלך פשוט קצת גבוה יותר , בכל מקרה אלו פרמטרים שהם ממש קרובים לנורמה ולא הייתי מייחס להם חשיבות
3. נסה לא להתאמן כמה ימים לפני (אם אתה בכלל עדיין מתאמן) , נסה לשתות מספיק מים או אם אתה בחיטוב לעשות איזשהיא העמסה כמה ימים לפני להחזיר את הנוזלים לגוף ולמלא את הגליקוגן (שוב גם זה השפיע על הבדיקה)

OMRI-TURBO
02-01-08, 15:54
Arsan אני אנסה את זה לפעם הבאה באמת מה שאמרת בקשר לurea.
Bullet איך ה-alt Gpt קשור לאימון משקולות? זה תפקודי כבד לא?

Bodybuilder
02-01-08, 16:09
Arsan אני אנסה את זה לפעם הבאה באמת מה שאמרת בקשר לurea.
Bullet איך ה-alt Gpt קשור לאימון משקולות? זה תפקודי כבד לא?

עמרי אחינו,רמות גבוהות שך ALT זה כשאנזים עובר פי 50-100 את הנורמה חחחחחחחחחח
אז אתה יכול להירגע ! חוץ מזה האנזים הזה יש אותו גם בשריר השלד,כליות,מח וכו',לאנשים שמתאמנים בצורה אינטנסיבית מספר פעמים בשבוע,האנזים בדם יהיה גבוה.

אצלי אחרי סייקל שעשיתי ALT קפץ ל 253,אבל גם זה לא נחשב לגבוה :jockey:
זה רק פי 5

OMRI-TURBO
02-01-08, 16:10
עמרי אחינו,רמות גבוהות שך ALT זה כשאנזים עובר פי 50-100 את הנורמה חחחחחחחחחח
אז אתה יכול להירגע ! חוץ מזה האנזים הזה יש אותו גם בשריר השלד,כליות,מח וכו',לאנשים שמתאמנים בצורה אינטנסיבית מספר פעמים בשבוע,זה יהיה אצלו גבוה חחח !

אצלי אחרי סייקל שעשיתי ALT קפץ ל 253,אבל גם זה לא נחשב לגבוה :jockey:

אתה בטוח שאנחנו על אותו מדד? יכול להיות שאצלי מודדים את זה אחרת בקופת חולים.

m0she
02-01-08, 16:12
urea מיוצרת במעגל האוריאה, זאת הדרך של הגוף להפטר מעודפי חנקן. זה מצביע בעיקר על צריכת חלבון גבוהה, לעניות דעתי זה לא אמור להטריד אותך יותר מדי.

ALT GPT - מופרש מתאים שנפגעו למשל בהתקפי לב או פגיעות אחרות. מאחר ואני מאמין שזה לא המצב אצלך, אני לא חושב שיש לזה משמעות קלינית. כנראה בגלל הנזק לשרירים.

בכל אופן, פנה לרופא ליתר בטחון.. אני רק ב1/7 הדרך :flowers:

OMRI-TURBO
02-01-08, 16:14
urea מיוצרת במעגל האוריאה, זאת הדרך של הגוף להפטר מעודפי חנקן. זה מצביע בעיקר על צריכת חלבון גבוהה, לעניות דעתי זה לא אמור להטריד אותך יותר מדי.

ALT GPT - מופרש מתאים שנפגעו למשל בהתקפי לב או פגיעות אחרות. מאחר ואני מאמין שזה לא המצב אצלך, אני לא חושב שיש לזה משמעות קלינית. כנראה בגלל הנזק לשרירים.

בכל אופן, פנה לרופא ליתר בטחון.. אני רק ב1/7 הדרך :flowers:

אבל ALT GPT זה תפקודי כבד לא? (לפי מה שרשום גם באינפומד)

Bodybuilder
02-01-08, 16:16
אתה בטוח שאנחנו על אותו מדד? יכול להיות שאצלי מודדים את זה אחרת בקופת חולים.

נו במת עומרי :mellow:
נורמת המקסימום זה עד 50 כמאט בכול קופת חולים,אני בכללית דרך אגב.
ואני אמרתי לך ביררתי בקשר לאנזים הזה,ואמרו לי ששיכורים עם בעיות כבד האנזים אצלם יכול לעבור את הנורמה פי 100 אף יותר

Bodybuilder
02-01-08, 16:17
אבל ALT GPT זה תפקודי כבד לא? (לפי מה שרשום גם באינפומד)

עומרי זה אנזים:נגיד יש פגיעה כלשהיא בכבד (סתם דוגמא) אז יש זריקת אנזים מסויים לתוך הדם מהעיבר הפגועה!
אבל ATL זה אנזים שיש אותו גם בלב,כליות,שריר,מח לא רק כבד אתה מבין ?

עריך:זאת אומרת אם יש פגיעה ברקמות השריר מאימון כתוצאה מהאימון האינטנסיבי,האנזים גם כן יהיה גבוה,בלי שום קשר לכבד או עיבר אחר בגוף,אותו סיפור בקשר לCPK

Bullet
02-01-08, 16:21
Arsan אני אנסה את זה לפעם הבאה באמת מה שאמרת בקשר לurea.
Bullet איך ה-alt Gpt קשור לאימון משקולות? זה תפקודי כבד לא?
שמעת על מעגל גלוקוז-אלנין? GPT זה שם נרדף לALT.
http://www.indstate.edu/thcme/mwking/glucose-alanine_cycle.gif
בשריר, גלוקוז נשרף והופך לפירובט/חומצת חלב. החומצת חלב ממוחזרת לפירובט, אז נשאר עם הפירובט. הפירובט לוקח קבוצה אמינית מחומצת אמינו שנמצאת בשריר, והופך לחומצת האמינו אלנין. האנזים שאחראי לתהליך הוא alanine transaminase. אח"כ אלנין זורם בדם, מגיע לכבד ושם מפורק חזרה לפירובט ולקבוצה אמינית (NH2). הפירובט ממוחזר לגלוקוז וחוזר חלילה.

אני משער שאם אתה מתאמן, יש לך הרבה פירובט ולכן השריר צריך להפטר ממנו ואז הוא ממיר אותו לאלנין כדי להסיע אותו לכבד- שם הוא יומר לגלוקוז.

OMRI-TURBO
02-01-08, 16:24
תודה בולט! כן אני חזרתי להתאמן אולי בגלל זה , וגם אני עושה אירובי בנוסף למשקולות(מתאמן בסיף בערך 5 שעות שבועיות)

OMRI-TURBO
03-01-08, 12:40
ואאיייייייייייייייייייייייייייייייייייי אני אידיוט!!
אל תשאלו מה קרה. אתמול שאמרתי לכם את התוצאות, בדקתי באתר של מכבי אונליין, והקטע הוא שזה מראה תוצאות אחרונות,וזה הראה לי את התוצאות של הבדיקה הקודמת וחשבתי שזה של הנוכחית. עכשיו ניכנסתי לשם וראיתי את הנוכחית והכל טוב שם, במיוחד ה-ALT GPT .
יש משהו אחר לא טוב שהוא נמוך Lymphocytes.

Arsan
03-01-08, 12:51
כמה מעל הנורמה?
זה מעיד על זיהום נגיפי או לחילופין על הפרעה אימונולוגית
אם הערכים ממש דרסטים יש הרס של תאי דם לבנים , לא רוצה להישמע קריטי אבל תפנה לרופא המשפחה (שאלה היפוטטית קיימת יחסי מין ללא הגנה לאחרונה?)

Elevation
03-01-08, 12:57
אתה במקרה שותה את השתן של עצמך?

OMRI-TURBO
03-01-08, 13:24
כמה מעל הנורמה?
זה מעיד על זיהום נגיפי או לחילופין על הפרעה אימונולוגית
אם הערכים ממש דרסטים יש הרס של תאי דם לבנים , לא רוצה להישמע קריטי אבל תפנה לרופא המשפחה (שאלה היפוטטית קיימת יחסי מין ללא הגנה לאחרונה?)
:mellow: :mellow: :mellow: :mellow: :mellow: :mellow: :mellow:
אמ..
זה נמוך אבל הלימפוציטים, לא גבוה.
זה לא חורג מהגרף אבל זה נמוך מאוד, ויש לי את זה ככה כבר מ-2005 אני רואה את הבדיקות דם שלי.

OMRI-TURBO
03-01-08, 13:24
אתה במקרה שותה את השתן של עצמך?

את של עצמי?
לא.

Elevation
03-01-08, 13:31
את של עצמי?
לא.


נסה לשתות יותר.

ולאכול דברים שמורידים חומציות. תרד מעולה לזה, נסה לשלב אותו בתפריט שלך ותראה אם משהו משתנה.